If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как смятате колеги осигуровките на самоосигуряващите на 420
Сериозна част от пишештите тук самоопределящи се като средна + класа показват странни разбирания. Недоволставате за някакво смешно увеличение. Факт - има ред неща в държавата, които не са в ред, но това не може да е основание за призиви за неспазване на кодекси и закони. Споделените възгледи на мнозинството са нещо като рецепта за лекуване на болен със спиране на храната и лекарствата.
милом върху каква цифра(месечно) се осигурява управител на еоод
Мисля,че е 450 лв,но осигуровките са разход за фирмата,а при самоосигуряващете не сякаш не идват от работата им ,а от небето даром.
А и сега намалиха капитала на 2лв за ЕООД и ООД-още една пречка я няма.
Минимум 240,00 лв. Но управителя има РЗ зависи каква е тя тогава минималния осигурителен доход не е от значение още по вече че за управител има минимален осигурителен доход , има и таван на осигурителния доход.
Re: Как смятате колеги осигуровките на самоосигуряващите на
Първоначално изпратено от konan12
минимално осигутяване нормално ли е ?!
Още по- ненормално е,че осигуровките на самоосигуряващите не се признават за разход .Понеже знам,че управляващите четат този форум ги призовавам ,да изравнят статута на самоосигуряващия се с този на ЕООД,ЗАЩОТО СЕГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ МАСОВО ОТКРИВАНЕ НА ООД И ЕООД и закриване на ЕТ.
Пак ще напомня данъчната система в Англия за самоосигуряващите се-удържа се 20% при източника на дохода му-това е данък и осигуровка,здравното е със застраховки.Подава се веднъж в годината данъчна декларация,в която се описват и декларират всички разходи,които са направени като транспорт,облекло,инструменти и т.н.Коригира се внесената сума с направените разходи и дефакто внесените данъци и осигуровки през годината стават 12-15%. Мисля,че няма смисъл да обяснявам какви са осигуровките тук,ДОО,А за декларациите да не говорим.
Един пример как действа НАП -подавам си декларациите с електронен подпис и ми се наложи да отида на лекар -веднага ми правят проверка и се оказва,че съм с прекъснати здравноосигурителни права.Тръгвам да се разправям-оказва се ,че няма постъпили декларации/някакъв образец-6 или 1/-аз им показвам отговорите от НАП с входящите номера -отсреща вдигане на рамена ,една седмица нерви,плащане за лекар-специалист и ръчно подаване на тези декларации за да се изчисти проблема.
П.С.-Ако някой колега знае дали са правили НАП И НЗОК някакви модификации в програмите си март ,април 2009г ще бъда благодарен да сподели,тъй като тогава възникна проблема.
Мрънкалов - ти си някакъв комунист - личи си и по разбиранията ти и по нападките ти - щом някой не ти харесва, веднага го изкарваш расист, фашист и какво ли не. За"гражданите с по-тъмен цвят на кожата" - не знам от каква друга позиция можеш да наричаш "гражданин" същество, което няма и грам принос за обществото и което дори не може да говори членоразделно, но само лапа от трудът на другите? За "чистата раса" - аз нямам нищо против никой турчин, евреин, арапин, нигър, азиатец, дори циганин, стига да спазва законите и да си изкарва прехраната (а ако може и да забогатява) по почтен начин.
Разбира се, твое право е да си комунист, но си объркал сайтът и форумът.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Абе с такива няма смисъл да се спори. Просто ценностните ни системи са абсолютно различни.
Търтеите никога не мислят за себе си, че са търтеи.
Те си мислят, че просто е най-справедливото нещо на света парите да се вземат от тези, които ги изкарват и да се дават на тези, които си барат оная работа по цял ден.
Те си мислят, че тези пари не се вадят с труд, ум и упоритост, а просто сме намерили някакъв извор за пари и не е честно само ние да го ползваме, ами трябва да се разпредели този природен ресурс между всички хора.
Да - съгласен съм да си купя кола за 50К (всъщност това е глупаво) , но не искам да плащам 100 лв повече осигуровки, за да могат такива като теб , да ползват "услуги" за моя сметка.
Аз мога да се погрижа сам и за здравното си осигуряване и за пенсионното си такова, а ти чакаш и разиташ на държавата ( т.е. на моите данъци и на данъците на такива като мен) .
Е позволи ми поне правото да имам нещо против това да те издържам.
И се надавам такива като мене, императора и т.н. наистина не само да застрашат твоето бъдеще , но и да се наложи в бъдещето сам да изкарваш прехраната си, а не да лежиш на чуждите данъци.
Първоначално изпратено от Мрънкалото
Първоначално изпратено от joda
Първоначално изпратено от Мрънкалото
Първоначално изпратено от joda
...мрънчо, понеже много ги разбираш нещата, я кажи като се осигуряваш на по-висока заплата, га влезеш в болница получаваш ли по-добри грижи? :shock:
не би трябвало да има разлика в грижите, но има Токуда - иди там ако те притесняват обществените болници!
много отдавна не съм бил в болница. радвам се!
...е ти сам си отговаряш на въпроса:"... след като всичко ще е еднакво що пък аз да се набутвам с по-високи вноски, след като за мангала- който не внася нищо и за мене-който внасям пр 300лв здро грижите ще са еднакви ?"
пп Приятел, много далеч си от истината и от реалността...спри да се излагаш!
дългоухи г-не, не разбирам какъв Ви е проблема?
формулирайте някакъв въпрос и ще се опитам да Ви отговоря - а колкото да гражданите с малко по тъмен цвят на кожата не сте прав! Който не се осигурява си плаща грижите ВЕЧЕ, а мен не ме интересува как е било дори миналата година. Живея заради бъдещето, а такива като Вас с Императора ми го застрашават, понеже сте готови да набутате по 50-100К в някоя лъскава лимунизина отколкото да платите 100 кинта здравно осигуряване повече. Вие неплащащите бели якички сте опасност за мен и моята страна!!! Вие схе мутрите, които ГЕРБ детронира и преди да си купите поредния лъскав боклук ще си платите данъците за поне 5 години назад, а богатството си ще доказвате за 10 години назад!
...мрънчо, понеже много ги разбираш нещата, я кажи като се осигуряваш на по-висока заплата, га влезеш в болница получаваш ли по-добри грижи? :shock:
не би трябвало да има разлика в грижите, но има Токуда - иди там ако те притесняват обществените болници!
...е ти сам си отговаряш на въпроса:"... след като всичко ще е еднакво що пък аз да се набутвам с по-високи вноски, след като за мангала- който не внася нищо и за мене-който внасям пр 300лв здро грижите ще са еднакви ?"
дългоухи г-не, не разбирам какъв Ви е проблема?
формулирайте някакъв въпрос и ще се опитам да Ви отговоря - а колкото да гражданите с малко по тъмен цвят на кожата не сте прав! Който не се осигурява си плаща грижите ВЕЧЕ, а мен не ме интересува как е било дори миналата година. Живея заради бъдещето, а такива като Вас с Императора ми го застрашават, понеже сте готови да набутате по 50-100К в някоя лъскава лимунизина отколкото да платите 100 кинта здравно осигуряване повече. Вие неплащащите бели якички сте опасност за мен и моята страна!!! Вие схе мутрите, които ГЕРБ детронира и преди да си купите поредния лъскав боклук ще си платите данъците за поне 5 години назад, а богатството си ще доказвате за 10 години назад!
това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
...
Мрънкалов - отначалото почнах да внасям с ентусиазъм (имах дребен бизнес) викам си - нека има пари да вдигнат заплати на лекари и сестрички, да модернизират болниците, да имаме нормално здравеопазване - и какво стана? За няколко месеца НЗОК си изпонаправиха лъскави офиси и купиха скъпи лимузини, а зимата травматологията на ІІІ градска затвори поради липса на ... ГИПС !!! Оттогава се заклех да прецаквам тия крадливи боклуци колкото мога, а вляза ли някой ден в политиката и взема ли властта всички бивши и настоящи шефове на НЗОК живи да ги одера за геноцидът срещу Българският народ !!!
Значи все пак познах, че се страхуваш да внасяш пари в държавата и чакаш тя да си вземе своето. Определено грабваш с национализма си по-примитивната аудитория, както навремето и Хитлер е направил, НО ако погледнем по-напред дали например след 10 години ромите няма да са над 1 милион избиратели, а ще има и още милион емигранти, предимно от Африка, тъй като кризата ще е преминала и аутсорсинга ще е некацал бг-икиномиката и ще се търсят нископлатени работници.
Само със сила не става Импе - виж света и кажи къде освен в Азия и някои африкански страни е ставало. Тоягата, ако не върви с моркова става като в Дивия запад - борба до кръв и като се изпотрепем ще останат мирните хора от разните етноси и те ще разберат, но такива като теб няма да са оцелели...
Стига с този твой радикализъм бе човек - света е минал толкова пъти по този път и все е един и същ е резултата. Ако го правиш с цел самореклама е друга работа?! Виж Волен какви интриги и простотии прави в името на властта и се засрамете всички атакисти или се запишете доброволци в Ирак, Афганистан и се бийте за идеите на чистите раси.
това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Мрънкалов, недей за Токуда, че там са по-зле от другите. Да чукаме на дърво да не се влиза ни там ни другаде.
Проблема е, че цялата система така се е вмирисала, че е треснала дори корпоративния сектор който е правен с цуцани държавни или общински капитали, или е принуден да назначи на работа хора с покровителство от държавата (М-тел, Глобул, енергийните, банките и много други където се дават заплати, а не джобни), а не по качество и някакви критерии за способности. Щото и болницата уж е частна, ама не е нито съвсем японска, нито на гусин Tокуда съвсем, нищо, че му се ползва името На едни познати майка им скоро почина, защото дежурният лекар в Токуда им поиска освен парите за такса и пари на ръка (в първия миг моите хора не могат да го разберат какво ще тоя), а докато се разберат за какво всъщност говорил той - около 30 мин. жената умря ( можело е да се спаси ако се е действало светкавично - това мнението от друга болница където на края женицата е откарана). Сега май се води дело, но начален етап.
Пък ако го пращаш в Токуда (при частник), защо му искаш пари тогава, щом няма да ползва услугите на държавата?
Коментар