Re: КФН скри отрицателната реална доходност на ПФ
Ами сещай се бе, Марияне, нали затова им се плаща на КФН - да не стресират народонаселението, че то току-виж запитало къде са му паричките, пък не дай си Боже (т.е. Боко) тръгнат да ги теглят (тези дето могат законово, естествено) и тогава става една - по-добре е да отложим проблема за след 15-20 година, пък до тогава я камилата, я камиларя А и как си я представяш леля ти Даниела (примерно)да тръгне пак да си обяснява басните как това било моментен срив, ама след 10 години, ехей абе ще имате по едни 150 (неденоминирани, примерно) кинта допълнителни към пенсията и "тогава ще стане такъв живот, че само си викам дано", а и фсичкуту фонд мениджъри мислят ежеминутно и ежесекундно за нас (не, не е заради онези 5%, с които ни дерат абсолютно законно от всеки месечен трансфер към тях, не, а защото са добри хора, с много добри сърца) и изобщо не са ни набили парите (върху които ние, простите, нямаме никакъв контрол нищпо, че са наши) в пълни шитове, от които няма излизане и мажоритарите си ги ебават както си искат. Абе всъщност за какво е целият този вой - вие рахата на пенсионните фондове ли искате да разваляте
Това (доп. пенсионно осигуряване) е най-голямата кражба на прехода, осъществявана под формата на продължаващо престъпление (всеки месец по малко - кой колкото даде, те не са алчни) и най-вече благодарение на най-добрият и ясен пример на публично-частно партньорство - че няма само държавата да има привилегията да цоца от мен, без да ми осигурява нищо, я
П.С. Защо постоянно и навсякъде се използва терминът "отрицателна доходност", а не се казва много по-точното и ясно "загуба"?
Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
Това (доп. пенсионно осигуряване) е най-голямата кражба на прехода, осъществявана под формата на продължаващо престъпление (всеки месец по малко - кой колкото даде, те не са алчни) и най-вече благодарение на най-добрият и ясен пример на публично-частно партньорство - че няма само държавата да има привилегията да цоца от мен, без да ми осигурява нищо, я
П.С. Защо постоянно и навсякъде се използва терминът "отрицателна доходност", а не се казва много по-точното и ясно "загуба"?
Коментар