IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След като държавата е решила,че ще се върви по този път на пенсионно осигуряване,трябва да впрегне целия си ресурс за да го направи както трябва.А сега кво се получи:всичко е оставено на самотек.За кво ги получават тези заплати търтеите от НОИ,след като не са видяли и анализирали ситуацията 2-3 години след старта на реформата?

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
      Значи стигнахме до заключението, че частните пенсионни фондове не са независими от държавата, а напротив - изцяло зависят от самата държава.
      По правилно е да се каже,"доброназорни фондове"!!!

Коментар

Значи стигнахме до заключението, че частните пенсионни фондове не са независими от държавата, а напротив - изцяло зависят от самата държава.
        И не само ПФ,а всичко в държавата зависи от държавата.Но една е зависимостта на бебето от майката,друга е зависимостта на тийнеджър(кат)а от майката.Нали така?

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
          ...и щеше да даде добри резултати,ако имаше добра държава.Но докато държавата не принуди силово (защото друг начин няма) работодателите да изсветлят заплатите и не намали кожодерския натиск от страна на фондовете,ще си остане само една добра идея.
          Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Значи делим на 132 Както и да е. Просто искам да кажа че замисълът за пенсионните фондове беше добър на времето. Продължавам да твърдя че е добър. Поне по добър от държавното осигуряване и специално за мен - по лош от IRA
            ...и щеше да даде добри резултати,ако имаше добра държава.Но докато държавата не принуди силово (защото друг начин няма) работодателите да изсветлят заплатите и не намали кожодерския натиск от страна на фондовете,ще си остане само една добра идея.

Коментар

Към момента ранното пенсиониране за първа категория е на 52 при пенсионна възраст 63,а за втора категория е 57 години.Това е за мъжете.
              Значи делим на 132 Както и да е. Просто искам да кажа че замисълът за пенсионните фондове беше добър на времето. Продължавам да твърдя че е добър. Поне по добър от държавното осигуряване и специално за мен - по лош от IRA

Коментар

Съгласен. Доста дълго съм далеч от тези дружества и губя памет Ранно пенсиониране мисля че става на 52. Поправете ме!! Значи имаме 13 години плащане. Значи натрупаното трябва да се дели на 156. И пак идва въпросът На кой миньор са давали 1000 кинта заплата
                Към момента ранното пенсиониране за първа категория е на 52 при пенсионна възраст 63,а за втора категория е 57 години.Това е за мъжете.

Коментар

Трябва обаче да си припомним, че размера на осигуровките през различните години е бил в различен размер. Освен това нали смятаме, че 1000-та лева остават постоянна стойност, няма инфлация
                  А уиски с фъстъци не искаш ли.

Коментар

Трябва обаче да си припомним, че размера на осигуровките през различните години е бил в различен размер. Освен това нали смятаме, че 1000-та лева остават постоянна стойност, няма инфлация
                    Размерът на вноските за ППФ не е променян през годините.

Коментар

Парите от ППФ са за годините между ,,ранното'' и ,,нормалното'' пенсиониране.
                      Съгласен. Доста дълго съм далеч от тези дружества и губя памет Ранно пенсиониране мисля че става на 52. Поправете ме!! Значи имаме 13 години плащане. Значи натрупаното трябва да се дели на 156. И пак идва въпросът На кой миньор са давали 1000 кинта заплата

Коментар

Чакай малко. Ти твърдиш че някой е получил бонус 1 мио. Аз не го вярвам. Шкодичката верно е хубава количка. Много е сладка гори 3-4 на 100, но в нея се чувствам беззащитен) За комисионните съм напълно съгласен.
                        За бонуса така се говори - от три напълно независими места го чух. Повдига много вежди , особено като се има предвид социалната роля на този бизнес.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Средна годишна заплата в добивна промишленост 2000г-4419 лева
                          2001 - 4671
                          2002 - 5002
                          2003 - 5167
                          2004 - 5837
                          2005 - 6274
                          2006 - 7078
                          2007 - 8512
                          2008 - 10153
                          2009 - 11254
                          2010 - 12214

Чак последната година са минали 1000 лева средно
                          Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man Разгледай мнение
                            Добра заплата е 10 хиляди лева, айде 15 хиляди - айде след данъци да са. Какво им пречи да се возят Шкода, аз имам една - прекрасна е. Ама това да се случи след като таксата на входа им стане примерно 2% с тенденция да изчезва, а таксата върху активите стане 0.75% например?
                            Чакай малко. Ти твърдиш че някой е получил бонус 1 мио. Аз не го вярвам. Шкодичката верно е хубава количка. Много е сладка гори 3-4 на 100, но в нея се чувствам беззащитен) За комисионните съм напълно съгласен.

Коментар

ОК де, работодателя ги дава парите за професионалния фонд, обаче това оскъпява труда. Тоест ако тази вноска я нямаше примерно, работника щеше да взима по-голяма заплата. Все едно формално кой ще плати.
                              Бе те Ковачки,Банев и другите назначени червени тарикати ,,работодатели'' договорените заплати не плащат на хората,ти ми говориш,че щели били нещо си да дават
                              в повече.Сънуваш,човече.

Коментар

• Средна годишна заплата в добивна промишленост 2000г-4419 лева
                                2001 - 4671
                                2002 - 5002
                                2003 - 5167
                                2004 - 5837
                                2005 - 6274
                                2006 - 7078
                                2007 - 8512
                                2008 - 10153
                                2009 - 11254
                                2010 - 12214

Чак последната година са минали 1000 лева средно

Коментар

Working...
                                X