IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли да ми дават допълнително, а да получавам по-малко?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Без да съм вещ по темата . . .Наскоро майка ми си разглежда някакви бележки свързани с това второ осигуряване и се оказва, че част от парите, които се вкарват изгарят още в началото - благодарение на усъвършенствания от българина инструмент "такса".
    Е не е като в сметката ни за ток при която от 70лв. по-малко от половината са за тока, а другата част са такса пренос високо напрежение, такса пренос ниско напрежение, изравняване зелена енергия и още 1, 2, 3. ( а да и 20те процента ДДС, но те са си навсякъде )
    Та общо взето с това чудо такса, майка ми храни секретарките на фонда, а с другото чудо инфлация обезсмислят цялото начинание.
    Last edited by Moesia; 01.07.2011, 11:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perni4anin Разгледай мнение
      Резюмирай малко, че хората нямат време да четат.
      Четенето са най-вече инструкции за ползването на таблицата, как да си вземе данните от НОИ и от принудителния частен фонд(също така да разбере кой е този фонд). Останалото е цифри и
      констатацията, че за 10 години съществуване, от принудителните частни пенсионни фондове няма абсолютно никаква полза за населението, а нанесени преки вреди на всеки индивидуално и в различна стойност. Затова най-добре е всеки да си сметне за себе си колко "допълнителна" е допълнителната пенсия от принудителен частен пенсионен фонд. С този калкулатор дори не е нужно да се ползва цялата информация от самия фонд. Достатъчно е да се знае какви пари са оцеляли в личната недосегаема сметка в частния фонд, а останалата информация за осигурителния доход през всеки месец може да се вземе от НОИ. Всичко друго калкулатора го смята автоматично.
      Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Резюмирай малко, че хората нямат време да четат.
        ПЕРНИК над всичко!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
          колко теми трябва да избълваш?
          запри се вече
          Всяка от тях има своята специфика и почитатели, и подлежи на коментари
          Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• колко теми трябва да избълваш?
            запри се вече
            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Може ли да ми дават допълнително, а да получавам по-малко?

От този адрес всеки може да си изтегли напълно безплатно ексел таблица калкулатор за пенсии с пълни инструкции, която показва на родените след 1959 г. и насилени със закон да внасят към днешна дата 5% от доходите си под формата на данъци в полза на задължителни частни пенсионни фондове, какъв е резултатът от съществуването на тези фондове. Каква пенсия ще получават от държавата за трудовата си дейност между януари 2002 до април 2011, каква "допълнителна" пенсия ще получат от принудителен частен пенсионен фонд.

Кой дава по-лоши пенсии - фонд "Пенсии" на НОИ или задължителните частни пенсионни фондове? Вече всички ще знаят отговора.

Може ли да ми дават допълнително, а да получавам по-малко?
            Working...
            X