IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде е най-евтино Била, Кауфланд, Пикадили, Метро или друг?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В LIDL!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
      Първоначално изпратено от lide
      Според мен - всяка верига си има сегмент, който цели. Кауфланд е мисля най-евтин и масов голям магазин с широка продуктова гама, но не много разнообразие за еднакви продукти от различни марки. Билла търси по-високо платежоспособни клиенти с по-луксозна гама продукти - хранителни деликатеси, по-уникални други стоки. 345 е тип квартален магазин в относително висок подоходен сегмент. Фантастико пък е квартален магазин за хора с по-ниски доходи. Метро е насочено към бизнес потребители - квартални бакалии, павилиони, кетъринг фирми и други. Пикадили се цели във високия ценови сегмент - магазините по правило са в по-заможни квартали. ЦБА - квартални малки магазини с не голямо разнообразие, но широко достъпни.

Това е от мен
      В Кауфланд нямало избор? Яз си прекарах голема част от живото там докато си избирам лютеница, требе да имаше 70-80 вида.
      Не за всички продукти е така - виж хляба например и шоколадите, както и безлкохолните напитки. За някои продукти си прав - там е лютеницата ))
      Истината е винаги някъде по средата

Коментар

• Първоначално изпратено от lide
        Според мен - всяка верига си има сегмент, който цели. Кауфланд е мисля най-евтин и масов голям магазин с широка продуктова гама, но не много разнообразие за еднакви продукти от различни марки. Билла търси по-високо платежоспособни клиенти с по-луксозна гама продукти - хранителни деликатеси, по-уникални други стоки. 345 е тип квартален магазин в относително висок подоходен сегмент. Фантастико пък е квартален магазин за хора с по-ниски доходи. Метро е насочено към бизнес потребители - квартални бакалии, павилиони, кетъринг фирми и други. Пикадили се цели във високия ценови сегмент - магазините по правило са в по-заможни квартали. ЦБА - квартални малки магазини с не голямо разнообразие, но широко достъпни.

Това е от мен
        В Кауфланд нямало избор? Яз си прекарах голема част от живото там докато си избирам лютеница, требе да имаше 70-80 вида.

Коментар

• Първоначално изпратено от Setver
          Излиза ми много по-евтино да пазарувам при Билла, въпреки че цените им са по-високи, просто защото почти не се срещат боклуци, които ако се подлъжа после трябва да хвърлям
          В голяма грешка си. Повечето от стоките им са боклуци. В началото марката им - Клевър изглеждаше добра. Но после и нея я развалиха. Може би малко по-добър подбор на стоките има в хипермаркет Хит (Знам само един в Младост 4).

Ако сравняваш Била с Европа или Кауфланд, то те разбирам защо смяташ че стоките там са по-качествени...

Между другото веднъж имах работа и влязох при служителите във Фантастико в Младост, да ви кажа по-мръсна тоалетна не бях виждал, а там имат и топла витрина...

Коментар

• Кауфланд ... само веднъж съм пазарувал там, щото магазините им са на майната си и са ми много неудобни, но като цени са най-добрите ...

Коментар

• Първоначално изпратено от qaw
              На този въпрос, така както е поставен: Къде е най-евтино ? , отговорът е Кауфланд. Там наистина е най-евтино.
              Но аз винаги избягвам да ходя там Не че не обичам евтиното, но там е прекалено евтино, много често обикаляш из един огромен магазин и само евтинийки навсякъде, но "евтинийки" не е в добрия смисъл Трябва наистина да имаш късмет за да не вземеш нещо което после като се прибереш да се чудиш какво да го правиш.
              Иначе Кауфланд е идеален за следене на цените от НСИ за смятане на инфлацията.
              +1, изцяло съм на същото мнение.
              Затова, предпочитам да ходя или до Билла за добро пазаруване, или до местния квартален супермаркет ако е за дреболия. Излиза ми много по-евтино да пазарувам при Билла, въпреки че цените им са по-високи, просто защото почти не се срещат боклуци, които ако се подлъжа после трябва да хвърлям

Коментар

• На този въпрос, така както е поставен: Къде е най-евтино ? , отговорът е Кауфланд. Там наистина е най-евтино.
                Но аз винаги избягвам да ходя там Не че не обичам евтиното, но там е прекалено евтино, много често обикаляш из един огромен магазин и само евтинийки навсякъде, но "евтинийки" не е в добрия смисъл Трябва наистина да имаш късмет за да не вземеш нещо което после като се прибереш да се чудиш какво да го правиш.
                Иначе Кауфланд е идеален за следене на цените от НСИ за смятане на инфлацията.

Коментар

• От изброените Кауфланд и Т-маркет са най-евтините.

За жалост любимата ми верига - Оазис е затвориха, те имаха само 3 магазина, в халите, младост и дружба, цените бяха с около 5-10% по-високи от тези в Била, но нямаше нищо некачествено. Отивам и без да се замислям, каквото ми хареса отиваше в количката. Киселото мляко беше максимум на 2 дена, просто пазаруването беше удоволствие, за което се плащаше с тези 5-10%. Сега като отида гледам като индианец, често не мога да намеря сирене, което да е по твърдо от пастет, а ако намеря е пълно с бучки от неразтворено сухо мляко. Най-неприятното е че една марка може да е качествена за 1-2 месеца, а после дори бездомните кучета да не искат да я доближат. Последно поради тази причина се отказах от сирене Карабунар.
                  Това в Оазис го нямаше, явно всяка стока минаваше през някаква проверка, преди да отиде на щандовете.

Пазарувам предимно в Била, Кауфланд и Метро. Но доста често и в квартални бакалии, където пордавачките ме познават и често ми препоръчват или отказват от някоя стока.

Коментар

• Според мен - всяка верига си има сегмент, който цели. Кауфланд е мисля най-евтин и масов голям магазин с широка продуктова гама, но не много разнообразие за еднакви продукти от различни марки. Билла търси по-високо платежоспособни клиенти с по-луксозна гама продукти - хранителни деликатеси, по-уникални други стоки. 345 е тип квартален магазин в относително висок подоходен сегмент. Фантастико пък е квартален магазин за хора с по-ниски доходи. Метро е насочено към бизнес потребители - квартални бакалии, павилиони, кетъринг фирми и други. Пикадили се цели във високия ценови сегмент - магазините по правило са в по-заможни квартали. ЦБА - квартални малки магазини с не голямо разнообразие, но широко достъпни.

Това е от мен
                    Истината е винаги някъде по средата

Коментар

• Забравили сте да споменете БФБ-София...

Коментар

• Мазния влак. хахаха

Коментар

• Re: Къде е най-евтино Била, Кауфланд, Пикадили, Метро или др

Първоначално изпратено от обзървър
                          Коя от големите вериги магазини е най-евтина?
                          Ходите ли в по-скъп и защо?
                          Пропуснал си да сложиш в анкетата "При баба на село"

Така няма за кого да гласувам.
                          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Къде е най-евтино Била, Кауфланд, Пикадили, Метро или друг?

Коя от големите вериги магазини е най-евтина?
                            Ходите ли в по-скъп и защо?
                            1
                            Била
                            0.00%
                            0
                            Кауфланд
                            100.00%
                            1
                            Пикадили
                            0.00%
                            0
                            Метро