IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спасението от кризата е тривиално, но реално

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• на постъпва ли българина винаги ноапаки?

колкото повече коментираме качествени бг-продукти толкова гласовете против се увеличават

На пазара има огромно количество некачествени вносни боклуци... това е факт!!!

от машини и интрументи до храна??? даже на лавката в училището на детето имаше боклуци, за които трябва да се ходи в затвора!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bondinio
      Първоначално изпратено от Nasko 1
      Аз също мисля да ударя рамо на българските стоки. По принцип ям доста банани и портокали. Ще гледам да ги огранича и да ги заменя с български ябълки и круши. Въпреки, че бензина поевтиня малко ще гледам да карам по-рядко колата си. Ще наблегна повече на ходенето пеша и ще ползвам по-често услугите на БДЖ и градския транспорт. Поне за 1-2 години ще избягвам да купувам вносни дрехи и обувки. Имаме достатъчно добри българско производство. Например наскоро един приятел ми каза, че в центъра на Брюксел е видял да се продават български ризи /марка "Ритон"/ на цена тройно по-висока от колкото вървят в България. Това е показателно, че много чужди стоки бият българските само по отношение на цената. Също така мисля, през 2009 год. да не напускам пределите на България! Ще отида на почивка в някой български курорт.
      ne zabravqi da se nalivash redovno i s bulgarska vodka, polzvai samo krem za brusnene 'karo' i duvchi duvki 'ideal' !
      Не се наливам, но ще наблегна все пак на коняк "Плиска" и водка "Търговище" ! И на българска бира, разбира се!
      Щях да забравя! Ще се върна и към традицията да закусвам с българска баничка и боза!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Брокер
        Първоначално изпратено от joda
        ...истинско бг кмл вече не се прави...такова с жива закваска ,защото срокът му на годност е много малък!Фсички други са сухо мл,сгъстител,аромати,консерванти и вода!!!Сирена и кашкавали се правят по същия начин!Мандрите изкупуват мл от произв по 0.40лв/л максимум(за парлама,за пред проверяващите органи)смесват го със сухо мл и вода!1кг кашкавал се прави от 6кг мл...Сами направете калк...
        А сухт мл от ккв се први?
        ...не съм казвал че е вредно ,сухт мл ,ОК?Ти дан си мандраджия?
        自由西藏

Коментар

• След като се иска от нас да подкрепяме българското като потребители, то трябва да има причина за това. Добре,абстрахираме се от по-голямата цена,не говорим за качество. НО как да разбера че е българско а не китайско?? Случи ми се в един и същи ден да видя едни обувки,черни половинки на ралични места :
          - 95лв като италиански;
          - 85лв като български;
          - 55лв като китайски;
          И НИТО ЕДИН МАГАЗИН НЕ БЕШЕ НА БИТАКА.
          В крайна сметка,да се приеме закон : ако има подвеждащ надпис,произведено в БГ,глоба от 500лв и.т.н. Иначе се получава,купувайте от нас защото фирмата ни е българска.А дали помагаме БГ или китайската икономика??? И в крайна сметка,за да не г правят на балъци хората купуват или от битака евтино,или от реномирани марки - скъпо и качествено.

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
            ...истинско бг кмл вече не се прави...такова с жива закваска ,защото срокът му на годност е много малък!Фсички други са сухо мл,сгъстител,аромати,консерванти и вода!!!Сирена и кашкавали се правят по същия начин!Мандрите изкупуват мл от произв по 0.40лв/л максимум(за парлама,за пред проверяващите органи)смесват го със сухо мл и вода!1кг кашкавал се прави от 6кг мл...Сами направете калк...
            А сухт мл от ккв се први?
            Не става само с COBOS, трябва и акъл!

Коментар

• Очаквам всеки момент някой да каже: най-добре е да купим оръжие за 10 млрд. от щатите и да ходим да търсим петрол...

Коментар

• Първоначално изпратено от Nasko 1
                Също така мисля, през 2009 год. да не напускам пределите на България! Ще отида на почивка в някой български курорт.
                e хайде хайде
                Да посещаваме планините (там където още не са съсипани) е едно, ама почивка в български курорт си направо мазохизъм. Нямам намерение да поощрявам унищожаването на българската природа. Не ми е жал за алчните предприемачи и хотелиери. Те без капчица жал съсипаха българската природа. Като се сетя каква сеч видях преди няколко години до Бъндерица в Пирин. Зарекох се вече никога да не стъпя там.
                А миналата година каква съсипия видях от Паничище към рилските езера. Сърцето ми се къса за тази природа дето само хубост и радост ни дарява, а ние как й се отблагодаряваме. Тя е толкова беззащитна. Да фалират алчните мизерници! Само ще се радвам. Поне нещичко още несъсипано може би ще оцелее за да оставиме на децата си. Да си спомниме историята на Великденските острови.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nasko 1
                  Аз също мисля да ударя рамо на българските стоки. По принцип ям доста банани и портокали. Ще гледам да ги огранича и да ги заменя с български ябълки и круши. Въпреки, че бензина поевтиня малко ще гледам да карам по-рядко колата си. Ще наблегна повече на ходенето пеша и ще ползвам по-често услугите на БДЖ и градския транспорт. Поне за 1-2 години ще избягвам да купувам вносни дрехи и обувки. Имаме достатъчно добри българско производство. Например наскоро един приятел ми каза, че в центъра на Брюксел е видял да се продават български ризи /марка "Ритон"/ на цена тройно по-висока от колкото вървят в България. Това е показателно, че много чужди стоки бият българските само по отношение на цената. Също така мисля, през 2009 год. да не напускам пределите на България! Ще отида на почивка в някой български курорт.
                  ne zabravqi da se nalivash redovno i s bulgarska vodka, polzvai samo krem za brusnene 'karo' i duvchi duvki 'ideal' !

Коментар

• Интересна тема Аз така като се замисля май първо се сещам за някои Български обувки щото имаме с добри модели и качество. Някои Български сладкарски изделия също са добри. Стоки за бита и подобни.

Но списака със стоките които няма да подкрепя сигурно е 10 пъти по дълаг
                    Не е препоръка.

Коментар

• изтрито
                      The activities specially characteristic of the enteprising investor may be classified as:
                      1. Buying

Коментар

• Аз също мисля да ударя рамо на българските стоки. По принцип ям доста банани и портокали. Ще гледам да ги огранича и да ги заменя с български ябълки и круши. Въпреки, че бензина поевтиня малко ще гледам да карам по-рядко колата си. Ще наблегна повече на ходенето пеша и ще ползвам по-често услугите на БДЖ и градския транспорт. Поне за 1-2 години ще избягвам да купувам вносни дрехи и обувки. Имаме достатъчно добри българско производство. Например наскоро един приятел ми каза, че в центъра на Брюксел е видял да се продават български ризи /марка "Ритон"/ на цена тройно по-висока от колкото вървят в България. Това е показателно, че много чужди стоки бият българските само по отношение на цената. Също така мисля, през 2009 год. да не напускам пределите на България! Ще отида на почивка в някой български курорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Director
                          Първоначално изпратено от PeterLD
                          ... аз затова си подсирвам мляко и си правя сиренце и катък ...
                          А кисело зеле правиш ли си?
                          Естествено ! Но зелето си го отглеждам лично в двора на къщата .... ! Без расул (лахна чорба - зелева чорба) не върви масленицата през зимата ...

Коментар

• ...истинско бг кмл вече не се прави...такова с жива закваска ,защото срокът му на годност е много малък!Фсички други са сухо мл,сгъстител,аромати,консерванти и вода!!!Сирена и кашкавали се правят по същия начин!Мандрите изкупуват мл от произв по 0.40лв/л максимум(за парлама,за пред проверяващите органи)смесват го със сухо мл и вода!1кг кашкавал се прави от 6кг мл...Сами направете калк...
                            自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от PeterLD
                              ... аз затова си подсирвам мляко и си правя сиренце и катък ...
                              А кисело зеле правиш ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзов
                                Първоначално изпратено от PeterLD
                                Киселото мляко "На баба от село" е на Данон и не е българско. Името е направено с подвеждаща цел, за простия булгаристанец ... друг иначе не би се хванал на подобна въдица ...
                                Само в по евтините млека произведени от малки местни мандри няма нишесте и сухо мляко.
                                А нишестето и сухто мляко са най-малкото зло вече......

Сирене с палмово масло и тонове сол и химикали ... това е голяма част от сиренето в мрежата...независимо от произхода ... аз затова си подсирвам мляко и си правя сиренце и катък ...

Коментар

Working...
                                X