След като държавата е решила,че ще се върви по този път на пенсионно осигуряване,трябва да впрегне целия си ресурс за да го направи както трябва.А сега кво се получи:всичко е оставено на самотек.За кво ги получават тези заплати търтеите от НОИ,след като не са видяли и анализирали ситуацията 2-3 години след старта на реформата?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеЗначи стигнахме до заключението, че частните пенсионни фондове не са независими от държавата, а напротив - изцяло зависят от самата държава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеЗначи стигнахме до заключението, че частните пенсионни фондове не са независими от държавата, а напротив - изцяло зависят от самата държава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение...и щеше да даде добри резултати,ако имаше добра държава.Но докато държавата не принуди силово (защото друг начин няма) работодателите да изсветлят заплатите и не намали кожодерския натиск от страна на фондовете,ще си остане само една добра идея.Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЗначи делим на 132 Както и да е. Просто искам да кажа че замисълът за пенсионните фондове беше добър на времето. Продължавам да твърдя че е добър. Поне по добър от държавното осигуряване и специално за мен - по лош от IRA
Коментар
-
Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнениеКъм момента ранното пенсиониране за първа категория е на 52 при пенсионна възраст 63,а за втора категория е 57 години.Това е за мъжете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеСъгласен. Доста дълго съм далеч от тези дружества и губя памет Ранно пенсиониране мисля че става на 52. Поправете ме!! Значи имаме 13 години плащане. Значи натрупаното трябва да се дели на 156. И пак идва въпросът На кой миньор са давали 1000 кинта заплата
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеТрябва обаче да си припомним, че размера на осигуровките през различните години е бил в различен размер. Освен това нали смятаме, че 1000-та лева остават постоянна стойност, няма инфлация
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеТрябва обаче да си припомним, че размера на осигуровките през различните години е бил в различен размер. Освен това нали смятаме, че 1000-та лева остават постоянна стойност, няма инфлация
Коментар
-
Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнениеПарите от ППФ са за годините между ,,ранното'' и ,,нормалното'' пенсиониране.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЧакай малко. Ти твърдиш че някой е получил бонус 1 мио. Аз не го вярвам. Шкодичката верно е хубава количка. Много е сладка гори 3-4 на 100, но в нея се чувствам беззащитен) За комисионните съм напълно съгласен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСредна годишна заплата в добивна промишленост 2000г-4419 лева
2001 - 4671
2002 - 5002
2003 - 5167
2004 - 5837
2005 - 6274
2006 - 7078
2007 - 8512
2008 - 10153
2009 - 11254
2010 - 12214
Чак последната година са минали 1000 лева средноПирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cave Man Разгледай мнениеДобра заплата е 10 хиляди лева, айде 15 хиляди - айде след данъци да са. Какво им пречи да се возят Шкода, аз имам една - прекрасна е. Ама това да се случи след като таксата на входа им стане примерно 2% с тенденция да изчезва, а таксата върху активите стане 0.75% например?
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеОК де, работодателя ги дава парите за професионалния фонд, обаче това оскъпява труда. Тоест ако тази вноска я нямаше примерно, работника щеше да взима по-голяма заплата. Все едно формално кой ще плати.
в повече.Сънуваш,човече.
Коментар
Коментар