IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как смятате колеги осигуровките на самоосигуряващите на 420

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Считам че увеличението на 420 лв не е проблем. Но от 1 януари има нов режим на облагане на самоосигуряващи се собственици на дружества. Всеки договор с фирмата, която притежават се свежда до трудов. Съответно мацаницата е пълна и не е ясно какви и колко декларации и регистрации се подават за целта, вкл по ЗДДФЛ и КТ.

Поредната недоклатена законова недомислица, инициирана от МФ...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
      Както винаги българите сме разделени на двата полюса. А истината е някъде по средата.....
      По принцип социалната държава е измислена, за да се разреди социалното напрежение сред най-бедните слоеве на населението. Уж за да не се стига до престъпност и размирици. Идеята обаче е тези хора да имат точно колкото да на умрат от глад. Не трябва да им се осигурява нищо повече. Трябва да им е изключително гадно, че са бедни, за да имат някакъв стимул да излязат от това положение.

В момента баланс изобщо не е постигнат и не виждам как ще бъде постигнат. Данъкоплатците хем плащат на полицията да ги пази от престъпността, хем плащат един вид рекет на мързеливците, за да не стават престъпници "от немотия". Крайния резултат е, че престъпността си се качва, полицията не си върши работата и ние си плащаме за тоя дето духа. Така е с почти всички публични разходи - лицемерно ни се заявава, че ако дадем още пари, изведнъж качеството на услугите ще се повиши.

Коментар

• Един цитат баш по-темата. На принципа "дайте да дадем" , ама ако може другите да дават. Аз дори бих разширил цитата . Не малцина - нито един не се среща.

Всякакви прилики с мрънкащи личности не са случайни.

Не съм забелязала защитниците на свободния пазар да се обявяват против състраданието и помагането. Всъщност голяма част от тях са активно ангажирани да помагат, често без да огласяват действията си.

Забелязала съм обаче, че сред тези, които демонизират капитализма и настояват за преразпределяне на благата, се срещат малцина, които лично да се ангажират да помагат. Предполагам, че това изобщо не ги безпокои – имат си оправданието, че за тях самите трябва някой да се погрижи.

На мен ми е трудно да изисквам от други това, което аз самата не съм готова да дам.
        http://lydpublic.wordpress.com/2010/01/03/tr/

Коментар

• Както винаги българите сме разделени на двата полюса. А истината е някъде по средата.....

Едните смятат че държавата трябва да ни съдере кожите с данъци , а другите са на мнение че нито лев не трябва да и дадат.
          И двете тези според са много крайни и на практика са деструктивни, и в двата случая държавата ще фалира.

Според мен трябва да се търси широка данъчна уснова при ниски данъчни ставки и да се спрат течовете в системата......
          Призиви да не си плащаме данъци или как трябвало да плащаме на всеки километър са еднакво вредни според мен .....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Само където, момченцето ми, тия пенсионери са заслужили пенсиите си, че и много по-големи, защото те са построили тази страна, в която живееш и мрънкаш, докато мангалите са напълно безполезни, зловредни дори и ОТПКАЗВАТ да работят !!! Възрастните хора имат право да получават пари, какво право имат мангалите да искат каквото и да е? А ако добавим към тях разходите за издръжка на други две безполезни касти - държавните чиновници и ушевите шкембелии, сумата нараства на 3.5 милиарда кинта, което хич не е малко.

Това, че ме наричаш комунист е най-смешното - то хората тука виждат кой от двама ни разсъждава като комунист - и това определено не съм аз !!!

За другото - на бас че мнозинството от народът НЕ подкрепя държавният грабеж, срещу който не получава нищо !!! Подкрепят го само паразитите - чинновници и мангали, които живеят на гърбът на работещите.

За финал ще ти кажа, че дори да ми пратиш данъчни (съмнявам се силно, че това е във възможностите ти), те ще могат да ме хванат само за самолетът, защото съм си платил и данъци и осигуровки, а ако толкова ми завиждаш за вратовръзката, мога да ти подаря една... Червена е, ще ти отива, ще мязаш на пионерченце.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ей - милиционерско чедо , съратника ти - гугъла поне не беше глупав и с него можеше да се спори (не че не се правеше на две и половина, когато не му изнася),

ама ти си с отрицателен IQ . Хората , които имат пари , имат и адвокати.

И понеже на идолите ти - милицонер-пожарникара и хер флик им е доста трудно да вземат пари от тях, те ги взимат от средната и понадолу класи. Чрез ДДС , осигуровки и ДОД.

Аз ако реша, още утре може да намаля плащаните данъци от 1000 лв на около 200 лв . ЗАКОННО . Просто ще огранича потреблението до минимум и ще започна да спестявам.

А ако 1 милион направят като мен, КЪДЕ ОТИВА БЪДЖЕТА на хер флик. Ми къде - под леда.

Ай не дърпайте дявола за опашката.

Първоначално изпратено от Мрънкалото
              Първоначално изпратено от Императорът
              Направо кръвчицата ми смрази.... ;-) Разбира се, за такива като тебе, всеки който носи вратовръзка е "парвеню", "мутра" и не знам какъв още - а мутра е оня гибон, на който се кланяте.

Както и да е - не смятам повече да си губя времето с тебе.

Извинявам се, колеги, че допуснах това момченце да ме въвлече в недостойните си словоблудства.
              Надявам се скоро да гледаме филма "Императорите също плачат"!
              или "Императори на всеки километър... плащат данъци".
              Мнозинството от народа подкрепя събирането на данъци и това е важното.
              И Вие Императоре явно сте неосведомен и не знаете, че бюджета е 20 и кусур милиарда лева и от него за социални помощи са отделени около 1 милиард лева, та какво излиза, че 5% от бюджета ЕВЕНТУАЛНО ОТИВА за 12-14% от населението, или УСЛОВНО 10 милиарда лева отиват за 2 500 000 български пенсионери, а 1 милиард рева за 1 000 000 роми или както Вие Императоре ги наричате ЦИНАГИ-мангали!!!

Така че според мен плоскочел и прост и то манипулатор сте Вие парвенюто-Император,с лилавата вратовръзка, а не господата Дянков и Борисов! Вие сте прост комунист и е страшно жалко, че не сме Ви изритали все още от властта! Комплексари.

и аз се извинямам на колегите за обемната дискукия по ракиено време, но мисля, че такива дискусии са важни и полезни

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото
                Първоначално изпратено от joda
                Първоначално изпратено от Мрънкалото
                Първоначално изпратено от joda
                ...мрънчо, понеже много ги разбираш нещата, я кажи като се осигуряваш на по-висока заплата, га влезеш в болница получаваш ли по-добри грижи? :shock:
                не би трябвало да има разлика в грижите, но има Токуда - иди там ако те притесняват обществените болници!
                много отдавна не съм бил в болница. радвам се!
                ...е ти сам си отговаряш на въпроса:"... след като всичко ще е еднакво що пък аз да се набутвам с по-високи вноски, след като за мангала- който не внася нищо и за мене-който внасям пр 300лв здро грижите ще са еднакви ?"

пп Приятел, много далеч си от истината и от реалността...спри да се излагаш!
                дългоухи г-не, не разбирам какъв Ви е проблема?

формулирайте някакъв въпрос и ще се опитам да Ви отговоря - а колкото да гражданите с малко по тъмен цвят на кожата не сте прав! Който не се осигурява си плаща грижите ВЕЧЕ, а мен не ме интересува как е било дори миналата година. Живея заради бъдещето, а такива като Вас с Императора ми го застрашават, понеже сте готови да набутате по 50-100К в някоя лъскава лимунизина отколкото да платите 100 кинта здравно осигуряване повече. Вие неплащащите бели якички сте опасност за мен и моята страна!!! Вие схе мутрите, които ГЕРБ детронира и преди да си купите поредния лъскав боклук ще си платите данъците за поне 5 години назад, а богатството си ще доказвате за 10 години назад!
                Само да споделя 1 историйка. Преди 4 г. ми се наложи да извикам бърза помощ (язва с перитонит) отказаха ми, линейка не дойде. Добрах се до спешния, операция,интензивно и ме сложиха в 1 стая с манго(опериран от същото). Всеки ден минаваше по някоя сестра или лекар да обяснява на манго как ако не си плати осигуровките за някакъв период назад(6 мес. или година не се сещам но сумата не беше голяма) ще трябва да си плати операцията и престоя в болницата около 2200 лв. Манго отговаряше че няма пари.
                А познайте манго дали го е взела линейка и дали е платил?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  Направо кръвчицата ми смрази.... ;-) Разбира се, за такива като тебе, всеки който носи вратовръзка е "парвеню", "мутра" и не знам какъв още - а мутра е оня гибон, на който се кланяте.

Извинявам се, колеги, че допуснах това момченце да ме въвлече в недостойните си словоблудства.
                  Надявам се скоро да гледаме филма "Императорите също плачат"!
                  или "Императори на всеки километър... плащат данъци".
                  Мнозинството от народа подкрепя събирането на данъци и това е важното.
                  И Вие Императоре явно сте неосведомен и не знаете, че бюджета е 20 и кусур милиарда лева и от него за социални помощи са отделени около 1 милиард лева, та какво излиза, че 5% от бюджета ЕВЕНТУАЛНО ОТИВА за 12-14% от населението, или УСЛОВНО 10 милиарда лева отиват за 2 500 000 български пенсионери, а 1 милиард лева за 1 000 000 роми или както Вие Императоре ги наричате ЦИНАГИ-мангали!!! Все ми изглежда, че ни носим никой на гръб. А престъпниците ще препълват затворите.

Така че според мен плоскочел и прост и то манипулатор сте Вие парвенюто-Император,с лилавата вратовръзка, а не господата Дянков и Борисов! Вие сте прост комунист и е страшно жалко, че не сме Ви изритали все още от властта! Комплексари.

и аз се извинямам на колегите за обемната дискусия по ракиено време, но мисля, че такива са важни и полезни.
                  това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Направо кръвчицата ми смрази.... ;-) Разбира се, за такива като тебе, всеки който носи вратовръзка е "парвеню", "мутра" и не знам какъв още - а мутра е оня гибон, на който се кланяте.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                      И не ме плаши с твоя г-н Дянков, не се интересувам от нежни мъжленца с тънки гласченца... да не говорим, че аз, за разлика от тоя чекиджия, инвестирам парите си в икономиката на Родината ми, а не зад океанът.
                      ти за министъра не се притеснявай - ами кажи още ли носишоная кичозна лилава вратовързка! Пази , с нея ще посрещнеш гости за данъчна проверка парвеню такова!
                      Всяка мутра в тая държава смята, че си е изкарала парите с труд?
                      Ей за това подкерпих ГЕРБ - да Ви скъсат трътките от данъци.
                      Ревете и се радвам значи Ви идва реда да си платите за 20 годишната данъчна амнистия. Сиренето ВЕЧЕ е С ПАРИ Императоров.

Абе чичка Вие сте много НАГЪЛ!!!
                      това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• ...и гледам, писал си, че си без дом - да не си нещо мургавичък, а? ;-) Това би обяснило много неща относно злобата която лееш - те тия, дето нямат нищо винаги ламтят да вземат от имащите или поне да паразитират на гърбът им.

Коментар

• И не ме плаши с твоя г-н Дянков, не се интересувам от нежни мъжленца с тънки гласченца... да не говорим, че аз, за разлика от тоя чекиджия, инвестирам парите си в икономиката на Родината ми, а не зад океанът.

Коментар

• С какво ви проваляме, като не ви даваме да ни крадете ли ?!? Как ще спасите икономиката и държавата бе, като хвърляте милиарди за да храните мангалите и чаватата им ли? Вашия нискочелия тапир вече наруши всичките си предизборни обещания - какво стана със съдебното преследване срещу Доган и Мургина, какво стана с обещанието държавата да поеме лечението на болните деца, какво стана с обещанието за борба с престъпността... да изброявам ли повече?

Извинявай за бързите отговори, вече ще пиша по-бавно, щом не можеш да четеш бързо. :-)
                            Обвиняваш мен и другите честни хора тук в КРАЖБА, задето не желаем да ни отнемате парите, които НИЕ сме си изкарали и да ги пилеете за глупости и да си пълните гушите ли?

Не те знам кой набор си, изкарваш се млад, но мисленето ти е на дърт комунист, който вярва, че чуждото е общо и че трябва да се взема от работещите, за да се хрантутят мързеливите.

Коментар

• Надявам се при една данъчна проверка ще се види какъв Император си - честен или не-честен, човек плащал данъци, или не-човек не-плащал същите и ревял по форумите.

да не си и модератор, че с такав скорост ми отговаряш?
                              Как искаш от нас ГЕРБ да спасиме държава и икономика като криете данъци?
                              Ами Вие ни проваляте - затова и щом трябва можем и с дебелия край!
                              Наистина ще пратя сигнал при мвинистъра г-н Дянков да се види къде и какво сте скрили такива като теб? Това е идея и жалко, че не се дават 30% стимул като в САЩ примерно за информация за укрити финанси.
                              Краденето и криенето съсипа тази страна, как не те е срам хем да РЕВЕШ, хем да КРИЕШ пари? ИНтересен си , определено.

Първоначално изпратено от Императорът
                              Мрънкалов - ти си пикал прав под масата не само когато се е вихрил комунизъма, но и когато аз съм започнал да инвестирам на тази борса. Вземи потърси малко и ще видиш че някои от най-дългите и обемисти теми за борсови анализи са пуснати лично от мене. Когато аз станах легенда в този форум, ти сигурно не си и знаел що е то фондова борса и има ли почва у нас.

По ромският въпрос - да - като стана на 80, нечовеците може и да са повече от нас, но това ще е благодарение на вас ГЕРБ и подобните ви комунистчета, които плащат на маймуните да се плодят с парите на нормалните хора.
                              А за обвиненията ми в расизъм, това е най-голямата глупост, която съм чувал за себе си и тия, които ме познават, ще го потвърдят. Много се дразня от хора, които наричат "расист" всеки, който не желае да храни мангалите и да им търпи престъпленията при това, който не иска някой да има противоконституционни привилегии пред него в собствената му страна, само защото бил "ром".

Коментар

• Помежду другото в Германия намаляват данъците, за да облекчат "бедният си народ" в кризата.

Коментар

Working...
                                X