IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Държавните служители да плащат сами осигуровките си

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
    И като ги компенсират с увеличение на заплатите с размера на осигуровките, къде е ползата? От единия джоб като си прехвърлиш парите в другия ставаш ли по-богат?

    Абе някой да е чувал може ли да се създава енергия като кликаш с мишката по разни картинки?
    Ползата е от сега нататък. Иначе много е лесно да хванеш и да удариш едни 750к човека ако са толкова, обаче така не се прави.
    Една доста стара тема

    Като при отстраняване на задължителните 5% в частен пенсионен фонд, заплатите в публичния сектор ще трябва да се коригират съвсем минимално. Бюджета няма да пострада по никакъв начин, а проблема с привилегированото осигуряване ще е решен веднъж за винаги. Всички ще плащат данъци по един и същи начин, без никакви скатавки повече.
    Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

    Коментар


    • Добре де, а това че те не плащат осигуровки не е ли противоконституционно бе мамка му

      Коментар


      • Ако ще има компенсации за държавните служители в размер на сумата за осигуровки, аз съм за. Реално, така ще има по-голяма прозрачност в приходите на НОИ, а от друга страна няма да бъдат накърнени правата на държавните служители.

        Коментар


        • И като ги компенсират с увеличение на заплатите с размера на осигуровките, къде е ползата? От единия джоб като си прехвърлиш парите в другия ставаш ли по-богат?

          Абе някой да е чувал може ли да се създава енергия като кликаш с мишката по разни картинки?

          Коментар


          • Стига с тези популистки теми, не са виновни държавните служители за кризата у нас и по света. След като вече веднуж е взето решение, че държавните служители не трябва да плащат осигуровки, т.е. държавата ще ги плаща като техен работодател, не е коректно това положение да бъде променяно.
            А относно коментара за броя на служителите на държавата у нас, ами всичко зависи от законодателството, дали е изчистено и лесно за прилагане, или е объркано и трудоемко, както е у нас. Че то законите у нас се променят през година, знаете ли колко работа има за вършене покрай това?

            Коментар


            • Много хубава тема е това. Малко история, едно време след умишленото унищожаване на банковата система в България през средата на 90-те, пенсиите бяха станали 3 долара, заплатите 6-7 долара. Осигуровките трябваше да бъдат космически, от порядъка на 30% само за пенсии при това, а държавата определено не е имала пари за заплати. И ако не бъркам Иван Костов(или някой синдикат, доста отдавна беше) обясняваше, че единствения начин да има равнопоставеност на публичния сектор и частния сектор, са държавата да покрива поне осигуровките, в противен случай никакви държавни служители няма да останат да работят.

              Е, времената са други и момента държавните служители да почнат да се осигуряват както си трябва е настъпил. С отпадането на задължителната вноска от 5% в частен пенсионен фонд и минимална компенсация в доходите, държавните служители няма да имат право да протестират, че започват да плащат осигуровки както всички останали в частния сектор.
              В проекта за нов кодекс за социално осигуряване и това нещо е реализирано:
              Нов Кодекс за социално осигуряване (предложение)
              Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

              Коментар


              • Наистина ли са 750хил. на държавна служба?
                Та, в Гърция сега се водят битки и заради огромния брой на държавна издръжка и искането от 730хил. дастанат с 150хил. по-малко...
                А населението там е с 1/3 повече

                Коментар


                • Държавните служители да плащат сами осигуровките си

                  .
                  Last edited by dragoki; 08.02.2012, 15:20.
                Working...
                X