Първоначално изпратено от acen1975
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
асен1975 знахарства
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от Слънчев вятърщом Асен се появи ще го питаме, да сподели как приема резултата от изборите, всички се надяват мистър Обама да е добър президент, но казват че имало и хора малко разочаровани от неуспеха на Маккейн. Понеже и времената са интересни, май е имало засилен интерес в предизборната борба
в далечно бъдеще-обама ще отмъщава на буш,че му е завещал съсипана икономика,с огромен дълг и дефицит.
как ще отмъщава?
ами просто-там където буш и чейни най ще ги заболи-петролния бизнес и оръжейния биознес.
ще удари петролниоте компании с високи данъци,а тези данъци ще ги използва за субсидиране на алтернативни източници на енергия.
ще свие оръжейния бюджет и ще транферира тези пари в здравеопазването и обвазувание.
отделно може да наложи големи такси на бензина,от където бензина ще остане скъп и ще гораничи разхищението му,но това ще удари петролните производители,което ще държи цената на петрола на световните борси доста ниска.......
все пак,да не забравяме,че буш още управлява-чак до година ще прехвърли властта на обама.
сащ ще влезне отново в прогрес,но трябват няколко години.2009 ще е тежка година.
много е важно кой ще сложи обама на мястото на полсън-трежъри дипартмънта.
в зависимост от монетарната политика за справяне от кризата,ще зависи и движението на сток маркета в близките години.
Ако УС обложат горивата с толкова с колкото са обложени в ЕС. Колко време им трябва за да ликвидират бюджетния си дефицит?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Слънчев вятърщом Асен се появи ще го питаме, да сподели как приема резултата от изборите, всички се надяват мистър Обама да е добър президент, но казват че имало и хора малко разочаровани от неуспеха на Маккейн. Понеже и времената са интересни, май е имало засилен интерес в предизборната борба
в далечно бъдеще-обама ще отмъщава на буш,че му е завещал съсипана икономика,с огромен дълг и дефицит.
как ще отмъщава?
ами просто-там където буш и чейни най ще ги заболи-петролния бизнес и оръжейния биознес.
ще удари петролниоте компании с високи данъци,а тези данъци ще ги използва за субсидиране на алтернативни източници на енергия.
ще свие оръжейния бюджет и ще транферира тези пари в здравеопазването и обвазувание.
отделно може да наложи големи такси на бензина,от където бензина ще остане скъп и ще гораничи разхищението му,но това ще удари петролните производители,което ще държи цената на петрола на световните борси доста ниска.......
все пак,да не забравяме,че буш още управлява-чак до година ще прехвърли властта на обама.
сащ ще влезне отново в прогрес,но трябват няколко години.2009 ще е тежка година.
много е важно кой ще сложи обама на мястото на полсън-трежъри дипартмънта.
в зависимост от монетарната политика за справяне от кризата,ще зависи и движението на сток маркета в близките години.
Коментар
-
Мастър Асен,
тъй като УСА не е подписвала споразумението от Киото е нормална подобна позиция. Оказа се, че с изсичането на горите, те били най-еФтиното средство да се поддържа баланса в природата, т.е. много по-скъпо струват мерките за парниковите газове, които се влагат като инвестиции в производствата, отколкото, ако не се сечеше главоломно, т.е. природата да си се самопочиства.
Та, аз чЕкам за един друг сценарий, който може да се получи. Да кажем, че ЕС вкара субсидии за тия, които не ги секат, а ги поддържат.
А, едно разреждане, което се прави на 5 години, за 2-3 такива прореждания на гората се избива инвестицията.
Ако хакна "гола" сеч, после дали ще съм жив докато стане пак на 60 годинки гората?
Ще поживеем - ще видим
Я, обади сега с тоя Обама дето щял да намалява вредните емисии с 80% в УСА, как го виждаш да стане, че аз и затова не се сещам нещо, освен да стягате коланите още?
П.П. От тази гледна точка УСА е малко като Софето, само акат, а после друг да им чисти, ама не става, трябва и да се пази.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ross_TДайте ми съвет:
Имам гора и маркиран дървен материал за добив.
Пропуснах през лятото и началото на септември да го продам на фирма за добив.
В момента цените на дървения материал падат. Разбрах, че се внася дървен материал от Румъния, който е с по-ниско качество от българския, но се влага в строителството и мебелопроизводството като първокласен. По този начин се подбива цената.
Обикновено цените на дървения материал се повишават през пролетта във връзка с повишеното търсене в строителството. Но....... вече е ясно накъде върви строителството и оттам и свързаните с него отрасли.
От друга страна падането на цените на суровините според мен няма да е краткотрайно (като гледам графиките от Голямата депресия 1929 - 1930 г.... въпросът е дали ще стигнем дотам?!?...)
В момента съм пред дилема как да постъпя: Да продавам евтино или да чакам няколко години, докато се стабилизира пазара?... Нещо не ми се продава евтино, а от друга страна – не зная след колко време ще се повиши търсенето и оттам цените (та кой ли може със сигурност да каже кога ще се стабилизира пазара??!?)...
Моля за съвет!
В този форум има много умни хора с глобално мислене, които се надявам, че ще ми помогнат да взема най-доброто решение!!
ами дървения материал е тясно и коствено свързан със строителството.
от него се правят мебели,кухненски шкафове ,паркет,дюшеме,дограма и т.н.
в целия свят е презастроено-в близката петилетка никой няма да строи,както и никой няма да купува по горните.
какво става-когато имаше бум на строителството в последните години,изникнаха много нови фирми,за да покрият дефицита,в следствие на бума.
сега тези фирми ще си заминат,а ще заминат дори и стари фирми,защото ще има дисбаланс в търсенето-търсенето ще падне до минимални нива,които не са виждани от десетилетия,защото такъв балон в НИ до сега не е имало никога.
съответно,заради балона,трябва да мине поне петилетка,без всякакво строителство,за да се урегулира пазара и нарастването на световното население да покрие свободните застроени имоти,които бяха създадени от балонирането,а не от реалния маркет на предлагане и търсене.
махайте се от всякакви бизнеси в бг-ще стане мъртвило.
балона ще прелее във всички сектори на икономиката и ще има масови фалити навсякъде!!!!!!!
продавайте квото имате дорде не е късно и всичко в доларчета.
бг е пред криза,която до сега не е имало никога!
дори и целия свят е изправен пред колосална криза!
първи ще се изправят на крака в сащ,защото балона първо там пукна.
съответно,ако някъде трябва да се инвестира-това ще е сащ!но още е рано.
след като сащ поеме и тръгне напред,тогава американците ще почнат да пазаруват,от където ще е добре да се инвестира отново във имърджинг маркетс.
но говориме поне за петилетка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от goro
И че имат голям търговски дефицит... почти наполовина на българския... в американски долари... И, че не са морални и културни...
Влък,ти немаш нито акъл,нито ълъл.
ти има акал.в повече ти е акала и за това го акаш акото.
с други думи вечно си се на-акал.
са ше обясниме на влъко,който е голям акалия и от толкоз ако в него,че все ходи наакан.
бабата на влъко,старата акалия,живее в селото,където няма монетарна политика,а бартерната сделка е разменната монета.
бабата на влъко има градина с домати-разменя домати ,за всички други необходими й потребности.
обаче-тя е единствената в селото,която произвежда домати.
и дори и да произвежда малко домати,всички други селяни изведнъж приемат домата като разменна единица-дори и да купуват жито ,царевица или месо,те използват доматите на бабата на влъко.
което прави доматиоте на бабата на влъко-най ценните.и независимо колко домати бабата на влъко произвежда,те ще са най скъпите.......
ссъответно няма голямо значение колко домати бабата дължи на другите селяни.
дори и да има малко производство на домати тази година от градината й,тогава доматите поскъпват спрямо всичко друго,защото има дефицит на разменната единица домат в нейното село и пак реколтата й е със същата цена-бабата държи монопол.
съседката на бабата на влъко-бабата на бе_гугъла,пък произвежда само краставици и е единствения производител на краставици в селото.
и тя се опитве да преебе бабата на влъко,като се опитва да наложи краставицата като разменна единица в селото.........
обаче селяните вярват само на бабата на влъко,но не и на бабата на бе_гугъла,съответно отхърлят краставицата като разменна единица.......
така че влък,не бой се за баба ти-бабата на гугъла засади цялото село с краставици(евро),и краставиците станаха вече от дефицитен и уважаван продукт,в инфлационен и никой вече неще краставици.........
икономиката,влък е и много лесна и много сложна наука......
зависи от това,акъл ли имаш,или ъкъл.........а в твоя случай,с акал,който го акаш постоянно с твойто разтройство......за теб икономиката ще е много сложна наука винаги.
по добре почни да се занимаваш с нещо друго,което не изисква акъл или ъкъл.
например с твоя акал можеш да произвеждаш естествени торове.
Коментар
-
В момента цените на дървения материал падат. Разбрах, че се внася дървен материал от Румъния, който е с по-ниско качество от българския, но се влага в строителството и мебелопроизводството като първокласен. По този начин се подбива цената.
Обикновено цените на дървения материал се повишават през пролетта във връзка с повишеното търсене в строителството. Но....... вече е ясно накъде върви строителството и оттам и свързаните с него отрасли.
От друга страна падането на цените на суровините според мен няма да е краткотрайно (като гледам графиките от Голямата депресия 1929 - 1930 г.... въпросът е дали ще стигнем дотам?!?...)
В момента съм пред дилема как да постъпя: Да продавам евтино или да чакам няколко години, докато се стабилизира пазара?... Нещо не ми се продава евтино, а от друга страна – не зная след колко време ще се повиши търсенето и оттам цените (та кой ли може със сигурност да каже кога ще се стабилизира пазара??!?)...
Моля за съвет!
В този форум има много умни хора с глобално мислене, които се надявам, че ще ми помогнат да взема най-доброто решение!!
По принцип имаш право да я "разреждаш" на всеки 5 години, обикновено отива като дърва за огрев, там е бързо ликвидно особено, ако парцела ти е близо до асфалтов път, а не на майната си по баирите.
Като подобна суровина ще расте като цена понеже и всичко останало скача от енергоносителите, за мебелната индустрия ще има спад, ако е дъбова гората по-висока цена може да търсиш от тази за огрева, ако я шитнеш за подпори на мини.
По принцип е рискована позиция, аз имам също 10 дка 60 годишен дъб на асфалтов път, избиват се да ми я искат, но за момента не съм на зор и чакам. Рисковано е, защото може да ограничат сечта от държавата и да стане трудно ликвидна позиция.
Успех, каквото и решение да вземеш!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от goro
И че имат голям търговски дефицит... почти наполовина на българския... в американски долари... И, че не са морални и културни...
Влък,ти немаш нито акъл,нито ълъл.
ти има акал.в повече ти е акала и за това го акаш акото.
с други думи вечно си се на-акал.
са ше обясниме на влъко,който е голям акалия и от толкоз ако в него,че все ходи наакан.
бабата на влъко,старата акалия,живее в селото,където няма монетарна политика,а бартерната сделка е разменната монета.
бабата на влъко има градина с домати-разменя домати ,за всички други необходими й потребности.
обаче-тя е единствената в селото,която произвежда домати.
и дори и да произвежда малко домати,всички други селяни изведнъж приемат домата като разменна единица-дори и да купуват жито ,царевица или месо,те използват доматите на бабата на влъко.
което прави доматиоте на бабата на влъко-най ценните.и независимо колко домати бабата на влъко произвежда,те ще са най скъпите.......
ссъответно няма голямо значение колко домати бабата дължи на другите селяни.
дори и да има малко производство на домати тази година от градината й,тогава доматите поскъпват спрямо всичко друго,защото има дефицит на разменната единица домат в нейното село и пак реколтата й е със същата цена-бабата държи монопол.
съседката на бабата на влъко-бабата на бе_гугъла,пък произвежда само краставици и е единствения производител на краставици в селото.
и тя се опитве да преебе бабата на влъко,като се опитва да наложи краставицата като разменна единица в селото.........
обаче селяните вярват само на бабата на влъко,но не и на бабата на бе_гугъла,съответно отхърлят краставицата като разменна единица.......
така че влък,не бой се за баба ти-бабата на гугъла засади цялото село с краставици(евро),и краставиците станаха вече от дефицитен и уважаван продукт,в инфлационен и никой вече неще краставици.........
икономиката,влък е и много лесна и много сложна наука......
зависи от това,акъл ли имаш,или ъкъл.........а в твоя случай,с акал,който го акаш постоянно с твойто разтройство......за теб икономиката ще е много сложна наука винаги.
по добре почни да се занимаваш с нещо друго,което не изисква акъл или ъкъл.
например с твоя акал можеш да произвеждаш естествени торове.
Коментар
-
Negramoten
Моля за съвет!
ПП. По време на криза е добре да имаш заделено някое евро.
Коментар
-
Дайте ми съвет:
Моля за съвет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от goroПървоначално изпратено от wolf66Първоначално изпратено от goroПървоначално изпратено от wolf66и goro, услугите не могат да се изнасят ( с някои изключения) не е въпроса до пазене
Американците изнасят от хамбургери до ЪКЪЛ! Последния го продават много, много скъпо! И са единствените които държат монопол върху суровината от която се произвежда и не само - тя сама се стича от цял свят към америка!
Империите никога не са се крепели само на своето материално производство - разбира се и това не бива да го подценяваме - а на културното и моралното си превъзходство в най-широк смисъл! (Това се безпокоя, че няма никъкъв начин да го разбереш, така че и да го коментираш няма да влизам в полемика - не ми се четат лекции)
И не си криви душата. Не пешеходеца оплакваше ти, а конника! Всичките ти досегашни постове имаха за цел да докажат как скоро америка няма да има това значение, а моите точно обратното.
Жив и здрав да си!
И да четеш повече!
И, че американците нямат собствен език и говорят неправилен английски защото не са взимали уроци при wolf66. И че имат голям търговски дефицит... почти наполовина на българския... в американски долари... И, че не са морални и културни...
И все пак, другарю wolf66, мъчи ме този въпрос - преписвам го пак:
Защо wolf, а не Володя? Тази деградираща американска кАЛтура, дето ни пълни устите с английски цитати, американски статии и пр. така е зомбирала някои, че им личи и по никовете!
п.п.
Не е необходимо да отговаряш, другарю wolf66!
Аз знам.
И аз няма да ти отговарям вече, за да не ти се изтъркват очите
Така, че жив и здрав!
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf66Първоначално изпратено от goroПървоначално изпратено от wolf66и goro, услугите не могат да се изнасят ( с някои изключения) не е въпроса до пазене
Американците изнасят от хамбургери до ЪКЪЛ! Последния го продават много, много скъпо! И са единствените които държат монопол върху суровината от която се произвежда и не само - тя сама се стича от цял свят към америка!
Империите никога не са се крепели само на своето материално производство - разбира се и това не бива да го подценяваме - а на културното и моралното си превъзходство в най-широк смисъл! (Това се безпокоя, че няма никъкъв начин да го разбереш, така че и да го коментираш няма да влизам в полемика - не ми се четат лекции)
И не си криви душата. Не пешеходеца оплакваше ти, а конника! Всичките ти досегашни постове имаха за цел да докажат как скоро америка няма да има това значение, а моите точно обратното.
Жив и здрав да си!
И да четеш повече!
И, че американците нямат собствен език и говорят неправилен английски защото не са взимали уроци при wolf66. И че имат голям търговски дефицит... почти наполовина на българския... в американски долари... И, че не са морални и културни...
И все пак, другарю wolf66, мъчи ме този въпрос - преписвам го пак:
Защо wolf, а не Володя? Тази деградираща американска кАЛтура, дето ни пълни устите с английски цитати, американски статии и пр. така е зомбирала някои, че им личи и по никовете!
п.п.
Аз знам.
И аз няма да ти отговарям вече, за да не ти се изтъркват очите
Така, че жив и здрав!
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf66Първоначално изпратено от СтамболовПървоначално изпратено от wolf66Първоначално изпратено от СтамболовПървоначално изпратено от wolf66Първоначално изпратено от СтамболовПървоначално изпратено от wolf66И за какво културно и морално превъзходство ми говориш? Америка и култура...че и морал?!!! ХИхихи.
Абрамович взе и най-скъпата къща на света
от Дневник 03 ноември, 16:29
Роман Абрамович официално е новият собственик на най-скъпата къща в света. Къщата, наречена "La Leopolda" струва 500 милиона долара и буквално отвя поставения рекорд на друг известен милиардер Лакшми Митал, който даде 230 милиона долара за къща в Англия.
"La Leopolda" е известна с красотата си и най-добрия изглед към морето в цяла южна Франция. Абрамович я забелязва, докато се разхожда из Френската Ривиера с дамата на сърцето си - Даря Жукова. Къщата има дългогодишна история и е кръстена на белгийския крал Леополд, който я построява от любов към метресата си. През годините "La Leopolda" е била обитавана от Бил Гейтс, както и от създателя на Фиат, дядото на Лапо Елкан, Джани Аниели.
Но специално Абрамович е привилегирован да бъде личния олигарх на Путин. Връзката между този факт и честое явна.
Ех, тази руска корупция!
"Един и същ произход" ти трябва да го обясниш. Често идейната еволюция на комунистите-русофили е към открит антисемитизъм.
Разликата между руската корупция и тази по света е, че в Русия никой не смее да говори за Ла леополда , защото ще си има работа с Путин. Съчетание между корупция и тирания. А другаде при съмнения за корупция падат правителства.
За "един и същ произход" факти не си дал. Остана само антисемитизма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтамболовПървоначално изпратено от wolf66Първоначално изпратено от СтамболовПървоначално изпратено от wolf66Първоначално изпратено от СтамболовПървоначално изпратено от wolf66И за какво културно и морално превъзходство ми говориш? Америка и култура...че и морал?!!! ХИхихи.
Абрамович взе и най-скъпата къща на света
от Дневник 03 ноември, 16:29
Роман Абрамович официално е новият собственик на най-скъпата къща в света. Къщата, наречена "La Leopolda" струва 500 милиона долара и буквално отвя поставения рекорд на друг известен милиардер Лакшми Митал, който даде 230 милиона долара за къща в Англия.
"La Leopolda" е известна с красотата си и най-добрия изглед към морето в цяла южна Франция. Абрамович я забелязва, докато се разхожда из Френската Ривиера с дамата на сърцето си - Даря Жукова. Къщата има дългогодишна история и е кръстена на белгийския крал Леополд, който я построява от любов към метресата си. През годините "La Leopolda" е била обитавана от Бил Гейтс, както и от създателя на Фиат, дядото на Лапо Елкан, Джани Аниели.
Но специално Абрамович е привилегирован да бъде личния олигарх на Путин. Връзката между този факт и "La Leopolda" е явна.
Ех, тази руска корупция!
"Един и същ произход" ти трябва да го обясниш. Често идейната еволюция на комунистите-русофили е към открит антисемитизъм.
Коментар
Коментар