Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
На какво се дължи твоята цифрова трансформация от 13,5 в 14,5?
В защита на Мирето: ако отрежете неговата гледна точка губите вид перспектива. Той не винаги говори глупости.Last edited by Pyramid; Вчера, 19:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ами залита, аз го питах но, за мълча. Егицентрично вярва че, единствено такива като него са важни, а останалите, явно, брои за баласт. Да, ама не: Минимум, са потребители (на стоки и услуги) но, без тях, с комплекса други ползи, които носят тези хора, една икономика, не може да бъде балансирана а обществото - жизнено и устойчиво. И.не, не мисля че, е новина за Матеев. Опитва се да обезцени чуждите достижения, и да концентрира всички похвали върху себе си. Грешна стратегия но, пред някои минава.
Аз имах късмета да получа и добро икономическо образование. Някои неща не ги хваща, но е отворил и поддържа работни места. Браво на него. Да отвориш и поддържаш работни места не е лека работа (от личен опит ти го споделям).
Изискват се качества, които видно и оттук Матейко притежава. Не можем да кажем на черното бяло.
- 1 like
Коментар
-
Няма да има никакво икономическо събуждане. Няма кой да го направи! Всичко отдавна е приключило за тази цивилизация но чак сега почва да става явно за всички че си караме някак по инерция и харчим богатството и ресурсите натрупани от последните 50 години и генерираме дългове.
В темата за демографията още преди години коментирахме причините поради които икономически растеж вече е не е възможен на голям мащаб.
Вижте примерно икономическите показатели на Япония и ще разберете за какво става въпрос. Това което преживява Япония ще се разпространи по целия свят и това ще е нашата реалност през следващите 30 години. После вече не се знае. Може нещо да се обърне. Но имайте предвид че там икономиката още не е излязла от рецесията от 1995г. и покупателната способност на населението продължава да намалява всяка година въпреки че са толкова развити технологично. Ние сме без тези технологии и сме по мързеливи и глупави. Всеки да си прави сметката какво ни очаква.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не. Не му е затова проблем. И на мен не ми е. Проблем е агресивната глупост в излишък на същия този субект (да не го изчислявам пак).
В защита на Мирето: ако отрежете неговата гледна точка губите вид перспектива. Той не винаги говори глупости.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Пак доста неверни начални постановки и липса на грамотност. Лекар, художник, артист, адвокат - всички без пожарникари и военни в съвременната капиталистическа икономика са в сектор услуги. Могат да създават работни места и да плащат данъци.
Делът на сектор услуги в най-развитите западни икономики конкурира сектор производство.
Предполагам, че за теб е “новина”. Реален принос в икономиката може да има всеки, който отваря работни места, плаща заплати и осигурява работници.
Надолу също погрешни постулати относно “бачкаторите”. Каква икономика ще правиш без работна ръка? Както го виждаш транспорта без шофьорите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеПърво трябва да си изясним кой може да направи една икономика развита? Ами това са интелигентните хора, ама не всички, а само тези, които имат допълнително една камара други качества. Иначе във всеки един институт има много интелигентни младежи, така да се каже каймака на обществото, но не всеки един от тях успява да направи бизнес и с това да започне да развива икономиката и обществото. Има например много професии, които са жизнено важни, и които се нуждаят от интелигентни хора, но които не дават никакъв принос за развитието на икономиката - напр. Лекари, Художници, Музиканти, Артисти, Военни, Пожарникари, Адвокати и т.н.
Реален принос за развитието на икономиката могат да дадат само младежите, които започнат да развиват бизнес в областта на индустрията, селското стопанство, високите технологии - тоест там, където се получава принадена стойност, а не там, където тя се харчи. Тоест само една малка част от интелигентните хора успяват да дадат сериозен принос за икономиката като създатели и управители на фирми. Останалата част стават високо квалифицирани кадри, като техния принос също е съществен, защото високоразвита иконокмика не може без висококвалифицирани кадри.
Какво се случва с нискоквалифицираните кадри?
Ами във всяка една иконимика те имат най-ниските заплати просто защото заемат длъжности, в които няма - докери, портиери, чистачи, шофьори на ТИР-ове или таксита, бачкатори с мускупи напр. в строителството или в селското стопанство т.н. Имат ли тези хора принос към икономиката? Имат, но много слаб. Техният принос е най-вече като консуматори, заради които трябва да се произвежда продукция да ги храни, облича и т.н.
Делът на сектор услуги в най-развитите западни икономики конкурира сектор производство.
Предполагам, че за теб е “новина”. Реален принос в икономиката може да има всеки, който отваря работни места, плаща заплати и осигурява работници.
Надолу също погрешни постулати относно “бачкаторите”. Каква икономика ще правиш без работна ръка? Както го виждаш транспорта без шофьорите?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ами дай критерии за измерване на богатството. Аз ти давам БВП на човек от населението, средна заплата, данни от специализираният сайт Нумбео.Ти ми пишеш глупости за човешки критерии.
Коментар
-
И пак не четеш внимателно. МВФ и СБ симимат други цели, за които, твзи "измерватели" им вършат някаква работа. Самомче, нито ти, нито аз, сме МВФ/СБ.
Коментар
-
Е малко ли е това?Не случайно БВП се използва от МВФ и Световната банка.
Коментар
-
По човешки
Коментар
-
Да? БВП е ЕДИНСТВЕНО ПЪЛНА СУМА.НА ТРАНЗАКЦИИТЕ В ИКОНОМИКАТА. Нищо повече. И,.когато една икономика дълго време е напомпвана с инфлация но, под нея, НЕ СТОИ физически продукт в пълната си хубост тон-километър-бройки, просто имаме една страна С МНОГО И ОБЕЗЦЕНЕНИ ПАРИ, в която, има на брой МНОГО НА БРОЙ НУЛИ НА ХАРТИЯТА но, там, напр.с 1 долар. И 1 кафе не можеш си взе, докато другаде, и 10 може да са, и кратно по-хубави.
Обърни внимание, какво ти пише Р.Кийосаки:
Коментар
-
По-умни от теб хора са преценили,че БВП на човек от населението е показател за богатство.
Обърни внимание, какво ти пише Р.Кийосаки:БОГАТСТВОТО, ТОВА Е ВРЕМЕ. Времето, което, можеш да живееш, без промяна в потребителските си навици АКО
ИЗВЕДНЪЖ СПРЕШ ВСИЧКИТЕ СИ ПРИХОДИ И ОСТАНЕШ ДА ХАРЧИШ САМО БРОЕНИ ПАРИLast edited by Pyramid; Вчера, 17:53.
Коментар
-
Аз пък защо съм чувал че, в Босна, се живеело по-добре?Last edited by mirodes; Вчера, 17:46.
Коментар
Коментар