IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
    Матеев е предприемач и гледа от собствената си камбанария ,но пропуска един фундаментален факт....А той е ,че само около 10% от хората стават за предприемачи,а другите около 90% са наемни работници...Като наемен работник е и изпълнителен директор с примерно 200 000лв. годишна заплата с бонусите...А предриемач е и собственика на малката бакалийка,дето "изкарва" доста по-малко от гореспоменатия директор....

Когато една страна е в икономичиско фиаско,каквито бяха примерно първите петнадесетина години от прехода,то за хората с предприемачиски дух това не само ,че не беше проблем,а даже - голяма възможност и много голяма част от тях се възползваха по най-добрия начин...А ...това,че имало много злоупотреби и т.н. - ами, когато се създава първоначалният капитал,в каквато фаза беше България по това време,обикновено има и доста злоупотреби - показва го световната практика.....

Но за огромна част от тези,които трябваше да бъдат наемани ,си беше меко казано- малка катастрофа....Не само, че предлаганите възнагражденията бяха отчайващо малки/МРЗ в продължение на повече от десет години се движеше между 30 - 100ДМ/,ами и предлаганите места бяха доста по-малко от нуждаещите се от тези работни места, което налагаше за тези мизерни доходи,човек да се конкурира с още няколко души...

И това принуди една немалка част от наемния труд да направи най-логичното нещо - да потърси място в света,където да може да продаде труда си,в повечето случаи в пъти по-изгодно,пред алтернативата да е безработен ,или да работи и да мизерства в буквалния смисъл....

Да наричаш тези хора - некадърници,предатели,лузъри и т.н. си е меко казано цинично.....
    Много дълго оправдание измисли, за да оправдаеш, че крадците не са крадци. Явно ставаш за адвокат. Аз пък ще ти отговоря с един единствен въпрос:

Какво щеше да се случи с България, ако вместо 50% беше емигрирало 100% от работоспособното население?

Може и Селена да ми потговори ...
    Last edited by Mateev; 26.02.2025, 19:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение
      Матеев е предприемач и гледа от собствената си камбанария ,но пропуска един фундаментален факт....А той е ,че само около 10% от хората стават за предприемачи,а другите около 90% са наемни работници...Като наемен работник е и изпълнителен директор с примерно 200 000лв. годишна заплата с бонусите...А предриемач е и собственика на малката бакалийка,дето "изкарва" доста по-малко от гореспоменатия директор....

Когато една страна е в икономичиско фиаско,каквито бяха примерно първите петнадесетина години от прехода,то за хората с предприемачиски дух това не само ,че не беше проблем,а даже - голяма възможност и много голяма част от тях се възползваха по най-добрия начин...А ...това,че имало много злоупотреби и т.н. - ами, когато се създава първоначалният капитал,в каквато фаза беше България по това време,обикновено има и доста злоупотреби - показва го световната практика.....

Но за огромна част от тези,които трябваше да бъдат наемани ,си беше меко казано- малка катастрофа....Не само, че предлаганите възнагражденията бяха отчайващо малки/МРЗ в продължение на повече от десет години се движеше между 30 - 100ДМ/,ами и предлаганите места бяха доста по-малко от нуждаещите се от тези работни места, което налагаше за тези мизерни доходи,човек да се конкурира с още няколко души...

И това принуди една немалка част от наемния труд да направи най-логичното нещо - да потърси място в света,където да може да продаде труда си,в повечето случаи в пъти по-изгодно,а не да работи и да мизерства в буквалния смисъл....

Да наричаш тези хора - некадърници,предатели,лузъри и т.н. си е меко казано цинично.....
      +100.

Коментар

• Матеев е предприемач и гледа от собствената си камбанария ,но пропуска един фундаментален факт....А той е ,че само около 10% от хората стават за предприемачи,а другите около 90% са наемни работници...Като наемен работник е и изпълнителен директор с примерно 200 000лв. годишна заплата с бонусите...А предриемач е и собственика на малката бакалийка,дето "изкарва" доста по-малко от гореспоменатия директор....

И това принуди една немалка част от наемния труд да направи най-логичното нещо - да потърси място в света,където да може да продаде труда си,в повечето случаи в пъти по-изгодно,пред алтернативата да е безработен ,или да работи и да мизерства в буквалния смисъл....

Last edited by Retro_696; 26.02.2025, 18:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Напразно се палиш за глупости. "Заслужили" били. СЛОЖЕНИ СА ТАМ, ЗАЩОТО СЛУШКАТ. Друг, възможно, би те попитал "- Добре де, а ти какво направи, за да са там само интелигентни и заслужили?" Ама аз няма да питам. Сещам се за "необходимото зло", корупцията, и какво да питам, когато всичко е ясно?
          Старши пак не си разбрал. Матейко лично мен ме обвинява в корупция и че съм психопат. Затова му отговарям за себе си.За никой друг не мога да отговорям. Колкото до здравия разум и клипът с пумата още чакам Матейко да докаже, че е фалшив .Не го е направил и няма да го направи,щото е 100 процента автентичен.
          И аз не твърдя ,че щом някой участва в корупция е некадърен.Но от морална гледна точка ненавиждам корупцията.
          И Матейко толкова се е самозабравил,че изкарва всеки, който не е богат като него,лузър,некадърник и така нататък. Аз лично не се обиждам,но това показва тоя човек с какво мислене е.
          Last edited by mirodes; 26.02.2025, 18:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Хахахаха. За нищо от написаното нямаш доказателства. Същото се отнася и по отношение на теб естествено, но има неща,които правят впечатление. Определяш корупцията като нещо необходимо и не чак толкова отрицателно, с голи гърди защитаваш ГЕРБ и ББ, което никой друг не прави в тоя форум по отношение на някоя партия,знаеш всички схеми, по които един депутат може за помогне на бизнеса,пишеш, че нямало нищо нередно при приватизацията.
            Та на всеки човек със здрав разум почват да му се изясняват нещата.
            Колкото до психологическия портрет три пъти съм преминавал през психотест в Института по психология на МВР,а там работят много сериозни специалисти и ако бях психопат изобщо нямаше да ме приемат на работа или щяха да ме изхвърлят. Но съм сигурен, че някои от участниците във форума не биха издържали тоя психотест. Като част от него е свързан и с склонността към корупция .
            Отзад напред, докато не сум забравил:
            1. Няма бе. НИКАКВА корупция няма нито в МВР, нито в мин.на правосъдието, нито никъде в държавната власт. Ти си минавал психологически тест/портрет и, щом теб не са те уловил в склонности за корупция, значи, там са само читалищни, ама съвсем, нито капка, НЕ прикрити хора, достатъчно интелигентни, за да излъжат теста. Или не са проверява ли всички, или са се хванали само глупави.
            2."Здрав разум",.показват абс.всички ЖИВОТНИ:
            Дават ли ти, Еж, гонят ли те -беж!"
            И? Много хора с т.нар.здрав разум, на такива партенки се хващат че, да ти стане неудобно. Сещам се за едни пуми...
            3.Матейко, колкото и да.ме дразни, на моменти, ща-не ща, го разбирам: Някои номера, корупционни практики и т.н., на бизнеса, му го налагат от властта. В смисъл, губят му време, сили, готмозят го с проверки (къде основателни но, къдеми съвсем не). Имам приятели с дребен бизнес, жалвали са ми се че, "не почерпят ли", не им.разрешават изност, губят им по 2 седмици за елементарна митническа проверка на документи от 1 страничка, принуждават ги да претоварват наново тонове продукт, проверен предния ден и т.н.И сега си мисля че, още им седят на вход и на изход, и намигват "- Ако дадеш ХХХ, минаваш за 5.мин.общо."
            4. Струва ми се, повечето бизнесмени тук, са минсвали по този път.
            5.НЕ ОПРАВДАВАМ, когато се купуват хора от политиката но, не всички имат толкова здрави морални устои. И от двете страни. И някой все поддава.
            6.За схемите... ами и там е "или те мен, или аз тях, или си хванат в клещи и няма мърдане.
            итиката7.И за най-големите изроди в политиката, някой гласува. Просто, Матеев поне откро ено си призна но, други...
            7.Това, да си морален и да си способен И да построиш бизнес, са различни неща. Корелацоя НЯМА. Това, че всеки сам е избрал друг път, е израз на дори минимален свободен избор. НЕ ПРИЕМАМ и твърдениетона Матейко, че щом някой не е правил бизнес, е глупав, лузър, некадърник и т.н.Знае ли.неговите обстоятелства, мотиви, интереси? Кога е опитал, првз какво е минал, с какво /в т.ч.и с човешки подлости и т.н./ се е сблъскал, кого е запазил кого и камво в изгубил...
            НЕ. Ами грозно е, наред да се оплюват други само, защото сам си се видял с пари. Карай си 7-те Ауди-та и си свиркай, НЕ си Единствен Верен и Правилен.
            Който разбрал-разбрал. Мисля, изразих се ясно.
            Last edited by Pyramid; 26.02.2025, 19:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Хубава тема стана, ама вземи да смениш заглавието на жалвания на провалили се в живота хора, търсещи друг виновник за собствената си некадърност.

Разбира се според тях ако нямаше кражби и корупция в тази държава, всичките те щяха да си милионери и милиардери. Нищо че на повечето от тях мозъка им е едноклетъчен.

Аз пък ще ви кажа моето мнение - хората във висините на властта и във висините на икономиката са високоинтелигентни и са си заслужили мястото, което заемат в момента, с честна и почтена борба с разни нискоинтелигентни олигофрени, бягали от училище и после мързелували цял живот.

В пазарната икономика няма нито една държавна или частна институция, където някой олигофрен да има шанс да го сложат за ръководител, но това не им пречи на олигофрените да си го мечтаят точно това.

Да не говорим пък за емигрантите крадци, защото при тях е още по-лошо - крадеца вика дръжте крадеца.
              Напразно се палиш за глупости. "Заслужили" били. СЛОЖЕНИ СА ТАМ, ЗАЩОТО СЛУШКАТ. Друг, възможно, би те попитал "- Добре де, а ти какво направи, за да са там само интелигентни и заслужили?" Ама аз няма да питам. Сещам се за "необходимото зло", корупцията, и какво да питам, когато всичко е ясно?
              Last edited by Pyramid; 26.02.2025, 17:36.

Коментар

Разбира се, че емигрантите са виновни. Не знам защо отново повдигаш темата, все едно се опитваш да си намериш оправдание.

И не разбрах кои са тези твои хора, които са разпарчетосвали всичко. Нима и ти с с развинтено въображение като онзи с пумите и вярваш на градските легенди?

Участвала ли си в приватизацията? Знаеш ли как се правеше? Щото аз участвах и знам. Само че не видях "наши или твои хора", и не видях някой да крадеше. Точно обратното - имаше търгове за всяка едно предприятие и на тези търгове цените растяха чак до непоносими нива.

Само теоретично ако приемем, че едно единствено предприятие някой го е купил с цел разпарчетосване и продажба, от която да спечели, веднага ще те попитам - защо и ти не отиде на този толкова "печеливш" търг, и да наддаваш, за да лапнеш далаверата?
                Лично съм присъствал на организирано събитие (рожден ден) и на рожденника му подариха действащо предприятие. По линия на приватизацията.
                Това е събитие от преди 22-23 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Неиздържано по отношение на емиграцията.

Частично вярно по другите критерии.

Червената боичка говори доста .

Дори сто пъти повторена лъжата не става истина.

Затварям темата поради отегчение.
                  Червената боя е като истерично крещяща жена.Един уверен в себе си мъж никога не би крещял истерично.Още повече става въпрос за сериозен бизнесмен. Което говори за тежки комплекси.

Коментар

Хубава тема стана, ама вземи да смениш заглавието на жалвания на провалили се в живота хора, търсещи друг виновник за собствената си некадърност.

Разбира се според тях ако нямаше кражби и корупция в тази държава, всичките те щяха да си милионери и милиардери. Нищо че на повечето от тях мозъка им е едноклетъчен.

Аз пък ще ви кажа моето мнение - хората във висините на властта и във висините на икономиката са високоинтелигентни и са си заслужили мястото, което заемат в момента, с честна и почтена борба с разни нискоинтелигентни олигофрени, бягали от училище и после мързелували цял живот.

В пазарната икономика няма нито една държавна или частна институция, където някой олигофрен да има шанс да го сложат за ръководител, но това не им пречи на олигофрените да си го мечтаят точно това.

Да не говорим пък за емигрантите крадци, защото при тях е още по-лошо - крадеца вика дръжте крадеца.
                    Неиздържано по отношение на емиграцията.

Частично вярно по другите критерии.

Червената боичка говори доста .

Дори сто пъти повторена лъжата не става истина.

Затварям темата поради отегчение.

Коментар

Добре, явно за да го разбереш, ще трябва по друг начин. Ти си корумпирана мутра защото цял живот си получавал подкупи от престъпници, за да ги покриваш. Мутра си защото си имаш вземане и даване с мутри, значи и ти си такъв. Лъжец си защото нямаш нито един постинг, в който да си казал истината. Крадец си, защото спасяваш други крадци, и те ти се отблагодаряват с крадени коли и какви ли не друго. Провалил си се в живота, защото толкова много пари са минали през ръцете ти, но ти ги изяде, изпи и проигра на комар. Парашутист си, защото си се уредил на тази длъжност с връзки, въпреки тоталната ти некадърност. Психопат си, защото ИИ проанализира твоитв постинги и ти направи психологически портрет.

И хич не започвай да ми се оправдаваш, защото аз съм абсолютно сигурен в написаното от мене и имам доказателства. Мястото ти е зад решетките, ама си подкупил прокурора. Престъпността в България се вихри именно защото такива като тебе срещу тлъсти пачки пускате престъпниците на свобода.
                      Хахахаха. За нищо от написаното нямаш доказателства. Същото се отнася и по отношение на теб естествено, но има неща,които правят впечатление. Определяш корупцията като нещо необходимо и не чак толкова отрицателно, с голи гърди защитаваш ГЕРБ и ББ, което никой друг не прави в тоя форум по отношение на някоя партия,знаеш всички схеми, по които един депутат може за помогне на бизнеса,пишеш, че нямало нищо нередно при приватизацията.
                      Та на всеки човек със здрав разум почват да му се изясняват нещата.
                      Колкото до психологическия портрет три пъти съм преминавал през психотест в Института по психология на МВР,а там работят много сериозни специалисти и ако бях психопат изобщо нямаше да ме приемат на работа или щяха да ме изхвърлят. Но съм сигурен, че някои от участниците във форума не биха издържали тоя психотест. Като част от него е свързан и с склонността към корупция .
                      Last edited by mirodes; 26.02.2025, 15:57.

Коментар

Смешко-къде прочете,че някой се жалва,че се е"провалил"в живота и някой друг му е виновен. Коментираме бандитската приватизация и мутрите бизнесмени. А кой как е" заслужил "да бъде на даден пост е ясно в България процъфтява шуробаджанащината.
                        И тъй като явно визираш и мен ще ти кажа,че никога не съм кандидатствал за ръководни постове, за да кажа, че някой друг е предпочетен пред мен,но имам наблюдения как кадърни хора са били прецаквани заради връзкари.Иначе за моята съдба отговорността си е изцяло моя.
                        Това ви е на мутрите опорката-щом някой отбелязва отрицателните неща в България значи е лузър и завижда на другите.Не завиждам на никой за нищо, но това не означава ,че като виждам нередни неща ще си мълча.
                        Добре, явно за да го разбереш, ще трябва по друг начин. Ти си корумпирана мутра защото цял живот си получавал подкупи от престъпници, за да ги покриваш. Мутра си защото си имаш вземане и даване с мутри, значи и ти си такъв. Лъжец си защото нямаш нито един постинг, в който да си казал истината. Крадец си, защото спасяваш други крадци, и те ти се отблагодаряват с крадени коли и какви ли не друго. Провалил си се в живота, защото толкова много пари са минали през ръцете ти, но ти ги изяде, изпи и проигра на комар. Парашутист си, защото си се уредил на тази длъжност с връзки, въпреки тоталната ти некадърност. Психопат си, защото ИИ проанализира твоитв постинги и ти направи психологически портрет.

И хич не започвай да ми се оправдаваш, защото аз съм абсолютно сигурен в написаното от мене и имам доказателства. Мястото ти е зад решетките, ама си подкупил прокурора. Престъпността в България се вихри именно защото такива като тебе срещу тлъсти пачки пускате престъпниците на свобода.

Коментар

Смешко-къде прочете,че някой се жалва,че се е"провалил"в живота и някой друг му е виновен. Коментираме бандитската приватизация и мутрите бизнесмени. А кой как е" заслужил "да бъде на даден пост е ясно в България процъфтява шуробаджанащината.
                          И тъй като явно визираш и мен ще ти кажа,че никога не съм кандидатствал за ръководни постове, за да кажа, че някой друг е предпочетен пред мен,но имам наблюдения как кадърни хора са били прецаквани заради връзкари.Иначе за моята съдба отговорността си е изцяло моя.
                          Това ви е на мутрите опорката-щом някой отбелязва отрицателните неща в България значи е лузър и завижда на другите.Не завиждам на никой за нищо, но това не означава ,че като виждам нередни неща ще си мълча.
                          Last edited by mirodes; 26.02.2025, 14:54.

Коментар

• Хубава тема стана, ама вземи да смениш заглавието на жалвания на провалили се в живота хора, търсещи друг виновник за собствената си некадърност.

Last edited by Mateev; 26.02.2025, 14:21.

Коментар

Дори и човек да поиска да повярва в историята на Матейко за честно забогателите бизнесмени ,когато види подкрепата му за ГЕРБ и ББ и твърденията му,че приватизацията била честна,всякакви съмнения относно морала му отпадат.
                              Сигурно има И такива. Аз познавам поне един. Ама който е олигарх (забогатял покрай връзките си с властта и с корупция па, била тя и "необходимо зло") е по-редно да си затрае, в определе и случаи. [ Така или иначе, кинтите кой ще им ги вземе, следващите ли олигарси?]. Моралът си е морал и не започва от утре.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Айде ве. А как се купуваше с компенсаторни бонове дето струваха 2-3стинки или 30-50 ПЪТИ по ниска цена се плащаше? само 10% трябваше да се плати с РЕАЛНИ ПАРИ (кредит от банка).
                                Ей за този НЕОБЕЗПЕЧЕН ПРЕДИТ от банка не можеше обикновен човек да участва в ДАЛАВЕРАТА. Измамниците имат 30 ПЪТИ предимство, не 2-3 а 30 ПЪТИ. Как да се внедриш
                                Да не говорим колко банки се източиха пак от “наши хора” и всичко удобно се замете под килима.

Коментар

Working...
                                X