IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

УПФ Доверие се е "сцепил" от търгуване на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    толкова малко коментари за действията на най-големия ПФ (нула коментари) и толкова много за други теми...
    Това не означава ли нещо?

Коментар

• Виждам че нямат Химимпорт, ЦКБ, Еврохолд, Евроинс, ОЦК, Холдинг Пътища, Трейс, ПИБ и други на които спекулантите масово се мятат

Това е много говорещо според мен, но няма да кажа какво ми говори Нека всеки си говори сам
      http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• Първоначално изпратено от zulamski
        Що касае Доверие, аз не им вервах, вервах...и наскоро си смених фонда с такъв, който инвестира в перспективни български акции... (могат да проверят, ако не им се вярва)

За мен са ояли се некадърници!
        e кой де?

Коментар

• Каквато държавата -такава и борсата.Всеки ден правителството си сменя приоритетите,всеки ден нови мерки ,старите отиват някъде си ,днеска-това ще правим ,утре -няма да го правим,ще правим друго,все едно са влезли в магазин за дрехи втора употреба и ни надяват на главите каквото се сетят,някой писне ,видят ,че така не става и грабват да се пробват с някоя друга парцалка ,белким уцелят мярката.Никакви антикризисни мерки не вярвам да са изброените 60,по-скоро са нови 60 приумици,от които ще се отметнат за нула време.Сега уж е момента за пестене,а в последните месеци е имало диво харчене,много повече от същия пероид на миналата година.Днеска Бойко ,утре Бойко,а ни правят на индианци от племето на бате Гойко."...Сега харченето като процент от Брутния вътрешен продукт е най-високо за последните 20 години ... Всеки месец е по-лош от предния...Всяка загубена седмица търпението на инвеститорите ,на наблюдателите се изчерпва и след известно време никой няма да иска да чува за това какви са проблемите на България..."Това са думи на Николай Василев,бившия министър,който сега е от другата страна,на нашата барикада и засега изглежда му пука какво се случва на БФБ,защото фондовете му трябва да печелят,сега прави име сред нас.Това ,което си мисля е,че в момента сме в една пробита подводница и никой не иска да го признае ,данеби да настане хаос и по-бързо да се издавим.Каточели има значение кога ще се случи.Стана май повторение на тезата ,че обикновено тези ,който правят революциите,после се оказват неспособни да управляват, както им се е искало и както е очаквал народът.И потърпевшия е пак обикновения човек.Както е тръгнало очаквам един ден да пусна телевизора и да разбера ,че и борда и Бойко са си отишли.Тогава поне ще знам със сигурност ,че ще трябва да преживеем поредната катастрофа.Пък който оцелее-да е жив издрав.А борса е имало и ще има.Но първо народът трябва да даде урок на всички ,които експериментират с него.Оттам ще почне истинската промяна.
          А това ,че фонда се е сцепил от търгуване-ми то с чужди пари и без контрол всеки може всичко да си прави-държавата ги подкрепи навремето ,задължиха ни да вкарваме част от личните си средства и да им осигурим яка лапаница доживот,пък с парите ни -каквото стана-стана.Отрицателната им доходност все някак ще се прикрие,даже имаше статийка по въпроса.То обикновения човек нали си е будалата в тая държава -да пуска гласа си за който го излъже най-добре и после да си трае ,че лошо му се пише. В тая абсурдна страна на малко хора ще им се удаде да доживеят такава възраст,че да си ползват хвърлените там пари.За фондовете това си е жива далавера,те от и това съществуват.Като дойде време и при тях да влязат ДАНС и т.н. и си дадат обяснения как са вземани решенията за инвестиций тук -там,ще лъснат интересни новинки.Само като се позагледам в портфейлите и смях и ужас ме обзема,щото навремето и аз скочих в тоя фонд.
          А ми се иска да попитам-след като управляват чужди пари ,не са ли длъжни да се отчитат поне ежегодно пред клиентите си ,да пращат актуална информация и да публикуват конкретни данни за дейността си ,без да чакаме Инвестора да ни информира.

Коментар

• Абе имаше равновесни периоди на бфб..............,

когато само една лека намесаот ПФ можеха да стабилизират нещата,

а не да се ослушват и да ЧАКАТ и те не знаят какво....., а, да, кобосите!!!:-))

Коментар

• ц ц ц
              сега другите ПФ ще се размажат от трейдинг само и само да не изостанат

анти,
              що си се отчаял толкова от БФБ
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• пълни нещастници щом продължават да "инвестират" в пирамидата бфб. дали няма да има съд и за тях и за другите умници които купуват акции на тим и сие ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
                  Първоначално изпратено от Батя
                  Първоначално изпратено от ravnovesie
                  Ако и в България се излизаше толкова лесно колкото от румънски компании със сигурност щяха да имат повече. Като гледам са направили точно това което всеки разумен човек прави. Излиза от ниско ликвидни и увеличава относително по-ликвидни. Излизат от рискови и влизат повече в такива с по-стабилни показатели.
                  Мдаа, само забрави да добавиш и... "влизат 2007, излизат 2009"
                  убавци и умници от класа, мдаа разумни са, нали сме 1 април
                  Така както аз я чета статията всъщност са купували 2009. Не виждам защо трябва пенсионните фондове да надуват пазара - все едно как се нарича - подкрепа, рамо и така нат. Това е пазар. Като всеки пазар трябва да действат пазарни принципи. След като мажоритарите в България се държат като ЕТ, ами да си бъдат ЕТ. Никой не е длъжен да ги харесва или да им купува акциите.
                  Абе и аз не виждам защо трябва да взимат такъв неприличен % такса управление, при положение че ми изкарват 1% доходност при лихвен % над 7%...

Че и предателството да ми се правят на страхливи пазарни играчи, когато дойде момента да оправдаят горното, като ми се оправдават с “консерватизъм”..

Ами ти ако сега не инвестираш, за чий си ми бе джанъм, и баба знае под дюшека, е инфлацията яде спестяванията, но поне не плаща на пишман експерти...

Молим...

ПП Румънските фондове с много по-малко капитал подкрепиха мощно.

Въпрос на политика, и нормално са 200% нагоре, а за тук трябват едва около 100мил за 70% + и то при съпротива, значи пак въпрос на политика

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                    Първоначално изпратено от ravnovesie
                    Ако и в България се излизаше толкова лесно колкото от румънски компании със сигурност щяха да имат повече. Като гледам са направили точно това което всеки разумен човек прави. Излиза от ниско ликвидни и увеличава относително по-ликвидни. Излизат от рискови и влизат повече в такива с по-стабилни показатели.
                    Така както аз я чета статията всъщност са купували 2009. Не виждам защо трябва пенсионните фондове да надуват пазара - все едно как се нарича - подкрепа, рамо и така нат. Това е пазар. Като всеки пазар трябва да действат пазарни принципи. След като мажоритарите в България се държат като ЕТ, ами да си бъдат ЕТ. Никой не е длъжен да ги харесва или да им купува акциите.

Коментар

• Що касае Доверие, аз не им вервах, вервах...и наскоро си смених фонда с такъв, който инвестира в перспективни български акции... (могат да проверят, ако не им се вярва)

За мен са ояли се некадърници!

Коментар

• Напълно солидарен с Батя.................,

вместо да подкрепят борсата с другите ПФ имаше много такива моменти,

да ударят по едно рамо и нещата можеха да се стабилизират на по високи нива,

а не да гледат през изминалите години, като препарирани и

не действаха, като водещи институционални, щеше да е добре и за тях.

Много е лесно

да се доказваш в добри времена,

но да действащ и когато борсата е в труден период,

да я подкрепиш, както това правят по целият свят,

а някъде ПФ инвестираха САМО на вътрешните пазари...........,

абе к'во да си говорим, ТЕ все нещо чакат...............:-))))

навярно някой да ги оправи!!!;-))

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie

Коментар

• Ако и в България се излизаше толкова лесно колкото от румънски компании със сигурност щяха да имат повече. Като гледам са направили точно това което всеки разумен човек прави. Излиза от ниско ликвидни и увеличава относително по-ликвидни. Излизат от рискови и влизат повече в такива с по-стабилни показатели.

Коментар

• Напълно съм съгласен с батя, подобно е и положението с board. Вижда се че те са излезли на дъното и определено компаниите имат проблеми, но ще ги преодолеят и скоро ще започнат да отчитат печалби. А потенциали им е огромен в сравнение с останалите които държат в портфеила си и са увеличавали дела си в тях.

Коментар

• Еми да покоментираме.
                                Гадулки са, кой иначе да ни продава Елтос и Алкомет по дъното
                                А са се нашили в акции с доста по-скромен потенциал.
                                Отделно гледам че в годината на дъното на БФБ са направили доста скромни вложения в БГ акции, ръста им е предимно от повишената цена. За разлика от 2007 г. когато се скъсаха да "пълнят".
                                Абе пак ще лапат акции, но ще е преди следващия връх
                                Друго показателно е изнасянето им в чужбина, както и на повечето т.н. "институционални" инвеститори. Доста късогледо! Защото ако бяха малко по-умни и подкрепят собствения си капиталов пазар, можеха да спечелят много повече в средно и дългосрочен план. За сравнение съседна Румъния е на +200% от дъното си, на фона на мизерните +50% при нас. Могат ли да си сметнат от ПФ-тата каква щеше да им е доходността, ако бяха подпомогнали с покупки и нашия пазар, и сега бяхме на +200% от дъното!?!?
                                Гадулки, това е извода!

Коментар

Working...
                                X