IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Млад фермер

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    В БГ няма никакво инфо отноно персепкивите пред даден отрасъл, цени, прогнози, рентабилос в определена държава,конкуренти, специализирана информация, която обикновено трябва да я има в МЗ или разни консултанти. Но в БГ няма нищо такова и се получават доста неуспешни проект.
    А МЗ е най-най-голямото минтерство, нонямат такива кадри. А в МЗ на САЩ имат такива кадри даже по посолствата в отделните страни - за да вземат инфо от съотвената страна.
    Не съм специалист по животновъдството но мисля че породите прасета в Дания са генетично бутнати доколкото съм чел с някъкъв ген и им дават в храната хормони за растежа.

За отпадъците, като се замисля колко хотела има по БГ черноморието на принципа но Ол инклузив и колко храна която не може да се рециклира се поразява .... може да се окаже че има бизнес за свинеферми между хотелчетата
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Ади Разгледай мнение
      Освен Еврофондовете друго май няма.Точно Мярка 141 е за начинаещи фермерки
      Отиваш в службата дето писах по-долу описваш им намеренията си и ще ти кажат какво да направиш.Успех

В БГ няма никакво инфо отноно персепкивите пред даден отрасъл, цени, прогнози, рентабилос в определена държава,конкуренти, специализирана информация, която обикновено трябва да я има в МЗ или разни консултанти. Но в БГ няма нищо такова и се получават доста неуспешни проект.
      А МЗ е най-най-голямото минтерство, нонямат такива кадри. А в МЗ на САЩ имат такива кадри даже по посолствата в отделните страни - за да вземат инфо от съотвената страна.

Коментар

• Основната разлика е в храненето. Няма специални съставки, нищо необичайно, просто там прасетата ги хранят основно с “боклуци”, които обаче в БГ ги няма поради липсата на хранително вкусова промишленост.
        Една от храните са отпадъци от производството на чипсове. Картофите като се режат на формички винаги има остатък от краищата. Това като е в големи мащаби дава възможност да се хранят прасета.
        Предполагам има и други такива отпадъци – както каза колегата отпадъци от риба. Предполагам и втора ферма след кокошки или пилета. Нещо такова съчетано дава доста евтина хранителна база. И вероятно субсидиите им са в помощ и правят ефективно производство
        А ние тук какво имаме, за да направим последващо произовдство???????

Коментар

• Освен Еврофондовете друго май няма.Точно Мярка 141 е за начинаещи фермерки
          Отиваш в службата дето писах по-долу описваш им намеренията си и ще ти кажат какво да направиш.Успех

Коментар

• А някой може ли да ми каже ,има ли други институции освен фонд земеделие който могат да ми финансират проекта за малка ферма?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Че какъв му е проблема да си произвежда и фуража ?
              Ами в Дания основната протеинова съставка е от риба.
              От океана идва храната за прасетата. Не от полето.
              Така е.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Изходните сурвини тук са по - скъпи , а и има някакви специални добавки в техния фураж ...... не е лесна работа.
                субсидии?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Изходните сурвини тук са по - скъпи , а и има някакви специални добавки в техния фураж ...... не е лесна работа.

Явно Датчаните в тоя бизнес са супер ефективни, защото работната им ръка е десет пъти по скъпа от в БГ и въпреки това продукта им е по-евтин от нашия ...
                  Last edited by markov; 04.09.2012, 23:53.

Коментар

Имам един клиент Датчанин , тои има друг бизнес в БГ но беше решил така между другото да направи и свинеферма тук по датски модел. От него знам че те са номер едно в света по производство на свинско.
                    Та тои смята, писа, смята и установи че за да излезе сметката на свинефермата трябва да кара фуража от Дания. Обаче транспорта пък убива рентабилността на начинанието и се отказа.....
                    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      .....а тези от телевизията, със свинефермата - този бизнес го забрави, от министерството са избрали най-губещия от всички земеделски бизнеси, който никога няма да стане конкурентен на датските свинеферми например, т.е. тук сме закопани основно пради хранителната база, която се ползва
                      Имам един клиент Датчанин , тои има друг бизнес в БГ но беше решил така между другото да направи и свинеферма тук по датски модел. От него знам че те са номер едно в света по производство на свинско.
                      Та тои смята, писа, смята и установи че за да излезе сметката на свинефермата трябва да кара фуража от Дания. Обаче транспорта пък убива рентабилността на начинанието и се отказа.....

Коментар

• Форти , гледай само колко кандита фермерки бе човек

п.п.
                        Между другото найстина преди за млад фермер даваха сравнително лесно парите...имам 5-6 познати които станаха такива......
                        Ама парите свършиха, затвориха мярката и сега като са я пуснали била по зор работата.

Коментар

• Има една "Национална служба за съвети в земеделието", отиваш там и ще ти обяснят всичко, ще ти напишат и бизнес план:
                          http://www.naas.government.bg/
                          И аз бях мераклийка за "Млад фермер", но там изискванията много ги завишиха с новото отваряне и ще се пробвам по мярка 141

Земята трябва да я притежаваш към момента на кандидатстване или да си сключил договор за аренда
                          Last edited by Ади; 04.09.2012, 18:10.

Коментар

Сигурно си гледала платен репортаж па Разплащателна агенция. Там всичко е лесно:
                            - Първо виж има ли изобщо неусвоени пари в съответната мярка , и дали изобщо ще бъде отворена до края на програмния период.
                            - Ако случаино има пари и отговаряш на условията на мярката ползвай консултант с опит , защото иначе ще ти връщат проекта за всякакви дребни нещица и няма да се класираш.
                            - Това дето с одобрения проект в банката ще ти дадат парите да го забравиш. Банките вече не приемат само договора за финансиране като обезпечение защото ако нещо при изпълнението не е както трябва , Разплащателна агенция ще ти удържи наказателни проценти и банката ще хлъцне !
                            За да ти дадат заем от банката ще искат ипотеки и/или друг залог отделно от договора за финансова помощ.....
                            и трябва да имаш действащ бизнес, който да може да връща кредита дори и да не плучиш субсидията......
                            не е трудно да го направиш, но трябва името ти да е Бъфет - шега, т.е. полуистина
                            а тези от телевизията, със свинефермата - този бизнес го забрави, от министерството са избрали най-губещия от всички земеделски бизнеси, който никога няма да стане конкурентен на датските свинеферми например, т.е. тук сме закопани основно пради хранителната база, която се ползва

Коментар

• Първоначално изпратено от slimlady Разгледай мнение
                              Здравейте.
                              Имам въпрос относно Мярка 112 . Моля ви ако греша ме поправете . Благодаря.
                              Преди няколко дни гледах по ТВ-то относно Мярка 311 интересува ме дали и при Мярка 112 е същото.
                              Човека казва така....
                              Изготвих проект отвориха мярката и подадох нужните документи. Одобриха ме и отидох в банката и ми отпуснаха нужните пари с/у субсидии изградих всичко и дойдоха на проверка , увериха се че всичко съм направил според изискванията им и след 1 месец ми отпуснаха парите. Той казва това са всички стъпки при кандидатстването.
                              Та въпроса ми е ...
                              Мога ли да изготвя бизнес план и нужните документи , като в този бизнес план , включа че планирам да закупя терен и да изградя това което съм намислила. Какво трябва да имам за да мога да кандидатствам по тази мярка , като се има предвид че аз ще тегля някакъв заем понеже не разполагам с нужните пари.
                              Благодаря на всички който ще могат да ми помогнат.
                              Сигурно си гледала платен репортаж па Разплащателна агенция. Там всичко е лесно:
                              - Първо виж има ли изобщо неусвоени пари в съответната мярка , и дали изобщо ще бъде отворена до края на програмния период.
                              - Ако случаино има пари и отговаряш на условията на мярката ползвай консултант с опит , защото иначе ще ти връщат проекта за всякакви дребни нещица и няма да се класираш.
                              - Това дето с одобрения проект в банката ще ти дадат парите да го забравиш. Банките вече не приемат само договора за финансиране като обезпечение защото ако нещо при изпълнението не е както трябва , Разплащателна агенция ще ти удържи наказателни проценти и банката ще хлъцне !
                              За да ти дадат заем от банката ще искат ипотеки и/или друг залог отделно от договора за финансова помощ.....

Коментар

• Млад фермер

Здравейте.
                                Имам въпрос относно Мярка 112 . Моля ви ако греша ме поправете . Благодаря.
                                Преди няколко дни гледах по ТВ-то относно Мярка 311 интересува ме дали и при Мярка 112 е същото.
                                Човека казва така....
                                Изготвих проект отвориха мярката и подадох нужните документи. Одобриха ме и отидох в банката и ми отпуснаха нужните пари с/у субсидии изградих всичко и дойдоха на проверка , увериха се че всичко съм направил според изискванията им и след 1 месец ми отпуснаха парите. Той казва това са всички стъпки при кандидатстването.
                                Та въпроса ми е ...
                                Мога ли да изготвя бизнес план и нужните документи , като в този бизнес план , включа че планирам да закупя терен и да изградя това което съм намислила. Какво трябва да имам за да мога да кандидатствам по тази мярка , като се има предвид че аз ще тегля някакъв заем понеже не разполагам с нужните пари.
                                Благодаря на всички който ще могат да ми помогнат.
                              Working...
                              X