IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

16 Май - съдбоносният доклад и посоката на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аналгин, да така беше до вчера и изглеждаше доста розово и аз бях оптимист.
    днешните събития обаче променят коренно картинката - следи коментарите и знаците, които се дават днес на Румъния и на България от Барозу и Рен.
    Аз лично съм притеснен, дано да е напразно.
    Любопитен е факта, че сутринта на Румъния е даден план за действие, а преди малко у нас е станало ясно, че нашия тепърва ще се изработва. Не е кой знае какво, но на това му се казва знак.

аз ще спирам да плямпам, че сигурно досадих вече
    ако съм наранил някого, да ме прости - не е било нарочно.
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Колеги, отлагането на окончателното решение за октомври е точно израз на желанието на ЕК да ни приеме без предпазни клаузи през 2007г. Това е от ясно по-ясно. Ако беше друго още вчера щяха да обявят дата 01.01.2007 година с 2-3 пред.клаузи и готово. А, че датата ще е 01.01.2007 година е вън от съмнение - дори Е.Михайлова сутринта каза по ТВ, че е 99% сигурно. С това се надявам и от дясно вече да развеят бялото знаме и ако не помагат, поне да не пречат. А иначе какво толкова мислите, че трябва да направи коалицията, че на есен всички да сме щастливи: ще жертват 4-5 политически бушона, ще осъдят 3-4 мутри, за които преди това ще раздуха, че са големи риби; ще построят два екарисажа и няколко ветеринарни пункта + няколко поправки в конституцията. Не е чак толкова сложно и трудно, ами аз да бях на мястото на другаря Станишев :-)

Коментар

• до някъде съм съгласен с теб (с това че вътрето си е вътре), но само донякъде.
        критично е за съдилищата и то много, ама няма как тук да ти го обясня подробно - ще приложа нещо като пример - МЕТРО ако реши може да фалира всяка една от фирмите доставчици, когато си пожелае без да получи някакво възмездие.
        за парите - че новите червени картони нали са точно заради тях,
        а това за кервана - с тази психика - нищо добро не ни чака дори и да влезнем без клаузи.

П.С. Пепи ти ще ме убиеш - все се изказваш неподготвен
        че кой тук ти говори за борсата, но все пак ще ти призная -съжалявам че 95 % от парите ми са в акции в момента.

Коментар

• Абе, kif e prodal i mu se iska cenite da padat, ama nikoj nqma da si prodawa stabilnite druvestwa, така че kif сори приятелю. :-) :-) :-)

Коментар

• Киф, вътре си е вътре за мене, а и клаузите не се налагат задължително за три години, а докато има нужда (ако има такива) Например Хърватите ми разправят: за нас май е по добре към 2011-12 да влезем сега сме още евтини а аз чувам абе ясно че скоро няма как да стане Те парите да не пипат, че това е наистина кофти А дали решенията на българските съдилища ще се признават чак след година две, не ми се струва критично не ми пука дали си лаят кучетата ако кервана си върви
            Успехи

Коментар

• не не не!
              2007 с предпазни клаузи е = на пълноправно членство от 2010, т.е. още 3 загубени години.
              Комунягите са заинтересувани единствено от датата независимо при какви условия, защото иначе следва един рефрен познат ни от предишното им управление "-off"

Коментар

• Разбира се 2007 , независимо от презервативите...-)

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                  коментира "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Отговори ми на един въпрос:
                  Кое е по-добре: да влезем през 2007 с предпазни клаузи или през 2008 без такива?

щото от вчера се забелязват доста погрешните схващания на комунягите, че първото е по-добре.

иначе мерси за признанието, че съм открил топлата вода ;-)

Коментар

• е ти откри тплата вода:

Решението не е изненадващо. В Брюксел това от седмици бе публична тайна - както и че двете страни ще станат членки на ЕС в началото на идната година, тъй като отлагането им би създало само неприятности, коментира "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Коментар

• Ето това ще дадем на ЕС
                      И да паднем и да бием пак ще се напием!

“Адевърул”: Българите спретнаха купон в Европараламента

17 май 2006 | 11:10 | Агенция "Фокус"

Букурещ. Българите празнуваха в сградата на Европейския парламент точно преди представянето на доклада на Оли Рен, пише днес румънският вестник "Адевърул". Политици, журналисти и европейски представители похапнаха и пиха на фона на българска народна музика в продължение на повече от час. “Трябва да празнуваме независимо от заключенията на доклада на комисаря по разширяването Оли Рен. Ние танцуваме и пеем и в радост, и в мъка”, каза български журналист. Тържеството приключи с българско хоро, участниците в което развяваха националния флаг, посочва “Адевърул”.

Коментар

• няма да ти обяснявам защо е лошо - това щеше да бъде добро, ако се беше случило преди 2 години.
                        От това по-лош сигнал за нас в момента няма. Вчера бях по-скоро оптимист, днес съм на обратния полюс.
                        Вчера бях направо като разстрелян след интервюто на М.Велчев по Канал 1, в което каза че за тройната коалиция приоритет №1 е датата 01.01.2007, а предпазните клаузи остават на втори план, защото са маловажни на този етап.
                        сега ще ти го преведа на български, за да не се чудиш пак:
                        през следващите 5 месеца в България няма да се случи нищо съществено, защото датата е ясна - 2007 и тя е вече постигната!

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                          това вече е лошо:

"Европа ни разделя от Румъния?
                          Румъния и България ще бъдат разглеждани поотделно в зависимост от етапа на подготовката им за членство в ЕС, а датата на членството ще бъде определена според напредъка и собствените заслуги на двете страни.

Това заяви в Букурещ председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу, цитиран от Медиафакс."
                          защо да е лошо, България трябва да влезе 2007 защото заслужава а не заради Румъния ! сега пък остава да ги слушам северните съседи, че ако не били те... а няма нужда, няма да имаме проблеми с датата Има доста работа и се надявам методично да почнем да я вършим, вместо по стара традиция да умуваме защо не може да стане

Коментар

• Първоначално изпратено от oginvest
                            Ще остане ли Рахат Дебил минисър на земеделието. Да обявим тото по този въпрос. Аз например казвам, че ще падне до два месеца. Ако Сергей С не справи с него си отива той самия.

Коментар

• Здравейте,колеги!
                              От много време насам си наложих да не се намесвам в политически спорове,защото разбрах колко безпредметно е това и само следя коментарите ви,но в момента ми се струва,че говорите,без да сте добре запознати,особено по въпроса с досиетата.Имайте предвид,че по някои данни,че в Бългрия е имало около 2 милиона вербувани щатни и нещатни сътрудници на ДС.Сега,огромна част от тях са подписвали декларации да сътрудничат под натиск или по задължение - при служебни пътувания на Запад,срещи със Западни представители у нас и т.н.Но,тези хора реално не са дали и една думичка информация,просто е трябвало да подпишат.От друга страна,ако се отворят всички досиета,ще се осветят много и сега действащи агенти,а знаете,че това не би го направила никоя уважаваща себе си държава.Така че по въпроса за досиетата,смятам,че трябва да има някакъв критерий,при който в тези случаи,които изброих по-горе да бъдат запазени в тайна досиетата.
                              А що се отнася до външния дълг,Боби75,то искам да припомня,че ОГРОМНАТА част от този 12 000 000 000 дълг в долари,който натрупахме в началото на 90 - те,дойде оттам,че по горещото настояване и лобиране от страна на Андрей Карлович,Великото Народно събрание призна дълга на бившата Външнотърговска банка за държавен дълг - НЕПРОСТИМО престъпление от негова страна,защото това беше дълг за над 9 000 000 000 долара,но от частен характер.

Коментар

• Ще остане ли Рахат Дебил минисър на земеделието. Да обявим тото по този въпрос. Аз например казвам, че ще падне до два месеца. Ако Сергей С не справи с него си отива той самия.

Коментар

Working...
                                X