IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФЕД, ЕЦБ, Хартиени пари, Дефлация, Хиперинфлация, Злато...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Здравей и на теб!
    Ами политиката на САЩ е дългосрочно да скапят Китай. Та в тази връзка - среносрочните неща могат да прераснат и в дългосрочни.
    Анон привет !!!

Не ми се вярва да е така!!!!
    Все пак капиталите в Китай сигурно
    над 90% са американски.
    То верно е , че на няколко пъти
    Обама казва , че приоритет му е
    да дигне износа на САЩ двоино ,
    но за това трябват поне 5-6 година за
    да стане реалност !!!
    То пък горното може да значи сигнал(нареждане)
    на корпорациите да изтеглят производствата си от
    Китай, но това не значи неприменно скапване на Китай.
    Китайците сами ще се скапят !!!
    В смисъл , имат парите и големите пазари,
    и само сами могат да се осерят, ако
    неправилно си провеждат икономическата политика !!!!
    --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
    http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Хиперинфлацията е подходящ момент за събиране на пари , които в последствие да харчим при задаващата се глобална спирала на дефлация.

Така че още някой момент на лесни и прясно напечатани пари не е излишен .

То и през лятото има храна да газиш по нея , ама после винаги идва зимата .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
        странни се ти теориите . не знам от къде ги взимаш тези глупости . при злато , сребро - т.н. вече 80%+ за последната година - две викаш ,че нямало опасност от инфлация . добре за златото съм съгласен ,че също е добра инвестиция при дефлация , но как би обяснил растежът на среброто , което е основен метал за защита при хиперинфлация и обезценяване на валутата? или пък на петрола и други суровини ? изидишат ви теориите за дефлация много сериозно , поне засега
        Не ги взимам. Мисля си ги.
        Хайде жив и здрав.

Коментар

Ал Трейдър, не се заблуждавай от сегашното покачване на златото. То не е предизвикано от стремеж да се предпазят активите от хиперинфлация. Покачването на златото и суровините в момента е заради заплаха от дефлация в САЩ, съчетано с позицията на ФЕД да се бори с нея, като печата нови долари. Т.е. имаш хем ниска доходност на долара, хем повишение на количеството му.

За да започне покачване на златото като алтернатива на обезценяващи се пари, то трябва първо да минем през повишаване на безработицата, повишаване на покуптелната способност, развързване на кредитирането и ако ФЕД изостане с покачването на лихвите - Да, тогава може да се стигне, ако не до хиперинфлация, то поне до галопираща. Но това са поне 5-10 години, а през това време ще имаме нормална икономическа среда, която пък изобщо няма да е френдли за закупилите злато.
          странни се ти теориите . не знам от къде ги взимаш тези глупости . при злато , сребро - т.н. вече 80%+ за последната година - две викаш ,че нямало опасност от инфлация . добре за златото съм съгласен ,че също е добра инвестиция при дефлация , но как би обяснил растежът на среброто , което е основен метал за защита при хиперинфлация и обезценяване на валутата? или пък на петрола и други суровини ? изидишат ви теориите за дефлация много сериозно , поне засега

Коментар

• Ал Трейдър, не се заблуждавай от сегашното покачване на златото. То не е предизвикано от стремеж да се предпазят активите от хиперинфлация. Покачването на златото и суровините в момента е заради заплаха от дефлация в САЩ, съчетано с позицията на ФЕД да се бори с нея, като печата нови долари. Т.е. имаш хем ниска доходност на долара, хем повишение на количеството му.

За да започне покачване на златото като алтернатива на обезценяващи се пари, то трябва първо да минем през повишаване на безработицата, повишаване на покуптелната способност, развързване на кредитирането и ако ФЕД изостане с покачването на лихвите - Да, тогава може да се стигне, ако не до хиперинфлация, то поне до галопираща. Но това са поне 5-10 години, а през това време ще имаме нормална икономическа среда, която пък изобщо няма да е френдли за закупилите злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin Разгледай мнение
              Значи ФЕД не печата пари. Това са електронни пари и стоят доколкото аз съм информиран пак при ФЕД Наблюдавам една странна тенденция във всички икономически форуми да се рисува всичко в най-черни краски. Те се борят в момента да не влязат в дефлационна спирала ние очакваме хиперинфлация. Спукан леген пълнил ли си ? Това правят в момента и чакат легенът да си поправи дупката от самосебе си. Това е моето мнение Ще видим кой прав кой крив до 1-2 години
              аз не казвам ,че ще има хиперибнфлация защото няма как да знаем със сигурност . къде къде по -големи финансисти не могат да кажат . ако историята е съдник обаче хиперинфлацията е по -вероятна . има една книга Тhe Dollar Crisis ot R.Duncan - препоръчвам я на всеки , който иска да разбере накъде отива долара и световната финансова система . още 2005 год. я е написал човекът много преди сегашните сукалчета икономисти да разберат ,че има криза и какво се задава .

Коментар

Ами то 90% от нобелистите по ИКОНОМИКА се оказаха с погрешни схващания, дори в средносрочен план. Не ми трябват нобелови награди, макар че там май беше1 млн. премията.
                хехе да
                тука вече си прав

мисля ,че само Стиглиц от последните поне за мен се оказа прав .

Коментар

с тази теория за ликвидоността може спечелиш Нобелова награда по Антиикономика . купувай си нещо губещо 5% почти на година стойност докато златото вече е 1400$ . ще падне ама някой друг път .
                  всички , които имат долари трябва да се отърват в дългосрочен план . доларът е бита карта - въпрос на време е .
                  Ами то 90% от нобелистите по ИКОНОМИКА се оказаха с погрешни схващания, дори в средносрочен план. Не ми трябват нобелови награди, макар че там май беше1 млн. премията.

Коментар

Ако утре Бернанки каже нещо подобно на Трише от миналата седмица, че в САЩ има заплаха от инфлация - смятай, че до 1 час златото и нефта ще са паднали с над 10-20%.
                    Не подценявайте това. ДОЛАРЪТ Е НАЙ-ЛИКВИДНОТО НЕЩО НА СВЕТА!!! Ликвидността е преди доходността в приоритетите на фонд мениджърите.

Иначе си се упражнявайте за хиперинфлацията.
                    с тази теория за ликвидоността може спечелиш Нобелова награда по Антиикономика . купувай си нещо губещо 5% почти на година стойност докато златото вече е 1400$ . ще падне ама някой друг път .
                    всички , които имат долари трябва да се отърват в дългосрочен план . доларът е бита карта - въпрос на време е .

Коментар

В средносрочен план да .. защото предполагам, че очакваш в Китай да се пропукат някой балончета. Аз говоря дългосрочно Здрасти аннонски драго ми е
                      Здравей и на теб!
                      Ами политиката на САЩ е дългосрочно да скапят Китай. Та в тази връзка - среносрочните неща могат да прераснат и в дългосрочни.

Коментар

митът е ,че Бернанке може да спре инфлацията е това е мит .

Трежъритата се държат от интересите на китайците . докато икономиката им расте с 10 % на година и продават на САЩ ще купуват трежарита като луди
                        Ако утре Бернанки каже нещо подобно на Трише от миналата седмица, че в САЩ има заплаха от инфлация - смятай, че до 1 час златото и нефта ще са паднали с над 10-20%.
                        Не подценявайте това. ДОЛАРЪТ Е НАЙ-ЛИКВИДНОТО НЕЩО НА СВЕТА!!! Ликвидността е преди доходността в приоритетите на фонд мениджърите.

Иначе си се упражнявайте за хиперинфлацията.

Коментар

връзка между хиперинфлацията и безрботица няма . не знам от къде го взе това нещо за 6-те % . кредитиране има , просто не е както преди кризата. 2ро ако продължава ФЕД да печата пари хиперинфлация ще има рано или късно . въпрос на време . стратегията на американците е за евтин долар , но това е нож с 2 остриета. всеизвестен факт е ,че инфлацията бавно набира скорост , но вендъж набере ли не може да се спре . като лавина ......
                          Значи ФЕД не печата пари. Това са електронни пари и стоят доколкото аз съм информиран пак при ФЕД Наблюдавам една странна тенденция във всички икономически форуми да се рисува всичко в най-черни краски. Те се борят в момента да не влязат в дефлационна спирала ние очакваме хиперинфлация. Спукан леген пълнил ли си ? Това правят в момента и чакат легенът да си поправи дупката от самосебе си. Това е моето мнение Ще видим кой прав кой крив до 1-2 години

Коментар

Да ти кажа - това май е новата легенда. Според мен, юанът вече дори е надценен в средносрочен план.
                            В средносрочен план да .. защото предполагам, че очакваш в Китай да се пропукат някой балончета. Аз говоря дългосрочно Здрасти аннонски драго ми е

Коментар

връзка между хиперинфлацията и безрботица няма . не знам от къде го взе това нещо за 6-те % . кредитиране има , просто не е както преди кризата. 2ро ако продължава ФЕД да печата пари хиперинфлация ще има рано или късно . въпрос на време . стратегията на американците е за евтин долар , но това е нож с 2 остриета. всеизвестен факт е ,че инфлацията бавно набира скорост , но вендъж набере ли не може да се спре . като лавина ......
                              Не си спомням 96- 97 безработицата в БГ да е била 5-7 %

Коментар

А това с обезценката на долара звучи малко като мит вече. Добре е да се погледне кой държи огромна част от трежъритата преди да се правят прибързани заключения.

митът е ,че Бернанке може да спре инфлацията е това е мит .

Трежъритата се държат от интересите на китайците . докато икономиката им расте с 10 % на година и продават на САЩ ще купуват трежарита като луди

Коментар

Working...
                                X