Първоначално изпратено от suniverse
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНещо не се разбираме с теб.Ясно казах че вноските са правени преди 2000г и стажа е преди 2000година.За какви фондове говориш?Тогава фондове не е имало.Това че на този човек са внасяни вноски за първа категория по какъв начин се отразява на пенсията му?Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеНищо не става. Ще си получат парите, когато имат право да се пенсионират. Искам да кажа това, което е останало от парите... ако задължителните частни пенсионни фондове не се закрият незабавно и държавата за своя сметка да покрие щетите им
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеКражба, какво става! Прехвърлянето на партидите към държавното "Понци" НОИ беше най-наглата експропреация от Жан Виденово насам. И то от партия, дето се мъчи да се прави на дясна уж....
Това реално не е точно прехвърляне, а преразпределяне на събраните вече пари за да има с какво да се плащат пенсиите, щото пари няма както казва Дянков.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеКражба, какво става! Прехвърлянето на партидите към държавното "Понци" НОИ беше най-наглата експропреация от Жан Виденово насам. И то от партия, дето се мъчи да се прави на дясна уж....
И като някои работят за частни пенсионни фондове по-добре да не се обаждатПирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСъниверс това което си написал го знам.Зададох въпрос и не получих отговор.Пак ясно питам какво става с парите на хора които са внасяли осигуровки за ранно пенсиониране примерно осем години но не изпълняват критериите за ранно пенсиониране и правят това на 63години.Ако някой знае нека отговори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСъниверс това което си написал го знам.Зададох въпрос и не получих отговор.Пак ясно питам какво става с парите на хора които са внасяли осигуровки за ранно пенсиониране примерно осем години но не изпълняват критериите за ранно пенсиониране и правят това на 63години.Ако някой знае нека отговори.Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Съниверс това което си написал го знам.Зададох въпрос и не получих отговор.Пак ясно питам какво става с парите на хора които са внасяли осигуровки за ранно пенсиониране примерно осем години но не изпълняват критериите за ранно пенсиониране и правят това на 63години.Ако някой знае нека отговори.
Коментар
-
Малко извън темата:
Проблемът с недостигащите пари за пенсии може да се реши много лесно и бързо с един лустрационен закон.
Всички служители и доносници на бившата Държавна Сигурност, да се отрежат от високите пенсии които получават в момента, да им се ограничат гражданските права и да им се остави само социална пенсия.
Това са поне 600 000 човека, много от които още работят, но и много от които са пенсионери като огромната част от тях на максималния праг.
Тъй като една не малка част на досиетата са унищожени, може и да се приеме закон който позволява амнистия за тези от тях които сътрудничат при разкриване на бившите си колеги. Тоест амнистиран си и си вземаш пенсията, но само ако помогнеш да се изловят скрити от властта агенти и доносници.
Така с липсата на пари в НОИ, проблемът ще се реши и ще могат да се качат други пенсии.
Чрез една забрана да работят в държавния, общинския и въобще в обществения апарат, както и да им се забрани да регистрират фирми могат да се отрежат всички техни претенции към пенсионната система. Реално ще се появи една огромна група на най-малката социална пенсия, но на никой няма да му пука за тях, а с техните пари могат да се увеличат тези на останалите граждани, които реално имат нужда от тях и са гласоподавателите които с радост биха гласували отново за всеки който посмее да стори това.
С частните фондове проблемът също не е малък. Основния проблем е че човек е задължен да се осигурява в тях.
Не избира дали да го прави или не, а го карат насила! От което следва и изключително лошото им и некадърно управление. Всъщност много от фондовете са създадени само за да могат дадени хора да вземат добра заплата и така да източват вноските за пенсии.
За това и точка задължителни следва да отпадне. Колкото до тяхната ефективност, сега. видяхме я колко струва след като всички до един на на загуба.
С отпадането на задължителното осигуряване в тях, самите фондове ще вложат повече старание в управлението на доброволно вложения капитал, а не както е сега, да играят роля на частни данъчни дружества на които не им пука добре или зле се справят щом си вземат заплатите.Last edited by Jay Gould; 09.06.2011, 17:23.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТова че работата е сбъркана го знаем всички.Това че политиците се страхуват от реформи също.Това че драгалевския мангал каквото докосна разсипа също го знаем.Аз питам само къде са парите на хората в описания от мен случай.Аз солидарност с тарикати и цигани не искам.Не искам да ми вземат парите сега нито им ща пенсията и грижите.След като осем години примерно съм внасял за ранно пенсиониране а не мога да се пенсионирам по рано къде са парите?И кой ги открадна?
Както е по закон, ранното пенсиониране трябва да се плаща от задължителния частен професионален фонд. Тъй като те биха давали пенсия, с която трудно да се храни бездомно куче дори, държавата се разбра с тези фондове да прибере парите от така наречената им лична задължителна сметка и да им плаща много по-високи пенсии от НОИ. Кой окраде парите в случая и кой плаща сметката? Но това не е достатъчно - 52 борци за пазарна икономика в парламента обвиниха държавата, че прибира лични сметки от професионални фондове, това било все едно да ти приберат парите от банката... Така казват. Сезираха конституционния съд, че хората са ощетени. Същите тези хора имало голяма опасност да съдят държавата, че им прибира 30-те лева лични, а им дава 300 лева пенсия от НОИ. И безобразния конституционен съд обяви за противоконституционно и като недопустимо държавата така да ощети някой като му прибере 30-те лева лични и му дава някакви си 300 лева за компенсация. Но това не е всичко. Конституционния съд реши, че не може НОИ въпреки че дава много по-голяма пенсия да прибира вноските. НОИ трябва да плаща, а частния пенсионен фонд да взима вноските. Ето това са истинските намерения на 52-та борци за пазарна икономика от парламента - да се пази интереса не на хората, защото те получават 300 вместо 30, а частните пенсионни фондове да продължат да смучат.
И между другото се спрете с тия глупости, че солидарните пари отивали за цигани и т.н. Те изобщо не получават никаква пенсия, най-много да получават някаква социална помощ от 100 лева, когато навършат 70 години.
Пенсиите в България са ниски, защото средната възраст за пенсиониране е 56 години. Средния доход е нисък. Това е цялата работа. Държавата само разпределя каквото получи.
А за смученето, ето къде са парите, които не излизат. Всеки да си направи сам сметката:
Доходност на… (Колко пари ми загуби задължителния ми частен пенсионен фонд)
Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеПредстави си ,направят годините от 10-15,кои ще се изсипят да стачкуват пред парламента-миньори,военни и полицаи-затова не промениха нищо герберите,освен да увеличат необходимия стаж за 3-та категория.Last edited by Бате Пешо; 09.06.2011, 16:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеЦялата работа е сбъркана. Не може да работиш 10 години и да получаваш пенсия 10 години по-рано. Това би означавало да внасяш вноска за пенсия от порядъка на 40-50% повече от стандартната от 17,8%, което е немислимо. Едно време правителствата са обещавали ранно пенсиониране по политически причини и сега се търпят последиците.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Това че работата е сбъркана го знаем всички.Това че политиците се страхуват от реформи също.Това че драгалевския мангал каквото докосна разсипа също го знаем.Аз питам само къде са парите на хората в описания от мен случай.Аз солидарност с тарикати и цигани не искам.Не искам да ми вземат парите сега нито им ща пенсията и грижите.След като осем години примерно съм внасял за ранно пенсиониране а не мога да се пенсионирам по рано къде са парите?И кой ги открадна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеAз пък искам да питам следнотот нещо.Да предположим че имаме работник който има 8 години осигурителен стаж първа категория преди като стажа е натрупан преди 2000година.Този работник няма да се пенсионира по рано защото не отговаря на условията.Пита се в задачата след като 8 години са му правени вноски за ранно пенсиониране къде са му парите?Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Aз пък искам да питам следнотот нещо.Да предположим че имаме работник който има 8 години осигурителен стаж първа категория преди като стажа е натрупан преди 2000година.Този работник няма да се пенсионира по рано защото не отговаря на условията.Пита се в задачата след като 8 години са му правени вноски за ранно пенсиониране къде са му парите?
Коментар
Коментар