IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ангел Грънчаров
    ГЕРБ и мафията също са едно и също нещо; БСП е едното крило на мафията, ГЕРБ - другото. Тия две партии са двете лица на българо-руската ченгесаро-кагебистка мафия, която ни владее, която ни стиска в клещите си... ГЕРБ за някои обаче са мафиотски копелета, ама "наши копелета", на които всичко трябва да прощаваме...

Коментар

• Ангел Грънчаров
      Боко, подобно на свиня, се намести в извора, наречен "дясно политическо пространство", овъргаля се хубаво, грухтя донасита от извратено удоволствие, прогони всички, които се намираха там и скоро го превърна в мръсна, кална локва. В тази връзка се питам: какво ще се промени ако сега разните му там Радановци и прочие, пък макар и нови, чистички, свежички се върнат в локвата и се прегърнат с Боко? Няма ли и те завчас да бъдат омацани и оцапани?

Ето това се питам: как тази сегашна локва може да бъде обратно превърната в оня чист извор, от който си струваше да пиеш вода?

Коментар

• Европа тласка Станишев и Борисов към сдобряване
        Но лидерът на ГЕРБ продължава да е обиден, че партията му е непризната като първа политическа сила
        ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ
        СНИМКА: pes.eu
        Шефът на групата на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода (вляво) намекна, че е време за ГЕРБ и БСП да заровят томахавките на войната.
        Изострената политическа криза в България очевидно вече предизвиква сериозна тревога в брюкселските политици и ги принуждава да подтикват враговете БСП и ГЕРБ да нормализират отношенията си. Знак за това дадоха идейните съратници на лидера на българската левица Сергей Станишев на състоялия се в София Съвет на Партията на европейските социалисти. Освен че очаквано похвалиха Станишев за държавническото му поведение и демонстрираха подкрепа за правителството на Пламен Орешарски, евросоциалистите намекнаха, че е време двете водещи партии в България да изоставят конфронтацията и да потърсят някаква форма на сътрудничество. Председателят на Групата на социалистите и демократите в европарламента Ханес Свобода посочи, че ГЕРБ трябва да се върнат в парламента и да се превърнат в нормална политическа опозиция. "Ако това стане, нещата много ще се подобрят за България", изтъкна Свобода. Вече седмица герберите отказват да присъстват на пленарните заседания на парламента по заповед на лидера си Бойко Борисов, който заяви, че така ще пази партията си от провокации на БСП, ДПС и "Атака". Според Свобода обаче с такова поведение ГЕРБ изобщо не би трябвало да се оплаква, че новото правителство е изпаднало в зависимост от "Атака". "Много лесно е правителството да се отърве от зависимостта от "Атака", ако ГЕРБ се превърнат в конструктивна опозиция и подкрепят реформи, важни за държавата", заключи шефът на европейските соцдепутати.

В същия помирителен дух беше издържано и посланието, което отправи към българските политици и председателят на Европейската комисия Жозе Барозу след работната си среща с премиера Пламен Орешарски миналия петък. "Важно е, докато партиите се борят за власт, да има минимум национален консенсус по общите въпроси на страната. Най-важните институции, най-важните принципи, не трябва да бъдат поставяни под въпрос, от която и да е от страните в политическия спектър", заяви Барозу. И апелира към всички политически сили да работят заедно за нормализирането на обстановката в страната.

Помирителните послания не получиха особено конструктивен отговор от страна на Бойко Борисов. "Конструктивна опозиция може да бъде опозиция, която като е първа политическа сила, Станишев да се обади, да поздрави. Като на първа политическа сила да се предложат най-много като брой председатели на комисии, включително и председател на парламента", каза бившият премиер в събота след срещата си с председателя на Европарламента Мартин Шулц. Според него БСП и ДПС вече са го отхвърлили веднъж, когато е предложил да им даде необходимия им глас за кворум в парламента, за да "не се хващат с тези хулигани от "Атака". "Аз съм готов веднага да се върна в парламента, стига Станишев да дойде, да се извини, да каже: "Вижте, това, което допуснахме, да подскачат по банките и ние да си мълчим, това няма да се допуска вече", допълни Борисов.

----НОВО НАЧАЛО

Един от емблематичните политици на прехода - Иван Костов, отстъпи лидерския пост на партията си ДСБ на Радан Кънев на проведеното вчера 11-о Национално събрание на формацията. Пред съпартийците си Костов каза, че бъдещето на ДСБ е в нов десен реформаторски блок, който да се противопостави на политическата олигархия в лицето на основните партии. Новият лидер Радан Кънев заяви, че ще следва тази формула, за да обедини най-широк кръг от десни партии и протестиращи граждани. От изказванията на партийния форум стана ясно, че ДСБ вече няма вяра, че някаква помощ ще дойде от европейските политически партии, чиято "незаинтересованост и неадекватност", по думите на Иван Костов, само задълбочавала проблемите на България. "ЕНП атакуват Станишев и не искат да видят истинското лице на Бойко Борисов. ПЕС атакуват Бойко Борисов и не искат да си дадат сметка колко зловеща роля е изиграл, а и сега играе Сергей Станишев. Г-н Барозу казал на парламентарните партии да се разберат помежду си. Та те са се разбрали и от това произтичат нашите беди: преди бяха едните, след това дойдоха другите, след това пак първите и така ще се сменят като Путин и Медведев", коментира той.

АМИ ТЕ СА СИ КОМУНИСТИ И В ЕВРОПА ГО ЗНАЯТ

Коментар

• Отворено писмо в ГЕРБ срещу Цветанов и Фидосова. Борисов знаел, но си траел
          14:53 | 23.06.2013 | 3402 прочитания
          Размер на текста

"Добрият" Борисов и призован да освободи ГЕРБ от "лошите" Цветанов и Фидосова (на снимката)

Борисов трябва да отстрани Цветан Цветанов и Искра Фидосова от парламентарната група, иначе партията ще изчезне. Цветанов е главният виновник за изолацията на ГЕРБ. За това се обявиха в неделя двама от учредителите на ГЕРБ - Иван Петров, бивш депутат от Хасково, и Павел Димитров – бивш областен координатор на ГЕРБ във Варна.

Те са имали среща в петък вечер, на която са подготвили и отворено писмо, с което искали да поставят нещата в ГЕРБ на "по-прозрачна основа". Част от исканията им са били обсъдени с Борисов на две срещи преди седмица.

"Това не е първата ни сбирка. И на предишната такава присъстваха представители на всички областни структури на партията, настоящи и бивши членове на Изпълнителната комисия, депутати, областни координатори и министри. Това, което правим, не е скрито, коментирано е с Борисов", каза Иван Петров пред Нова телевизия.

"Основните искания са насочени към това той да отстрани от ръководството на партията и парламентарната група Цветанов, Фидосова и организационния секретар Цветомир Паунов. Ние считаме, че техните действия са довели до неприятното за нас състояние на партията", каза Павел Димитров.

Димитров и Петров упрекнаха лидера на партията Бойко Борисов, че не е уважил поканите им за общи срещи, а вместо това ги е привиквал в централата един по един. "Борисов каза, че е допуснал грешка, че е оставил Цветанов и Фидосова да управляват. Каза, че ще има разговори за това. Обеща да дойде във Варна, но не дойде", каза Павел Димитров.

Той поясни, че представили на всички области излъчили контактна група от 5 човека, която включва него, Иван Петров, както и Емил Димитров, Недялко Недялков – бивш областен управител на Стара Загора, и Костадин Хаджигаев – бивш областен управител на Благоевград.

По думите му напрежението в ГЕРБ е дошло и от начина, по който били направени кадровите промени в местните структури: "Едно унизително отношение, мачкане, дистанциране, изолиране на областните координатори. Именно тези двамата, дори тримата мачкаха".

"Ако не бъдат изпълнени представените исканията, ще бъде подкрепено създаването на нов център-дясно проект", казаха недоволните от Цветанов. Те разказаха, че напрежението срещу него зрее от 2 години.

Тезата за "лошите Цветанов и Фидосова" и "добрия Борисов" се лансира още отпреди изборите от група изпаднали в немилост видни фигури от доскоро управляващата партия: бившият земеделски министър Мирослав Найденов, бившият депутат Емил Димитров, колегата му Иван Петров и пр.

Фидосова е марионетката на Цветанов в Народното събрание. Тя е на принципа "kойто не е с мен, е против мен", обясни Петров в неделя пред Нова телевизия.

Цветанов и Фидосова не работят за ГЕРБ. Изборите не са победа за ГЕРБ, защото загубихме 600 000 гласа. Начинът, по който бяха направени промените в структурите, не беше прозрачен. Фидосова и Цветанов мачкат, допълни Павел Димитров.

След като бях сменен като областен координатор на Варна, никой не ме потърси. Цветанов ме смени, а след това аз си подадох оставката. Просто влязох в конфликт с Фидосова и това бе в основата на премахването ми, оплака се Димитров.

Той допълни, че не бил удобен, защото Фидосова имала лични интереси във Варна в лицето на Емил Радев.

Открият ми конфликт с Цветанов стана, когато се разместваше листата, избрана от местното ръководство на ГЕРБ във Варна през 2011-а, добави Павел Димитров.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се включи по телефона в предаването и каза, че двамата бивши депутати от ГЕРБ говорят за неща, станали преди две години и успокои партията, че няма да има разцепление. Ако тези двамата са минали през такава данъчна проверка, пред каквато минах аз, ще съм им много благодарен, заяви Цветанов, който нападна Петров и Димитров и даде да се разбере, че двамата справедливо са отпаднали от депутатските листи на ГЕРБ.

Ако Цветанов имаше и малко информация срещу мен, щеше да ме удави в капка вода, отговори Иван Петров, бивш началник на полицията в Хасково. Той и Димитров заявиха, че по времето на Цветанов са дискредитирани лекарите от Горна Оряховица, а СРС-тата са използвани не по предназначение.

“Лошото при Цветанов е, че никога не си признава грешките. С него не може да се проведе нормален разговор. Той се отнасяше с нас като с малки деца. Непрекъснато поучаваше и не даваше да се оспори мнението му. В Народното събрание беше много тежко да се работи с него”, разказа Иван Петров.

"Аз съм убеден, че ако Бойко Борисов ни беше послушал и беше махнал Цветанов преди изборите, ние щяхме да управляваме и то с мнозинство. Бойко Борисов си призна, че е допуснал грешка, след като е оставил Цветанов и Фидосова да си разиграват коня. Цветанов ръководи партията и хората ги е страх”, каза Павел Димитров.

Междувременно 11 члена на ГЕРБ-Ловеч бяха изключени от местната структура.
          С решение на Общинското събрание на партията от нея си тръгват ексдепутатът д-р Анатолий Йорданов, бившите общински съветници Георги Попов, Руси Манов, Румянка Митева и Павлинка Гешева. Изключени са и Атанас Енев, Станка Саева , Иван Съев, Софроний Гетов, Драго Василев и Росица Йорданова.

Мотивите за изключването им са че 11-те са работили срещу ГЕРБ по време на предизборната кампания.

Чистката в Ловеч идва седмица след като между областното и общинското ръководство в града избухна скандал.

ЕХ ДРУГАРИ МУТРОКОМУНИСТИ

Коментар

• Реваншизъм?Какво-по-джентълменско-когато,е стремеж към справедливост! diagnosa.net/diagnosite-mi/реваншизъм-какво-по-джентълменско-ко-4

Коментар

• За комуноидите няма почивни дни. Станишев и Доган са ги изкарали 24/7 на форумния пангар. Няма събота, няма неделя.

Четейки ги, разбирам, че доста надълбоко съм им бръкнал в "отверстията".
              Споменават ме във всеки техен втори пост.

П.П. Гледам, че и хлебопроизводителите са се включили в атаката срещу мен. Замерват ме с разни клисави кифли.
              Last edited by anon6706; 24.06.2013, 00:07.

Коментар

• Ние мислим ама на тебе мисленето май не ти е силната страна. Ще ти дам жокер - на кого е сайта afera.bg - един дебелан такъв сещаш ли се

Първоначално изпратено от trujusfre Разгледай мнение

Коментар

• Кирил Ампов бил всеки ден на протестите срещу Орешарски. http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=612154

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Днес попаднах на коментар под статия на Капитал, който много синтезирано обяснява моята позиция през годините:

„Когато видях, че за всичко са виновни комунистите, престанах да чета, защото пишещото "момче" си е чист комунист по душа, ама от десните.“
                    От Турско е така (да се изкажа, съгласно модата, за времена, на които не съм бил свидетел). На българина му е най-лесно да следва един водач, не му се налага да мисли много (но сме най-интелигентните
                    ...И гони 50г. германците, после 50г. комунистите ...и все го оправят ))
                    Last edited by onakilev; 23.06.2013, 23:08.
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
                      Само крайно ограничени хора могат да си помислят, че за сегашното положение е виновен някой друг освен комунистите.
                      Не може да обвиняваме Бойко и Цецо за всичко, да оставим малко и за останалите, че не са по-малко виновни

Коментар

Днес попаднах на коментар под статия на Капитал, който много синтезирано обяснява моята позиция през годините:

„Когато видях, че за всичко са виновни комунистите, престанах да чета, защото пишещото "момче" си е чист комунист по душа, ама от десните.“

Много сте, не споря, а когато спря да споря, няма да има какво да делите
                        Десните комунисти са най-големите комунисти

Коментар

Само крайно ограничени хора могат да си помислят, че за сегашното положение е виновен някой друг освен комунистите.

Коментар

• Днес попаднах на коментар под статия на Капитал, който много синтезирано обяснява моята позиция през годините:

Коментар

• Mislete!

http://afera.bg/pozitsia/45557.html
                              платформа за инвалиди

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=rH44rhMxxoQ

Коментар

Working...
                                X