IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добро утро БЪЛГАРИЯ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975
    Първоначално изпратено от AfterDark
    Първоначално изпратено от acen1975
    асенчо,
    прочел съм 3 пъти "Война и мир" на руски ... не си ти този, който ще ме затрудни ...
    сподели ми в кой град живееш за да те насоча към специализирана помощ там ...
    8)
    B ЧИКАГО съм.ма няма смисъл да се разкарваш чак до тука.след 2 седмици се прибирам в бг за 2 месеца.понеже съм решил да изхарча някой друг ифлационен долар.макар,че повечето ми познати бгетовци от чикаго вече предпочитат да си прекарват свободното време по канкун.
    ей,патриот съм!
    та кажи -кво те мъчи?
    Това, че си в Чикаго и "многото ти познати бгетовци вече ходят в Канкун" обяснява много неща ...
    Нямам какво повече да ти кажа ... приеми, че никога не съм те чел, нищо не съм ти писал и не сме обсъждали нищо ...
    8)
    ейй,за кво се сопна сега?кво казах,че те обидих?
    виж-дружки сме-ти си чел 3 пъти война и мир,аз съм чел 2 пъти доктор живаго.само че на английски.
    обаче с руския съм вече на ти.люблю всйо руское.....
    стига си цупил.вие от шега не разбирате.и без тва скоро ще се оттървете от мен по тези форуми.
    Добра утро и на теб асенчо12345!!!

Как е времето в ЧИКАГО! Как е кланницата!

Как мина срещата ви с принца на Банкя? Точно ти нищо не сподели!?
    Изпрахте ли парите, с които ЦРУ ви плаща, за поредната нежна революция?
    Доплатиха ли ви още? Колко струва България?

приятен ден

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1
      Асене, още един път - поздравления за анализа на макроикономическите показатели публикувани на сайта на БНБ.
      Действително ъпдейта на данните напоследък доста куца - сигурно си има причини ..................
      Питането ми е за друго - днес във вестник ТРУД излезе някаква статия за промяната в ставките на осигуровките и т.н. - общо взето тъпа работа - беше цитирано обаче едно число - 3,5 мил. работещи - а oт сайта на БНБ излизат 2.384.903 наети по трудово правоотношение към 31/12/2007 (за след това няма данни). Ако погледнеш данните за безработицата О.К. - трайно намалява, обаче и заетите (т.е. работещите) и те постоянно намаляват!!! (тва че журналистите не са точни не е проблем)
      Та питането ми е - има ли някаква критична стойност на съотношението работещи/обща популация след която следват проблеми?
      Предварително благодаря ако отговориш
      Не всички работещи са наети по трудово правоотношение (на трудов договор). Има собственици на фирми, хора на граждански договори, заети в селското стопанство, еднолични търговци, и др. от типа например на свещеници и пр., които работят и печелят, но не са наети по трудово правоотношение.
      Тази тема като че ли се пише от хора, които не знаят какво говорят.
      Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Споко, и проф. Рубини каза, че криза НЯМА ДА ИМА!

А това... това е просто НЯКАКВА СЛУЧАЙНОСТ!

Коментар

стига си цупил.вие от шега не разбирате.и без тва скоро ще се оттървете от мен по тези форуми.
          недей така бе човек медицината е напреднала
          "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
            асенчо,

прочел съм 3 пъти "Война и мир" на руски ... не си ти този, който ще ме затрудни ...

8)
            B chicago съм.ма няма смисъл да се разкарваш чак до тука.след 2 седмици се прибирам в бг за 2 месеца.понеже съм решил да изхарча някой друг ифлационен долар.макар,че повечето ми познати бгетовци от чикаго вече предпочитат да си прекарват свободното време по канкун.
            ей,патриот съм!
            та кажи -кво те мъчи?
            Това, че си в Чикаго и "многото ти познати бгетовци вече ходят в Канкун" обяснява много неща ...

Нямам какво повече да ти кажа ... приеми, че никога не съм те чел, нищо не съм ти писал и не сме обсъждали нищо ...

8)
            ейй,за кво се сопна сега?кво казах,че те обидих?
            виж-дружки сме-ти си чел 3 пъти война и мир,аз съм чел 2 пъти доктор живаго.само че на английски.
            обаче с руския съм вече на ти.люблю всйо руское.....

Коментар

асенчо,

8)
              B chicago съм.ма няма смисъл да се разкарваш чак до тука.след 2 седмици се прибирам в бг за 2 месеца.понеже съм решил да изхарча някой друг ифлационен долар.макар,че повечето ми познати бгетовци от чикаго вече предпочитат да си прекарват свободното време по канкун.
              ей,патриот съм!
              та кажи -кво те мъчи?

8)

Коментар

асенчо,

8)
                ей,патриот съм!
                та кажи -кво те мъчи?

Коментар

асенчо,

Ти като еснафите - се нещо не си разбрал...

herco, няма страшно - нашето правителство реши да няма криза!

Коментар

• асенчо,

8)

Коментар

• Re: Добро утро БЪЛГАРИЯ

[quote="AfterDarkТолкова глупости на куп събрани на едно място не съм чел никога през живота си ...

8)[/quote]

хаха after dark,ама си ги прочел глупостите,а?

Herco,не бой се-орешарски каза,че рекордния дефицит не е проблем,защото ще бъде припокрит с ПЧИ!
                      не се притеснявай!

Коментар

• Преките инвестиции в БГ за първо тримесечие намаляват спрямо първо тримесечие на 2007 с 157.2 млн евро. Като процент от БВП намалението е от 3.1% за 1 трим. на 2007г. на 2.3% за първо трим. на тази година. /Източник БНБ/
                        http://www.bnb.bg/bnb/home.nsf/fsWeb...l?OpenFrameset

Дано е временно, че лошо.

Коментар

• Re: Добро утро БЪЛГАРИЯ

Добро утро БЪЛГАРИЯ
                          Изпратено от: acen1975 (IP съхранено)
                          Дата: March 3, 2008 07:07AM

дааааа,честита пролет и баба марта.под пролет имам предвид климатична,а не икономическа.

та моткам се из форумите и бг бизнес медиите вече половин година и още не мога да намеря реални статистически данни и анализи на тяхна база за икономическото състояние на бг.
                          тук малко,там малко-общо взето-българията цъфти и процъфтява.

в сащ като искам последни новини и анализи-влизам в първия бизнес сайт и намирам всичко-в бг-нема нищо.защо ли се питам.явно съм се разглезил в сащ.искам всичко да ми е поднесено на тепсия.
                          е няма как-дядо ми казваше-като планината не иска да отиде при мохамед,мохамет отива при планината.та реших ,щом бг медиите са толкова заети с търсене на клиенти и инвеститори за места ,като земя покрай кремиковци и апартаменти по банско,аз ще трябва сам да си правя анализа.
                          и влезнах в сайтчето на БНБ-там имало всичко.няма как-от ЕС са ги натиснали да публикуват и дори и г-н Гергов не може да им затвори устата.
                          даааа,вери гуд,вери гуд

та влизам аз в сайта на бнб и почвам да си вадя данни.и почти всичко квот ми требеше си до написах на листче, със моливче.

и си почнах да обобщавам и анализирам -къде и кви са промените в данните за състоянието на бг икономиката за последните 7 години(за преди тва няма данни)

търговски дефицит:

2000год-800милиона
                          2001год-900милиона
                          2002год-450 милиона(яяя-даже и намалял-явно царчето си е свършило работата)
                          2003год-900милиона
                          2004год-1милиард

дааа,до края на 2004година-много добре-перфектно балансиране-за 5 години разликата в дефицита е 200милиона-нищо.

обаче после идва 2005година.....не знам дали има някаква връзка с матрьошките,че стават на власт,или е просто случайност?

2005год-2 200милиона
                          2006год-3934милиона
                          2007год-6175милиона

ебаси майката,бг се е развихрила тегли кредит като за последно.защо?ще се мре ли или кредиторите ще харесат усмивката на станишката и бъдещия президент бат бойко и ще ни ги простят тези милиарди?

или разликата в дефицита за 3 години управление на царя е 100милиона(2001-2003)
                          за 3 години управление на станишката- 5 милиарда и 175милиона(2005-2007)

или бесепарите са вътрили бг 52 пъти повече,отколкото царя.в проценти5200%......

чудесно.викам си-я да видя и последните данни за януари и февруари-обаче още не са излезли.сигурно в БНБ още нямат компютри и всичко осчетоводяват на ръка и за тва им отнема толкова време.......

после си викам-до къде ли е отнесъл този дефицит външния дълг на бг?я и там да надникна.
                          обаче ударих на камък-статистика има само за последните 2 години.ама и тя говори сама по себе си:

2006год-20110 милиона евро
                          2007год-27040 милиона евро....
                          7 милиарда нарастване само за една година?????????дали не са се объркали тия нещо,или аз не мога да чета?
                          35% ръст
                          ебаси цифрите.
                          ебаси процентите

по време на бай тошовото падане дълга беше 8 милиарда валутни лева.

няма статистика за предишни годишни данни,но като гледам развитието на дефицита,грубо казано 2005 година дълга би трябвало да е бил около 12 милиарда.

или с други думи-СТАНИШЕВ Е ВЪТРИЛ ДЪРЖАВАТА ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ ПРАВИТЕЛСТВА ВЗЕТИ ЗАЕДНО ОТ 1944 ДО СЕГА...........

И ТО САМО ЗА ТРИ ГОДИНИ

малеееее,а остава още една година да управляват.кво ли ще пише в статистиките на БНБ догодина?ами може да отгатнете,след като само декември дефицита е нарастнал с 12%,на годишна база 57%,а на годишна база спрямо последни данни от декември-12.12%=140%........тва са последните данни.....

после-викам си я да погледна външния дълг по сектори.много съм заинтересуван от външното кредитиране на банките,щото от как рейтинга на бг падна на негативен,от там са ги засилили с по високи лихви.....
                          и кво са видя-5милиарда и 634 милиона бъншен дълг на търговските банки

ето ви откъде идва финансирането на жилищния бум в бг.но и тия пари трябва да се връщат.а като почнат да падат имотите и хората да връщат непосилни кредити,как банките ще погасяват този външен дълг?????особено с по високите лихви,дето ви лъжат,че урибор се е вдигал,а всъщност не е.тоя шефа на пощенска го срам да си признае,че има недоверие към бг банките от чужди кредитотри и за тва лъже по вестниците,че урибор се бил вдигнал.....
                          [www.euribor-rates.eu]

да и отгоре на всичко-2милиарда и 200милиона външен дълг на банките натрупан само за миналата година

ами са кво ще правят,като рейтинга от фич им падна на негативен и няма да ги финансират повече,като високо рискови?врътката с теглене на повече заеми с цел погасяване на старите умря.
                          единственото решение-вдигане на лихвите,току виж събрали от ужким богатите много бгетовци екста много депозити.......да ама не.

нещо ми мирише на кредитна пирамида,общо икономическа,за разлика от предишните матрьошки,когато нямаше външно кредитиране,тъй като кредит рейтинга на бг беше негативен(високо рисков).
                          добре,че световните кредит агенции като фич и ес енд пи си гледат работата,че иначе само мога да си представя с кви кредити светата троица(виденов,първанов,премянов) щяха да вътрят държавата преди 10 години...

и сега-пак матрьошки и пак смъкнаха кредит рейтинга на бг.стига толкова заеми.ама от сега нататък накъде??????до сега бг макроикономиката се финансираше с външен дълг-данните по горе сами говорят за себе си-външния дълг е стигнал 95% от БВП

и кво?кой ше не финансира бг в бъдеще?путин?ха да видиме.

историята с балона на имотчетата ви е цъфтяща роза сравнение с магарешкия бодил,който някои вкараха на бг отзад за последните 3 години.
                          обаче бодила още не е влезал целия.ама ще влезе-има още една година време,та матрьошките да го набият целия на бг.

хайде оставям ви да си четете бг бизнес медиите,където тия данни няма да ги намерите.ще намерите само пролетно настроение и чуруликане на птичките.
                          също като с борсата-кат казвах,ноември да бягате от там,във вестник пари ви разправяха,че падането е оздравително.........

да ме прощават Гергов и Станишката,че светкам бгетовеца за неща,които в бг пресата са табу....

от мен лека вечер
                          а на вас добро утро.......
                          Толкова глупости на куп събрани на едно място не съм чел никога през живота си ...

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от gunderman
                            Бе Асене, бе Анализаторе вездесъщи!
                            Къде го научи тоз български език страхотний?
                            Мигар в часовете мъчни по граматика българска ноктите неорязяни си си гризал? Кои те учи ,байовото ,на тез думи скверни " олигУфрени" и лакУмия? Инак не може да ти се отрече-имаш визия,визионер чутовен си, знайш,начи!
                            ти,филУлоГсчо,си може би десетия,който ми помага в правописното преоткриване на родния ми език.
                            под думата олигуфрен,нямам предвид олигОфрен.ако помислиш малко ще вденеш.
                            пример за размисъл-българономист-има ли такава дума в бг?
                            за мен има-за вас не.
                            също е и с олигуфрена.
                            междудругото имам предпочитания в У,вместо О.
                            и нали нямаш проблем ,ако в бъдеще използвам У,вместо О?
                            също както ти казваш млеко,а пишеш мляко.
                            рЪзбираш ли ма,или не,филУлозе?

Коментар

• Маринка,идея си нямам за данните.според мен по принцип още е рано да има проблем с безработица.много пари се наляха в бг и поне още половин година ща дават съпорт за откриване на работни места.
                              винаги първи предвестник за криза е борсата.там вече всички знаеме кво става.
                              но трябва време борсовото развитие,както и балонирането на НИ да окажат влиание.
                              както и за банковия сектор-още е рано и за него.той ще последва краха на НИ.
                              тва с ПИБ в момента е просто ликвидна криза,породена от може би нищо повече от лакумия и раздаване на кредит без бек ъп.
                              тва би трябвало да се преодолее.те могат и да продадат в краен случай кредитни пакети на друга банка или с гаранции на БНБ.например-част от ипотеките да се продадат на по ниска цена на трета банка и така веднага ще излезнат от кризата.
                              а ако е вярно,че другите банки им прават сечено-БНБ може да бъде гарант.просто.

кризата ще почне от имотите в софето-постепенно и с постояннен натиск.
                              и първо няма да изгърмят банките,ами строители и инвеститори в проекти.после иде ред на фондовете на НИ и чак тогава са банките наред.
                              има време до тогава.а тва развитие ще допринесе до намаляне на дефицита,но този дефицит в момента е хляба на бг.като почне да намаля-строителството и производните му -няма ли финансиране в тях-тогава се почват и проблемите с безработицата.
                              външното финансиране спря.край.сега се изяждат последните трохи от него.
                              веднъж изядени-цирка започва.

Коментар

• Бе Асене, бе Анализаторе вездесъщи!
                                Къде го научи тоз български език страхотний?
                                Мигар в часовете мъчни по граматика българска ноктите неорязяни си си гризал? Кои те учи ,байовото ,на тез думи скверни " олигУфрени" и лакУмия? Инак не може да ти се отрече-имаш визия,визионер чутовен си, знайш,начи!

Коментар

Working...
                                X