IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България по пътя на Венецуела

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Всеки бизнес има различно ниво на рентабилност. За Дънди България може да е перфектното място, мръсната част от бизнеса стои в България а концентрата се изнася. На всичкото отгоре питай местните каква е по документи и реалната концентрацията за злато в концентрата и ше ти стане ясно , че Дънди не е в България за да плаща а да точи защото основната част от печалбата им не е в България. Нефтохим какво ? Те доскоро не плащаха данъци даже и при 10%. Даваш примери с бизнеси , които по един или друг начин са локнати към България. Те ше останат, може да се опитат да изнесат управлението и част от печалбата , но трябва да имат представителсво в страната персонал и т.н.така , че те не ме притесняват. Какво става обаче с ИТ компаниите, гръцките фирми , които се изнесоха от Гърция 2016-та и подобни , които ползват България само като хост. Много бях изненадан , че България изнася зехтин. После видях някъде че само в Петрич има регистрирани 17,000 гръцки фирми. Дали са толкова и доколко който го е поствал с надежден сорс оставям на теб да провериш. Поинта ми е че има малки бизнеси, които са дошли само заради това че са се заблудили че ше получат съшото каквото са имали в страните където са оперирали но с по-малки данъчни ставки. После ги е ударила действитеността и някои ведннага са се изнесли , но на други им е било прекаленои скъпо да се местят толкова често и са останали та сега са на кантар. Ше ги загубите всички изведнъж и то повреме на рецесия.

P.S. 17000 фирми , всяка да плаща по 10к евро са 170 млн от въздуха. Ма за да плащат 10к трябва да имат 100к оборот а те не са дошли в България да им е малък оборота. Ако са некои. като моята сигурно само тия в Петрич носят половин един млрд евро и ползват само по една пошенска кутия в страната. Тука много се споменава някакво "мяу", но тия фирми практически за една нощ се преместиха в България и за оше толкова време може да минат в Македония или Турция. И това е само едно перце. Ако тръгне кервана тогава ше видите "мяу"
    Ще загубим 1млрд от малките ама ще спечелим 10 МИЛИАРДА от големите. От малките не е много ясно щото ще има НЕОБЛАГАЕМ минимум. Той ще помогне на стотици хиляди семейни фирми да оцелеят
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение

Слабичко е нашето образование. Местните трудно правят разлика между придобиване на индивидуални осигурителни права, акциз, ДДС, имотен и подоходен данък. Още много мъка предстои...
      Ако можех на момента ще попълня декларация, че се отказвам от всичките си здравни, осигурителни и всякакви други измислени права, от които така или иначе не се ползвам по никакъв начин, и не само това, ами тези пари дори не отиват за социални или инфраструктурни проекти, а някой ги краде. Дали ще е от правителството, дали ще е от финансов спекулант с пенсионен фонд, дали ще е доктора със здравната каса, аз от тея данъци, които ми се удържат не виждам никаква полза. В САЩ до 1913 година не са имали данък върху доходите, но после са ги "ограмотили".
      Last edited by Kris_; 06.05.2023, 19:15.

Коментар

Осигуровка и данък са две различни неща. Доста трябва да се ограмотяваме икономически, едно време хората казваха "отивам да си плащам данъците", а плащаха ток вода и парно.
        Всъщност осигуровката у нас е данък труд.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

БАНКИТЕ ЛИ ЩЕ СИ ОТИДАТ?
          Или може би НЕФТОХИМ?
          Или ДЪНДИ ПРЕШЪС?
          Или ГСМ операторите?
          Или Фец ИЗМАМНИЦИТЕ?
          Или хранверигите?
          Тез трябва да плащат 20% ДАНЪК ОБОРОТ, не 10% печалба.
          Заради тез всички малки фирми и твоята са под ножа.
          Проблема не са %тите, а исканите РУШВЕТИ и ИЗНУДВАНИЯТА от чиновниците
          Всеки бизнес има различно ниво на рентабилност. За Дънди България може да е перфектното място, мръсната част от бизнеса стои в България а концентрата се изнася. На всичкото отгоре питай местните каква е по документи и реалната концентрацията за злато в концентрата и ше ти стане ясно , че Дънди не е в България за да плаща а да точи защото основната част от печалбата им не е в България. Нефтохим какво ? Те доскоро не плащаха данъци даже и при 10%. Даваш примери с бизнеси , които по един или друг начин са локнати към България. Те ше останат, може да се опитат да изнесат управлението и част от печалбата , но трябва да имат представителсво в страната персонал и т.н.така , че те не ме притесняват. Какво става обаче с ИТ компаниите, гръцките фирми , които се изнесоха от Гърция 2016-та и подобни , които ползват България само като хост. Много бях изненадан , че България изнася зехтин. После видях някъде че само в Петрич има регистрирани 17,000 гръцки фирми. Дали са толкова и доколко който го е поствал с надежден сорс оставям на теб да провериш. Поинта ми е че има малки бизнеси, които са дошли само заради това че са се заблудили че ше получат съшото каквото са имали в страните където са оперирали но с по-малки данъчни ставки. После ги е ударила действитеността и някои ведннага са се изнесли , но на други им е било прекаленои скъпо да се местят толкова често и са останали та сега са на кантар. Ше ги загубите всички изведнъж и то повреме на рецесия.

P.S. 17000 фирми , всяка да плаща по 10к евро са 170 млн от въздуха. Ма за да плащат 10к трябва да имат 100к оборот а те не са дошли в България да им е малък оборота. Ако са некои. като моята сигурно само тия в Петрич носят половин един млрд евро и ползват само по една пошенска кутия в страната. Тука много се споменава някакво "мяу", но тия фирми практически за една нощ се преместиха в България и за оше толкова време може да минат в Македония или Турция. И това е само едно перце. Ако тръгне кервана тогава ше видите "мяу"
          Last edited by segato; 06.05.2023, 01:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Бизнеса плаща колкото иска. Може и да не плаща. Ма има много кухи лейки в България които не си спомнят колко бяха постъпленията от данъци преди да приемат плоския данък. Сега пак ... ми 10% Ви е границата бе , дори и при такива данъци има отлив а от тия които остават 30% са в сивия сектор заради осигуровките. Поне има някакъв натиск от бизнеса за изсветляване за да не се налага да перат пари. Като им вземете и това какво мислите , че ше стане ? На мен вече не ми дреме, аз съм от тия дето им писна и при 10% данък, ма Вие ( не конкретно) чакате на заплати и не знам откъде мислите , че ше дойдат. От профсъюзите ли ? Да Ви го смеля, бизнеса ше плаша 10% или на държават или на братоците от Факултето. За известно време плащаше на държавата, ма вместо да го глезите и се опитате да увеличите броя на плащащите (даващите) искате да увеличите броя на получателите. Накрая сте и с двете надолу.
            БАНКИТЕ ЛИ ЩЕ СИ ОТИДАТ?
            Или може би НЕФТОХИМ?
            Или ДЪНДИ ПРЕШЪС?
            Или ГСМ операторите?
            Или Фец ИЗМАМНИЦИТЕ?
            Или хранверигите?
            Тез трябва да плащат 20% ДАНЪК ОБОРОТ, не 10% печалба.
            Заради тез всички малки фирми и твоята са под ножа.
            Проблема не са %тите, а исканите РУШВЕТИ и ИЗНУДВАНИЯТА от чиновниците

Коментар

• NIBO, като се спрат всички данъци и такси и язък ти за напъните да ги изучаваш, държавата ще плаща за всичко с пари които просто ще си печата.
              D.Y.F-091066

Коментар

• segato, бизнеса така или иначе не си плаща данъците, ти си прав, най добре е 0 -ла данъци за едрия бизнес, иначе просто някой друг ще го направи и ще им прибере парите - инвестициите. А те какво правят - изнесат парите от тук и ги набият в едни банки които нищичко не правят с тях и бавно си харчат от техните пари за да си раздават заплати. Варианта е да няма пари и няма да има какво да се изнася. Защото и там където ги изнасят пак има някакви гета.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Стига си ревал пък ти с тия данъци.ееейй направо не се траеш ,данъци та данъци от Калифорния чак се натрвсе в България и почна да ревеш,като си толкова успешен и прави бизнеси иди в Румъния,иди в в Македония ,и така ,взел само да опява,ами те са си партизани в КНСБ ,техните деца ,техните внуци това е България ако не беше така щеше тука да си седиш така че търси други локации с жалейки не става
                  А, ти пък в Румъния и Македония, що не си го прави бизнеса в Калифорния, в която преживява, там сигурно няма никакви данъци за бизнеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Стига си ревал пък ти с тия данъци.ееейй направо не се траеш ,данъци та данъци от Калифорния чак се натрвсе в България и почна да ревеш,като си толкова успешен и прави бизнеси иди в Румъния,иди в в Македония ,и така ,взел само да опява,ами те са си партизани в КНСБ ,техните деца ,техните внуци това е България ако не беше така щеше тука да си седиш така че търси други локации с жалейки не става
                    За клакво е позволено да рева, за лихвите ли ? Даже не можете да разберете какъв е проблема.
                    Last edited by segato; 05.05.2023, 19:49.

Коментар

Абе стига си ревал. Какви данъци плаща бизнеса - 10%+5% дивидент. А работника - 10 ДОД, 24% осигуровки (пак бизнеса ги плаща). Затова и осигурява на мин.работна/праг. ТРЯБВА да се изравнят. 15+10 и 0+25 за да не е ИЗГОДНО да се крият трудови доходи. Сега 50% се крият и се плащат под масата и работодателя си спестява 15%. Скоро си причиних видео на тонкин - той съветва всичката печалба от бизнес да се влага в имоти. Толкова им е акъла на ИЗМАМНИЦИТЕ, опс "бизнесмените"
                      Бизнеса плаща колкото иска. Може и да не плаща. Ма има много кухи лейки в България които не си спомнят колко бяха постъпленията от данъци преди да приемат плоския данък. Сега пак ... ми 10% Ви е границата бе , дори и при такива данъци има отлив а от тия които остават 30% са в сивия сектор заради осигуровките. Поне има някакъв натиск от бизнеса за изсветляване за да не се налага да перат пари. Като им вземете и това какво мислите , че ше стане ? На мен вече не ми дреме, аз съм от тия дето им писна и при 10% данък, ма Вие ( не конкретно) чакате на заплати и не знам откъде мислите , че ше дойдат. От профсъюзите ли ? Да Ви го смеля, бизнеса ше плаша 10% или на държават или на братоците от Факултето. За известно време плащаше на държавата, ма вместо да го глезите и се опитате да увеличите броя на плащащите (даващите) искате да увеличите броя на получателите. Накрая сте и с двете надолу.
                      Last edited by segato; 05.05.2023, 19:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Ти не ни давай акъли!
                        Нали видяхме как крадецът- борисов-тиквата от Банкя гепи милиард и 100 000 000 лв от бюджета на здравната каса. И още не ги е върнал.
                        А така наречения сребърен фонд невдянков си го ПРИСВОИ.
                        Всички други си ги ПРИСВОЯВАТ на общо основание.
                        тиквата по цял ден вика ДАЛ съм (а не казва че си е чопнал 20-30%) от уж даденото.
                        Само от мен здравепогазването е ОТКРАДНАЛО поне 100к лева и още толкова е изхарчило по предназначение. И аз съм дал поне 30-40к щот е безплатно .....
                        Last edited by bota156; 05.05.2023, 17:18.

Коментар

Държавата няма "общ куп", има си фондове на НОИ и НЗОК, има републикански бюджети, има общински и т.н. Надоучените са способни да възприемат само елементарни модели. Взел-дал.
                          Ти не ни давай акъли!
                          Нали видяхме как крадецът- борисов-тиквата от Банкя гепи милиард и 100 000 000 лв от бюджета на здравната каса. И още не ги е върнал.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Държавата няма "общ куп", има си фондове на НОИ и НЗОК, има републикански бюджети, има общински и т.н. Надоучените са способни да възприемат само елементарни модели. Взел-дал.
                            Абе, те си се познават по това, че вярват във всички конспиративни теории

Коментар

ДЪРЖАВАТА ги бърка в общия КУП, аз си ги плащам ОТДЕЛНО. И после УСВОЯВА(ака КРАДЕ) по усмотрение

Коментар

Пълна каша ти е в главата. В коя държава акциза на цигари и алкохол влиза в бюджета на здравеопазването? В коя държава акциза на горивата влиза в бюджета за околна среда? Как е възможна да бъркаш осигуровки с такси за паркиране? Необразованите простичко си обясняват финансите - взел Кольо, дал Кольо.
                                ДЪРЖАВАТА ги бърка в общия КУП, аз си ги плащам ОТДЕЛНО. И после УСВОЯВА(ака КРАДЕ) по усмотрение

Коментар

Working...
                                X