няколко снимки от днешния Капитак, без коментар:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Измамата – задължителни „частни пенсионни фондове“ и „конституционния съд“
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗащото инвестират най-ного на външните пазари, което не бе добра стратегия последните 6 месеца... но ето - примерно есента за 2 месеца направихме 4% плюс. НЕ одобрявам напълно инвестиционната им политика, защото пропускат някои качествени инвестиции тук.
От друга страна знаем как няКОИ ПФ си докарват "доходност".
като извикаш майстор у вас да замаже, а той ти накърти стената и драсне с парите???? тогава????
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНадежди - го.......и
Как мислиш иначе ,че пенс, дружество Алианц (майката) всяка година е на печалба и раздават дивиденти.
А пък УПФ,ДПФ и ППФ кучета ги яли. Май са единствените за 2015 дето са на загуба.
За съжаление Импе това е истината .
От друга страна знаем как няКОИ ПФ си докарват "доходност".Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеМислех си, че в началото на 2016г доходността ми за пенсията в ПФ ще дръпне ! Е тя дръпна - пак назад !!!
надявам се за този период да ми спрат таксите за управление !!!!
Как мислиш иначе ,че пенс, дружество Алианц (майката) всяка година е на печалба и раздават дивиденти.
А пък УПФ,ДПФ и ППФ кучета ги яли. Май са единствените за 2015 дето са на загуба.
За съжаление Импе това е истината .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ, щом е назад, поне знаеш, че не правят шашми с фалшива доходност.
Няма начин при падащи пазари, партидата ти да е нагоре.
а таксите???
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеДай числа? Колко им влизат на година и колко влезлите пари отиват нетно на БФБ?
Да купиш за 5 милиона акции от Сирма да кажем, или да участваш едно увеличение на СФИ, или да вземеш за 1-2 някоя акциия, не е адекватно участие за тях.
А кой ще е потърпевшия като накупят скъпи акции в чужбина, къде е гранцията, че те ще са по доходни, диверсификация окай, но някои неща са очевидни.
Ако не виждаш, сори за теб. Пенсионните след спора за реформата, тотално загърбиха БФБ и това се видя праз цялата 2015. За мен това е незаконно, че е неморално и губят привържени с това е друга тема.
Пенсионните компании започнаха да избягват нашата борса ИМЕННО заради неадекватните политически атаки !!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Абе ти да не си се объркал, или си по-скоро КраваНаБеФеБе? Добре че фондовете порастнаха, че БФБ-то да не им тежи толкова.
Я сметни 7% от 7млрд колко са, и средно колко % са от 8-те милиарда управлявани активи. Ако не знаеш, ПФ имат ограничение от 7% от акциите на един емитент, а капитализацията на бефебету е 7млрд лв (това включая всички избушеняци).
МолИм модератора да изтрие или премести глупостите ти в някоя тема в стил "Професор Каро и ПФ".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнениеЗапознат съм само с ограниченията да не се инвестират повече от определен процент от активите на всеки фонд в различни категории инвестиции. Не знаех, че има и изискване за минимално участие в някои пазари, така че ще съм благодарен ако ми кажеш къде в КСО мога да прочета за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнениеЗапознат съм само с ограниченията да не се инвестират повече от определен процент от активите на всеки фонд в различни категории инвестиции. Не знаех, че има и изискване за минимално участие в някои пазари, така че ще съм благодарен ако ми кажеш къде в КСО мога да прочета за това.
Те нито инвестират на БФБ, нито носят доходност адекват, може и буквата на закона да е спазена, но това не ги спасява и няма да ги спаси, ако продължават в тоя дух.
Ако не искат да инвестират на БФБ да си издействат промяна на законодателството.Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеЩом неинвестирането на БФБ е полезно и нужно да се направи законова промяна и да е ясно. Както е ясно за Сребърния фонд - не може да инвестира на БФБ.
Но Пенсионните си карат по едни закони отдавна и никой не е отменял задължението им да инвестират на БФБ .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеОтказвам се.
Всъщност НЕинвестирането на бефебетУ е може би единственото хубаво, което правят нашите т.н. ПФ.
Иначе за пълната им безполезност и абсурдна доброволна задължителност си прав.
Но Пенсионните си карат по едни закони отдавна и никой не е отменял задължението им да инвестират на БФБ .Bulls on BSE
Коментар
Коментар