IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ф. Буров: Вече не бихме участвали в проекти по еврофондовете

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При положение, че Петър Димитров беше министър, какво очакваш от редовите служители.

На тоя като му даваха заповед, отделно му пишеха на записка какво подписва...

Първоначално изпратено от markov
    Лесно ще ги уволнят ама лошото е че материала ни е такъв и чиновниците ни се мултиплицират. И новите ще са такива, навремето съм бачкал в такава структура и знам колко е мързелив БГ чиновника, за сметка на това е с големи претенции....

Коментар

• Лесно ще ги уволнят ама лошото е че материала ни е такъв и чиновниците ни се мултиплицират. И новите ще са такива, навремето съм бачкал в такава структора и знам колко е мързелив БГ чиновника, за сметка на това е с големи претенции....
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Re: Ф. Буров: Вече не бихме участвали в проекти по еврофондо

ПМС 55 не е цвете. Но най-сериозният проблем е тоталната некадърност на агенциите които управляват парите.

Лично участвах в поправките на ПМС 121. Искахме да въведем улесняващи процедури като например уведомяване на кандидатите - спечелили и неспечелили с електонен подпис. В момента се харчат маса пари и се губят по 2-3 месеца само за уведомления с куриер.

Преди се пускаха факсове. Губеха се... Тотален хаос

Отделно искахме да внесем критерии за оценка, които са само обективни. Т.е. ако липсват баланси за 3-тата година назад, това да не води до отхвърляне, а да се изискват или да се вадят от Търговския регистър, ако са налични.

Оказа се, че някъде по трасето между кабинета на Плугчиева и Министерски съвет всичките ни предложения се загубиха...

С такива управници като бившите трагедията е пълна и всяко усилие беше излишно.

В момента стигнахме до там, че оценките по ОП Конкурентоспособност са изцяло опорочени и не се спазва ПМС 55.

Ще видим къде ще избие цялата работа. Но е нужно тия хора да бъдат не прочистени, а уволнени поради некадърност.

Първоначално изпратено от обзървър
        Първоначално изпратено от Damodaran
        Много трудности са създадени от българска страна чрез Постановление 55 на Министерски съвет, уточни директора на фондацията

http://www.investor.bg/?cat=264&id=83743

В постановлението например е написано, че се изисква договор и фактура към договора за всеки разход, което например за пощенски марки и за много други разходи е трудно реализируемо, тъй като трудно се сключва специален договор.
        Какви точно други проблеми има в наредбата?
        ... Аман от измислени професии. Как да се разпостранява информация много точно е казано в законите ни, според мен няма смисъл от такава длъжност. Много ясно, че ще казва това кето е казал управителния съвет на компанията, има си вече такава PR и много други. При това е много рискова, ако каже нещо само на определен кръг от хора, може да стане сериозно, затова законодателя е предвидил глобички, нащата по тази тема са ясни, мисля ...
        В статията се говори за еврофондове, не за измислени професии

Коментар

Първоначално изпратено от Damodaran
          Много трудности са създадени от българска страна чрез Постановление 55 на Министерски съвет, уточни директора на фондацията

В постановлението например е написано, че се изисква договор и фактура към договора за всеки разход, което например за пощенски марки и за много други разходи е трудно реализируемо, тъй като трудно се сключва специален договор.
          ... Аман от измислени професии. Как да се разпостранява информация много точно е казано в законите ни, според мен няма смисъл от такава длъжност. Много ясно, че ще казва това кето е казал управителния съвет на компанията, има си вече такава PR и много други. При това е много рискова, ако каже нещо само на определен кръг от хора, може да стане сериозно, затова законодателя е предвидил глобички, нащата по тази тема са ясни, мисля ...
          В статията се говори за еврофондове, не за измислени професии

Коментар

Коментар

• Ф. Буров: Вече не бихме участвали в проекти по еврофондовете

Working...
            X