Черкезоооов, Черкезов .... ти приятелю си пример за провала на здравната реформа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петър Димитров - министър на икономиката и енергетиката?!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениемисля че след Иван Костов, другата силна рокада на Бойко трябва да бъде Петър Димитров на мястото на Делян ли се казваше, Деян ли?
Той е доказано професионален министър на икономиката и енергията, и с този ход Бойко би се бетонирал доживот в Парламента.
2. Петър Димитров - министър на енергетиката по време на триглавата ламя
Пряка демокрация или стари муцуни - изберете сами !!!
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=J_eoN0EEM9gБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
мисля че след Иван Костов, другата силна рокада на Бойко трябва да бъде Петър Димитров на мястото на Делян ли се казваше, Деян ли?
Той е доказано професионален министър на икономиката и енергията, и с този ход Бойко би се бетонирал доживот в Парламента.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
voodooHunter, за Слави Трифонов и Росен не знам, телевизия не гледам Това си е лично мое мнение, а и негласуването е изконна демократична свобода, нъл' тъй? Обещавам, ако дори само един признак видя, че "нормалните и умните" са тръгнали да гласуват и аз да отида! само едно маааалко призначе. Ако ще съм в някое стадо (въпреки че не харесвам така), предпочитам то да е въпросното...
miraleks, аз не мрънкам, не недоволствам и не мърморя. Предпочитам да променям нещата, които мога, а тези, които не мога, но мисля че трябва - да опитвам отново и отново, с тъпо упорство.
А ако ти miraleks гласувайки на всички избори досега си променил нещичко в тази държава, държа да чуя кое е то и после, независимо дали ми харесва или не - да ти стисна ръката. Ако дори не си сигурен, но имаш и смътно усещане, че с гласа си си променил нещо, кажи ми го....и пак ще те поздравя и ще размисля за позицията си.----------------------------------------------------
[url=http://designinteriorideimebeli.blogspot.
Коментар
-
5) Кого да избера?! Днес гледам доста полит.-темички във форума, Костов това-Костов онова, обаче най-често се говорил как той бил най-малкото зло Very Happy Ами аз не искам най-малкото крадливо-корумпирано-беззъбо-гъзолизко-лъжливо зло! Аз искам, ако въобще някой ще се опитва да ме управлява да бъде човек с морал и гордост. Човек с пари. Искам най-малкото зло да ми бъде някой като Майкъл Блумбърг или Арнолд Шварценегер (не културиста, а политика). Е? Де го?
Да те питам. Представи си,че не си ял една седмица поради определени причини, накрая намираш два вида месо, едното старичко, но долу горе става, а другото е мухлясалo. Кое си купуваш? Естествено, че това с по-доброто качество, макар да знаеш, че не е перфектно.
Та исках да ти кажа, че понякога в живота трябва да избираш между по-малко и по-голямо зло. Не може да не си се разходил до урната и после да се оплакваш. Ако не ходиш да гласуваш, поне не се оплаквай от циганите, това та онова.
И както си започнал със статистиките, да добавя и аз, че сигурно 1 милион от населението ни мисли като теб, затова и точно те не спират да мрънкат.
Не очаквам да разбеш това, което пиша. Виждам,че си държиш на твоето. И дори да знаеш кой как брои гласовете, това не ти дава право да не гласуваш.
Успех на бизнеса ти . Не си мисли, че политиката няма нищо общо с бизнеса. Едно е да си избереш някой, който иска да прави корпоративният данък 50 %, друго си е като е 10 %.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Earthquake4) Процентът негласували (55-60%), който не може да бъде променен, колкото и да се тръби по форуми, да се правят кампании и пр. Просто негласуването е нормална тенденция за развитите общества - хората правят пари, а не се занимават с политика и освен това навсякъде най-активните гласоподаватели са именно най-необразованата и нископлатена част от населението...факт.
Но не! Те тогава си правят пари (точно през онзи половин час от почивен ден, който би им коствало за да гласуват), а после 4 години убеждават всички как не трябва да се гласува щото така или иначе пенсионери и цигани ни управляват и как няма оправия.
Задължително гласуване и блокиране на банковите сметки в противен случай за вас господа!
Коментар
-
И още нещо - според мен избирателю Странджата демокрацията е само една от съставните частни на т.нар. Гражданско общество. То се развива там, където има граждани, но не като произход, а като самоосъзнаване. Граждани, които освен гласовете си имат и други лостове, чрез които да влияят върху властта.
btw, лично за мен протестите за Странджа и някои други граждански инициативи са най-доброто в тази посока, което можеше да се случи на омършавялата ни държавица от зимата на '97 насам.----------------------------------------------------
Коментар
-
Първоначално изпратено от AfterDarkИначе винаги ще бъдем дискриминирани за сметка на долуспоменатите пенсионери, безработни, малцинства ..... и т.н.
Като казах "по убеждение" другарю Странджата имах предвид, че може би аз знам нещо, което ти не знаеш и че когато с нахилена и доволна физиономия се редиш да си пуснеш гласчето в урните и си мислеш, че от-теб-нещо-зависи, може би някой с длъжност "преброител" има друго мнение по въпроса. :-D
Също така, плащачо на сметки и глоби Странджата съм забелязал, че когато уставни граждани като теб карат по черните пътища и дупки, имат Die Hard нагласата, че понеже е излишно да се търси отговорност от "избраниците" (вече сме ги избрали, това е положението) все си го изкарват на тия, които не гласуват.
Това предполагам се дължи на някаква травма или изкривяване в детството - я суров авторитетен родител, я сляпо възхищение от по-големи смели батковци, и като резултат гражданино Странджата се получава така, че когато Властта ти го нач....ука, ти виеш на глас, но не се обръщаш срещу нея, а срещу тези, които са я избрали или които с пасивността си са допуснали да бъде избрана.----------------------------------------------------
Коментар
-
Първоначално изпратено от EarthquakeАз никога не гласувам...по убеждение, не щото ме мързи. Отдавна мисля, че so called демокрация в БГ е бита кауза. Кой управлява реално страната?
Цигани и пенсионери, ето кой!
това е като да карам все по черните пътища и през дупките и да псувам държавата че не е асфалтирала моя път
разликата между теб и циганите е че те не си губят времето да ровят по форумите и да търсят оправдание на глупостта си "по убеждение" ами гласуват. И имат представителство в парламента с всички последствия от това! И затова се съобразяват с тях. Затова им опрощават сметките за ток, контрола в автобуса не ги хваща, полиция ги не вижда че и пари изкарват. А такива като теб им плащат сметките, глобите, че заради кретени като теб и аз се налага да го правя
Коментар
-
AfterDark
Earthquake,
До голяма степен съм съгласен с теб.
Въпреки това смятам, че младите и работещи хора от големите градове трябва да гласуват за някой, които са си харесали.
Иначе няма никакъв шанс.
Когато имаш поне малък шанс трябва да опитаваш. Нищо не ти коства да се разходиш до урните.
Иначе винаги ще бъдем дискриминирани за сметка на долуспоменатите пенсионери, безработни, малцинства ..... и т.н.
Коментар
-
Ама то верно избори идвали...тц, тц...бях забравил.
Аз никога не гласувам...по убеждение, не щото ме мързи. Отдавна мисля, че so called демокрация в БГ е бита кауза. Кой управлява реално страната?
Цигани и пенсионери, ето кой!
AfterDark, и 1000 икономисти да вкараш в урните, нямат шанс братко срещу циганската пасмина и лесноманипулируемите пенсионери. Малко факти:
1) Според последните данни на НСИ към края на 2006 г. България има 7 679 290 жители, като трудоспособното население (15-63 г.) е 4,8 млн. души или 62.8% от цялото...обаче: Ако се вземе предвид фактът, че реално работещите са над 18-19 годишна възраст, броят на работещото население почти се изравнява с броя на неработещото, което означава, че един трудещ се издържа един неработещ.
2) Продължава трайната тенденция на намаляване на младото население под 15 години. Спрямо 2005 г. то е спаднало с 23 хиляди души и в края на 2006 г. децата са само 1,12 млн. при 1,74 млн. пенсионери... В резултат на тази картина естественият приръст на българите (разликата между ражданията и умиранията) е не само отрицателен (минус 5.1 на хиляда), но и най-лош в цяла Европа.
3) В България ромското население е трето по численост и относителен дял при всички проведени преброявания досега. Към 1 март 2001 г. ромите в България са 370 908 души или 4,7% (500 хил. според други източници). Образованието не представлява особена ценност за ромите, те винаги са смятали, че училището противоречи в някаква степен на техния начин на живот и застрашава ромската идентичност. В районите с концентрирано ромско население без работа продължават да са около 65%-70% от трудоспособните роми.
4) Процентът негласували (55-60%), който не може да бъде променен, колкото и да се тръби по форуми, да се правят кампании и пр. Просто негласуването е нормална тенденция за развитите общества - хората правят пари, а не се занимават с политика и освен това навсякъде най-активните гласоподаватели са именно най-необразованата и нископлатена част от населението...факт.
----Ползвани са различни източници-------
5) Кого да избера?! Днес гледам доста полит.-темички във форума, Костов това-Костов онова, обаче най-често се говорил как той бил най-малкото зло :-D Ами аз не искам най-малкото крадливо-корумпирано-беззъбо-гъзолизко-лъжливо зло! Аз искам, ако въобще някой ще се опитва да ме управлява да бъде човек с морал и гордост. Човек с пари. Искам най-малкото зло да ми бъде някой като Майкъл Блумбърг или Арнолд Шварценегер (не културиста, а политика). Е? Де го?
P.S. За Доган е вече късно - той се е окопал като кърлеж, а кърлеж много трудно се вади...някои казват, че даже било опасно.----------------------------------------------------
Коментар
Коментар