Първоначално изпратено от acen1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЗнам какво е IRA. От там нататък не означава че такъв акаунт не е алтернатива. В момента имаме 3 възможности за различно от държавно пенсионно осигуряване. Доброволно в ПФ с данъчни облекчения до 320 евро годишно от работодател, Доброволно в ПФ с данъчни облекчения до не мога да кажа колко точно годишно лични вноски и задължителното в ПФ- 5%. Не очаквам да бъда разбран, но аз говоря за някаква компилация от трите вида частно осигуряване, Да речем всичко друго да отпадне, да има задължителни 5%, които да вкарвам в мой акаунт и възможност за още 5% по желание със същите данъчни облекчения и без възможност за теглене от тази сметка до навършване пенсионни условия, смърт или нетрудоспособност. От там нататък идва големия проблем къде да открия такъв вид акаунт. Защото сигурно няма да ми разрешат да е в УСА) А като става въпрос за бягане от БГ, не че има възрастово ограничение, но за сега пропускам И поради факта, че държавното осигуряване е отдавна избушено и парите за пенсии на майка ти и баща ти отдавна ги няма, просто ми се налага освен пенсиите на моите родители и на Манго, да плащам и на твоите родители. Защото предполагам ти не пълниш тукашната бездънна делва Не ме разбирай погрешно, не те упреквам. Ти си направил твоя избор, не смятай че аз съм избрал да остана в БГ защото съм тъп
и 5% взимали.... тук ламБата няма ли да ти светне? аре нека аз та ти я светна:
пенсионното осигуряване е възможно най безрисково,с ниска доходност-предимно трежърис на доказали се държави..... в момента едногодишни трежърис на сащ и германия са под 2% .... десет годишните са малко над 3 % ...... или претеглена доходност в момента за пенсионно осигуряване е към 2.5 % ....... а тия бг "професионалисти" дерат с 5% комисионно???????
ми че то ако управляват с минимален риск, тогава такса управление надхвърля доходност със 100% !!!!!!!!!!!
тва е меко казано абсурд- в цивилизацията пенсионни фондове взимат между 0.5-1% такса управление,бгетовците 5% ...... тва е 1000% ПО ВИСОКА ТАКСА от цивилизацията!!!!!!!!!! правят 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПАРИ на внесел лев ????? защо? защото са 10 пъти по големи професионалисти от западните си колеги?
нискорискова инвестиция,където таксата надхвърля 100% времената доходност е абсурд,не мислиш ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПо най-простия и откровено селски начин... Имам чужди пари да управлявам и трябва да купя акции с тях. Нямам абсолютно никакви отговорности. Ако ги загубя, ами такъв е бил пазара, какво да се прави! Тарикат-мажоритар пуска емисия. Уговаряме се с него да купя негови акции за 200-300 хиляди а той дами даде комисионна под масата от 4-5%... Чиста печалба е и за него и за мен. Той получава пари и без никакви задължения за дивиденти, а аз получавам комисионна без никакви задължения за възвращаемост...
Вече го казах... Дай ми да управлявам 1 милиард лева, без отговорност за доходност, и ще направя всичките си приятели и роднини милионери за 3 месеца!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеКак точно ПФ изсмукват пари? Нали не мислиш, че инвестициите, които правят са безрискови и с висока гарантирана доходност?
Можеш да кажеш, че са проиграли част от парите, заради лошо управление, но не и че са изсмукани.
Калкулаторът е напълно безплатен и може да се свали от тук:
Доходност на… (Колко пари ми загуби задължителния ми частен пенсионен фонд)
Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеКак точно ПФ изсмукват пари?
Вече го казах... Дай ми да управлявам 1 милиард лева, без отговорност за доходност, и ще направя всичките си приятели и роднини милионери за 3 месеца!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеE как става тоя шмекерлък оти съм тъп и не моа свана.Напиши формулата по която се определят пенсиите да видя дали 40 години и 50 е едно и също нещо
Годините стаж се умножават по 1,1%.
Получената сума се умножава по индивидуалния коефициент на лицето
Получения резултат се умножава по средния осигурителен доход в страната за последните 12 месеца преди пенсионирането.
Значи ако работя 40 години 3-та категория
Умножава ми се по 1,1%. Прави 44%
Това 44 се умножава по индивидуалния ми коефициент(който би трябвало да отразява приноса на лицето спрямо средното, което е 1). Да кажем, че моя коефициент е 2(два пъти повече съм плащал от средното 1)
В такъв случай умножаваме 2*44=88%.
Гледаме средния осигурителен доход последните 12 месеца.
Да кажем, че е 500 лева.
88% от 500 лева прави 440 лева пенсия.
Ако някои от годините трудов стаж ми са тежка категория труд, се преобразуват в повече години стаж от трета категория.
И нямаше във формулата да е 40 години стаж, а примерно 45 или нещо такова, от което се повишава и пенсията.
И това е положението за щастливците, които държавата не е принудила да внасят в задължителен частен пенсионен фонд.
Защото пенсията, която се полага от държавата на родените след 1959 г. трябва да се редуцира пропорционално на вноската в частния фонд. При сегашното съотношение вноска в частен фонд/в държавен...
Вместо да получавам държавна пенсия 440, заради задължителния частен пенсионен фонд пенсията ми ще е редуцирана с 28% и ще е само 316,80... От частния фонд стотинки, което ще предизвика огромно социално недоволство сред населението.
По този начин не се ли отстранят задължителните частни пенсионни фондове, всяко едно правителство в България е подложено на системен риск. И то добре, нали на обикновения човек му е все едно какво става с политиците, но лошото е, че политиците трябва да бъдат заложници на частни корпорации. А когато социалното недоволство стане неудържимо държавата трябва да плати за щетите. Тоест отново данъкоплатците.
Затова приканвам всички да се присъединят към каузата:
Да закрием задължителните частни пенсионни фондове
Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеНямаше да бъдат събрани повече пари, но от събраните нямаше една не малка сума да бъде изсмуквана системно година след година, тъй като каквото НОИ събере, веднага го плаща за пенсии. Няма времето да губи пари.
Можеш да кажеш, че са проиграли част от парите, заради лошо управление, но не и че са изсмукани.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rtf Разгледай мнениеКакво имаш впредвид под държавното Понци?
Това реално не е точно прехвърляне, а преразпределяне на събраните вече пари за да има с какво да се плащат пенсиите, щото пари няма както казва Дянков.
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеКражба на кой? Взимат ти 30, дават ти 300.
И като някои работят за частни пенсионни фондове по-добре да не се обаждат
Ха. Да ни е честито!
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеНищо не става. Ще си получат парите, когато имат право да се пенсионират. Искам да кажа това, което е останало от парите... ако задължителните частни пенсионни фондове не се закрият незабавно и държавата за своя сметка да покрие щетите им
Моите сметки показват следното за човек осигурявал се на 1000 лв.
Внесени осигуровки - 10*12*12=14400 лв.
Тези пари трябва да стигнат за 11 години (132 месеца).
Така, месечната пенсия се получава - 109 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеКражба на кой? Взимат ти 30, дават ти 300.
И като някои работят за частни пенсионни фондове по-добре да не се обаждат
И да знаеш - не работя и никога не съм работил за пенсионните фондове!
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеАми не влияе. Не натрупа ли поне минималния трудов стаж на тежката категория труд няма право на ранното пенсиониране. Но парите му не се губят(стига да не са в задължителен частен пенсионен фонд), защото щом стигне възрастта за пенсиониране за 3-та категория, годините стаж при по-тежки условия се преобразуват в повече години стаж от 3-та категория, въз основа на което му се плаща по-голяма пенсия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеА Държавата от къде ще вземе тези пари, за да плаща тези много по-високи пенсии, след като тези работници са внесли толково, колкото са внесли? Тези 12% и в НОИ да бяха внасяни през тези 10 години, едва ли щяфа да бъдат събрани повече пари.Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеКакто е по закон, ранното пенсиониране трябва да се плаща от задължителния частен професионален фонд. Тъй като те биха давали пенсия, с която трудно да се храни бездомно куче дори, държавата се разбра с тези фондове да прибере парите от така наречената им лична задължителна сметка и да им плаща много по-високи пенсии от НОИ. [/URL]
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТова ясно въпроса е как влияе това на пенсията след като човека не може да се пенсионира преди да навърши 63г.Виж ако след навършване на 40г осигурителен стаж имаше право на пенсия човека можеше да се пенсионира 5 години по рано или на 58.В случая дали ще има примерно 40 години осигурителен стаж или 55 какво значение има.Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/
Коментар
Коментар