Застраховката е договор! Има ли задължителни договори? Да я кръстят налог!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отпада разсроченото плащане на ГО
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНикаква солидарност с откровени мошеници.По моя вина катастрофа не може да стане освен ако не получа инфаркт или инсулт на волана.Не желая да плащам ГО.Искам закона да ми даде възможност сам да си преценя какво да правя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеКато чета понякога какви суми печелят съфорумците, как минималната заплата не била пари и т.н., не мога да проумея, как някой може да реве неистово за няколкостотин евро. Всъщност масовата застраховка за старите таралясници е покрай минималната работна заплата. Какво толкоз плащаме? И без това данните показват, че в последните години застрахователните дружества едва връзват двата края. Малко солидарност в тези тежки времена ще им дойде добре.
Коментар
-
застрахователното лоби се е развихрило и явно, че са намерили хора които да им играят по гайдата
на мен ми е по-удобно да плащам ГО за една година защото не ми се следят дати и да ходя до офиса на брокера на 3 месеца, но голяма част от населението няма финансова възможност да плаща наведнъж ГО в тази криза
преди години самите застрахователи предложиха да им се плаща разсрочено защото тогава повишиха ГО и хората се възпротивиха ............... допълнителния им мотив беше, че например пенсионерите не карат целогодишно колите си, а само през летния сезон и няма логика да се плаща за 1 година при положение, че автомобила се използва половин година
селскостопанската техника също се застрахова с ГО и тя се употребява половин година или 9 месеца --- защо и те да трябва да плащат за цяла година
именно в този дух от следващата година винетките ще се направят да важат 1 година след покупката, а не за оставащите месеци до 31.декември --- сега ако решиш да си купиш годишна винетка през август ще се ползва само до НГ или 4-5 месеца
по логиката на застрахователите които искат целогодишни граждански застраховки утре може да решат и винетките да са годишни ............. в противен случай да спират колите от движение, което си е комично
ясно е, че голяма част имаме акции в застрахователни компании, но не всичко е пари .......... все пак хора живеещи от аванс до заплата и едва свързват двата края, а карането на автомобил от много години не е лукс, а потребност от първа необходимост
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЯвка,
докато си плащаш данъците, КАТ не може нищо да направи. Камо ли да ти спре колата служебно, щото разбираш ли, се окаже, че ти имаш ГО, пък КАТ ти спрат колата - какво ще ги правиш после? Ще ги осъдиш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеСобственика може и да не трябва, но КАТ ще го направи.
Те и за това предупреждават реално в писмото.
Накрая ще излезе, че не само застраховката ГО за миналите години но дори и данък за автомобила няма да се дължи със задна дата!.... Виждаш ли как постепенно се изяснява истината?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеСобственика може и да не трябва, но КАТ ще го направи.
Те и за това предупреждават реално в писмото.
докато си плащаш данъците, КАТ не може нищо да направи. Камо ли да ти спре колата служебно, щото разбираш ли, се окаже, че ти имаш ГО, пък КАТ ти спрат колата - какво ще ги правиш после? Ще ги осъдиш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеФорекс накара ме да търся в закона.
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА
Глава шеста. ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ
Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от
2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за
преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни
административни мерки:
1.....
2. временно спиране от движение на моторно превозно средство:
а) ..........;
б) ...........;
в) (доп. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) на собственик, който
няма задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, до
сключването й;
А сега, явчо, посочи ми закона в който пише, че ако една кола не е в движение то собственикът и е длъжен да я дерегистрира в КАТ и в какъв срок?Last edited by Forex Master; 20.04.2011, 22:28.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКато има толкоз изброени, защо Ровера си избра да лобира точно за застрахователната сган? Да не е нейн член?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеХе хе хе,
Роувъров,
отдавна не се бях смял така...
То тъй като гледам трябва малко солидарност за:
1.животновъдите
2.земеделците
3.превозвачите
4.учителите
5.лекарите - те си сложиха 24 лв минимум
6.пенсионерите
7.администрацията
.......
100.застрахователите
101.банкерите
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеИ без това данните показват, че в последните години застрахователните дружества едва връзват двата края. Малко солидарност в тези тежки времена ще им дойде добре.
Роувъров,
отдавна не се бях смял така...
То тъй като гледам трябва малко солидарност за:
1.животновъдите
2.земеделците
3.превозвачите
4.учителите
5.лекарите - те си сложиха 24 лв минимум
6.пенсионерите
7.администрацията
.......
100.застрахователите
101.банкерите
Коментар
-
Като чета понякога какви суми печелят съфорумците, как минималната заплата не била пари и т.н., не мога да проумея, как някой може да реве неистово за няколкостотин евро. Всъщност масовата застраховка за старите таралясници е покрай минималната работна заплата. Какво толкоз плащаме? И без това данните показват, че в последните години застрахователните дружества едва връзват двата края. Малко солидарност в тези тежки времена ще им дойде добре.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеФорекс накара ме да търся в закона.
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА
Глава шеста. ПРИНУДИТЕЛНИ АДМИНИСТРАТИВНИ МЕРКИ
Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от
2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за
преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни
административни мерки:
1.....
2. временно спиране от движение на моторно превозно средство:
а) ..........;
б) ...........;
в) (доп. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) на собственик, който
няма задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, до
сключването й;
Коментар
Коментар