IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Научни нововъведения в земеделието

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dimitar.barzakov Разгледай мнение
    Благодаря, аз също мисля, че изглеждам добре!
    Аз съм на 34, пиша разбира се от свое име и от името на баща си, работим съвместно, дано нямаш още странични възражения... Някакви въпроси по същество, с което да покажеш интерес или разбиране на дискутираната тема?
    Като показвам интерес и разбиране, питам, дали не предлагате технологични карти на екселска таблица с малко формули?
    Решаване на линейни задачи го разбирам като линеен график. Цялото производство като операции и срокове свързани с производителносттта на машините, нужда от материали, горива, работна сила и т.н. по дати и остойностени.
    Така ли да разбирам?
    Дай подробности.

Коментар

• ЧНГ и за много години, Дохтуре !

Коментар

• Димитъре, радвам се че има хора като вас и такива теми за земеделски дискусии в този форум.
        Мисля че можем да заработим добре с вас. Вие ще ми изпращате клиенти, аз ще ви изпращам клиенти и тн.
        Искам да ми изпратиш списък на осем ваши клиента за да получа референции, и след това може да ви изкарам и на международната сцена!

Черкезов
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ve6ter Разгледай мнение
          Няма "общи" идеи. За всеки бизнес те са специфични. Именно тук се крие тайната.
          ' що тъй?
          Ами идеята "-давай, може още, още може, още, офти мофти!"

Коментар

• Няма "общи" идеи. За всеки бизнес те са специфични. Именно тук се крие тайната.

Коментар

• Светът вече не същият ))

Коментар

• Предлагам на вниманието на земеделските производители от цялата страна (стопани, фермери, собственици на кооперации, арендатори) идея за научни математически нововъведения в земеделието.
                Бих приел само нещо, което е съзвучно с моята реалност. Ще рече, "идеите" е хубаво да се генерират индивидуално, да за отговарят на пълния набор начални условия и целеви резултат. Не вярвам в съществуването на "Общата идея" не от назадничавост, а като резултат от определен жизнен опит.
                Въпреки това, темата ми харесва и подходът - също, във висока степен.

Коментар

• http://agronet.bg/community/forums/1...voto.html#4318

Коментар

• Хората не предлагат субсидии или помощ за получаването им, а просто оптимизиране на производството чрез икономико-математическо моделиране. Най-общо казано това ще рече че описват математически операциите в стопанството и ги оптимизират. Казват ти направи така и така и ще получиш максималното възможно или ще имаш минимални разходи.
                    Според тях използването на такива методи ще е критерия за европейско субсидиране.
                    Математическото моделиране в селското стопанство се изучава и прилага отдавна - специалност Аграрна икономика.
                    Ето гоогле какво ми даде по въпроса:
                    http://studentskigrad.eu/index.php?o...9-01&Itemid=90
                    http://fmi.uni-sofia.bg/fmi/or/_private/sbornik.pdf
                    http://alternativi.unwe.bg/alternati...a%20Peneva.doc
                    http://research.unwe.bg/br7/n.nikolov.pdf
                    В студентството така да кажа от любопитство се интересувах от тази материя, но вече ми е само бегъл спомен.

Коментар

• zarco, защо такава жлъч? Прави впечатление, че винаги така започваш -да не би да са ти взели хляба като малък и задълго?

Моите въпроси са по същество:
                      1. Какво, все пак, се очаква да бъде субсидирано в случай, че заявилият участие пожелае /с ваша помощ/ да получи субсидии? НЕГОВИ дейности, свързани с пораждане на НЕГОВ продукт, или ВАШИ дейности, които нещо да оптимизират?
                      2. Защо да потърси вас този клиент и защо /непременно ли?/ субсидирането да засяга само интензивни, като фактори, параметри и въздействия?
                      3. С еднакъв финансов еквивалент ли се очаква да бъде субсидиран заявителят /или вие?/ за различни като физически обем но, идентични като иновативна намеса стопанства?
                      4. Съгласно принципи, заложени във финансирането на проекти по оперативна програма конкурентоспособност /с други досег не съм имал/ плаща се за дейности, започнати СЛЕД подписване на договорите за финансиране. Как се извършват дейностите на Вашата фирма ? По какъв начин, според Вас - засега, нас ни оставете "настрана" - и как, мислите, би трябвало да се регулира прочитът на Вашата намеса, ако само ще налагате предварително изработени шаблони, единствено, попълвани като стойност на параметрите? или тепърва, за всеки отделен случай, ще съставяте конкретната задача, използвайки само предварително подготвен инструментариум?
                      5. Много ми е любопитно още, дали, щом се получава субсидия, /не/съществува нагласата за нейното усвояване основно от Вашата фирма /приемаме, много квалифицирана и способна но, все пак!/ и, после, оставяне на самия "субсидиран" да търси и събира на нова сметка средства за реализация на предвидените с Вашия модел нововъведения? Какви ГАРАНЦИИ давате като фирма, че субсидираният няма да влага допълнителни свои средства, че Вашите модели са всеобхватни, изчерпателни и ще предвидят и удовлетворят потребностите и след години?
                      6. По колко проекта ПАРАЛЕЛНО можете да работите с пълна отдача, без смесване на данни/резултати/ и какви са сроковете за усвояване на субсидиите, претеглени не "на кило", а "на мегабайт"?
                      - Такива въпроси възникват у мен, г-да Бързакови. Да видим отговорите.

Коментар

Аз съм на 34, пиша разбира се от свое име и от името на баща си, работим съвместно, дано нямаш още странични възражения... Някакви въпроси по същество, с което да покажеш интерес или разбиране на дискутираната тема?

Наистина, за да покажем разбиране по дискутираната тема, със сигурност трябва да имаме и въпроси. Болдваният текст ми прилича на леко подценяване на околните.

Доколкото разбирам, синът няма необходимото образование, за да се занимава със земеделие, а бащата няма необходимите познания, за да се включи във форума. Това е в отговор на подценяване познанията на хората във форума от сина.

Другото ми предположение е, че баща и син правят разработки за усвояване на европейски пари по определени проекти, в които са включени термини като математическо очакване, моделиране, а за решаването на линейни задачи откъде ли пък да сме чували – хайде някой да ни обясни откъде изгрява слънцето. Няма лошо в една такава дейност. Приветствам!

В интерес на истината, имам въпроси: каква е стойността на един проект и от какво зависи тая цена? Еднотипни ли са проектите, или трябва да се хвърлят в публичното пространство всички данни за стопанството, вкл. кадастрални планове, релеф на парцелите, местонахождение на сгради, прилежащи площи, разполагаема техника, животни и т.н.? Във връзка с това, юридическото лице, което е създадено, регистрирано ли е като администратор на лични данни съгласно действащият закон? Как се нарича юридическото лице, кога и къде е регистррано?

Благодаря!
                        If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

Не съм имал никакви възражения, но като видях снимката и годината на раждане помислих, че може да сте открили и някакво научно нововъведение за подмладяване!
                          Аз се интересувам от земеделие, но засега не разбирам какво точно правите за да задам и въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                            Това на снимката ти ли си, за 70 годишен изглеждаш добре?

Коментар

• Това на снимката ти ли си, за 70 годишен изглеждаш добре?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                дай повече инфо
                                С удоволствие - какво по-конкретно Ви интересува?

Коментар

Working...
                                X