Първоначално изпратено от acen1975
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
асен1975 знахарства
Collapse
Заключена.
X
X
-
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от КамменПървоначално изпратено от acen1975....залагам на банки......
Поздрави
не казвам,че съм 100% сигурен.не казвам,че съм и 80%.....просто за мене си съм предценил,че сега е момента и рискувам.ако позная-печеля,ако не губя.
просто е.
забележи-не казвам,че икономиката ще се оправи скоро.ако чакаш икономиката да се оправи,ще влизаш на доу джоунс на 15 000 че и нагоре.
има голяма разлика между качване на маркета и оправяне на икономиката.тази разлика се казва време.
в случая не е да се познае,кога ще се оправи америка,а кога големите ще почнат да залагат за оправянето.
И наблюдавам интересно явление.
От една година, Асен говори, че е рано за акции и има поне 10 човека, дето му обясняваха, как не е прав. Сега като казва, че според него е дошло времето, пак не е прав. Въобще, какво то и да каже Асен, все не е правТа се питам няма ли най-накрая да познае тос човек поне веднъж, че да почнат някои хора да се замислят, над това което пише
Асене, продължавай да пишеш, моля те! Помагаш на много хора в родината си. Аз лично научих много от теб, за което ти благодаря.Благодаря не се яде, така че ако имаш път към Варна, ще се радвам да се запозная с теб. Много успехи и лично щастие ти желая. Евала.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от КамменПървоначално изпратено от acen1975....залагам на банки......
Поздрави
не казвам,че съм 100% сигурен.не казвам,че съм и 80%.....просто за мене си съм предценил,че сега е момента и рискувам.ако позная-печеля,ако не губя.
просто е.
забележи-не казвам,че икономиката ще се оправи скоро.ако чакаш икономиката да се оправи,ще влизаш на доу джоунс на 15 000 че и нагоре.
има голяма разлика между качване на маркета и оправяне на икономиката.тази разлика се казва време.
в случая не е да се познае,кога ще се оправи америка,а кога големите ще почнат да залагат за оправянето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975....залагам на банки......
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от КамменПървоначално изпратено от acen1975лихвите в сащ с 0%.банките се финансират от фед на 0%.колко време трябва на една банка да се вдигне на КРАКА,АКО има достъп до 0% лихва?
отделно ще изкупуват и токсични активи.
в крайност,чрез изкупшуване на трежърис,бондовете поскъпват,от където ийлда намаля и така пада и лихвата ,която стига до хората,защото тя е отношение на фед рейт към то трежъри ийлд.
постепенно пари ще стигнат до хората,не към всички,но към тези с добра кредит история,както и към фирми,които се нуждаят от кеш и всичко това на много ниски лихви.
може би трябва около година да се завърти колелото,но както знаеш,тогава ще е късно за влизане в екуитис.
Моето мнение -че тепърва ще се завъртва дефлацията и по-ниските цени на акциите са предстоящи и друго, разглеждаш щатите самостоятелно - мисля, че излизането от кризата ще е глобално - затова ще трябва да мине още доста време
Както и да погледнеш - кризите се указват превъзходен регулатор за бъдещия прогрес.
и не залагам на ритейл.залагам на банки,че ще се оправят,залагам на софтуерни компании,като майкрософт,че квато и да е кризата,те са монополисти,на монополисти,като гугъл.
залагам,че акциите са им по утрепани,отколкото бъдещата рецесия.
ако залагах на инфлация,щях да купувам платина и сребро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975лихвите в сащ с 0%.банките се финансират от фед на 0%.колко време трябва на една банка да се вдигне на КРАКА,АКО има достъп до 0% лихва?
в крайност,чрез изкупшуване на трежърис,бондовете поскъпват,от където ийлда намаля и така пада и лихвата ,която стига до хората,защото тя е отношение на фед рейт към то трежъри ийлд.
постепенно пари ще стигнат до хората,не към всички,но към тези с добра кредит история,както и към фирми,които се нуждаят от кеш и всичко това на много ниски лихви.
може би трябва около година да се завърти колелото,но както знаеш,тогава ще е късно за влизане в екуитис.
Моето мнение -че тепърва ще се завъртва дефлацията и по-ниските цени на акциите са предстоящи и друго, разглеждаш щатите самостоятелно - мисля, че излизането от кризата ще е глобално - затова ще трябва да мине още доста време
Както и да погледнеш - кризите се указват превъзходен регулатор за бъдещия прогрес.
Коментар
-
abe асене всеки ден става по весело туристи4еските босове
преритаха 4е имат само тази година 250 мил. лева дълг да връщат ,което е ясно 4е няма да стане а като прибавим и дълга на работещите в туризма става голяма веселба.ами търговския сектор дана4ните като ирландски вълкодави бродят и се радват ако лапнат 300-400 лв от магазини с 10 ки хиляди евро стока ама оборотите били паднали с 60-70 процента и хората наеми ,лихви,днъци ли да плащат с тези обороти.ами наи голямата клоунада я 4акам когато съдя изпълнители щормуват клиентите на топлофикация и те с 300 мил висят ша ги опоскат кат марокански скакалци и много форумци ще из4езнат от инвестора щот ще са без копмове ама тва след избирите 4ак ще стане за да не дразнят електората.
Коментар
-
опааааааа....още една банка е повярвала,че бг е остров на стабилността :
http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi...acii_v_levove/
да се надяваме,че тъпунгерите ,управляващи бг пенсионите и договорни фондове четат инвестора и няма да клъвнат за пореден път.
разбира се орешарски и сие трябва да предпазят фондовете,като ги предупредят да не купуват дълг в левове,защото борда ще падне......обаче орешарката си трае,защото е тайна........и за пореден път ще предаде българия и българина да бъде обран.....
казвайте на всички,които познавате,никой,в никакъв случай да не купува такива бондове!хем ще се преебе,хем играе срещу себе си,защото тези пари веднага се обръщат в евро и парите излитат от българия!
Коментар
-
Асене,лично аз мисля че ще имаме пак тест на дъната..а дори и по долу...така че съм на дълъг кеш(долар).Кога ще е не знам...може би лятото....Да не забравяме че дълговете на хората са огромни и дори ФЕД да направи цесия към държавата и 0% да им иска пак не става...Влязох към 6500-6700 и излязох на 7500...на някой акции направих 40%...може и до 8200 да качи но си е рисково за мен.Наблюдавах съотношението в % между парите кеш спрямо капитализацията на дау и беше рекордно дори и за предните кризи....НО...дългът си остава дори и при 0 лихва пак е тежък...той трябва да намалее...
Коментар
-
Първоначално изпратено от hercoДонякъде си прав на принципа който първи свари - той ще натовари. Но все пак крайният срок е 31.03, а и да не забравяме и фондовете от фондове, че и те имат редевшъни.
Айде лека работа за 7.29$
http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/play...26720&src=news
7,30+бакшиши ,някоя пица фор фрии и 500$ фудстемпс за инвестиционен банкер....
хеджфонд да отвориш си е нещо.........
къв е живота.сингапурче на 24 години става милионер,а на 26 години отваря хедж фонд,без въобще да е учил икономика,а тоя пич е инвестиционен банкер с пи еч ди в икономика и хеджфонда му фалира........
за пореден път се запитвам-що е то тва образованието и до колко помага?
Коментар
-
Първоначално изпратено от peer2kАсене, не те ли притеснява историческият опит от Япония и пазарът на техните акции? 20 години по-късно той е все още под 30% спрямо върховете си по време на балона...
Според теб има ли фундамент за възстановяване на американската икономика след като антикризисните мерки са насочени към гасене на пожари а не към дългосрочно възстановяване?
Коментар
-
Донякъде си прав на принципа който първи свари - той ще натовари. Но все пак крайният срок е 31.03, а и да не забравяме и фондовете от фондове, че и те имат редевшъни.
Айде лека работа за 7.29$
http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/play...26720&src=news
Коментар
-
Първоначално изпратено от hercoсрока на ридемпшъните не ли до 31.03?
с други думи към началото на февруари,вече са знаели какви изтегляния ще има и ще го видиш на графиките-ес анд пи като почна да пада в началото на февруари и постепенно акселарира падането до 9 март.
още в началото на март се виждаше как за излизането на хеджарите,други влизаха.
как се виждаше?
ами движение,срещу обем.ако знаеш,че някой силно излиза,но има голям обем и не толкова силно падане,значи има съпротива и някой влиза.
ако погледнеш обемите-хеджарите,които имат навика да излизат към края на сесията,обема нараства колосално,но не и падането.
има няква вероятност да има някой останал,който да кешира в последния момент,което ще е в понеделник,но смятам,че няма да натисне много силно маркета надолу,защото друго ще използват влизането му,за да излизат.
ще видим кво ще стане днес и в понеделник.но след това не виждам кой ще натиска маркета надолу.
тва бяха рекордно нисаки нива.......да вземем гугъл-след ай пи ото им акцията им стана 300$ за няколко седмици.беше ниякъде 2004.
а сега падна под 300$.
искаш да ми кажеш,че от 2004 до сега,компанията не се е развила?ами напротив.
и защо тогава акцията й да е на същите нива?
просто се получи паричен вакуум и от там много хора трябваше да излизат от инвестициите си,за да събират кеш.
представи си да си банка,която има 20% инвестиции в акции.изведнъж финансовата криза те удря и трябва да излизаш-имаче фалираш.съответно на банката ,колкото и да не иска,трябва да излиза от екуитис,за да събере кеш.
маркета беше сринат много под нивата си ,според мен,но не фундаментално,а в следствие на липсата на пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от КамменАсен, моето запитване е: от една страна поддържаш идеята за дефлационна спирала, а от друга, че си влязъл дългосрочно в акции - та въпросът ми е, кеша при дефлация би трябвало тепърва да се оскъпява - едното не противоречи ли на другото?
много правилно заключение вадиш,но според мен акциите са безбожно подценени.отделно имаш и куантитатив изинг.
лихвите в сащ с 0%.банките се финансират от фед на 0%.колко време трябва на една банка да се вдигне на КРАКА,АКО има достъп до 0% лихва?
Коментар
Коментар