Първоначално изпратено от Императорът
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как смятате колеги осигуровките на самоосигуряващите на 420
Collapse
X
-
ЗДДФЛ, Допълнителни разпоредби, пара 1, т. 26, (и)
(нова - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.):
["Трудови правоотношения" са:]
и) правоотношенията, независимо от основанието за възникването им, със съдружници и член-кооператори, както и с акционери, притежаващи повече от 5 на сто от капитала на акционерното дружество, за полагане на личен труд в дружествата и кооперациите, в които те са съдружници, член-кооператори или акционери.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmvСчитам че увеличението на 420 лв не е проблем. Но от 1 януари има нов режим на облагане на самоосигуряващи се собственици на дружества. Всеки договор с фирмата, която притежават се свежда до трудов. Съответно мацаницата е пълна и не е ясно какви и колко декларации и регистрации се подават за целта, вкл по ЗДДФЛ и КТ.
Поредната недоклатена законова недомислица, инициирана от МФ...
Коментар
-
Пухче
НАП са без интернет в момента...имат си вирус и нямат възможност да обслужват клиентите си
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътОт час следя по мобата мъчителната одисея на една приятелка и колежка, тръгнала към НАП да се регистрира като самоосигуряваща се и да си внесе данъкът, който вчера и изчислихме... В моментът се прибира безрезултатно, замръзнала от студ към къщи, след като 45 минути напразно е чакала автобусът във виелицата. Ха познайте, ако се разболее кой ще и купи лекарства - отговор А/ Фъндъкова, отговор Б/ Мухобойко и хер Флик, отговор В/ Императорът.
Лятото, когато отиваше да си плати данъкът за шестмесечието пък я ОБРАХА някакви мангалки джебчийки и като отидохме при ушевите, познайте какъв отговор получихме "Ми какво да направим - циганки..."
Не долавяте ли в нейните злощастия някаква дива ирония?
Наистина има дива ирония да си се крил като мишка от 1996 г. приходи и сега да искаш държавата да ти плати лекарствата - ами Вие сте същия "мангал", който иска друг да му плаща и това Ви е политиката на цялата малоумна партия Атака.
Връх на наглостта е да си развавявате малоумните идеи тук все едно сте Айнщайн.
Много ще се зарадвам, ако Ви нулират брояча драги Императоре.
Дори мисля да предложа да се скрият датите на регистрация и броя мнения - така няма да имате силата да манипулирате - ще сте просто един болен от мания за величие.
Кой е казал, че ние студентите не можем да даваме добри идеи?!това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
-
Как за 2 данъка и 5 осигуровки (за самоосигуряващите се - 3) измислиха 10 на декларации, 2 софтуера, 5-6 вида класификация на доходите и 15 пъти деклариране........
Две институции - НАП и НОИ. Не знам колко поделения.... Вечно поне едната глобална софтуерна система не им работи. Имам два електронни подписа и от два месеца не мога да сверя осигуровките на фирмата на сайта на НОИ. Никой не вдига телефоните....
Да еб... и електронното правителство и тъпите им глави...
Не е истина.
Веднъж пробвах да им платя тъпите осигуровки на един път напред. Още една декларация извадиха (обр 5). Объркаха сумите... Нямам думи.... Аз все пак вдявам леко. Обаче човек без опит се е отказал от раз.
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от stdmvИма още по тъпа идея: да се бюракратизира още повече системата.
Разходите за преодоляване на бюрокрацията са в десетки пъти повече.
Първоначално изпратено от Jay GouldНай-тъпата идея е, в криза да се качват данъци и цени! - Това само ще я задълбочи още повече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stdmvИма още по тъпа идея: да се бюракратизира още повече системата.
Разходите за преодоляване на бюрокрацията са в десетки пъти повече.
Първоначално изпратено от Jay GouldНай-тъпата идея е, в криза да се качват данъци и цени! - Това само ще я задълбочи още повече.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Най-тъпата идея е, в криза да се качват данъци и цени! - Това само ще я задълбочи още повече. Няма случай в световната история от 5000 години, качването на данъците и цените да е довеждало до решение на един или друг проблем. Напротив - става точно обратното.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
The Matrix is currently under repair. For help call Ники Василев и Мария Мургина
Първоначално изпратено от kod123И аз вчера ходих до НАП, обаче ме върнаха още от вратата, защото системата не работила и не приемаха документи. Всички лежаха по бюрата на сладки праказки и дремки и никой не знаеше, кога ще тръгне системата. А дали днес работи - въпрос с повишена трудност? После искат хората да са точни към държавата, а държавата в най- елементарното не е точна към данъкоплатците си. Българска работа, бюрокрация , чиновници и това е.
Коментар
-
И аз вчера ходих до НАП, обаче ме върнаха още от вратата, защото системата не работила и не приемаха документи. Всички лежаха по бюрата на сладки праказки и дремки и никой не знаеше, кога ще тръгне системата. А дали днес работи - въпрос с повишена трудност? После искат хората да са точни към държавата, а държавата в най- елементарното не е точна към данъкоплатците си. Българска работа, бюрокрация , чиновници и това е.
Коментар
-
От час следя по мобата мъчителната одисея на една приятелка и колежка, тръгнала към НАП да се регистрира като самоосигуряваща се и да си внесе данъкът, който вчера и изчислихме... В моментът се прибира безрезултатно, замръзнала от студ към къщи, след като 45 минути напразно е чакала автобусът във виелицата. Ха познайте, ако се разболее кой ще и купи лекарства - отговор А/ Фъндъкова, отговор Б/ Мухобойко и хер Флик, отговор В/ Императорът.
Лятото, когато отиваше да си плати данъкът за шестмесечието пък я ОБРАХА някакви мангалки джебчийки и като отидохме при ушевите, познайте какъв отговор получихме "Ми какво да направим - циганки..."
Не долавяте ли в нейните злощастия някаква дива ирония?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Много по страшни от тия +40 лв е скапаната бюрокрация. На практика повечето самоосигурпващи се лица не могат да се осигуряват и плащат данъци при сегашните промени. Ако са собственици на фирми и отношението им Е трудово, не приравнено, има поне 6-7 неясни момента: подават ли регистация по КТ за трудов договор; подават ли декл 6 всеки месец; ако не получават доход всеки месец а на други интервали, какво се спада като осигуровки; какъв документ се издава -дали бележка по трудов договор или разписка от лицето; по кой код се осигуряват в декл 1; по кой код/параграф вкарват парите за осигуровка (има и още и още.....)
Мазнята наистина е пълна....
Коментар
Коментар