Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България по пътя на Венецуела
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
Слабичко е нашето образование. Местните трудно правят разлика между придобиване на индивидуални осигурителни права, акциз, ДДС, имотен и подоходен данък. Още много мъка предстои...Last edited by Kris_; 06.05.2023, 19:15.
- 1 like
Коментар
-
Осигуровка и данък са две различни неща. Доста трябва да се ограмотяваме икономически, едно време хората казваха "отивам да си плащам данъците", а плащаха ток вода и парно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
БАНКИТЕ ЛИ ЩЕ СИ ОТИДАТ?
Или може би НЕФТОХИМ?
Или ДЪНДИ ПРЕШЪС?
Или ГСМ операторите?
Или Фец ИЗМАМНИЦИТЕ?
Или хранверигите?
Тез трябва да плащат 20% ДАНЪК ОБОРОТ, не 10% печалба.
Заради тез всички малки фирми и твоята са под ножа.
Проблема не са %тите, а исканите РУШВЕТИ и ИЗНУДВАНИЯТА от чиновниците
P.S. 17000 фирми , всяка да плаща по 10к евро са 170 млн от въздуха. Ма за да плащат 10к трябва да имат 100к оборот а те не са дошли в България да им е малък оборота. Ако са некои. като моята сигурно само тия в Петрич носят половин един млрд евро и ползват само по една пошенска кутия в страната. Тука много се споменава някакво "мяу", но тия фирми практически за една нощ се преместиха в България и за оше толкова време може да минат в Македония или Турция. И това е само едно перце. Ако тръгне кервана тогава ше видите "мяу"Last edited by segato; 06.05.2023, 01:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Бизнеса плаща колкото иска. Може и да не плаща. Ма има много кухи лейки в България които не си спомнят колко бяха постъпленията от данъци преди да приемат плоския данък. Сега пак ... ми 10% Ви е границата бе , дори и при такива данъци има отлив а от тия които остават 30% са в сивия сектор заради осигуровките. Поне има някакъв натиск от бизнеса за изсветляване за да не се налага да перат пари. Като им вземете и това какво мислите , че ше стане ? На мен вече не ми дреме, аз съм от тия дето им писна и при 10% данък, ма Вие ( не конкретно) чакате на заплати и не знам откъде мислите , че ше дойдат. От профсъюзите ли ? Да Ви го смеля, бизнеса ше плаша 10% или на държават или на братоците от Факултето. За известно време плащаше на държавата, ма вместо да го глезите и се опитате да увеличите броя на плащащите (даващите) искате да увеличите броя на получателите. Накрая сте и с двете надолу.
Или може би НЕФТОХИМ?
Или ДЪНДИ ПРЕШЪС?
Или ГСМ операторите?
Или Фец ИЗМАМНИЦИТЕ?
Или хранверигите?
Тез трябва да плащат 20% ДАНЪК ОБОРОТ, не 10% печалба.
Заради тез всички малки фирми и твоята са под ножа.
Проблема не са %тите, а исканите РУШВЕТИ и ИЗНУДВАНИЯТА от чиновницитеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
segato, бизнеса така или иначе не си плаща данъците, ти си прав, най добре е 0 -ла данъци за едрия бизнес, иначе просто някой друг ще го направи и ще им прибере парите - инвестициите. А те какво правят - изнесат парите от тук и ги набият в едни банки които нищичко не правят с тях и бавно си харчат от техните пари за да си раздават заплати. Варианта е да няма пари и няма да има какво да се изнася. Защото и там където ги изнасят пак има някакви гета.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Стига си ревал пък ти с тия данъци.ееейй направо не се траеш ,данъци та данъци от Калифорния чак се натрвсе в България и почна да ревеш,като си толкова успешен и прави бизнеси иди в Румъния,иди в в Македония ,и така ,взел само да опява,ами те са си партизани в КНСБ ,техните деца ,техните внуци това е България ако не беше така щеше тука да си седиш така че търси други локации с жалейки не става
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Стига си ревал пък ти с тия данъци.ееейй направо не се траеш ,данъци та данъци от Калифорния чак се натрвсе в България и почна да ревеш,като си толкова успешен и прави бизнеси иди в Румъния,иди в в Македония ,и така ,взел само да опява,ами те са си партизани в КНСБ ,техните деца ,техните внуци това е България ако не беше така щеше тука да си седиш така че търси други локации с жалейки не ставаLast edited by segato; 05.05.2023, 19:49.
Коментар
-
Абе стига си ревал. Какви данъци плаща бизнеса - 10%+5% дивидент. А работника - 10 ДОД, 24% осигуровки (пак бизнеса ги плаща). Затова и осигурява на мин.работна/праг. ТРЯБВА да се изравнят. 15+10 и 0+25 за да не е ИЗГОДНО да се крият трудови доходи. Сега 50% се крият и се плащат под масата и работодателя си спестява 15%. Скоро си причиних видео на тонкин - той съветва всичката печалба от бизнес да се влага в имоти. Толкова им е акъла на ИЗМАМНИЦИТЕ, опс "бизнесмените"Last edited by segato; 05.05.2023, 19:26.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Ти не ни давай акъли!
Нали видяхме как крадецът- борисов-тиквата от Банкя гепи милиард и 100 000 000 лв от бюджета на здравната каса. И още не ги е върнал.
Всички други си ги ПРИСВОЯВАТ на общо основание.
тиквата по цял ден вика ДАЛ съм (а не казва че си е чопнал 20-30%) от уж даденото.
Само от мен здравепогазването е ОТКРАДНАЛО поне 100к лева и още толкова е изхарчило по предназначение. И аз съм дал поне 30-40к щот е безплатно .....Last edited by bota156; 05.05.2023, 17:18.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Държавата няма "общ куп", има си фондове на НОИ и НЗОК, има републикански бюджети, има общински и т.н. Надоучените са способни да възприемат само елементарни модели. Взел-дал.
Нали видяхме как крадецът- борисов-тиквата от Банкя гепи милиард и 100 000 000 лв от бюджета на здравната каса. И още не ги е върнал.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Държавата няма "общ куп", има си фондове на НОИ и НЗОК, има републикански бюджети, има общински и т.н. Надоучените са способни да възприемат само елементарни модели. Взел-дал.
- 1 like
Коментар
-
ДЪРЖАВАТА ги бърка в общия КУП, аз си ги плащам ОТДЕЛНО. И после УСВОЯВА(ака КРАДЕ) по усмотрение
Коментар
-
Пълна каша ти е в главата. В коя държава акциза на цигари и алкохол влиза в бюджета на здравеопазването? В коя държава акциза на горивата влиза в бюджета за околна среда? Как е възможна да бъркаш осигуровки с такси за паркиране? Необразованите простичко си обясняват финансите - взел Кольо, дал Кольо.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар