IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
    Има 1000 лева първоначално реални пари.
    След 1 месец стават 990.
    За да са 990 частния пенсионен фонд трябва да постигне поне нулева реална доходност, след като си плати за управлението и даде на акционерите.
    За да са отново 1000 реалната доходността за месеца трябва да е над 1%. Тоест над 12% реална доходност годишно. Това всеки икономист знае много добре, че е невъзможно. Ако съществуваха толкова добри мениджъри, те щяха да работят за себе си и щяха да са милиардери.
    А не се ли постига тази реална доходност, с всеки следващ месец частния пенсионен фонд без да има повече постъпления от нови данъкоплатци ще затъва, до момента, в който стане невъзможно да се издържа.

Забравете за идеята, че без инвестиция в следващото поколение, частния пенсионен фонд ще спаси някой индивидуално. Частния пенсионен фонд затваря първи при лоши демографски условия.
    Ти не знаеш как функционира колективна инвестиционна схема, а си тръгнал да обесняваш за реална доходност. Моля те прочети малко повече книжки и тогава се върни да коментираш в този форум.

А колко е доходността в НОИ, че не мога да намеря информация по въпроса?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      Инвестиции в свързани дружества с мениджмънта. Това да се определи като престъпление със жестоки наказания.
      Изобщо не е задължително да са свързани за да е престъпление. За управителите на фондовете е важно да си получат комисионните при инвестицията - демек да си получат подкупите от мажоритаря на съответната хартишка в която инвестират! Няма как да се докаже!

Цялата система е сгрешена... Тя е направена с прузумпцията, че стойността на една инвестиция в ценни книжа може само да расте с времето ако е достатъчно диверсифицирана! Това само дебили могат да си го въобразят!

Още веднъж казвам, не трябва да има закон който задължава хората да си рискуват парите за старини!!!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Глей сега. Не знам на колко години си, но явно ти липсват годините 96-97. Гарантираната доходност от 7 гущера на калпак от държавата
        Много добре си ги спомням тези години, но размера на пенсиите зависи от средния осигурителен доход. Тоест днес положението като е по-добро, пенсията от ДОО е по-добра. Такова нещо с частния пенсионен фонд няма. При такъв срив ясно е, че частния фонд изобщо няма да го има, но даже и да го има личната сметка има номинално пари. Значи там като са останали 7 гущера, това че средния осигурителен доход в страната расте, няма да повиши частната пенсия. Загуби ли частния фонд парите, загубите се поемат индивидуално.
        Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
          Така набързо се сещам за Даниела Петкова (та като че ли е с най-много медийни изяви). Иначе на страницата на всеки фонд може да се запознаеш с биографиите на управителите.
          Ina`e sigurno se zanimawat s uprawlenieto na fondowete, a w swobodnoto wreme karat taksi.
          Собствениците, човече. Собствениците... Тоест основните акционери, да ти го кажа научному на БФБ език. Смятам, че ме разбра.Правиш ли разлика?

Коментар

Ох каква наивност. Частния пенсионен фонд не гарантира никаква доходност. Пенсията, която предлага е "каквото има по сметката". То може и да е нищо и тогава хайде да видим кой ще ходи пред държавата на колене да се моли да отпусне някаква държавна пенсия. И тогава какво да стане? Държавата да каже "сори, отивай да се молиш на частния фонд" или пак да извади парите, за да не ходят наивниците по кофите. И между другото всички тия приказки в НОИ нищо да не се внася, ами ОК, кой ще отида да обясни на бабите, дядовците и т.н., че от утре няма да получават пенсия? Защото вноските в НОИ не са за работещите, а са за сегашните пенсионери. Когато сегашните работещи станат пенсионери, работещите тогава ще плащат техните пенсии. За това е много важна грижата за младото поколение, ако го няма, възрастното поколение е обречено и може да се забрави за "спасяване по единично с лична сметка в частен фонд". Няма ли ги младите, които да плащат, първи частните фондове затварят, защото край с лапаницата.
            Защо не попиташ хората с натрупвания по личните им партиди от 10,000 лв +, който винаги са се осигурявали на максималният осигурителен доход и имат още 30 години трудов стаж, дали са съгласни средствата от личната им пенсионна партида да се национализат от държавата в НОИ и да получат средната пенсия за страната. Така много социално някой, който винаги се е осигурявал на минимална работна заплата и той ще получи средната пенсия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Huntsman Разгледай мнение
              Не забравяш ли дохосността по пенсионната партида, която увеличава остатъка по нея. През 4 от последните 5 средната доходност на пенсионните фондове е била положителна. По важното е, че във всяка от тези години средната доходност е била по-висока от инфланцията. Можеш да го провериш в страницата на КФН и НСИ.

Кажи ми сега какво става с парите от осигуровките след като отидат в НОИ - веднага се изплащат на сегашните пенсионери, не се натрупва доходност, а и не само това, ами трябва и от бюджета да се наливат допълват средства, т.е. налива се от пусто в празно.
              Има 1000 лева първоначално реални пари.
              След 1 месец стават 990.
              За да са 990 частния пенсионен фонд трябва да постигне поне нулева реална доходност, след като си плати за управлението и даде на акционерите.
              За да са отново 1000 реалната доходността за месеца трябва да е над 1%. Тоест над 12% реална доходност годишно. Това всеки икономист знае много добре, че е невъзможно. Ако съществуваха толкова добри мениджъри, те щяха да работят за себе си и щяха да са милиардери.
              А не се ли постига тази реална доходност, с всеки следващ месец частния пенсионен фонд без да има повече постъпления от нови данъкоплатци ще затъва, до момента, в който стане невъзможно да се издържа.

Забравете за идеята, че без инвестиция в следващото поколение, частния пенсионен фонд ще спаси някой индивидуално. Частния пенсионен фонд затваря първи при лоши демографски условия.
              Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

Защо не погледнем алтернативата на частните пенсионни фондове - НОИ. В момента 12.8% от заплата на всеки работещ отива за пенсионни осигуровки, от които само 5% влизат в частният пенсионен фонд, т.е. по-голяма част се превежда в НОИ (7.8%), където потъва веднага. При сегашната демографска криза в България, кой може да гарантира, че ще има кой да внася осигуроски в НОИ след 30-35 години, когато ние ще се пенсионираме.

Ако мога бих избрал цялата сума, която се удържа от заплата ми (12.8% от нея) да отива в частен пенсионен фонд. Така ще съм сигурен, че каквото има натрупано през трудовият стаж в личната ми пенсионна партида ще бъде ползвано само и единствено от мен и наследниците ми.
                Блаженни да са вярващите!!!

Коментар

Ох каква наивност. Частния пенсионен фонд не гарантира никаква доходност. Пенсията, която предлага е "каквото има по сметката". То може и да е нищо и тогава хайде да видим кой ще ходи пред държавата на колене да се моли да отпусне някаква държавна пенсия. И тогава какво да стане? Държавата да каже "сори, отивай да се молиш на частния фонд" или пак да извади парите, за да не ходят наивниците по кофите. И между другото всички тия приказки в НОИ нищо да не се внася, ами ОК, кой ще отида да обясни на бабите, дядовците и т.н., че от утре няма да получават пенсия? Защото вноските в НОИ не са за работещите, а са за сегашните пенсионери. Когато сегашните работещи станат пенсионери, работещите тогава ще плащат техните пенсии. За това е много важна грижата за младото поколение, ако го няма, възрастното поколение е обречено и може да се забрави за "спасяване по единично с лична сметка в частен фонд". Няма ли ги младите, които да плащат, първи частните фондове затварят, защото край с лапаницата.
                  Глей сега. Не знам на колко години си, но явно ти липсват годините 96-97. Гарантираната доходност от 7 гущера на калпак от държавата

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                    Ще ходят пеша, има и метро...! Когато създадат техен си бизнес ,без чадъра на държавата да се возят в каквото си искат. Би ли ми споменал някой от шефовете /собствениците/ на тия фондове и с какво по-точно се занимават те, ако това не е обществено скрита информация?!!
                    Така набързо се сещам за Даниела Петкова (та като че ли е с най-много медийни изяви). Иначе на страницата на всеки фонд може да се запознаеш с биографиите на управителите.
                    Ina`e sigurno se zanimawat s uprawlenieto na fondowete, a w swobodnoto wreme karat taksi.
                    Last edited by derk; 07.06.2011, 00:21.

Коментар

Имаме един пенсионер, който е спестил 1000 лева. Да кажем, че фонда трябва да му ги изплати за 100 периода, значи по 10 лева реални пари трябва да се връщат на пенсионера.
                      Фонда живее от такси и доходност.
                      Първоначално има 1000 лева, които инвестира(само за примера, иначе може да се умножи по каквато иска цифра човек).
                      След първия период, ако няма нов клиент който да внася, фонда ще има 990, тъй като вече почва да плаща пенсия. Парите, които му трябват, за да се издържа са същите, обаче трябва да прави по-голяма доходност, за да не губи пари за пенсионера и да не губи от издръжката си.
                      След втория период парите вече са 980 и т.н.
                      Не забравяш ли дохосността по пенсионната партида, която увеличава остатъка по нея. През 4 от последните 5 средната доходност на пенсионните фондове е била положителна. По важното е, че във всяка от тези години средната доходност е била по-висока от инфланцията. Можеш да го провериш в страницата на КФН и НСИ.

Кажи ми сега какво става с парите от осигуровките след като отидат в НОИ - веднага се изплащат на сегашните пенсионери, не се натрупва доходност, а и не само това, ами трябва и от бюджета да се наливат допълват средства, т.е. налива се от пусто в празно.

Коментар

Защо не погледнем алтернативата на частните пенсионни фондове - НОИ. В момента 12.8% от заплата на всеки работещ отива за пенсионни осигуровки, от които само 5% влизат в частният пенсионен фонд, т.е. по-голяма част се превежда в НОИ (7.8%), където потъва веднага. При сегашната демографска криза в България, кой може да гарантира, че ще има кой да внася осигуроски в НОИ след 30-35 години, когато ние ще се пенсионираме.

Ако мога бих избрал цялата сума, която се удържа от заплата ми (12.8% от нея) да отива в частен пенсионен фонд. Така ще съм сигурен, че каквото има натрупано през трудовият стаж в личната ми пенсионна партида ще бъде ползвано само и единствено от мен и наследниците ми.

Коментар

А и стига с тези лексуси - когато управляваш актива за 200 000 000 000 с какво да пътуват мениджърите ти?
                          Ще ходят пеша, има и метро...! Когато създадат техен си бизнес ,без чадъра на държавата да се возят в каквото си искат. Би ли ми споменал някой от шефовете /собствениците/ на тия фондове и с какво по-точно се занимават те, ако това не е обществено скрита информация?!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Cave Man Разгледай мнение
                            Аз съм задължен да подпиша договор, ако не го направя съм служебно разпределен. Т.е. каквото и да направя попадам в УПФ...предполагам че през 2020 година ще гледаме нов епизод от сагата, само че с УПФ, а не ППФ. Това, че ДПФ Ай Ен Джи си сменя таксите няма нищо общо - единствено при ДПФ има реално волеизявление на осигурения, единствено там има реален бизнес. Аз говоря за ДЗПО.
                            Добре де, предпочиташ ли всичко да е в общия кюп??? Ти да плащаш, Манго да консумира???

Коментар

Подписването на договор е волеизявление.
                              Аз съм задължен да подпиша договор, ако не го направя съм служебно разпределен. Т.е. каквото и да направя попадам в УПФ...предполагам че през 2020 година ще гледаме нов епизод от сагата, само че с УПФ, а не ППФ. Това, че ДПФ Ай Ен Джи си сменя таксите няма нищо общо - единствено при ДПФ има реално волеизявление на осигурения, единствено там има реален бизнес. Аз говоря за ДЗПО.

Коментар

• УЖАС
                                Тук се е напълнило с платени драскачи, най-лошото че са платени от самите нас, защото работят в някое министерство и ние им плащаме заплатите!!!

Хора, не че ПФ са китка, просто трябва да се регулират по-добре, и КФН да не брои мухите по тавана. Основните проблема при ПФ са 2:
                                1. Таксите, трябва да се ограничат и входните - 1% мах и за у-е също 1 мах..
                                2. Инвестиции в свързани дружества с мениджмънта. Това да се определи като престъпление със жестоки наказания.

Относто системата. Мога да ви кажа че е доста добра, но просто не беше приложена качествено. Всички се осраха - и държавата че не я наложи както трябва, и хората че не се осигуряваха на реални суми и ПФ, че си живуркаха безгрижно, и изобщо не се сетихха да дигнат аларма, че всъщност за тези срокове и при това осигуряване няма как да изпълняват ролята си.
                                И бойко сега довърши нещата с неговите глупости. Отделно Костов беше заложил за да проработи все пак системата пенс. възраст трябваше да се вдигне от 2010 с 3 г. за тези категории-.. естествено на сегашните не им стискаше да го направят...
                                И честито... лайна до шия...

Коментар

Working...
                                X