Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Та всичките тези хора са за приемане на еврото най-малкото поради това, че е стабилна западна валута. И сега ако се появи заплаха за промяна на фиксинга в грешната посока, а такъв риск вече се появи, близко до ума е да побързат да си сменят левовете с евро. И това създаде 10 пъти по-голямо търсене, отколкото предлагане, и до Нова Година ще продължава да се влошава.
Аз си мисля, че държавата и Евросъюза го знаят това и го очакват това просто защото вече са го виждали и по други държави. И решението е бърза намеса и спешно и предсрочно осигуряване на пазара на необходимия брой хартиени евробанкноти. След като народа спешно и предсрочно иска да премине към еврото, ами нека да не му пречим, а да му помогнем.
Доказателството вече е у дома и е в ръцете ми - пачките от по 100 и 200 EUR, които получих от чейндж бюрата, са с чисто нови прясно напечатани банкноти. Тоест БНБ и ЕЦБ вече снабдяват пазара с Евро в огромни количества.
Какво правят банките и чейндж бюрата?
1. Носят в БНБ огромни количества левчета
2. Получават срещу тях огромни количества чисто нови Евро банкноти.
Тоест процесът по подмяната вече е започнал предсрочно, но държавата няма нищо против това. Нещо повече - държавата е склонна да си затваря очите, защото в момента тече обмяната на парите предимно на сивата икономика. И за да няма икономически сътресения, държавата предпочита да се прави, че нищо не забелязва и оставя чейндж бюрата анонимно да обменят огромни суми без да искат лична карта.
Коментар