IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
    Дори и човек да поиска да повярва в историята на Матейко за честно забогателите бизнесмени ,когато види подкрепата му за ГЕРБ и ББ и твърденията му,че приватизацията била честна,всякакви съмнения относно морала му отпадат.
    +100

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ще те разочаровам но, не е само Матейко виновен. Някой го е позволил да се случи всичко това. Той "само" се е възползвал. Той и "почтени бизнесмени" от ранга. И ЕМИГРАНТИ има виновни, щото са гласували "за". А после - щипнали навън, че тук гадно. Ами то не е станало така от само себе си. Което НЕ оправдава изцяло Габровеца, разбира се. Ама той е останал тук и е "правил нещо по въпроса", щото е осъзнал, че природата, Вакуум не търпи и така, ТУК, са се открили ниши за добрите в играенето на играта. А наш Мунчо, отива другаде и "бяга", без са осъзнава че, ПРОБЛЕМИТЕ си, ги носи с присъствието си. Както и решенията.
      Доколкото помня градската легенда се събират в столицата около десет генерала, които държат всичко и вземат ключови решения.

Проблем е, че преценката и решенията им са погрешни и недалновидни.

Погрешната преценка е породена от факта, че са обградени от “вечни” привилегии, а реалността се оказва не така пластична както им се иска.

Резултат - вторият ешелон - армията от шофьори, сервитьори, пъргави снабдители, бармани и бодигардове, въобще целият слугинаж ги превзема и им такова таковата.

Това се случва сега - в реално време.

Затова ББ винаги ще прецаква ПП, ДБ и прочее синчета и внуци.

Кой разбрал, разбрал .

Аз лично съм фен на естествения отбор.

Коментар

• Дори и човек да поиска да повярва в историята на Матейко за честно забогателите бизнесмени ,когато види подкрепата му за ГЕРБ и ББ и твърденията му,че приватизацията била честна,всякакви съмнения относно морала му отпадат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Лесно е да се обвинява някой, който не може да даде отпор. Покаже ли дебелия край обаче, мнозина "смелчаци", забравят удобно думите к и се правят, сякаш нищо не е било. Ей нА, едни познати, дрънкаха И ТУК какви ли не глупости и срещу мен (ама "измамник" съм бил, ама "крадец", ама " национален предател" и т.н.) и, като им рекох само, че ги чакам с всички служби и органи да ме съдят и вкарат в затвора, тихо омекват и нищо не следва. Не се товарИ. Имаш ли Правдата на своя страна, и Силата е с теб.
          Ще ме амбицира да стана шеф тука на “неговата” партия. През годините имам бая оферти

Не е лош Матейко, но понякога прекалява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Разбира се, че емигрантите са виновни. Не знам защо отново повдигаш темата, все едно се опитваш да си намериш оправдание.

И не разбрах кои са тези твои хора, които са разпарчетосвали всичко. Нима и ти с с развинтено въображение като онзи с пумите и вярваш на градските легенди?

Участвала ли си в приватизацията? Знаеш ли как се правеше? Щото аз участвах и знам. Само че не видях "наши или твои хора", и не видях някой да крадеше. Точно обратното - имаше търгове за всяка едно предприятие и на тези търгове цените растяха чак до непоносими нива.

Само теоретично ако приемем, че едно единствено предприятие някой го е купил с цел разпарчетосване и продажба, от която да спечели, веднага ще те попитам - защо и ти не отиде на този толкова "печеливш" търг, и да наддаваш, за да лапнеш далаверата?
            Айде ве. А как се купуваше с компенсаторни бонове дето струваха 2-3стинки или 30-50 ПЪТИ по ниска цена се плащаше? само 10% трябваше да се плати с РЕАЛНИ ПАРИ (кредит от банка).
            Ей за този НЕОБЕЗПЕЧЕН ПРЕДИТ от банка не можеше обикновен човек да участва в ДАЛАВЕРАТА. Измамниците имат 30 ПЪТИ предимство, не 2-3 а 30 ПЪТИ. Как да се внедриш
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Разбира се, че не са. Уникално дебелоочие и дебелокожие, въобще да се формулира подобно съждение.

А два идиота даже са ти дали лайк. Хайде пак като за тебе: ЕМИГРАЦИЯТА Е ТЪЖНО СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕКАДЪРНОТО И КРАДЛИВО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И РЕСУРСИТЕ Ѝ ТОЧНО ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ.

Отговорността е изцяло Ваша. Не те визирам тебе лично, нещо което то си позволи нагло без да познаваш личната ми история. Визирам цялата група свине, които още дерибействат и нагло сочат жертвите за виновници.

Много плосък номер.

То е ясно, че си участвал в приватизацията. Наистина се подиграваш с интелигентността на хората. Забравяш, че аз съм добър юрист. Може би съм подготвила бая приватизационни търгове дори в твоята област. Никога не печелеше чуждата фирма . Печелеха наши хора, които най-добре се нагаждаха на “търговите изисквания”.

Не отидох на толкова “печеливш” търг, защото не бях от “нашите хора” и знаех точно какво се случва. Някъде по това време тотално се отвратих и си дигнах чукалата.

Пък ти разказвай небивалици за влакове и се чуди как да харчиш пари. Похитените от тебе поне си мълчат. Само бе ги разказвай на моето поколение, защото всичко помним.

Знаеш ли къде веднага лъсна. Като ти казах да дадеш пари за насърчаване на раждаемостта в твоя район. Подскочи пет метра.

Сега, друго е интересно тук - представяш ли си какво става ако се обърне палачинката? А тя се обръща и всичко се помни.

Щур купон ще настане. Дано си с добре вързани гащи.
              Щото тогава ще плащаш.
              Ще те разочаровам но, не е само Матейко виновен. Някой го е позволил да се случи всичко това. Той "само" се е възползвал. Той и "почтени бизнесмени" от ранга. И ЕМИГРАНТИ има виновни, щото са гласували "за". А после - щипнали навън, че тук гадно. Ами то не е станало така от само себе си. Което НЕ оправдава изцяло Габровеца, разбира се. Ама той е останал тук и е "правил нещо по въпроса", щото е осъзнал, че природата, Вакуум не търпи и така, ТУК, са се открили ниши за добрите в играенето на играта. А наш Мунчо, отива другаде и "бяга", без са осъзнава че, ПРОБЛЕМИТЕ си, ги носи с присъствието си. Както и решенията.
              Last edited by Pyramid; 26.02.2025, 09:37.

Коментар

Разбира се, че емигрантите са виновни. Не знам защо отново повдигаш темата, все едно се опитваш да си намериш оправдание.

И не разбрах кои са тези твои хора, които са разпарчетосвали всичко. Нима и ти с с развинтено въображение като онзи с пумите и вярваш на градските легенди?

Участвала ли си в приватизацията? Знаеш ли как се правеше? Щото аз участвах и знам. Само че не видях "наши или твои хора", и не видях някой да крадеше. Точно обратното - имаше търгове за всяка едно предприятие и на тези търгове цените растяха чак до непоносими нива.

Само теоретично ако приемем, че едно единствено предприятие някой го е купил с цел разпарчетосване и продажба, от която да спечели, веднага ще те попитам - защо и ти не отиде на този толкова "печеливш" търг, и да наддаваш, за да лапнеш далаверата?
                Разбира се, че не са. Уникално дебелоочие и дебелокожие, въобще да се формулира подобно съждение.

А два идиота даже са ти дали лайк. Хайде пак като за тебе: ЕМИГРАЦИЯТА Е ТЪЖНО СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕКАДЪРНОТО И КРАДЛИВО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И РЕСУРСИТЕ Ѝ ТОЧНО ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ.

Отговорността е изцяло Ваша. Не те визирам тебе лично, нещо което то си позволи нагло без да познаваш личната ми история. Визирам цялата група свине, които още дерибействат и нагло сочат жертвите за виновници. Типичен комунистически и ДС подход между другото. Идеите за “дезертьорство”, “предателство”, ограничение в пътуванията и издевателства над населението са си директна носталгия по крепостничеството и съветските методи за гнусен контрол над хората.

Мъката на такива като теб, е че им избяга работната ръка, която не е съгласна някой дерибей да ги яха за жълти стотинки. Оттам и целия вой. А бяхте свикнали.

Много плосък номер. А става дума за обикновен икономически феномен. Абсурдът е, че тази обществена група вкарва и пари в бг. И пак чувам твоята абсурдна теза, която специално за европейската емиграция е тотално неиздържана, щото бг се крепи на еврофондовете, а те пак са моите данъци.

То е ясно, че си участвал в приватизацията. Наистина се подиграваш с интелигентността на хората. Забравяш, че аз съм добър юрист. Може би съм подготвила бая приватизационни търгове дори в твоята област. Никога не печелеше чуждата фирма . Печелеха наши хора, които най-добре се нагаждаха на “търговите изисквания”, които, както и университетските конкурси бяха създадени “по мярка”. С кого си мислиш, че разговаряш?

Не отидох на толкова “печеливш” търг, защото не бях от “нашите хора” и знаех точно какво се случва. Някъде по това време тотално се отвратих и си дигнах чукалата.

Пък ти разказвай небивалици за срещи във влакове и се чуди как да харчиш пари. По-хитрите от тебе поне си мълчат. Само не ги разказвай всичките тези небивалици на хора от моето поколение, защото всичко помним.

Знаеш ли къде веднага лъсна? Като ти казах да дадеш пари за насърчаване на раждаемостта в твоя район. Подскочи пет метра. Бръкнат ли ти в Джоба настава голяма драма - иначе си много добър в изчисляването на това кой какво бил бил дължал. Ти съвсем се самозабрави.

Сега, друго е интересно тук - представяш ли си какво става ако се обърне палачинката? А тя се обръща и всичко се помни.

Върховната драма ще настане ако сериозно ти бръкнат в джоба, което предвид настоящите времена не е изключено. Щур купон ще настане. Дано си с добре вързани гащи. Щото тогава ще трябва да плащаш.

Така че дръж се на амбразурата и не ни разправяй врели некипели.

Силата ти е във фундаменталните на̀уки .
                Last edited by Selena2024; 26.02.2025, 09:39.

Коментар

Хохохо - ама емигрантите били виновни. Колко ловко и колко плоско.

Иначе “нашите хора” вече гледат към светлото бъдеще.

Нали се уредиха и разпарчетосаха всичко де що можеше да се обере.

Найс.
                  Лесно е да се обвинява някой, който не може да даде отпор. Покаже ли дебелия край обаче, мнозина "смелчаци", забравят удобно думите к и се правят, сякаш нищо не е било. Ей нА, едни познати, дрънкаха И ТУК какви ли не глупости и срещу мен (ама "измамник" съм бил, ама "крадец", ама " национален предател" и т.н.) и, като им рекох само, че ги чакам с всички служби и органи да ме съдят и вкарат в затвора, тихо омекват и нищо не следва. Не се товарИ. Имаш ли Правдата на своя страна, и Силата е с теб.

Коментар

Найс.

Last edited by Mateev; 26.02.2025, 00:26.

Коментар

• Коментар

Може и да си прав, но аз си имам една моя си поговорка - нямам втори живот, за да проверя какво би станало, ако в миналото избера друга алтернатива. Затова много много не се вживявам в миналото - ами то си е такова, каквото е било. По-добре човек да концентрира усилията си да предвиди бъдещето (доколкото може), и при правилна прогноза да извлече дивиденти от това.

По линията на времето могат да възникват много парадокси, при които лошото да доведе до добро и обратното - доброто да доведе до лошо. Например Александър Македонски лош ли е бил или добър? Избил е толкова много хора, но в същото време е въвел гръцката култура на юг и на изток. Хитлер лош ли е бил или добър? Ами я си представи в една алтернативна реалност, в която Хитлер умира от болест по време на Първата Световна Война и с това се предотвратява Втората Световна. На пръв поглед е добро, но един злодей, който е бил убит през втората световна в нашата реалност, оцелява в алтернативната реалност, и сам предизвиква война няколко години по-късно, но този път това вече е ядрена война, затриваща 90% от човечеството. А сега де?

Така че нека да не гадаем какво е можело и е било по-добре да се направи в миналото, защото да не се окаже, че вместо да изпишем вежди, да извадим очи. Миналото си е такова, каквото е, и точка по въпроса. Няма криви, няма прави, няма виновни за каквото и да било - просто така са се развивали историческите процеси и точка по въпроса.

Найс.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

така е щото кадърността на управниците ни е на такова НИВО. Вземаш без пари, разпродаваш и след мен и потоп. 35 години на върха на пирамидата са точно такива хора и ВСИЧКИ ГИ ЗНАЕМ, че всеки ден ни се подиграват по медиите
                          А ти какво направи, за да не са ни такива управниците?
                          Защо ти не стана управник, та да ни управляваш "по-умно и по-честно"?

Коментар

• Първоначално изпратено от lost in fx Разгледай мнение

По тая логика се разсипаха много производства! Защо нарязаха примерно напоителните системи и фабриките за скрап вместо да ги модернизират, да се запазят специалистите и работните места, да се наемат нови млади и сега да имаме продукция? Защо разпродадоха и нарязаха Кремиковци като можеше да се модернизира, да стане чисто, да мине от въглища на газ и ток, и сега да изнася продукция за милиарди? Да не е спряло търсенето на стомана? Не внасяме от Китай....

Нали си от Габрово? Сигурно знаеш как ликвидираха Капитан Дядо Никола което беше най голямото производство за пластмасови тръби на балканите. Ето сега цялата страна се нуждае от ремонти на водопреносните и канализациионните мрежи и внасяме тръбите от чужбина.

Те са стотици такива примери за съсипани производства. Щото е по лесно да режеш и да продаваш днес за 100 милиона лв вместо да мислиш 20 години напред и да спечелиш 100 милиарда.
                            така е щото кадърността на управниците ни е на такова НИВО. Вземаш без пари, разпродаваш и след мен и потоп. 35 години на върха на пирамидата са точно такива хора и ВСИЧКИ ГИ ЗНАЕМ, че всеки ден ни се подиграват по медиите
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Може и да си прав, но аз си имам една моя си поговорка - нямам втори живот, за да проверя какво би станало, ако в миналото избера друга алтернатива. Затова много много не се вживявам в миналото - ами то си е такова, каквото е било. По-добре човек да концентрира усилията си да предвиди бъдещето (доколкото може), и при правилна прогноза да извлече дивиденти от това.
                              "A society grows great when old men plant trees in whose shade they shall never sit."

Та ако искаме да имаме велика и богата страна трябва да мислим напред в бъдещето и за следващите поколения до колкото това е възможно.
                              Животът ден за ден е присъщ за примитивните общества.

Коментар

• Първоначално изпратено от lost in fx Разгледай мнение

По тая логика се разсипаха много производства! Защо нарязаха примерно напоителните системи и фабриките за скрап вместо да ги модернизират, да се запазят специалистите и работните места, да се наемат нови млади и сега да имаме продукция? Защо разпродадоха и нарязаха Кремиковци като можеше да се модернизира, да стане чисто, да мине от въглища на газ и ток, и сега да изнася продукция за милиарди? Да не е спряло търсенето на стомана? Не внасяме от Китай....

Нали си от Габрово? Сигурно знаеш как ликвидираха Капитан Дядо Никола което беше най голямото производство за пластмасови тръби на балканите. Ето сега цялата страна се нуждае от ремонти на водопреносните и канализациионните мрежи и внасяме тръбите от чужбина.

Те са стотици такива примери за съсипани производства. Щото е по лесно да режеш и да продаваш днес за 100 милиона лв вместо да мислиш 20 години напред и да спечелиш 100 милиарда.

По линията на времето могат да възникват много парадокси, при които лошото да доведе до добро и обратното - доброто да доведе до лошо. Например Александър Македонски лош ли е бил или добър? Избил е толкова много хора, но в същото време е въвел гръцката култура на юг и на изток. Хитлер лош ли е бил или добър? Ами я си представи в една алтернативна реалност, в която Хитлер умира от болест по време на Първата Световна Война и с това се предотвратява Втората Световна. На пръв поглед е добро, но един злодей, който е бил убит през втората световна в нашата реалност, оцелява в алтернативната реалност, и сам предизвиква война няколко години по-късно, но този път това вече е ядрена война, затриваща 90% от човечеството. А сега де?

Така че нека да не гадаем какво е можело и е било по-добре да се направи в миналото, защото да не се окаже, че вместо да изпишем вежди, да извадим очи. Миналото си е такова, каквото е, и точка по въпроса. Няма криви, няма прави, няма виновни за каквото и да било - просто така са се развивали историческите процеси и точка по въпроса.
                                Last edited by Mateev; 25.02.2025, 21:41.

Коментар

Working...
                                X