IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврото = 1,10 лева

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Еврото = 1,10 лева

Първоначално изпратено от Jay Gould
    Първоначално изпратено от marcy
    Е това е направо избихме Рибата...

Източник: http://www.standartnews.com/bg/artic...article=232155
    Парите не са точно 14 млрд. лв.
    Това са само парите в обръщение.
    Заедно с тези в банкови депозити, ц. к. и други, са към 34-35 млрд. лв. или поне така четох някъде.

В случая съм съгласен с Ал. Божков - Левът е създаден изкуствено, привързан е към еврото и няма как да бъде отвързан, защото отвърже ли се ще умре.....
    http://www.bnb.bg/bnb/dd/Monetary_Su...f/fsWebIndexBG
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Re: Еврото = 1,10 лева

Първоначално изпратено от marcy
      Е това е направо избихме Рибата...

Източник: http://www.standartnews.com/bg/artic...article=232155
      Парите не са точно 14 млрд. лв.
      Това са само парите в обръщение.
      Заедно с тези в банкови депозити, ц. к. и други, са към 34-35 млрд. лв. или поне така четох някъде.

В случая съм съгласен с Ал. Божков - Левът е създаден изкуствено, привързан е към еврото и няма как да бъде отвързан, защото отвърже ли се ще умре.....
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Netisan
        Първоначално изпратено от BAD
        НЕВЪЗМОЖНОСТТА СВОБОДНО ДА ПРИТЕЖАВАШ И ИЗПОЛЗВАШ $.
        Ха! Че аз нямам възможност свободно да притежавам и използвам куп работи! АКС-74. Семтекс. Бацили антракс. Ядрен фугас. Гърмяща змия. Хероин, кокаин, амфетамин и т.п.
        Но не ми и трябват и не бих дал пукнат лев за тях. Виж, за нещо, което ми е полезно и ще ми трябва не бих се скъпил.
        Е това имах впредвид.

Коментар

• Tova tema za biseri i vizove li e?

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD
            НЕВЪЗМОЖНОСТТА СВОБОДНО ДА ПРИТЕЖАВАШ И ИЗПОЛЗВАШ $.
            Ха! Че аз нямам възможност свободно да притежавам и използвам куп работи! АКС-74. Семтекс. Бацили антракс. Ядрен фугас. Гърмяща змия. Хероин, кокаин, амфетамин и т.п.
            Но не ми и трябват и не бих дал пукнат лев за тях. Виж, за нещо, което ми е полезно и ще ми трябва не бих се скъпил.

Коментар

А според мен при такава покупко-продажба винаги има някаква рискова надбавка в цената.
              Рискът е двустранен, тъй че можем да говорим и за рисков дискаунт
              Е, в смисъл, че контрабандните цигари са все пак по-евтини, макар и същите по качество.
              Рискът е двустранен,обаче от една страна е желанието,че дори и нуждата понякога,а от другата страна имаме стока,за която има търсене доста по-голямо от предлагането.И точно това,последното е най-важното за по-високата цена.НЕВЪЗМОЖНОСТТА СВОБОДНО ДА ПРИТЕЖАВАШ И ИЗПОЛЗВАШ $.

Коментар

А според мен при такава покупко-продажба винаги има някаква рискова надбавка в цената.
                Рискът е двустранен, тъй че можем да говорим и за рисков дискаунт
                Е, в смисъл, че контрабандните цигари са все пак по-евтини, макар и същите по качество.

Коментар

Има само една малка подробност : По 97 стотинки не можеше да си купиш свободно.Трябваше да излизаш в ,,онази'' чужбина и да си обмениш мисля 15 лева законно.А по 2,после по 3 лева можеше да си купиш сравнително свободно,но незаконно.
                  А! Точно това незаконно котиране според мен е мерило за цената на дадена валута. Не пледирам за незаконни действия, нито пък за конвертируем лев, но понеже правим количествени оценки...

Коментар

Има само една малка подробност : По 97 стотинки не можеше да си купиш свободно.Трябваше да излизаш в ,,онази'' чужбина и да си обмениш мисля 15 лева законно.А по 2,после по 3 лева можеше да си купиш сравнително свободно,но незаконно.
                    А! Точно това незаконно котиране според мен е мерило за цената на дадена валута. Не пледирам за незаконни действия, нито пък за конвертируем лев, но понеже правим количествени оценки...

Тогава една нова ЛАДА в Кореком струваше $3000, в Мототехника струваше 6-7 000 лв. а втора ръка 12-13 000 лв.
                    Де са тези умни глави да обяснят казуса монетарно?

Коментар

Първоначално изпратено от stanislavnba
                      Според заплатите които получаваме и покупателната стойност на лева, в сравнение с не толкова добрите икономики на ЕС като Румъния, Сърбия и Словакия лева би следвало да е около 1.20-1.50 макс. Никоя от тези държяви няма валутен борд. Нашите просто си карат по комунистическо и рано или късно ще трябва да се отърват. А статията на преминаващата която каза мн добре какво би се случило е супер. Падането на борда ще е моментна радост за едни и голяма пагуба за много. А тези които пишат че лев/евро шял да бъде 4лв защо изобщо не се обосновават ми само говорят.
                      Колега, прецени сам:
                      След като левът е толкова евтин, а има толкова висок ОЛП, защо хората не теглят масово ? и не накупят левове и ги сложат на срочен депозит?
                      Просто хората не вярват в лева, и това определя неговата ценност.
                      Както пише по-преди, по бай тошово време умните глави бяха сметнали, че един долар е 97 стотинки, но хората не вярваха на стотинките и си купуваха долара по 3 лева. Простаци

Коментар

• Първоначално изпратено от stanislavnba
                        Според заплатите които получаваме и покупателната стойност на лева, в сравнение с не толкова добрите икономики на ЕС като Румъния, Сърбия и Словакия лева би следвало да е около 1.20-1.50 макс. Никоя от тези държяви няма валутен борд. Нашите просто си карат по комунистическо и рано или късно ще трябва да се отърват. А статията на преминаващата която каза мн добре какво би се случило е супер. Падането на борда ще е моментна радост за едни и голяма пагуба за много. А тези които пишат че лев/евро шял да бъде 4лв защо изобщо не се обосновават ми само говорят.
                        Колега, прецени сам:
                        След като левът е толкова евтин, а има толкова висок ОЛП, защо хората не теглят масово ? и не накупят левове и ги сложат на срочен депозит?
                        Просто хората не вярват в лева, и това определя неговата ценност.
                        Както пише по-преди, по бай тошово време умните глави бяха сметнали, че един долар е 97 стотинки, но хората не вярваха на стотинките и си купуваха долара по 3 лева. Простаци

Коментар

• Първоначално изпратено от Deripaska
                          Според BigMac индексът EUR/BGN 1,1 изглежда реално...
                          Знаем го този индекс, но това звучи смешно.
                          Ако вземем цената на зелевата чорба, може да се окаже, че по стандарт бием Катар и ОАЕ.
                          Биг Мак, KFC, Кока Кола - това са ключови елементи от американската масова култура, а в другите страни са позиционирани като някаква янки-екзотика.
                          Пицата ми се струва къде по-приемлива сравнителна мярка.

Коментар

• Според заплатите които получаваме и покупателната стойност на лева, в сравнение с не толкова добрите икономики на ЕС като Румъния, Сърбия и Словакия лева би следвало да е около 1.20-1.50 макс. Никоя от тези държяви няма валутен борд. Нашите просто си карат по комунистическо и рано или късно ще трябва да се отърват. А статията на преминаващата която каза мн добре какво би се случило е супер. Падането на борда ще е моментна радост за едни и голяма пагуба за много. А тези които пишат че лев/евро шял да бъде 4лв защо изобщо не се обосновават ми само говорят.
                            Money is GOD's way of telling me, I'm doing the right thing.

Коментар

• Първоначално изпратено от Deripaska
                              Първоначално изпратено от riftwar
                              1 EUR = 1.10 BGN Alisa v stranata na chudesata
                              Обоснови се! По покупателна способност реалният курс на лева е около 1,1 лева!
                              Ами защото в статията от стандарт пише, че "към края на април валутният ни резерв е 12,7 млрд. евро. Парите в страната пък са близо 14 млрд. лв. Като се разделят левовете на резервите в евро, се получава реалното съотношение за момента", само че парите в страната в момента според мен са повече, защото дори да няма друг фактор, най-малкото увеличиха лихвите. Още повече говорим за ситуация към месец април, това че към даден момент ситуацията е такава не означава, че трябва да се преразглежда курса на лева. Ако нещата се запазят така, чудесно, но първо трябва да мине време и да видим доколко реални са тези позиции. Още повече в момента има поне лека политическа нестабилност в траната с оглед на вотовете на недоверие към правителството, което означава, че то (правителството) има пълното основение дори изкуствено да поддържа такива стойности като коз. Затова обобщавам, че времето ще покаже ...

Коментар

• Първоначално изпратено от riftwar
                                1 EUR = 1.10 BGN Alisa v stranata na chudesata
                                Обоснови се! По покупателна способност реалният курс на лева е около 1,1 лева!

Коментар

Working...
                                X