IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

асен1975 знахарства

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975
    опааааааа....още една банка е повярвала,че бг е остров на стабилността :

http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi...acii_v_levove/

да се надяваме,че тъпунгерите ,управляващи бг пенсионите и договорни фондове четат инвестора и няма да клъвнат за пореден път.
    разбира се орешарски и сие трябва да предпазят фондовете,като ги предупредят да не купуват дълг в левове,защото борда ще падне......обаче орешарката си трае,защото е тайна........и за пореден път ще предаде българия и българина да бъде обран.....
    казвайте на всички,които познавате,никой,в никакъв случай да не купува такива бондове!хем ще се преебе,хем играе срещу себе си,защото тези пари веднага се обръщат в евро и парите излитат от българия!
    А бе Асене, що бъркаш в едно ПФ и ДФ? Имам предвид като мениджмънт. Събитията от последните 2 години показаха, че тия от ДФ верно са тъпунгери. Но ония другите шефове, от ПФ се показаха на висота, като бяха достатъчно консервативни по отношение на акциите, особено на БФБ. И общо взето българските ПФ излязоха бая по-сухи от кризата в сравнение с американските им колеги да речем. Та затова аз на тях им имам доверие..... и щом те ги купуват тия бондове, значи са си опекли работата. Там все пак не работят идиоти, както е в ДФ.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Alonso,не си ме разбрал пич - не съм имал никакво намерение да давам акъл на Асен дали да купува или не - исках да ПРОВОКИРАМ отговор, защо го прави.
      Асен е от много малкото, на които мнението представлява интерес за мен.

Коментар

Първоначално изпратено от Каммен
        Първоначално изпратено от acen1975
        ....залагам на банки......
        ok и как си го представяш - изкупуват им токсичните кредити и почваме начисто -даваме кредити, ама на кого, тез дет са с чисто кредитно досие, примерно за бизнес при 0% лихва трябва да извадят продукт/при дефлация/, който да се консумира - предполага ниски цени и качество, а конкуренцията кво прай стои и гледа, не и те свалят кой до дет издържи, е и следват нови фалити - мисълта ми от банките ще почне, но ако не завърти веднага колелото ще последва нов срив - това и мисля че ще стане - мисля че всичко се прави да се умекоти удара
        Поздрави
        ами Камене,навсякъде има риск.ако нямаше риск ,всички щяхме да сме милиардери.
        не казвам,че съм 100% сигурен.не казвам,че съм и 80%.....просто за мене си съм предценил,че сега е момента и рискувам.ако позная-печеля,ако не губя.
        просто е.
        забележи-не казвам,че икономиката ще се оправи скоро.ако чакаш икономиката да се оправи,ще влизаш на доу джоунс на 15 000 че и нагоре.
        има голяма разлика между качване на маркета и оправяне на икономиката.тази разлика се казва време.
        в случая не е да се познае,кога ще се оправи америка,а кога големите ще почнат да залагат за оправянето.
        Както вече си признах, чета форума заради Асен.От него научих много неща. Някои разбрах, други така и не разбрах
        И наблюдавам интересно явление.
        От една година, Асен говори, че е рано за акции и има поне 10 човека, дето му обясняваха, как не е прав. Сега като казва, че според него е дошло времето, пак не е прав. Въобще, какво то и да каже Асен, все не е прав Та се питам няма ли най-накрая да познае тос човек поне веднъж, че да почнат някои хора да се замислят, над това което пише Асене, продължавай да пишеш, моля те! Помагаш на много хора в родината си. Аз лично научих много от теб, за което ти благодаря.Благодаря не се яде, така че ако имаш път към Варна, ще се радвам да се запозная с теб. Много успехи и лично щастие ти желая. Евала.
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен
          ok и как си го представяш - изкупуват им токсичните кредити и почваме начисто -даваме кредити, ама на кого, тез дет са с чисто кредитно досие, примерно за бизнес при 0% лихва трябва да извадят продукт/при дефлация/, който да се консумира - предполага ниски цени и качество, а конкуренцията кво прай стои и гледа, не и те свалят кой до дет издържи, е и следват нови фалити - мисълта ми от банките ще почне, но ако не завърти веднага колелото ще последва нов срив - това и мисля че ще стане - мисля че всичко се прави да се умекоти удара
          Поздрави
          ами Камене,навсякъде има риск.ако нямаше риск ,всички щяхме да сме милиардери.
          не казвам,че съм 100% сигурен.не казвам,че съм и 80%.....просто за мене си съм предценил,че сега е момента и рискувам.ако позная-печеля,ако не губя.
          просто е.
          забележи-не казвам,че икономиката ще се оправи скоро.ако чакаш икономиката да се оправи,ще влизаш на доу джоунс на 15 000 че и нагоре.
          има голяма разлика между качване на маркета и оправяне на икономиката.тази разлика се казва време.
          в случая не е да се познае,кога ще се оправи америка,а кога големите ще почнат да залагат за оправянето.

Коментар

Поздрави

Коментар

лихвите в сащ с 0%.банките се финансират от фед на 0%.колко време трябва на една банка да се вдигне на КРАКА,АКО има достъп до 0% лихва?
              отделно ще изкупуват и токсични активи.
              в крайност,чрез изкупшуване на трежърис,бондовете поскъпват,от където ийлда намаля и така пада и лихвата ,която стига до хората,защото тя е отношение на фед рейт към то трежъри ийлд.
              постепенно пари ще стигнат до хората,не към всички,но към тези с добра кредит история,както и към фирми,които се нуждаят от кеш и всичко това на много ниски лихви.
              може би трябва около година да се завърти колелото,но както знаеш,тогава ще е късно за влизане в екуитис.
              залагаш на инфлация - не ми изглежда много реално, парите да пробият в реалната икономика - пишеш тези които имат добра кредит история - дори и при нулеви лихви, трудно ще се задвижи потреблението. Но спорид мен е по-добре всичко гнило да се изреже, всеки да си плати за харчилъка/печатането на пари ако пробият в икономиката, ще имат в бъдеще много по отрицателен ефект-или става кой взел кредит и не плаща айде държавата да му помогне/
              Моето мнение -че тепърва ще се завъртва дефлацията и по-ниските цени на акциите са предстоящи и друго, разглеждаш щатите самостоятелно - мисля, че излизането от кризата ще е глобално - затова ще трябва да мине още доста време
              Както и да погледнеш - кризите се указват превъзходен регулатор за бъдещия прогрес.
              грешиш,не залагам на инфлация.залагам,че маркета е паднал в пъти,спрямо идващите дефлационни процеси.
              и не залагам на ритейл.залагам на банки,че ще се оправят,залагам на софтуерни компании,като майкрософт,че квато и да е кризата,те са монополисти,на монополисти,като гугъл.
              залагам,че акциите са им по утрепани,отколкото бъдещата рецесия.
              ако залагах на инфлация,щях да купувам платина и сребро.

Коментар

лихвите в сащ с 0%.банките се финансират от фед на 0%.колко време трябва на една банка да се вдигне на КРАКА,АКО има достъп до 0% лихва?
                в крайност,чрез изкупшуване на трежърис,бондовете поскъпват,от където ийлда намаля и така пада и лихвата ,която стига до хората,защото тя е отношение на фед рейт към то трежъри ийлд.
                постепенно пари ще стигнат до хората,не към всички,но към тези с добра кредит история,както и към фирми,които се нуждаят от кеш и всичко това на много ниски лихви.
                може би трябва около година да се завърти колелото,но както знаеш,тогава ще е късно за влизане в екуитис.
                залагаш на инфлация - не ми изглежда много реално, парите да пробият в реалната икономика - пишеш тези които имат добра кредит история - дори и при нулеви лихви, трудно ще се задвижи потреблението. Но спорид мен е по-добре всичко гнило да се изреже, всеки да си плати за харчилъка/печатането на пари ако пробият в икономиката, ще имат в бъдеще много по отрицателен ефект-или става кой взел кредит и не плаща айде държавата да му помогне/
                Моето мнение -че тепърва ще се завъртва дефлацията и по-ниските цени на акциите са предстоящи и друго, разглеждаш щатите самостоятелно - мисля, че излизането от кризата ще е глобално - затова ще трябва да мине още доста време
                Както и да погледнеш - кризите се указват превъзходен регулатор за бъдещия прогрес.

Коментар

• abe асене всеки ден става по весело туристи4еските босове

преритаха 4е имат само тази година 250 мил. лева дълг да връщат ,което е ясно 4е няма да стане а като прибавим и дълга на работещите в туризма става голяма веселба.ами търговския сектор дана4ните като ирландски вълкодави бродят и се радват ако лапнат 300-400 лв от магазини с 10 ки хиляди евро стока ама оборотите били паднали с 60-70 процента и хората наеми ,лихви,днъци ли да плащат с тези обороти.ами наи голямата клоунада я 4акам когато съдя изпълнители щормуват клиентите на топлофикация и те с 300 мил висят ша ги опоскат кат марокански скакалци и много форумци ще из4езнат от инвестора щот ще са без копмове ама тва след избирите 4ак ще стане за да не дразнят електората.

Коментар

• опааааааа....още една банка е повярвала,че бг е остров на стабилността :

http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi...acii_v_levove/

да се надяваме,че тъпунгерите ,управляващи бг пенсионите и договорни фондове четат инвестора и няма да клъвнат за пореден път.
                    разбира се орешарски и сие трябва да предпазят фондовете,като ги предупредят да не купуват дълг в левове,защото борда ще падне......обаче орешарката си трае,защото е тайна........и за пореден път ще предаде българия и българина да бъде обран.....
                    казвайте на всички,които познавате,никой,в никакъв случай да не купува такива бондове!хем ще се преебе,хем играе срещу себе си,защото тези пари веднага се обръщат в евро и парите излитат от българия!

Коментар

• Асене,лично аз мисля че ще имаме пак тест на дъната..а дори и по долу...така че съм на дълъг кеш(долар).Кога ще е не знам...може би лятото....Да не забравяме че дълговете на хората са огромни и дори ФЕД да направи цесия към държавата и 0% да им иска пак не става...Влязох към 6500-6700 и излязох на 7500...на някой акции направих 40%...може и до 8200 да качи но си е рисково за мен.Наблюдавах съотношението в % между парите кеш спрямо капитализацията на дау и беше рекордно дори и за предните кризи....НО...дългът си остава дори и при 0 лихва пак е тежък...той трябва да намалее...

Коментар

• Първоначално изпратено от herco
                        Донякъде си прав на принципа който първи свари - той ще натовари. Но все пак крайният срок е 31.03, а и да не забравяме и фондовете от фондове, че и те имат редевшъни.
                        Айде лека работа за 7.29$
                        http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/play...26720&src=news
                        еххххх,америка,америка.........
                        7,30+бакшиши ,някоя пица фор фрии и 500$ фудстемпс за инвестиционен банкер....
                        хеджфонд да отвориш си е нещо.........
                        къв е живота.сингапурче на 24 години става милионер,а на 26 години отваря хедж фонд,без въобще да е учил икономика,а тоя пич е инвестиционен банкер с пи еч ди в икономика и хеджфонда му фалира........
                        за пореден път се запитвам-що е то тва образованието и до колко помага?

Коментар

• Първоначално изпратено от peer2k
                          Асене, не те ли притеснява историческият опит от Япония и пазарът на техните акции? 20 години по-късно той е все още под 30% спрямо върховете си по време на балона...
                          Според теб има ли фундамент за възстановяване на американската икономика след като антикризисните мерки са насочени към гасене на пожари а не към дългосрочно възстановяване?
                          не,не ме притеснява,защото нещата са съвсем други.япония беше балон или по скоро мощен прогрес,който не можеше да бъде вечно поддържан,а в сащ няма такова нещо,а даже обратното-маркета е подценен,поради финансовата криза.

Коментар

• Донякъде си прав на принципа който първи свари - той ще натовари. Но все пак крайният срок е 31.03, а и да не забравяме и фондовете от фондове, че и те имат редевшъни.
                            Айде лека работа за 7.29$
                            http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/play...26720&src=news

Коментар

• Първоначално изпратено от herco
                              срока на ридемпшъните не ли до 31.03?
                              да....но нали последния срок за искане на ридемпшъни бе-21 февруари.
                              с други думи към началото на февруари,вече са знаели какви изтегляния ще има и ще го видиш на графиките-ес анд пи като почна да пада в началото на февруари и постепенно акселарира падането до 9 март.
                              още в началото на март се виждаше как за излизането на хеджарите,други влизаха.
                              как се виждаше?
                              ами движение,срещу обем.ако знаеш,че някой силно излиза,но има голям обем и не толкова силно падане,значи има съпротива и някой влиза.
                              ако погледнеш обемите-хеджарите,които имат навика да излизат към края на сесията,обема нараства колосално,но не и падането.
                              има няква вероятност да има някой останал,който да кешира в последния момент,което ще е в понеделник,но смятам,че няма да натисне много силно маркета надолу,защото друго ще използват влизането му,за да излизат.
                              ще видим кво ще стане днес и в понеделник.но след това не виждам кой ще натиска маркета надолу.
                              тва бяха рекордно нисаки нива.......да вземем гугъл-след ай пи ото им акцията им стана 300$ за няколко седмици.беше ниякъде 2004.
                              а сега падна под 300$.
                              искаш да ми кажеш,че от 2004 до сега,компанията не се е развила?ами напротив.
                              и защо тогава акцията й да е на същите нива?
                              просто се получи паричен вакуум и от там много хора трябваше да излизат от инвестициите си,за да събират кеш.
                              представи си да си банка,която има 20% инвестиции в акции.изведнъж финансовата криза те удря и трябва да излизаш-имаче фалираш.съответно на банката ,колкото и да не иска,трябва да излиза от екуитис,за да събере кеш.
                              маркета беше сринат много под нивата си ,според мен,но не фундаментално,а в следствие на липсата на пари.

Коментар

Асен, моето запитване е: от една страна поддържаш идеята за дефлационна спирала, а от друга, че си влязъл дългосрочно в акции - та въпросът ми е, кеша при дефлация би трябвало тепърва да се оскъпява - едното не противоречи ли на другото?
                                кефат ме хора,които разсъждават.
                                много правилно заключение вадиш,но според мен акциите са безбожно подценени.отделно имаш и куантитатив изинг.

Коментар

Working...
                                X