IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    ти си спец в дискредитацията

аз поне, в спор с Равновесие коментирам само идеите и мненията, които налага във форума, няма грам лични определения

Нормалната дискусия е затова да се обсъждат тези и антитезите им!
    Ако нещо друго имаш наум, то имаш проблем с демокрацията

п.п....предполагам и откъде идва раздразнението ти - от споменаването ми на ....малките десни партии и липсата им на шанс за нов парламент сега.
    Ти, мислиш ли че имат?
    Ох, Съни, пак се опитваш да направиш разговора "по-семпъл" отколкото му приляга.
    Като радетел на широкото отразяване на широките маси , ти повече, от мен самата+ останалите непредставени, трябва да се бориш затова, щото и ние да бъдем чути. Нали това ти е мисията? От твоята уста не трябва да излизат пренебрежителни слова към тая или оная политическа сила.
    Няма как да ме подразниш, защотото никога през живота си не съм била зависима от някакво статукво, но виж, при теб май не стоят така нещата.

Коментар

• Гледам новини. Тъй наречените протестиращи са на площад Батенберг. Стройна дисциплина. Като войници при команда "Равнис" са подредени точно на определено разстояние един от друг на 10 метра... за да запълнят колкото се може по-голямо пространство. Чудя се дали не им е скучно да стоят на такова разстояние един от друг? Не е ли неудобно да викаш за да разговаряш със съседа си по протест?!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Това и аз, и други сме ти го казвали и преди 2 години.

Борисов докара икономиката ни да зависи основноот еврофондове и правене на магистрали, с което се гордееше
        Знаеш ли защо е добре да се строи с еврофондове?

Да ти кажа - защото има европейски (външен) контрол по разходването на средствата (включително и на нашите 20% от тях). И това прави ефективно тяхното усвояване.

Ако разчитаме комуноидите да усвояват парите от нашите данъци и да строят магистрали, то .... виж справка последните 25 години.

Ако все още не си разбрала - Батко и Братко, кражби, кражби и пак кражби.

П.П. Аз бих предпочел да имаме 80% европейски контрол и в съдебната ни система.
        Хич не ме интересува дали си губим суверенитета.
        Байгън ми стана от този наш "суверенитет".
        Last edited by anon6706; 26.07.2013, 21:12.

Коментар

• Стартира подписка за оставката на Олигарски !
          http://www.avaaz.org/en/petition/Dem...ent_1/?cRFdzcb

Коментар

Борисов докара икономиката ни да зависи основноот еврофондове и правене на магистрали, с което се гордееше
            Олигарски не твърдеше ли, че пари има ГЕРБ не ги събирали от контрабанда, но той щял да ги събира и да открие 250 000 работни места
            Нещо забрави да спомене за кредити от един милиард и поне още толкова за Белене което отдавна е тотално безмислен проект.
            Щото нали е ясно, че ЕС пари за Белене няма да даде, но пък даваха за Магисрали нещо което червените не умеят както видяхме в предните им управления.

Коментар

• Така се получава че е достатъчно А да не прави компромиси, твърдо да отстоява позицията си - дори и фанатично и Б ще се предаде. Защото Б реално няма никакъв полезен ход. Единственото което може да прави Б е да се опита да убеди А да бъде разумна, но в момента в който А осъзнае че разума е против нейния интерес и Б е загубила играта.

Та къде се намираме в момента - нека позная Б губи, в момента губи пространство и ще продължава да губи почва до като не се откаже от В.

Стратегията на Б е да печели време като губи пространство - това което правиха руснаците втората световна война. Но това дава ефект само има шанс да променят или стратегията на А, или силата на А, силата на Б може само да намалява. Силата на А зависи от отношението и към Б, колкото по-лошо отношение към Б, толкова А е по-силна. Така Б обаче ако реши да действа силово, реално ще налива сила на А. Б може да реши да действа добре, да задоволява всички други по-маловажни желания на А. Но ако на А не и пука и не се примирява с нищо освен което иска, това реално ще влошава отношението на А към Б и така пак А ще става все по-силна.

Ключовото в цялата стратегия е само едно нещо - ирационалността на А. това е достатъчното условие Б да загуби.

Коментар

• Аз ако бях на мястото на Орешарски, ще си изкарам докрай мандата, за да се види кой какво може за един мандат. Друг въпрос е, че Бойко извън властта е като топящ се плуващ айсберг в южния пасифик.
                Той го усеща предвид циркаджийските му изпълнения в парламента. Понеже вече не може да реже ленти, го обърна на скечове. Циркаджия!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Ще, ще.

Днес Олигарски призна, че еврофондовете са 60-70% от публичните финанси на държавата.

За по-простите - спрат ли еврофондовете - държавата фалира.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

Как мислиш, европейците дали вярват на червените боклуци за да не им ги спрат ).
                    Сякаш вече не им ги спираха

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                      срещу правителство,което ще си изкара докрай мандата - бъди сигурен!
                      Ще, ще.

Днес Олигарски призна, че еврофондовете са 60-70% от публичните финанси на държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        При преговори често най-рационалната позиция е най-ирационалната Елементарна теория на игрите.

И този случай е точно такъв. Единственото което трябва да се случи е да не се слушат никакви "разумни" доводи и това правителство ще падне. За голяма радост това се осъзнава от всички.
                        Пол Файерабенд и той като тебе казва, че разумните доводи в науката водят до утвърждаване на старите теории. Като се пренесе към политиката излиза, че разумните доводи водят до утвърждаване на статуквото.

Една система от правила, не може да се опровергае отвътре без да се допусне логическа грешка.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Да обясня може би за теорията на игрите. Имаме два играча А, Б,. А иска нещо от Б и Б иска нещо от А. И А и Б печелят ако се договорят и А и Б губят много ако не се договорят. А обаче не и пука да загуби, а на Б и пука много. Рационалната позиция на А тогава е никакъв компромис с Б, Б ще остъпва до момента в който все пак печели поне малко отгоре над варианта за никаква договорка.

А - протестиращи
                          Б - управляващи партии

В е правителството и то ще падне жертва, защото А иска това а на Б не и е чак толкова важно точно това правителство да остане на власт. Все пак по-важното за Б е да остане като субект при бъдещи преговори, защото лесно може да бъде сменен с външен играч на следващите рундове на играта.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                            Oт няколко дена, червената агитка се опитва да дискредитира потребителя равновесие омаловажавайки мнението и тезите му. Стар комунистически прийом. Разчитат, вродения финес у десния човек, да играе в тяхна полза.
                            Между другото, ти самата отново правиш непочтени квалификации.

Причисляваш всеки несъгласен с Равновесие в "Червена агитка"

Все повече се съмнявам в моралните ценности на т.н. десни партии и представителите им у нас

Коментар

... без Александруполис, гърците приключиха с него...
                              Нямам информация гърците да са се отказали! В петролна сфера единствената новина за тази година е,че Газпром не пожела да купи бензиностанциите им, баш кога маляките най-много бяха закъсали за пари.....Вследствие на което беше закрита държавната им телевизия поради липса на средства.

По скоро ние се отказахме от нефтопровода,което обаче не значи нищо,щото делът може да бъде прехвърлен на друг и така хем да минава през нас,хем да не вземем нищо - подобно на парното в панелките,комшията ако си го е спрял ще зъзне,ама аз моето като си го плащам ще си ходя полугол зимата :

http://www.vedomosti.ru/companies/ne...vro_v_svyazi_s
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Oт няколко дена, червената агитка се опитва да дискредитира потребителя равновесие омаловажавайки мнението и тезите му. Стар комунистически прийом.
                                Същото правят с всеки, който не споделя амбициите им за многократно национално предателство и целува онова на местан и потрета на серголета и путкин от сутрин до вечер..
                                Така си могат комунистите така си действат. Тактика която действа само сред глупавите, червените бабички и социалните неудачници.
                                Идват избори и ще ги видим тогава

Коментар

Working...
                                X