If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Естествено че могат да претендират - въпроса е каква цена плаща БСП за това че им задоволяват претенциите. Защото цената я плаща точно БСП.
Така е пожелал избирателя преди по малко от 2 месеца ..... на кого се сърдим , на себе си ли ?
Кой е виновен че десните положиха неимоверни усилия да се самоубият взаимно и накрая успяха.
Сега някакви хора в дясно се чувствали непредставени , ами за това не са виновни онези от ДПС със сигурност а собствената им простотия. От цепене , отлюспване, кал и помия не остана читав политик в дясно. Боко не го броя ...тои не е десен , тои е обикновен популист.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Ад не мога да разбера какъв е проблема честно казано.
Ако хората са кадърни няма лошо. Все ми е едно дали с мойте пари ще злоупотребява Миро или Асан общо взето...все ме крадат.
Това че злоупотребяващия на мой гръб е с Българско име не го прави да ми е по кеф.....
И аз не го разбирам. Но това не означава нещо. Властта е въпрос на обществено мнение. който загуби общественото мнение - колкото и алогично да е то - губи и властта.
Естествено че могат да претендират - въпроса е каква цена плаща БСП за това че им задоволяват претенциите. Защото цената я плаща точно БСП.
Ад не мога да разбера какъв е проблема честно казано.
Ако хората са кадърни няма лошо. Все ми е едно дали с мойте пари ще злоупотребява Миро или Асан общо взето...все ме крадат.
Това че злоупотребяващия на мой гръб е с Българско име не го прави да ми е по кеф.....
Вчера една журналистка твърдеше че протестирали младите и интелигентните , средната класа , понеже не протестирам автоматично съм в категорията на останалите нейнтелигентни люде
1. Имам големи резерви към протестиращите, защото шепа /от няколко хиляди/ недоволни от "червените боклуци", но сами имащи необходимите доходи и професионални ангажименти - НЕ могат да представляват голямата маса от хората в страната /няколко милиона/, чиито желания /от ръба на мизерията/ - не могат да бъдат чути.
2. Имам още по-големи резерви, когато журналистите налагат личното си мнение, че отразявали "протестите в страната", без да уточняват, че "обобщават мнението на ЧАСТ от НЯКАКВИ 10-15 хиляди протестиращи в страната".
3. Ежедневно протестиращите, правейки това със знанието на своите работодатели, както и самите протестиращи работодатели - ОЧЕВАДНО искат да снемат от себе си подозрението в нашумялото напоследък "набедяване" в ОЛИГАРХ.
4. Единствено възможен вариант - настоящото правителство остава около година, а протестиращите НЕОЛИГАРСИ - му определят що-годе темпо на работа и не му позволяват да прави груби грешки...
Когато температурите се ориентират около минусовите, тогава читавите протестиращи с децата ще изоставят протестите и там ще останат евентуално само агресивните лумпенчета - а такива наистина има достатъчно добре внедрени в групата на останалите, които НЕ могат да претендират да представляват мизерстващите в страната, извън София, които очакват законодателна власт в посока - поне малко по-добри свои материални възможности...
Тези няколко хиляди са всъщност доста повече. Първо не са едни и същи хора все на тези протести. Всеки ходи когато му се ходи. Така че общата бройка е доста по-голяма. След това има доста хора които силно ги подкрепят, но не ходят на самите протести. Аз поне не познавам нито един човек който да не ги подкрепя, но от приятелите ми не повече двама трима ходят от време на време.
След това - това че ще намалеят постепенно бройката на протестиращите не означава че правителството няма отново да се намира под обсада. Само че не със свирки по площадите а с думи в интернет. Което реално си е същото нещо що се отнася до ерозираща подкрепа. И това че министрите ще се чувстват по комфортно защото шума под прозорците им ще намалее не означава че шума в социалните медии ще намалее.
ОК, да приемем че е така. Това означава, че ДПС управлява 33% от 7 млн. избиратели!
Ти съгласен ли си с това и кой е отговорен ако не БСП и Орешарски - който ги назначава и твърди, че никой не му се бърка!!!
Зависи как го смяташ , при 120 гласа за правителство, на БСП са 84 а на ДСП 36
Тоест споко могат да претендират за 30% дял от баницата съобразно подкрепата им чрез депутатите за правителството
1. Имам големи резерви към протестиращите, защото шепа /от няколко хиляди/ недоволни от "червените боклуци", но сами имащи необходимите доходи и професионални ангажименти - НЕ могат да представляват голямата маса от хората в страната /няколко милиона/, чиито желания /от ръба на мизерията/ - не могат да бъдат чути.
2. Имам още по-големи резерви, когато журналистите налагат личното си мнение, че отразявали "протестите в страната", без да уточняват, че "обобщават мнението на ЧАСТ от НЯКАКВИ 10-15 хиляди протестиращи в страната".
3. Ежедневно протестиращите, правейки това със знанието на своите работодатели, както и самите протестиращи работодатели - ОЧЕВАДНО искат да снемат от себе си подозрението в нашумялото напоследък "набедяване" в ОЛИГАРХ.
4. Единствено възможен вариант - настоящото правителство остава около година, а протестиращите НЕОЛИГАРСИ - му определят що-годе темпо на работа и не му позволяват да прави груби грешки...
Когато температурите се ориентират около минусовите, тогава читавите протестиращи с децата ще изоставят протестите и там ще останат евентуално само агресивните лумпенчета - а такива наистина има достатъчно добре внедрени в групата на останалите, които НЕ могат да претендират да представляват мизерстващите в страната, извън София, които очакват законодателна власт в посока - поне малко по-добри свои материални възможности...
ГЕРБ+Атака прави точно 120 гласа.
За вот на недоверие трябват 121 гласа ЗА. Правителство може да се избере със 61 гласа за и 60 против, но за вот на недоверие трябват 121 гласа ЗА. И няма никакво значение колко са ПРОТИВ вота или са "въздържал се".
Сега Пътища търсят и до холдинг Пътища опират или до подобна, виждам Донев и Капитал копаят, като джудже, златна мина, виждам предимно кризисен пиар, примесен с “малко“ личен интерес, на не толкова добри хора.
Тъй де интересни времена, но е рано за демокрация
П.С Все пак, ти на коя групировка залагаш
Иска ми се да няма групировки във властта. И смятам че власт в която има групировки трябва да бъде сменяна.
ГЕРБ успя да създаде изключителна нетърпимост в обществото към олигархичния модел който промотираше. БСП и ДПС сега успяха дори да го надминат в наглостта си. А 2013 не е 1993, не е дори 2003. В момента със социалните медии налице е практически невъзможно властта да упражнява медиен монопол. А същевременно същите тези социални платформи дават възможност на хора да се организират и без да са организирани изрично.
така че всяка партия която дразни хората може много лесно да се намери под обсада. И само пълни идиоти могат да решат че през 2013 могат да управляват както няколко години по-рано. Просто социалните медии притискат политиците и дават повече власт на гражданите.
И това се доказва не само в България, а и в Северна Африка, в Турция, ето сега и в Бразилия. Една Русия само за сега успява да се крепи, но и там времето на този режим е преброено, ако гледаме как бива избягвана от чуждите инвестиции.
То в момента имаме точно това. Волен казва че не подкрепя правителеството - ГЕРБ го играе опозиция, но и двете партии НЕ искат вот на недоверие сега - въпреки че двете заедно точно в момента имат повече гласове от БСП + ДПС. БСП играе срещу Цецо но не и срещу Бойко. Бойко играе срещу Станишев, но не и срещу БСП.
В този парламент няма нито една опозиционна партия. Всичките са се договорили под масата и единствените им сблъсъци са само по отношение на това какви парчета точно да си вземат.
ГЕРБ+Атака прави точно 120 гласа.
За вот на недоверие трябват 121 гласа ЗА. Правителство може да се избере със 61 гласа за и 60 против, но за вот на недоверие трябват 121 гласа ЗА. И няма никакво значение колко са ПРОТИВ вота или са "въздържал се".
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Силно ме съмнява че БСп щяха да вземат толкова гласове, ако бяха съобщили предварително че готвят Пеевски за шеф на ДАНС и че ще назначават яко областни управители от ДПС. Така че това което прави в момента БСП е подмяна на вота на собствените си избиратели.
А това не е точно демокрация. Много повече прилича точно на олигархично управление - за което всъщност едва ли някой е гласувал. Така че може доста да се спори дали според принципите на демокрацията сегашните депутати са всъщност народни представители.
Сега Пътища търсят и до холдинг Пътища опират или до подобна, виждам Донев и Капитал копаят, като джудже, златна мина, виждам предимно кризисен пиар, примесен с “малко“ личен интерес, на не толкова добри хора.
Тъй де интересни времена, но е рано за демокрация
Коментар