IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 1.08.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• КИФЛАТА ЩЕ СИ ОСТАНЕ КИФЛА.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Даже съм съгласна с теб )

Факт е, че най-бедните слоеве бяха и са ощетени от т.н. Плосък данък.
    Можеше спокойно ставката да бъде малко по-висока - 12, 15 % и да остане необлагаем минимум....
    Точно, както се следи за някакъв екзистенц минимум при определяне на минимална работна заплата, така и тя да бъде защитена.

Но е някакъв нон-сенс, ти и такива като теб, които само пищите за комунисти, леви мерки и липса на пазарна икономика при тях да отваряш дума за това.

Точно тази им мярка беше наложена под натиска на същите, които сега се надяват да се докопат до властта, посредством протестите.

Силно дясна политика е въвеждането на Плосък данък, още повече от 10%.
    Та, забрави думичката комунисти!!!

Или се сложете всички в кюпа на дясно - левия тюрлю гювеч.
    Нещо бъркаш посоките. В царската армия такива като теб са ги учили да маршируват КАТО ИМ ВРЪЗВАЛИ НА ЛЕВИЯТ КРАК СЕНО А НА ДЕСНИЯТ СЛАМА. И ФЕЛДФЕБЕЛА ВМЕСТО ДА КОМАНДВА ЛЕВИ ДЕСНИ, КОМАНДВАЛ СЕНО, СЛАМА.
    Обясни ми:
    1. как комунистите са лява патрия с шеф на Пловдивската соц партия най богатият олигарх в България-Гочиту Гергов.?. Защо намалиха данъците в хазарта?. Защо ще махат данък Лихви по депозити? Това ли е лявото? да не обалагат доходите на най заможните спестили 53 милиарда в банките? бедните хора имат не повече от 5 милиарда депозити в банки.
    2. Как ГЕРБ са дясна партия като прецакаха газовите посредници, Лукойл с измерителните уреди, бизнеса с касови апарати с връзка с НАП , митниците с СРС та и проверки и още куп неща против интереса на Дясното ((бизнеса) включително и в сивия сектор.) Вдигна пенсии с 9.3% и заплати с над 15 %
    Единственото дясно поведение на ГЕРБ е строежа на Инфрастуктурата на България с ускорени темпове..
    Last edited by 4ono; 31.07.2013, 10:10.

Коментар

• амекнали на Станишев: Покани ли ГЕРБ, президентът ще го заобича

30.07.2013 23:35; Кристина Кръстева; 2265; 10;

"Правени са ми намеци, почти директни, че отношението на президента към правителството може да се промени, ако в него се включи ГЕРБ."

Тази бомба хвърли лидерът на БСП Сергей Станишев, без да уточнява кой и кога му е отправил такава недвусмислена оферта от името на държавния глава Росен Плевнелиев.

Да сме с ГЕРБ обаче, е невъзможно, отсече председателят на партията мандатоносител. И посочи като най-дебела разделителна линия тефтерчето на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

Станишев кипна, че миналата година предишните управляващи изтеглили 980 милиона лева от енергийния холдинг, за да "запушат дупките на слънчицето на Борисов - Симеон Дянков", а днес той давал отвън акъл как да се оправи държавата. Освен това правителството на Бойко Борисов изяло оперативния резерв за непредвидени разходи и завещало разбит Съвет за тристранно сътрудничество, който сегашната власт мъчително възстановявала.

След вчерашното заседание на Изпълнителното бюро на БСП шефката на парламентарната социална комисия Корнелия Нинова обяви поредица от добри новини. Партията мандатоносител ще настоява правителството да намери начин за увеличение на минималната заплата от 1 октомври.

"Вадим 40 млн. лв. за хората с увреждания и други 40 млн. лв. за ваучери за храна. Месечната помощ за 22-те хиляди деца със специални нужди се увеличават от 189 на 217 лв.", изреди още Нинова.

БСП възлага на кабинета да направи финансова инжекция от 8 млн. лв. в пазара на труда. Това ще смекчи удара за 32 158 души, които ще останат поетапно без работа от август до декември след изтичането на заетостта им по програма "Развитие на човешките ресурси".

Макар че в лицето на ГЕРБ не вижда партньор, Станишев два пъти подчерта, че очаква от партията на Борисов подкрепа по конкретни политики - например тези в енергетиката. И напомни, че БСП има пакет от мерки за защита от монополите. Сред тях е възможността да не плащаш сметка за ток, вода или парно, ако е с 30% по-висока от предишната, докато доставчикът не я обоснове. Това със сигурност влизало в сила от новия отоплителен сезон.

“Майка ми е на 86.
      Бъдете милостиви!”,
      помоли медиите
      лидерът на БСП

“С майка си политически разговори не водя. Говоря си само за семейството и за нея самата.” Това заяви вчера Станишев в отговор на журналистически въпрос ще се вслуша ли в съвета на майка си да се оттегли от поста, който тя му отправя в интервю, отпечатано в британския вестник “Сънди таймс”. Изданието цитира думите на Дина Станишева: “Никога не съм го съветвала по подобен начин преди, но всъщност ще бъде по-добре, ако той напусне”, понеже се е сблъскал “с твърде много атаки и твърде много злоба.”

В лаконичния си коментар Станишев настойчиво призова журналистите: “Майка ми е на 86 години и не е в много добро здравословно състояние. Бъдете малко милостиви като към възрастен човек!”

АМИ ОБИЧАТ СИ СЕ КОМУНИСТИТЕ

Коментар

• Подозират Бойко Борисов, че е ръководил погрома над автобуса - Свободен Народ
        www.svobodennarod.com
        Подозират Бойко Борисов, че е ръководил погрома над автобуса..

Коментар

• Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнение
          Скучен, скучен! Напъни се и измисли нещо по-интересно! Така не струваш!
          Този път ще подмина простотията и бездарието с мълчание

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
            Абе тоя ферман чете ли го бре?
            Щот не виждам луди да го четат.
            Не ги чете, пускат му линкове от позитано 20 и той копи пейст пък после, който иска да му чете глупостите
            После обясняват как имали факти, аргументи и доказателства в защита на тезата си, нищо, че нямат теза

П.П. Доган и Станишев са заедно в сауната, където лидерът на ДПС люби страстно знойна социалистка. Станишев ги гледа, гледа, не издържа и накрая казва на Доган:
            - Г-н Доган, да се сменим, а?
            Доган отговаря:
            - Ами, сменете се де!
            Last edited by shpono; 31.07.2013, 08:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
              Пешката , чети и мисли. ОЛИГОФРЕН ЛИ СИ? ПИСАЛ СЪМ ,ЧЕ ОКРАДЕ на най-бедните 10%, ТЕЗИ които попадаха в необлагаемият минимум. ИЛИ ХОРА КОИТО ВЗЕМАХА ПО 300 ЛЕВА ЗАПОЧНАХА ДА ВЗЕМАТ ПО 270 ЛВ .
              Даже съм съгласна с теб )

Факт е, че най-бедните слоеве бяха и са ощетени от т.н. Плосък данък.
              Можеше спокойно ставката да бъде малко по-висока - 12, 15 % и да остане необлагаем минимум....
              Точно, както се следи за някакъв екзистенц минимум при определяне на минимална работна заплата, така и тя да бъде защитена.

Но е някакъв нон-сенс, ти и такива като теб, които само пищите за комунисти, леви мерки и липса на пазарна икономика при тях да отваряш дума за това.

Точно тази им мярка беше наложена под натиска на същите, които сега се надяват да се докопат до властта, посредством протестите.

Силно дясна политика е въвеждането на Плосък данък, още повече от 10%.
              Та, забрави думичката комунисти!!!

Или се сложете всички в кюпа на дясно - левия тюрлю гювеч.

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                Ходи разпусни малко, за транспортни разходи около 200 кинта до там и обратно и там едвам 200 евро за спане и хойкане, въпреки желанието ми да изхарча повече.
                къде туй за колко време ... спане, манджоре и хойкане

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
                  Браво на ОреШаро. Вкара за 50 дни страната в рецесия. От 1.9% прогнозен ръст в момента сме на 0.4% и пред рецесия.
                  Комунист и пазарна икономика е като свинче със звънче.

Неграмотни ли сте?
                  Четете, бре хора

Що е туй Рецесия и как я замерват батковците
                  Икономически форум, а се излагате с елементарни понятия

Рецесия на 50 дни....това само онзи Горанов от черешовата борса може да го измисли

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Рибо, преди мене си във форума. Знаеш ме добре кой съм. Имам си история, мнения, убеждения. Убежденията ми търпят развитие, но винаги се опитвам да говоря истината, така както я разбирам.

Всъщност какво искаш да кажеш? Ако просто се опитваш да ме обидиш, нали знаеш че се притеснявам когато ме похвали гербераст? Ако ме обижда, значи съм на прав път.
                    Не съм риба!!!Но ти това не можеш да го схванеш!!!
                    Но шапкарите наистина не ги харесвам!!!
                    Много са ограничени!!!Говоря за соц. тикварите!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                      Абе Гигов,ти си станал "Заслужил инвеститор "бе ликсур!!!Или се присламчвате като такива във форума и по едно време ви натискат копчето и ви активират!!!
                      С трима -четирима от вас точно така стана!!!Шапкари ниедни!!!
                      Рибо, преди мене си във форума. Знаеш ме добре кой съм. Имам си история, мнения, убеждения. Убежденията ми търпят развитие, но винаги се опитвам да говоря истината, така както я разбирам.

Всъщност какво искаш да кажеш? Ако просто се опитваш да ме обидиш, нали знаеш че се притеснявам когато ме похвали гербераст? Ако ме обижда, значи съм на прав път.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Министър Стойнев: ГЕРБ не са направили нищо, за да прекратят договора за "Белене"
                        Газовото хранилище в Чирен е празно
                        Разходите за АЕЦ „Белене” продължават въпреки, че през март 2012 г. е взето решение да бъде прекратено изграждането на централата. Решението е взето от парламента, но това не означава, че търговският договор между НЕК и руската страна е прекратен. Там продължават да се плаща конкретни милиони на руската страна.
                        Киро,
                        ами че аз това го твърдях няколко пъти последната година.
                        Бойко уж обяви, че спира Белене, обаче нямаше НИКАКЪВ документ към руската страна, с която да го спре.
                        Казаха го руснаците. И аз няколко пъти питах с кой документ ние спираме Белене. Щото руснаците не са длъжни да четат герберастката преса.

Нямаше НИКАКЪВ документ от страна на НЕК към Атомстройекспорт за прекратяване на строежа. НИКАКЪВ, ама герберастчетата се скъсаха да лъжат. А всъщност Боко Тиквата го смъкнаха от власт тъкмо американците, като разбраха че не е спрял реално Белене. Нали помните, че хамериканците изтеглиха предсрочно посланика си, който се скъсваше да закриля Боко и пратиха новата, която ИЗОБЩО не щеше да го погледне?
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Глупости, хората виждат как аз говоря и как говорят герберастките платени тролове.

п.п. Когато твърдиш нещо, би трябвало да посочиш поне датата и часа на това за което твърдиш.
                          Абе Гигов,ти си станал "Заслужил инвеститор "бе ликсур!!!Или се присламчвате като такива във форума и по едно време ви натискат копчето и ви активират!!!
                          С трима -четирима от вас точно така стана!!!Шапкари ниедни!!!

Коментар

• Еле докато му напиша отговор той още едно праснал.
                            Кошмар.
                            Направете си форум за тролска политика и се махайте от тука.
                            Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Министър Стойнев: ГЕРБ не са направили нищо, за да прекратят договора за "Белене"
                              Газовото хранилище в Чирен е празно
                              Разходите за АЕЦ „Белене” продължават въпреки, че през март 2012 г. е взето решение да бъде прекратено изграждането на централата. Решението е взето от парламента, но това не означава, че търговският договор между НЕК и руската страна е прекратен. Там продължават да се плаща конкретни милиони на руската страна. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на заседание на парламентарната комисия по енергетиката, предаде Агенция „Фокус”. По думите на министъра - от страна на тогавашното правителство, не са взети абсолютно никакви мерки, за да се водят преговори за прекратяване на договора.
                              „Взето е решение от парламента за замразяване на проекта, но между двете търговски фирми е взето решение те да продължават”, заяви енергийният министър.
                              По думите му - „управлението на ГЕРБ не е намерило за необходимо да бъдат прегледани търговските отношения между НЕК и „Росатом”. „Те просто не са свършили работата и някой е прибрал 385 млн. лева на гърба на българските данъкоплатци”, коментира Стойнев. Според него - в момента е важно държавата, НЕК и „Росатом” да си позволят нужните средства, за да бъде прекратен договорът и да не продължава това изтичане на финансови средства. „Това е абсурдно”, заяви министърът на икономиката и енергетика.
                              Зам.-председателят на комисията по енергетика Магдалена Ташева коментира, че тази информация е бомба, защото от една година се говори, че АЕЦ „Белене” е зачеркнат, а се оказва друго".
                              Ако забелязвате различие в политическите позиции на двете основни партии, които стоят зад кабинета, това усещане няма да е измамно, каза преди това пред журналисти в парламента председателят на ДПС Лютви Местан след среща с премиера Пламен Орешарски във връзка с проекта АЕЦ „Белене”. „В представената правителствена програма няма текст за рестарт на АЕЦ „Белене”. В представената програма е записано: подготовка на анализ на технико-икономическата характеристика на проекта „Белене”, прогнозите за електропотреблението в региона и България и финансовата структура на проекта.
                              По отношение на АЕЦ „Белене” и другите големи енергийни проекти България трябва да решава тези въпроси в съответствие с цялостната стратегия за развитие на страната”, посочи Местан.
                              „Поставяме отчетливо знак върху необходимостта България да се развива като страна, конкурентна по отношение на производството на биопродукти, да залага на зелената енергия. В този смисъл винаги сме били и оставаме резервирани за съответствието на големите нови ядрени електроцентрали с тази основна стратегия на ДПС за развитие на българската икономика”, каза още Лютви Местан. „ДПС има особена позиция по отношение на АЕЦ „Белене” и ние продължаваме да стоим на нея”, подчерта той.
                              Газовото хранилище в Чирен в момента е празно, което означава, че не може да се осигури количеството природен газ, необходимо за следващия отоплителен сезон, заяви министър Стойнев. По думите му са необходими 200 млн. лв., за да се запълни хранилището, като поради влошеното състояние на Булгаргаз ще се търси банков заем.
                              Стойнев коментира, че е изключително притеснен за състоянието на Булгаргаз, защото дружеството има задължения от над 461 млн. лв. По думите му трябва да се намери начин най-големият длъжник на дружеството - Топлофикация София, да бъде накарана да си плаща задълженията.

Ти си връхта...
                              Едното още не прочел ама пуска друго.
                              дано си заслужава стотинките който са ти обещали.....

И СИ НАМЕРЕТЕ ДРУГ ФОРУМ ЗА СПАМЕНЕ. ТУКА Е ЗА ИНВЕСТИТОРИ....
                              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• ЧЕТОХ ГО КМЕТЕ- ДЖИМО Е УМЕН ПИЧ

Коментар

Working...
                                X