IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Данък свръхпечалба

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

    Аз не съм. Разкажете.
    Не знам дали точно се нарича ЛААГ, но в "Математически развлечения" на Мартин Гарднер има описана самообучаваща се система от кибритени кутии която играе елементарна игра поле 3х3 и три пешки всеки играч.
    Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

    Коментар


    • Хахаха, това е само в закона заложено, че трябва да го има, но досега не съм чула някои да го е платил. Жалка държава с изрядни закони
      I dream

      Коментар


      • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

        Написах, че с контрола на надценките, България тръгва по стъпките на Венецуела. Пенчо бе чети. Венецуела потъна само преди 10-15 години има достатъчно инмфпормация как се почна.
        Кога е имало такъв контрол, къде?

        Коментар


        • mathematician, свободно движение на пари, стоки и хора..да обаче и парите и хората обичат да се концентрират. Парите постепенно ще се окажат в сметката на крайния победител, хората ще се натъпчат в един единствен град на планетата, там в борбата между градовете той ще бъде излъчен. Има ли здрав смисъл в това ? Какво ще се получи накрая - този най богат човек, фирма ще загуби огромната сума от всички пари, защото никой няма да има от тях и как да ги използват, ще започнат да използват други - нови. А в големия град ще настане кошмар и всички ще избягат от глад. Затова трябва да има постоянна деконцентрация със същата сила с която върви концентрацията. За парите трябва да има постоянно емитиране на свежи пари, нови които ще отнемат от стойността на вече емитираните и ще се разпределят изключително равномерно между населението. По добър начин държавните разходи да се покриват с такива пари на моменти дори напълно няма, и защо не пенсиите да ги изплаща държавата пак с такива пари. Тези които правят по сериозен бизнес това не ги обърква, те затова влагат парите които изкарват в бизнеса си и ако наистина сериозно правят бизнес те влагат голямата част от спечеленото обратно в бизнеса. Може бизнеса им да струва милиарди, но те са защитени по този начин понеже от бизнеса им винаги ще има нужда. Ще пострадат тотомилионерите понеже техните пари ще се топят, но те пък по дефолт са само късметлии. Така че голяма съпротива не би трябвало да има. Излиза че повишаването на пенсионната възраст не е полезно упражнение дори и за държавата и вредно за бъдещето и. Тогава защо ?
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

            Не само работодателя, а и работника има изгода.

            Като дойде някой майстор да ти работи у вас на частно да не мислиш, че внася 20% ДДС, 30% осигуровки и 10% ДОД.

            Да не е луд да даде толкоз пари на държавата


            За осигуровките специално всеки иска парите сега за себе си, вместо да ги дава на държавата за едни бъдещи мъгляви обещания.

            Затова и над половината пенсии се плащат от ДДС и акцизи.
            То и без това само болни мозъци могат да плащат данъци на тая проклета държава, която отдавна се е превърнала в терористична организация - тероризира и избива своите собствени съграждани, а дава на тепсийка и издържа някакви чужди психопати, които по цял ден обикалят хотелите и шезлонгите...

            https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13849043

            Пияна украинка се удави след купон на яхта!!

            41-годишна украинка се е удавила снощи в Созопол след купон на яхта, съобщиха източници от морския град пред "24 часа". Инцидентът е станал в района на яхтеното пристанище.

            По непотвърдени данни жената е била пияна и е паднала зад борда на плавателния съд. Точното количество алкохол в кръвта й обаче тепърва предстои да се изясни. Взета е кръвна проба, уточниха от полицията.
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              Има изгода на работодателя да КРИЕ осигуровки
              Не само работодателя, а и работника има изгода.

              Като дойде някой майстор да ти работи у вас на частно да не мислиш, че внася 20% ДДС, 30% осигуровки и 10% ДОД.

              Да не е луд да даде толкоз пари на държавата


              За осигуровките специално всеки иска парите сега за себе си, вместо да ги дава на държавата за едни бъдещи мъгляви обещания.

              Затова и над половината пенсии се плащат от ДДС и акцизи.

              Коментар


              • https://filiale.kaufland.de/prospekte.html

                Коментар


                • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                  Всичко опира до цена. Ако данъка ти е 30% а изчистването е 10% много хора ше бъдат мотивиране да чистят зашото ше им донесе 20% повече. Някой дори да иска да си плаща данъците става неконкурентен и се прнуждава да чисти за да остане на пазара. При 10% данък няма смисъл да се чистят данъци зашото поемаш риск за нищо. За дъжавата остава да прецени кое е по приемливо , от 100 човека, 20 да платят 30% или 95 да платят 10% данък. Осигуровките се заобикалят лесно, не трябва да плащаш за външно чистене и там винаги ще има криене. Докато работниците са съгласни да приемат позиция с пари на ръка, нищо не може да се направи. Това с мин заплата само ше вдигне малко мизата, но ше докара изкривявания нагоре по стълбата защото не върви чистачката да прави 1000 лева а човек с 3 езика и мастер 2000. В България голяма част от сивата икономика се движи от корупцията.

                  Бизнесът иска 22% ДДС вместо данък "свръхпечалба"

                  Фирми не искат да се лишат от 2 млрд. лв. и опитват да прехвърлят тежестта на гражданите.

                  Според председателя на управата на АИКБ Васил Велев за данък "свръхпечалба" се заговори заради "свръхбезотговорните свръхразходи на свръхпопулистките Народни събрания" в последните години. По думите му постигнатият ръст на печалбата през 2021 г. и 2022 г. не е резултат от правителствените стимули, а от "професионализма и свръхработата на мениджърите, предприемачите и служителите" в България.

                  https://www.mediapool.bg/biznesat-is...ews346133.html


                  Проучването цитирано от КТ Подкрепа е интересно за да се види, че дори и сивата икономика не помага да се увеличава работната сила в България. Ясно е, че корпоративният данък и данъкът върху дохода на физическите лица ще останат на ниво от 10%.


                  Много по-сериозен проблем показват данните на Министеството на финансите, а именно, че изплатените от държавния бюджет субсидии:
                  - за период от 21 години (от 1998г. до 2018г. включително) бяха 24,726.6 милиона лв.
                  - за период от 4 години (от 2019г. до 2022г. включително) бяха 27,207.7 милиона лв.

                  Както се вижда за последните 4 години за субсидии държавният бюджет е похарчил с над 2.4 милиарда лв. повече в сравнение за предходните 21 години.

                  Така, че от АИКБ явно не усещат, че стават за смях като се хвалят какви професионалисти са, но не могат да привлекат в България работна сила от останалите държави в ЕС, ЕФТА и Великобритания (общо над 528 милиона души), а трябва да търсят кандидати в Третия Свят.


                  https://www.minfin.bg/bg/383
                  https://trud.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D...A%D0%BA%D0%B0/
                  https://ec.europa.eu/eurostat/databr.../table?lang=en
                  Last edited by Creativity; 26.03.2023, 13:19.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                    Такъв "КОНТРОЛ" по закон НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ. И слава богу, че некадърен чиновник може такива глупости да натвори. А сегашното служебно всеки ден се опитва да докаже че е по некадърно отколкото може да си представи човек. А АКТИВЕН некадърник е много по зле от само некадърник - както са повечето редовни правителства, дето само си въртят схемичките и нямат време да се занимават с ТВОРЕНЕ на простотии
                    Да, чух ги да се оплакват , че законите ни били толкова "калпави" , че "даже не можели да наложат таван на цените" или нешо такова каза един несретник. Само, че като гледам как идеята за контол на надценките има 80% оодобрение сред населението, надеждата , че ше се намерят здравомислещи депутати, които да отхвърлят задавашия се закон е малка. Народното събрание е пълно с популисти, чиято единствена цел е да влезнат в следвашия парламент и да са играта с комисионните. Само преди няколко месеца, в стремежа си да спечелят повече гласове, натовариха бюджета с непосилни разходи за пенсии и мин заплата та сега гениите от служебното правителство се чудят как да спасят кожите .
                    Last edited by segato; 26.03.2023, 11:41.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                      Написах , че с контрола на надценките, България тръгва по стъпките на Венецуела. Пенчо бе чети. Венецуела потъна само преди 10-15 години има достатъчно инмфпормация как се почна.
                      Такъв "КОНТРОЛ" по закон НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРАВИ. И слава богу, че некадърен чиновник може такива глупости да натвори. А сегашното служебно всеки ден се опитва да докаже че е по некадърно отколкото може да си представи човек. А АКТИВЕН некадърник е много по зле от само некадърник - както са повечето редовни правителства, дето само си въртят схемичките и нямат време да се занимават с ТВОРЕНЕ на простотии
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mirodes

                        Пишеш небивалици, че България била като Венецуела, че била по-корумпирана от Бенин и Руанда и като ти оборят небивалиците с аргументи,почваш да обиждаш опонента.Точно като някое момиченце,което тропа с крак,когато не стане на нейната.
                        Щом е така-нямам никакво намерение вече да коментирам каквото и да е било с теб.
                        Какви аргументи си посочил ? Наистина май си в някаква паралелна реалност. Всичко което постваш са лични словоизлияния, които нямат стойност. Дай се сметка , че това е анонимен форум и твоето кредибилити е като на всички останали, ниско , да не казвам никакво.

                        transparency.org е със седалище Берлин, има висок ранкинг в Гугъл, Близо милион посшения месечно, Това изисква сериозен бюджет особено в популярна област като корупцията. Повече за бюджета им и организацията можеш да намериш на уебсайта им. Доколкото виждам годишния им бюджет е към 20 милиона. Как мислиш на кой ше вярвам, некой всезнайко от Долно Камарци, който прекарва целия си ден да ръси глупости в анонимен форум или на организация, която разполага с бюджет от 20 милки и 50-100 човека персонал за да анализира проблема. По-важното всъщност не е колко е голяма а, че някой и вярва достатъчно и ги дава тия 20 милиона всяка година. Ти какви пари си събрал за да изследваш корупцията? Идва някакъв анонимник, , който буквално е олицетворение на ефекта на Дънинг–Крюгер и казва "тия нишо не разбират щом са сложили Ботсвана с по-ниска корупция от Чехия". Ми какво да коментирам освен , че е поредното потвърждение на Дънинг–Крюгер? Пиши на transparency.org и си спори с тях. Покажи им твоята методика , те ше ти покажат тяхната и се раберете на кой оценката е по-вярна.

                        Абе ти верно ли допускаш че мнението ти може да има някаква стойност и можеш да раздаваш оценки за която и да организация ?

                        Написах, че с контрола на надценките, България тръгва по стъпките на Венецуела. Пенчо бе чети. Венецуела потъна само преди 10-15 години има достатъчно инмфпормация как се почна.
                        Last edited by segato; 26.03.2023, 10:57.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          https://borsabolid.com/bg/uchebnici-...ilojeniya.html , ето линк за учебниче по линейна алгебра и аналитична геометрия за който не е учил в началното училище
                          Образованието в България явно много е дръпнало щом университетски класове са почнали да ги учат в началното училище.

                          Коментар


                          • https://borsabolid.com/bg/uchebnici-...ilojeniya.html , ето линк за учебниче по линейна алгебра и аналитична геометрия за който не е учил в началното училище
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

                              Аз не съм. Разкажете.
                              Ти баш си.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                                Абе ти можеш ли поне да четеш ???

                                Персептрон
                                Първата имплементация на машин лърнинг алгоритъм. Създаден е през 60-те в Корнел.

                                Поне за ЛААГ чувал ли си ?
                                Аз не съм. Разкажете.

                                Коментар

                                Working...
                                X