IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бюджетен "излишък" и БФБ. Разпределение. Идеи!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Асене, спри се малко с глупостите. Ако обичаш.
    (Един жокер - реалния БВП може да е маалко по-голям от отчетения. Има и други жокери, но засега - толкова)

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      Първоначално изпратено от Julius
      хайде,от мен да мине,ще му помогна на Орешката.
      мислех си,че спасение няма за тази държава,но никога да не казваме никога!
      учили са ме,че винаги има изход от дадена ситуация,дори и да изглежда,че е задънена улица.
      та,понеже съм патриот и обичам отечеството си,мислех мислех и.....открих решението!

та викам си-така и така тая държава ще фалира,защо не Орешарски да вземе останалия бг валутен резерв(дорде и той не е изчезнал), и да отиде на вегас,да го заложи на червено/черно!
      така,ще го удвои,и после пак ще го заложи и пак ще го удвои и реално ще се учетвори(обяснявам стратегията стъпка по стъпка,че бг финансовия министър да ме разбере)
      ако чете тук и му е сложно да вникне във формулата,нека му го обясниме и по друг начин:
      когато в бг влизаха евра,орешовците печатеха левчета .
      сега,макар и да му изглежда сложно,никак не е-залага 100% от държавния валутен резерв на червено и взима 100%печалба.хедж дори не е и нужен-самото залагане на ЧЕРВЕНО в последните 65 години е доказано,че е печелившо-няма кво да се притеснява-съмнявам се,че точно сега ще се наруши историческата корелация-залагай на червено и печели.

и ето как ще се спаси българия от фалита!защото от половин година разправям,че матрьошките ще са изправени пред дилема до 2 години-фалит на държавата,или падане на борда,което пък също ще доведе до фалит(но пък ще има малко разнообразие)

има и друг изход от задънената улица!
      и само в бг може да се екзекутира такъв вид стратегия,защото сме уникална държава и бог е българин!
      каква е стратегията?
      ами вече беше отиграна-да я наречем "кремиковски банкрут".
      в цивилизацията има няколко вида банкрут-временно предпазване от кредиторите или тотален.
      в бг има и трети-фалит със задна дата........

толкова ли не може да се сети орешковеца?
      ами просто-преди той и неговите авери червеноармейци да дойдат на власт,държавата си беше ОК.
      съответно-орешарски пуска фалит със задна дата-преди да стане министър председател и всичките грехове се опрощават.щом с кремиковци може да стане,защо не и БГ?
      съдия изпълнителя ще го сложат същия,който се е произнесъл за фалита на кремиковци със задна дата.поради простата причина,че това е единствения съдия в целия свят,които може да бъде намерен да вземе подобно решение!
      българия е уникална държава и съответно и уникални съдии!и бог е българин!

ето,и аз помагам на българия!дал съм два начина за изход от БЕЗИЗХОДИЦАТА!

ако орешарски иска да се допита до мен и за нещо повече,нека заповяда да си посъбеседваме двамката по тукашните форуми.
      имам и други идеи!
      хитър петър съм и от торбата с хитрините, ще има за всички от сърце.

например,знам как целия дълг на бг да се трансферира под графата инвестиции в уникалния НСИ.защо само част от него да се "аутсорсва" там,като можеме целия!
      знам как да помогна и с повишение на БВП със 20%...защо Орешарски го повишава само със 8%,като може с колкото си иска?
      ми нали главния инструмент за управление на икономиката са медиите,а второстепенни са НСИ,че и даже БНБ........

и после-всички ще се залетят да емигрират в бг,защото реално няма да има дълг-тва ще са инвестиции!
      а и БВП като го гледат как скача,и току виж пак се излъгал някой да купи кремиковци..............

еххххххх,българия ,страната на вярващи и вяропроповядващи......

Орвешарски,колега,кажи къде мога да шортвам бг дълг,че не мога да намеря...разтърсили сме се тук няколко съфорумци,че да намажеме и ние-не само вие.
      Браво Асене,
      Супер статийка си пуснал,само дано не е малко късничко.
      Тъкмо вече и ние ще знаем на кво да заложим.До сега маахме все на четно и нечетно,бяло и жълто а то имало и друга възможност,ЧЕРВЕНО.И то толкова години по дяволите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        В Днес пише, че с част от парите щели да купуват някаква белгийска бойна гемия и това ми даде страхотна идея:
        Да купим още няколко такива и да обявим война на Либия заради казусът со злочестите медицински сестри. Ще им направим десант - ще качим сичкото роми на гемиите и ще ги пратим да се бият. Ако те надвият арапите, добре - ще си имаме колония, богата с петрол и ще ги оставим там. Ако арапите ги изколят, пак добре, ще се оттървем от тая напаст.
        Браво Импе, може ли да доразвия тази гениална идея:

Ако мангусите надвият харабеските да ги пратим да мироналагат в Сахара че нали се сещаш у Либиа има много газо и нифтопроводи скрап едно друго изкушение за чернокроките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Бе аре стига с тия пенсии !!! Парите да се инвестират в бъдещето на България, не да се раздават на вресливи бабички с тристайни апартаменти и лилавобоядисани коси. Нека се помага на бедните (наистина бедните) пенсионери, но това НЕ МОЖЕ да е приоритет. Има училища и болници, които се рушат, лекари и учители получават жалки пари (да не говорим за медсестрите), няма спортни площадки, пътищата се рушат и какво ли още не - все важни за бъдещето на страната неща, те ще ги дават кинтите на пенсии и мангали !!! Хеле пък мангустите - на тях не 6 000 000 000, ами 60 милиарда да им раздадеш, пак ще ги изпият и изплюскат и пак ще искат още и НИКОГА няма да започнат да работят !!! Единствената инвестиция, която бих направил в тях, е масовата им кастрация.
          Да не говорим за земеделци и животновъди - първите превиват врат над земята от тъмно до тъмно, вторите стават посред нощ, за да се грижат за животните - за да имаме какво да сложим на трапезата си, а някакъв дрислю, дето не е работил истински и един ден (имам предвид Станишеф) ще ги нарича ПРЕСТЪПНИЦИ ?!?

1 000 000 000 спешно трябва да се налее в селското стопанство, ако искаме да оцелее, защото иначе след 3-4 години 90% от земята ще пустее и хляб даже ще внасяме от чужбина.
          +1

Коментар

• Бе аре стига с тия пенсии !!! Парите да се инвестират в бъдещето на България, не да се раздават на вресливи бабички с тристайни апартаменти и лилавобоядисани коси. Нека се помага на бедните (наистина бедните) пенсионери, но това НЕ МОЖЕ да е приоритет. Има училища и болници, които се рушат, лекари и учители получават жалки пари (да не говорим за медсестрите), няма спортни площадки, пътищата се рушат и какво ли още не - все важни за бъдещето на страната неща, те ще ги дават кинтите на пенсии и мангали !!! Хеле пък мангустите - на тях не 6 000 000 000, ами 60 милиарда да им раздадеш, пак ще ги изпият и изплюскат и пак ще искат още и НИКОГА няма да започнат да работят !!! Единствената инвестиция, която бих направил в тях, е масовата им кастрация.
            Да не говорим за земеделци и животновъди - първите превиват врат над земята от тъмно до тъмно, вторите стават посред нощ, за да се грижат за животните - за да имаме какво да сложим на трапезата си, а някакъв дрислю, дето не е работил истински и един ден (имам предвид Станишеф) ще ги нарича ПРЕСТЪПНИЦИ ?!?

1 000 000 000 спешно трябва да се налее в селското стопанство, ако искаме да оцелее, защото иначе след 3-4 години 90% от земята ще пустее и хляб даже ще внасяме от чужбина.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Най добре е излишъкът да отиде в сребърния фонд за увеличение на пенсиите а не да се раздава като помощи на мангалите. Управляващите да намалят краденето и за инфраструктура да се използват милиардите на ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius
                хайде,от мен да мине,ще му помогна на Орешката.
                мислех си,че спасение няма за тази държава,но никога да не казваме никога!
                учили са ме,че винаги има изход от дадена ситуация,дори и да изглежда,че е задънена улица.
                та,понеже съм патриот и обичам отечеството си,мислех мислех и.....открих решението!

та викам си-така и така тая държава ще фалира,защо не Орешарски да вземе останалия бг валутен резерв(дорде и той не е изчезнал), и да отиде на вегас,да го заложи на червено/черно!
                така,ще го удвои,и после пак ще го заложи и пак ще го удвои и реално ще се учетвори(обяснявам стратегията стъпка по стъпка,че бг финансовия министър да ме разбере)
                ако чете тук и му е сложно да вникне във формулата,нека му го обясниме и по друг начин:
                когато в бг влизаха евра,орешовците печатеха левчета .
                сега,макар и да му изглежда сложно,никак не е-залага 100% от държавния валутен резерв на червено и взима 100%печалба.хедж дори не е и нужен-самото залагане на ЧЕРВЕНО в последните 65 години е доказано,че е печелившо-няма кво да се притеснява-съмнявам се,че точно сега ще се наруши историческата корелация-залагай на червено и печели.

и ето как ще се спаси българия от фалита!защото от половин година разправям,че матрьошките ще са изправени пред дилема до 2 години-фалит на държавата,или падане на борда,което пък също ще доведе до фалит(но пък ще има малко разнообразие)

има и друг изход от задънената улица!
                и само в бг може да се екзекутира такъв вид стратегия,защото сме уникална държава и бог е българин!
                каква е стратегията?
                ами вече беше отиграна-да я наречем "кремиковски банкрут".
                в цивилизацията има няколко вида банкрут-временно предпазване от кредиторите или тотален.
                в бг има и трети-фалит със задна дата........

толкова ли не може да се сети орешковеца?
                ами просто-преди той и неговите авери червеноармейци да дойдат на власт,държавата си беше ОК.
                съответно-орешарски пуска фалит със задна дата-преди да стане министър председател и всичките грехове се опрощават.щом с кремиковци може да стане,защо не и БГ?
                съдия изпълнителя ще го сложат същия,който се е произнесъл за фалита на кремиковци със задна дата.поради простата причина,че това е единствения съдия в целия свят,които може да бъде намерен да вземе подобно решение!
                българия е уникална държава и съответно и уникални съдии!и бог е българин!

ето,и аз помагам на българия!дал съм два начина за изход от БЕЗИЗХОДИЦАТА!

ако орешарски иска да се допита до мен и за нещо повече,нека заповяда да си посъбеседваме двамката по тукашните форуми.
                имам и други идеи!
                хитър петър съм и от торбата с хитрините, ще има за всички от сърце.

например,знам как целия дълг на бг да се трансферира под графата инвестиции в уникалния НСИ.защо само част от него да се "аутсорсва" там,като можеме целия!
                знам как да помогна и с повишение на БВП със 20%...защо Орешарски го повишава само със 8%,като може с колкото си иска?
                ми нали главния инструмент за управление на икономиката са медиите,а второстепенни са НСИ,че и даже БНБ........

и после-всички ще се залетят да емигрират в бг,защото реално няма да има дълг-тва ще са инвестиции!
                а и БВП като го гледат как скача,и току виж пак се излъгал някой да купи кремиковци..............

еххххххх,българия ,страната на вярващи и вяропроповядващи......

Орвешарски,колега,кажи къде мога да шортвам бг дълг,че не мога да намеря...разтърсили сме се тук няколко съфорумци,че да намажеме и ние-не само вие.

Коментар

• Мартин Маринов, фонд мениджър “Глобални пазари с фиксирана доходност” в Райфайзен Кепитъл Мениджмънт (РКМ).

“България ще пострада в най-голяма степен заради големия търговски дефицит и отслабването на преките чуждестранни инвестиции”
                  Някой може ли да ми обясни защо търговския дефицит ще прецака растежа ни?

Коментар

• Твърдо съм ЗА детските градини и яслите - нови сгради,съоръжения и персонал.Писна ми да ме цедят за пари щото условията били лоши,нямало възможности,ако може да си вземам детето до 17.00ч нищо че пише на вратата че може до 19.00,а пък ако не дойде най-добре.Някой тук не оценяват проблема ,но ще опрат рано или късно до него.За училището още не ми се мисли но от сега ми идат идеи за извън класна дейност.Мисля че изтървахме достатъчно поколения!
                    Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

• Няма какво толкова да се мисли!!! Просто да се върнат парите в тези от които са взети! Платил си 2000 лв данък, връщат ти се 200 лв! Просто и ясно!

Коментар

• Подобряване етническата и възрастовата структура на населението - предвидената сума за бебета ин витро е нищожна - поне 10* и ще направят нещо за България.

http://www.standartnews.com/news/details/id/7149/100

100 млн. лв. за бебета "Ин витро"
                        270 хил. двойки искат дете по този метод

понеделник, 04 август 2008 София

Общо 100 млн. лева ще бъдат отпуснати от бюджетния излишък, за да започне изпълнението на Националната програма "Ин витро". Това е било решено на заседанието на Съвета на тройната коалиция в Банско и е одобрено от Министерството на здравеопазването, съобщи пред журналисти днес депутатката Антония Първанова.

Тя отправи приветствие към участниците в обществен симпозиум, на който бяха дискутирани успешните модели за справяне с демографската ситуация у нас.

Форумът се провежда в гранд хотел София и се организира от фондация "Искам бебе". В него участва и семейството на Луиз Браун, 30 - годишната англичанка, която е първото в света родено "ин витро" бебе.

Броят на безплодните двойки, които очакват бебе по този метод в България, са около 270 хиляди. Антония Първанова изрази надежда, че първите параметри на програмата ще могат да бъдат обявени на 15 август.

В сряда специално сформирана група ще започне работа по програмата, за да бъдат гласувани промените в началото на есенната парламентарната сесия. Те предвиждат извеждане на процедурата "ин витро" като клиничните пътека от Здравната каса и насочването й към Министерство на здравеопазването.

Националната програма предвижда 100 процентово поемане на три опита за "ин витро" оплождане от държавата. В момента държавата отпуска средства за едва около 130 от бездетните двойки и то частично, подчерта по време на симпозиума депутатът доц. Борислав Великов.

С определените средства от бюджетния излишък ще се разгърне и капацитетът на успешните клиники в тази област, каза Първанова. Това по всяка вероятност ще бъдат клиники с над 30 - 40 на сто успеваемост в "ин витро" случаите.

В момента има 15 регистрирани клиники, но те ще бъдат прецизирани. В тези заведения хората ще могат да получат пълна и компетентна консултация за възможностите си още преди "ин витро", което е висшият пилотаж и най-тежката процедура, когато всичко друго вече не работи, посочи Антония Първанова.

Коментар

• Първоначално изпратено от kompas2007
                          Най добре за парите от излишъка да се закупят необходимия брой презервативи , всякакви известни на медицината противозачатни средства и да се раздадат на определени етнически,политически и други социални групи от индивиди живеещи в България,кото упорито от поколения ни пречат да станем нормална държава.
                          Za politizite VAZELIN!!!!! Mnogo.

Коментар

• В Днес пише, че с част от парите щели да купуват някаква белгийска бойна гемия и това ми даде страхотна идея:
                            Да купим още няколко такива и да обявим война на Либия заради казусът со злочестите медицински сестри. Ще им направим десант - ще качим сичкото роми на гемиите и ще ги пратим да се бият. Ако те надвият арапите, добре - ще си имаме колония, богата с петрол и ще ги оставим там. Ако арапите ги изколят, пак добре, ще се оттървем от тая напаст.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• абе тоя пич знае ли кое кво е?!?!

По данни на министъра главен бюджетен риск е дефицитното състояние на текущата сметка, която е с около 2 млрд. повече от миналогодишната.
                              “Това означава, че ако се запази разликата между внос и износ, в края на годината може да имаме 23% недостиг на пари в държавното портмоне”, обясни министър Димитров.

Коментар

• Най добре за парите от излишъка да се закупят необходимия брой презервативи , всякакви известни на медицината противозачатни средства и да се раздадат на определени етнически,политически и други социални групи от индивиди живеещи в България,кото упорито от поколения ни пречат да станем нормална държава.

Коментар

Working...
                                X