Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
УПФ Доверие се е "сцепил" от търгуване на БФБ
Collapse
X
-
Каквато държавата -такава и борсата.Всеки ден правителството си сменя приоритетите,всеки ден нови мерки ,старите отиват някъде си ,днеска-това ще правим ,утре -няма да го правим,ще правим друго,все едно са влезли в магазин за дрехи втора употреба и ни надяват на главите каквото се сетят,някой писне ,видят ,че така не става и грабват да се пробват с някоя друга парцалка ,белким уцелят мярката.Никакви антикризисни мерки не вярвам да са изброените 60,по-скоро са нови 60 приумици,от които ще се отметнат за нула време.Сега уж е момента за пестене,а в последните месеци е имало диво харчене,много повече от същия пероид на миналата година.Днеска Бойко ,утре Бойко,а ни правят на индианци от племето на бате Гойко."...Сега харченето като процент от Брутния вътрешен продукт е най-високо за последните 20 години ... Всеки месец е по-лош от предния...Всяка загубена седмица търпението на инвеститорите ,на наблюдателите се изчерпва и след известно време никой няма да иска да чува за това какви са проблемите на България..."Това са думи на Николай Василев,бившия министър,който сега е от другата страна,на нашата барикада и засега изглежда му пука какво се случва на БФБ,защото фондовете му трябва да печелят,сега прави име сред нас.Това ,което си мисля е,че в момента сме в една пробита подводница и никой не иска да го признае ,данеби да настане хаос и по-бързо да се издавим.Каточели има значение кога ще се случи.Стана май повторение на тезата ,че обикновено тези ,който правят революциите,после се оказват неспособни да управляват, както им се е искало и както е очаквал народът.И потърпевшия е пак обикновения човек.Както е тръгнало очаквам един ден да пусна телевизора и да разбера ,че и борда и Бойко са си отишли.Тогава поне ще знам със сигурност ,че ще трябва да преживеем поредната катастрофа.Пък който оцелее-да е жив издрав.А борса е имало и ще има.Но първо народът трябва да даде урок на всички ,които експериментират с него.Оттам ще почне истинската промяна.
А това ,че фонда се е сцепил от търгуване-ми то с чужди пари и без контрол всеки може всичко да си прави-държавата ги подкрепи навремето ,задължиха ни да вкарваме част от личните си средства и да им осигурим яка лапаница доживот,пък с парите ни -каквото стана-стана.Отрицателната им доходност все някак ще се прикрие,даже имаше статийка по въпроса.То обикновения човек нали си е будалата в тая държава -да пуска гласа си за който го излъже най-добре и после да си трае ,че лошо му се пише. В тая абсурдна страна на малко хора ще им се удаде да доживеят такава възраст,че да си ползват хвърлените там пари.За фондовете това си е жива далавера,те от и това съществуват.Като дойде време и при тях да влязат ДАНС и т.н. и си дадат обяснения как са вземани решенията за инвестиций тук -там,ще лъснат интересни новинки.Само като се позагледам в портфейлите и смях и ужас ме обзема,щото навремето и аз скочих в тоя фонд.
А ми се иска да попитам-след като управляват чужди пари ,не са ли длъжни да се отчитат поне ежегодно пред клиентите си ,да пращат актуална информация и да публикуват конкретни данни за дейността си ,без да чакаме Инвестора да ни информира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieПървоначално изпратено от БатяПървоначално изпратено от ravnovesieАко и в България се излизаше толкова лесно колкото от румънски компании със сигурност щяха да имат повече. Като гледам са направили точно това което всеки разумен човек прави. Излиза от ниско ликвидни и увеличава относително по-ликвидни. Излизат от рискови и влизат повече в такива с по-стабилни показатели.
убавци и умници от класа, мдаа разумни са, нали сме 1 април
Че и предателството да ми се правят на страхливи пазарни играчи, когато дойде момента да оправдаят горното, като ми се оправдават с “консерватизъм”..
Ами ти ако сега не инвестираш, за чий си ми бе джанъм, и баба знае под дюшека, е инфлацията яде спестяванията, но поне не плаща на пишман експерти...
Молим...
ПП Румънските фондове с много по-малко капитал подкрепиха мощно.
Въпрос на политика, и нормално са 200% нагоре, а за тук трябват едва около 100мил за 70% + и то при съпротива, значи пак въпрос на политика
Коментар
-
Първоначално изпратено от БатяПървоначално изпратено от ravnovesieАко и в България се излизаше толкова лесно колкото от румънски компании със сигурност щяха да имат повече. Като гледам са направили точно това което всеки разумен човек прави. Излиза от ниско ликвидни и увеличава относително по-ликвидни. Излизат от рискови и влизат повече в такива с по-стабилни показатели.
Коментар
-
Напълно солидарен с Батя.................,
вместо да подкрепят борсата с другите ПФ имаше много такива моменти,
да ударят по едно рамо и нещата можеха да се стабилизират на по високи нива,
а не да гледат през изминалите години, като препарирани и
не действаха, като водещи институционални, щеше да е добре и за тях.
Много е лесно
да се доказваш в добри времена,
но да действащ и когато борсата е в труден период,
да я подкрепиш, както това правят по целият свят,
а някъде ПФ инвестираха САМО на вътрешните пазари...........,
абе к'во да си говорим, ТЕ все нещо чакат...............:-))))
навярно някой да ги оправи!!!;-))
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieАко и в България се излизаше толкова лесно колкото от румънски компании със сигурност щяха да имат повече. Като гледам са направили точно това което всеки разумен човек прави. Излиза от ниско ликвидни и увеличава относително по-ликвидни. Излизат от рискови и влизат повече в такива с по-стабилни показатели.
Коментар
-
Ако и в България се излизаше толкова лесно колкото от румънски компании със сигурност щяха да имат повече. Като гледам са направили точно това което всеки разумен човек прави. Излиза от ниско ликвидни и увеличава относително по-ликвидни. Излизат от рискови и влизат повече в такива с по-стабилни показатели.
Коментар
-
Напълно съм съгласен с батя, подобно е и положението с board. Вижда се че те са излезли на дъното и определено компаниите имат проблеми, но ще ги преодолеят и скоро ще започнат да отчитат печалби. А потенциали им е огромен в сравнение с останалите които държат в портфеила си и са увеличавали дела си в тях.
Коментар
-
Еми да покоментираме.
Гадулки са, кой иначе да ни продава Елтос и Алкомет по дъното
А са се нашили в акции с доста по-скромен потенциал.
Отделно гледам че в годината на дъното на БФБ са направили доста скромни вложения в БГ акции, ръста им е предимно от повишената цена. За разлика от 2007 г. когато се скъсаха да "пълнят".
Абе пак ще лапат акции, но ще е преди следващия връх
Друго показателно е изнасянето им в чужбина, както и на повечето т.н. "институционални" инвеститори. Доста късогледо! Защото ако бяха малко по-умни и подкрепят собствения си капиталов пазар, можеха да спечелят много повече в средно и дългосрочен план. За сравнение съседна Румъния е на +200% от дъното си, на фона на мизерните +50% при нас. Могат ли да си сметнат от ПФ-тата каква щеше да им е доходността, ако бяха подпомогнали с покупки и нашия пазар, и сега бяхме на +200% от дъното!?!?
Гадулки, това е извода!
Коментар
Коментар