IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    нито в една дума в твоя пост няма нещо лошо за ГЕРб ,
    Типично мислене на стар доносник.
    Важното е да се пишат лоши неща срещу някого.
    Last edited by X_Y; 25.06.2013, 12:10.

Коментар

нито в една дума в твоя пост няма нещо лошо за ГЕРб ,а тези който стачкуваха зимата бяха със социални искания и срещу ГЕРб,те избраха тази конфигурация на парламента...
      така че дай да видим ,какво ще стане а не да скачаме за Орешарски ...
      стана нещо от рода ти като си от Варна ,значи си Тимуровец и мафиот.......
      а тези в София са добри... само аз знам колко са добри... полувината състуденки на дъщеря ми са там и са открили сайт за запознанство на открито...
      Днес две не са се явили на изпит защото са се Успали....
      да знаеш пък какви идей имат за Политиката...
      Ами нещо от рода искам да имам и аз мъж като Божинов ....и понеже свърши Къртицата ,време за кУпон... ...
      Ха да наскоро някой също ми казваше ге съм герберист щото не съм писал срещу герб хахах желязна логика . Миналото си е минало , човек се учи от него и гледа напред Монти . Правителството на ГЕРб за мен най добре го охарактеризиха Л.Христов : "Орешарски проспа кризата а Дянков наби толкова силно спирачката че стагнира икономиката " и С.Софиански :"Управлявани най-страхливото правителство"

Да протестите се напълниха със студенти и всякакви хора без работа - спор да няма. Обаче в едно общество в което излязат актьорите , артистите , музикантите , тая сутрин съдиите и доста други хора с авторитет и кажат "баста" няма кой да спаси правителството .

Коментар

• Волен Сидеров и политическият морал на новата тройна коалиция

Едвин Сугарев
        http://www.svobodata.com

След огромния по мащабите си скандал с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, новата тройна коалиция по особено убедителен начин доказа, че всички приказки за грешки, прошки и катарзиси са само прах в очите на наивниците – като назначи лидера на Атака Волен Сидеров за шеф на Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Ако трябва да бъдем честни, този скандал е дори по-остър и мащабен от предишния. Все пак България е парламентарна република – и най-малкото от народните избраници се очаква, че ще демонстрират нетърпимост към корупцията и злоупотребата с власт – и ще бъдат пазители на честта и морала на нацията.

Специалният орган в законодателната власт, в чиито прерогативи попадат борбата с корупцията по високите етажи във властта, както и честта и морала на народните избраници, е именно тази комисия, която днес се намира в ръцете на... Волен Сидеров.

Това е повече от парадоксално. Това е налудно – точно както е налуден въпросният председател на комисията.

Пита се за каква чест и морал може да отговаря той, който след като – когато беше отстранен от в. “Демокрация”, отмъкна протокола от заседанието на Издателския синдикат, на който бе гласувано неговото отстраняване, и го продаде на Петьо Блъсков. И който месеци по-късно цъфна в едно лъскаво списание – чисто гол, с вестник “Демокрация” над срамните си части – и с хубавото краче на Капка, обуто в червен чепик с висок ток, стъпило върху вестника.

Каква чест и морал от човек, който крещи като хамалин на бременни журналистки и налита на репортерите по коридорите; който предизвиква колегите си със заплахи като “Ще ти смразя усмивката, мангал мръсен!”; който е способен да накара свой депутат да лъжесвидетелства, за да се прикрие престъпно деяние на шофьора му – какъвто беше случая с инцидента на 7 април 2006 г. на магистрала „Тракия“; който буйнства пиян в самолет на “Луфтханза”, обиждайки стюардеси и полицейски служителки.

Отвъд очевидното разминаване между поста, който заема, и моралния статус, който демонстрира, има и един друг въпрос, който остава без отговор: как човек, срещу когото е водено дело за изнудване, може да оглави парламентарна комисия, която отговаря за борба с корупцията?

Случаят е широко известен – и от разследването на в. “168 часа”, кщоето можете да прочетете тук: http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=623240 ; и от публикацията в “Биволъ”, която извади наяве факта, че името му фигурира в регистрите на Софийския районен съд от 1984 г. като подсъдим за изнудване, факсдимиле от които можете да видите тук: https://www.bivol.bg/siderov-podsadim.html ; и от публичното изявление на ген. Атанас Атанасов, който разказа за това дело на пресконференция на ДСБ, за която можете да прочетете в следната публикация: http://www.glasove.com/kostov-i-side...ormatsiya-9621 .

Става дума за това, че през 1984 г. Волен Сидеров е изнудвал частника-фотограф Димитър Казаков за 1000 лв., при което потърпевшия се е оплакал в милицията. Заведено е дело, при което разследващите съветват Казаков да плати с белязани пари – и арествут Сидеров в момента на получаването на сумата.

Протоколът от обвинителното заключение на Димитровско Районно управление в София е категоричен: става дума за престъпно деяние, наказуемо по чл. 264, който гласи следното: “ Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага чрез сила или заплашване принуди някого да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му и с това причини нему или на другиго имотна вреда, се наказва с лишаване от свобода до три години или с поправителен труд.”

Сидеров признава деянието по време на разследването, което дава основание то да бъде приключено с мнение за започване на съдебно дело. В цялата документация по случая обаче има две доста съмнителни обстоятелства: първото е, че всички документи се водят с гриф “строго секретно” – и второто е, че няма данни Сидеров да е излежал ефективно полагащото му се наказание – лишаване от свобода до три години.

Вероятно – ако е имало изобщо съдебно дело, то е приключило с условна присъда, който според действащото тогава законодателство дава възможност за изчистване на съдебното досие след изтичане на определен срок.

Има обаче и друга версия – и тя не е за пренебрегване. Точно такива ситуации са използвани от органите на МВР, за да си набавят агенти сред криминалния контингент. Поставени веднъж под зависимост, те са били използвани като действащи под прикритие – най-често без тяхната агентурна принадлежност да бъде вписвана в регистрите – в качеството им на тъй наречените “доверени лица”.

Често пъти от техните услуги са се ползвали и различните структури на ДС – отново без да ги регистрират като свои агенти. Поради което този казус, при който имаме консумирано и установено от органите на тогавашното МВР престъпление, но нямаме данни за наказание, предполага евентуална зависимост, която спокойно може да бъде използвана и с днешна дата.

Дори и без това обстоятелство обаче случаят е достатъчно скандален. Според председателят на НС Михаил Миков гласуването на Волен Сидеров като шеф на Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика било “една друга отговорност на г-н Сидеров и той тепърва ще трябва да докаже, че ще може да се справи с нея”. Като какъв да се докаже?! Като съден за изнудване или като говорител на “Мултигруп” и “Овергаз” – откъдето започват сериозните му връзки с олигарсите?

Сидеров като борец с корупцията и като емблема на парламентарната етика и морал? Извинете, но това е нонсенс. Нещо по-лошо – това е позор за България.

Позор от такъв мащаб, че дори основният попечител на Сергей Станишев – председателят на парламентарната група на ПЕС Ханес Свобода – не можа да го преглътне. И написа в своя блог съвсем недвусмислено: “За мен остава неразбираемо и неприемливо, че новото правителство на малцинството назначи за главен борец с корупцията един олигарх... Също така не мога да разбера защо шефът на дясно-екстремистката партия "Атака" беше избран за председател на комисията за борба с корупцията в парламента.”

Коментар

• Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
          хаххаха плюсове никога не бих си позволил да си слагам ама това друга тема

Та прав си за изборите след година и може би за Орешарски макар че аз не го харесвам от как стигнахме 14 % инфлация 2008 и ни казваха че това е нормално !

Проблема в момента е че някой трябва да даде заден - та кой да е той ?
          Сценариите не са много наистина . Може ли да оцелее правителството година : да при ясно разчетена програма и при положение че всички застанат зад нея - не вярвам нещо силово да мине .
          Вчера Хиновски каза следното : есента и зимата тия дето не могат да си плащат тока ще се обединят с тия дето могат и ще стане страшно
          До тогава някой трябва да е отстъпил Монти

п.п. и не ми пробутвай тия Герберски тъпотии че моя фаворит беше Костов и определено липсва в момента
          нито в една дума в твоя пост няма нещо лошо за ГЕРб ,а тези който стачкуваха зимата бяха със социални искания и срещу ГЕРб,те избраха тази конфигурация на парламента...
          така че дай да видим ,какво ще стане а не да скачаме за Орешарски ...
          стана нещо от рода ти като си от Варна ,значи си Тимуровец и мафиот.......
          а тези в София са добри... само аз знам колко са добри... полувината състуденки на дъщеря ми са там и са открили сайт за запознанство на открито...
          Днес две не са се явили на изпит защото са се Успали....
          да знаеш пък какви идей имат за Политиката...
          Ами нещо от рода искам да имам и аз мъж като Божинов ....и понеже свърши Къртицата ,време за кУпон... ...

Коментар

• чер-ве-ни бо-клу-ци
            (не е препоръка)

Коментар

• Всъщност какво толкова ако Орешарски подаде оставка и не се състави ново правителство? Няма да се случи кой знае какво дори и ББ да успее да измисли някакво правителство, заедно с ДПС, или заедно с БСП, или заедно с Атака, като ДПС осигури кворум. Примерно, както Атака осигури кворума. И какво толкова ще стане. Аз основно подкрепям правителство АНТИБОЙКО зарази опасността ББ да се превърне в диктатор, да обсеби цялата власт. Видя се че Бойко е страхлив и че може да бъде смъкнат от власт.

А самият Орешарски си заслужава да падне, защото показа че е кукла на конци. Никой не вярва, че назначенията в правителството са негови, особено пък Пеевски. А щом не може да води самостоятелна кадрова политика, за каква експертност си говорим? Назначава за зам.министър протежето на Димитър Дъбов, световно неизвестния Иван Иванов, който е известен в Шумен с това, че е син на баща си. Ай сиктир!
              И Орешарски и Станишев си заслужават шамара с подобна кадрова политика.

А Бойко ще го смъкнем пак. Не е недосегаем. Просто ще покраде още малко...
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

дата ,
                аз също ти чета коментарите под статиите в инвестора....
                Ясна герберска насоченост....и интересното е че след всеки твой коментар в рамките на няколко минути се слагат 10,15 плюса...и после те не растат...
                Защо!
                Герберите ,никога не пишат против нещо герберско ,това е тяхнвата тактика....
                Аз съм си казал мнението ,избори след година и това е....без ГЕРБ в управлението...
                Към ако искате и Хасан да ни управлява....
                Споделям че правителството е без авторитет ,но няма никой друг с по голям авторитет от Орешарски....
                Та кой е с по голям авторитет Дата....
                хаххаха плюсове никога не бих си позволил да си слагам ама това друга тема

Та прав си за изборите след година и може би за Орешарски макар че аз не го харесвам от как стигнахме 14 % инфлация 2008 и ни казваха че това е нормално !

Проблема в момента е че някой трябва да даде заден - та кой да е той ?
                Сценариите не са много наистина . Може ли да оцелее правителството година : да при ясно разчетена програма и при положение че всички застанат зад нея - не вярвам нещо силово да мине .
                Вчера Хиновски каза следното : есента и зимата тия дето не могат да си плащат тока ще се обединят с тия дето могат и ще стане страшно
                До тогава някой трябва да е отстъпил Монти

п.п. и не ми пробутвай тия Герберски тъпотии че моя фаворит беше Костов и определено липсва в момента

Коментар

Монти , чета коментарите ти с интерес , но това герберско пиленце си го спести , щото излиза че всеки който мисли различно от теб или Станишев е герберист .
                  Та по темата : да Орешарски имаше шанс - Станишев му го отне : кой му е крив ?
                  дата ,
                  аз също ти чета коментарите под статиите в инвестора....
                  Ясна герберска насоченост....и интересното е че след всеки твой коментар в рамките на няколко минути се слагат 10,15 плюса...и после те не растат...
                  Защо!
                  Герберите ,никога не пишат против нещо герберско ,това е тяхнвата тактика....
                  Аз съм си казал мнението ,избори след година и това е....без ГЕРБ в управлението...
                  Към ако искате и Хасан да ни управлява....
                  Споделям че правителството е без авторитет ,но няма никой друг с по голям авторитет от Орешарски....
                  Та кой е с по голям авторитет Дата....

Коментар

• Първоначално изпратено от robert Разгледай мнение
                    Мангите на Боко подкрепят протестите .
                    Национални телевизии и президента срамежливо мълчаха за предните протести, днеска един през друг реват.
                    Някой видя ли невижданите протести във Варна ?
                    Видя ли марша на 1000 рокери във Варна?

Мисля че бъркате сценария - проблема е какво ще се прави от тук насетне при правителство което реално няма как да работи . По спомен от едно интервю на А.Райчев за една подобна обстановка : нищо няма да може да помръдне в държавата .

Коментар

О герберско пиленце ,отдавна те чакам тук...
                      И аз подкрепям протестите, но със социални искания а не разходки по свечеряване с цел запознанства.... да не говорим за герберите в тях ...
                      А и тук имаше анкета иа тя с 60 % не иска бързи избори...
                      така ,че се сбъркал мястото за промиване на мозъци.... в полза нда борисоФ...
                      Монти , чета коментарите ти с интерес , но това герберско пиленце си го спести , щото излиза че всеки който мисли различно от теб или Станишев е герберист .
                      Та по темата : да Орешарски имаше шанс - Станишев му го отне : кой му е крив ?

Коментар

Може ли да оцелее правителството ?

80 % подкрепят протестите - това според социолозите
                        70 % искат оставка на правителството - това според няколко анкети в РАЗЛИЧНИ сайтове
                        Двете работодателски организации искат оставката на правителството

Явно правителството е делигитимно и трябва да се мисли за след него , независимо дали ни харесва или не .
                        А да предположим че правителството оцелее - и какво от това ? При тази липса на доверие то реално няма и не може да свърши нищо
                        О герберско пиленце ,отдавна те чакам тук...
                        И аз подкрепям протестите, но със социални искания а не разходки по свечеряване с цел запознанства.... да не говорим за герберите в тях ...
                        А и тук имаше анкета иа тя с 60 % не иска бързи избори...
                        така ,че се сбъркал мястото за промиване на мозъци.... в полза нда борисоФ...

Коментар

• Чунчи днес data ли си?

Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
                          Може ли да оцелее правителството ?

80 % подкрепят протестите - това според социолозите
                          70 % искат оставка на правителството - това според няколко анкети в РАЗЛИЧНИ сайтове
                          Двете работодателски организации искат оставката на правителството

Явно правителството е делигитимно и трябва да се мисли за след него , независимо дали ни харесва или не .
                          А да предположим че правителството оцелее - и какво от това ? При тази липса на доверие то реално няма и не може да свърши нищо
                          Мангите на Боко подкрепят протестите .
                          Национални телевизии и президента срамежливо мълчаха за предните протести, днеска един през друг реват.
                          Някой видя ли невижданите протести във Варна ?
                          Видя ли марша на 1000 рокери във Варна?

Коментар

• ОТВРАТИТЕЛНИТЕ

Още в първия ден на многохилядните протести, заливащи София, прочетох плакат, който събираше в една-единствена дума емоцията, извела тези хора на площадите. "Отвратителните" пишеше с големи букви над портретите на партийните лидери на новата тройна коалиция (Станишев, Местан и Сидеров), към които бе добавен техният злощастен избраник, Делян Пеевски. Да, хората бяха абсолютно отвратени и от тази компания, и от нейните първи, отвратителни актове – амбицираният почти до истерия реваншизъм, разпасаното заменяне на едни хора с мафиотска слава (тези от ГЕРБ) с други (наши) хора със същата слава, очевидното (макар и прикривано зад мазни усмивки) извиване на ръце от страна на ДПС спрямо БСП (партията на "пенсиониралия се" Доган се задъха от бързане да покаже на червените си "патрони", че си е останала съвсем същата лакома хищница отпреди четири години), накрая истинският разгул на l’enfant terrible на тази тройка – Волен Сидеров, който започна да се държи така, сякаш вече бе обявен за фюрер на българския Geist.

Всичко това действително бе отвратително. Към него трябва да бъде добавено, разбира се "театрото" с влизането и излизането на цели парламентарни групи (на "опозиционния" ГЕРБ и на "поддържащата" "Атака"), което обещаваше законодателната работа да се изроди трайно в игри с кворума. Като завършек на всичко това дойде абсурдното поведение на избрания за премиер Пламен Орешарски, който не си бе направил труда да научи дори имената на "експертните" си министри, които уж сам бе избрал. С което блесна и лъжата за неговата също "експертна" независимост.

Този парламент е отвратителен, тази конфигурация е непоносима, тези физиономии не могат да бъдат издържани дори за седмица – ето това заявиха хората, излезли по площадите. За всички, които през тези дни сме сред тях, това е повече от ясно. Би трябвало да е повече от ясно и на онези, против които този протест е насочен. "Макар да получихте толкова проценти, колкото получихте, вие се събрахте в толкова отвратителна комбинация и започнахте да се държите толкова отвратително, че няма да можем да ви понесем." Инсталирани пред очите на същите хора, които гласуваха за всяка група от тях поотделно, те в своята съвкупност внезапно се разкриха като изнасилващ общественото чувство монструм, като морален и дори естетически кошмар, който предизвиква единствено позив за повръщане. "Не, няма да можем да ви издържим в тази ви заедност не просто цял мандат, но дори една година, дори един месец, не можем да ви понесем дори един ден повече.

"Вървете си! Оставка!"

Това най-често скандират през тези дни протестиращите. Аз подчертавам, от тези хора протестиращите от площадите не искат разни неща – социални облекчения, финансови бонуси, не искат никакви "работни места", "мерки срещу тези или онези монополи", "минимални работни заплати" и пр. Те въобще не искат нищо от тях, защото не искат тях – не могат да ги понасят, те са им – "отвратителните". В този смисъл протестът (за разлика от онзи, с който непрекъснато го сравняват – от края на зимата) не е дори морален, както самият аз в първите дни бях склонен да го определям – той е екзистенциално-естетически, той е мощна реакция на дълбоко засегнатото базисно чувство за приличие, той е погнуса.

И ето тук започват моите безпокойства. Въпреки съвършено очевидния характер на този протест по отношение на него се проявява една двояка слепота, която не мога да не заподозра в откровена неискреност, направо казано в измамничество.

Едното измамничество идва от страна на самите "отвратителни"

и непоносими и само с още по-голяма сила затвърждава убеждението на хората, че те не бива да бъдат оставяни нито ден повече в парламента и в Министерския съвет. Там е работата, че те се преструват, че не чуват какво се иска от тях. Когато им се казва, че не искат тях, те се правят, че хората продължават да искат неща от тях. Те сякаш контактуват с един друг, умрял преди поне четири месеца протест.

След като бързо изоставиха очевидно не убеждаващата никого версия, че днешните протести били "организирани от ГЕРБ", управляващите от БСП и ДПС започнаха да влизат в Народното събрание и да обявяват гръмогласно някакви "мерки", които хората уж именно желаели: нов изборен кодекс (за кога, за след четири години?), намаляване на сметките за ток (или още по-точно – "намиране на възможности за намаляване на сметките на ток") с "до 5%" от края на юли, разширяване на кръга на хората, които ще получават "енергийни помощи" (от следващата зима), "евентуално" повишаване на минималната работна заплата (от догодина)… Това били отговорите на "справедливите искания на гражданите".

Простете, на кои граждани? На тези, които всеки ден са пред Министерския съвет? Но вие очевидно ги бъркате с някои други. Тези въобще не искат никакви 5% (равни на около 5 лв. по-малко за сметките им за ток), не искат минимални работни заплати. Нима не виждате лицата им? Те въобще нито са, нито ще бъдат "на енергийни помощи" (макар може би и да им трябват). Те въобще не ви ги искат. Те не са онова, което с известно основание наричаха през февруари със събирателното "улицата". Това не е "народът". Това изобщо не е колективен субект нито от урбанистично-пауперистичен, нито от национално-романтичен тип. Това е множество от субекти.

И най-вече: те не искат, повтарям за трети път, нещо от вас, защото те не искат вас. Те не излязоха, защото се забавихте с прословутите си "мерки" (за пет или десет лв.), а защото прозряха, че сте трагикомедия, на която не може да се позволи изобщо да взима "мерки".
                            Last edited by X_Y; 25.06.2013, 11:29. Причина: прекалено дълго

Коментар

• чудя се прост ли си или се праиш
                              но и в двата случая говори зле за тебе
                              пп я чукни на търсачката и виж колко
                              профила на ББ излизат, после познай
                              има лЕ истински и кой е той
                              ако познаеш , ще спИчелиш награда
                              Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              НА СТЕНАТА НА БОЙКО БОРИСОВ ВЪВ ФЕЙСБУК: ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ! ГЕРБ ОТНОВО НА ВЛАСТ СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ!

Споделяне

Преди минути на стената на „Бойко Борисов” във Фейсбукhttps://www.facebook.com/boiko.borisov.3551 се появи скандален текст. Дали е писан от него или от някой друг, не е ясно, но излиза от негов профил с неговата снимка и обозначение, че е писан от София. Ето и скандалния текст:

„Boiko Borisov
                              Да живее ГЕРБ!
                              ГЕРБ отново на власт след няколко дни!
                              Ние се връщаме!
                              Който не обича Нас и ГЕРБ – да го духа!
                              Да го духат бедните!
                              Няма да се занимаваме с някакви си прошляци!
                              Бедняците са длъжни да ни робуват!”

Afera.bg

ТАКА СА МУТРОКОМУНИСТИТЕ

Коментар

• Айде да изпреваря някои от съфоромците
                                "Брад Пит не си пада по протести"
                                http://life.dir.bg/news.php?id=14259752&nt=5

Коментар

Working...
                                X