IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не знам, дали си наясно
    но повечето страни в ез, отказват да приемат банкнотата от твооята картинка
    демек 500е
    собствената си валута да не искат!??
    И аз имах веднъж случай в един самолет като купувах подаръци за семесйтвото - отказаха ми банкнота от 500 EUR, но се оправдаха, че нямат достатъчно дребни да ми върнат ресто. Освен този случай никога никъде не са ми отказвали банкнота от 500 EUR.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Свиквайте ......

не знам, дали си наясно
      но повечето страни в ез, отказват да приемат банкнотата от твооята картинка
      демек 500е
      собствената си валута да не искат!??
      препоръка е

Коментар

• Свиквайте ......

Коментар

• Еврото е валутата на 9% от държавите, 13 % от световната индустрия и строителство е в Еврозоната, половината от територията и индустрията на Китай - това е Европа !
          Euro area 2023 3,575,373.47
          China 2023 6,812,375.15
          United States 2021 4,169,821.34
          World 2023 27,731,899.76

Коментар

• Гледам и не вярвам на ушите си:

Първоначално изпратено от Frosty 2018г Разгледай мнение

Глупости, ако България успее да влезе в еврозоната ще извлече предимно позитиви от това.
            - достъп до евтин капитал и количествените улеснения на ЕЦБ, които неминуемо ще стимулират българската икономика
            - контрол на банките от ЕЦБ
            - възможност за по-висок растеж и много други...

Докато не влезе в еврозоната и в Шенген, България на практика се намира извън евросъюза и накрая ще си остане една изпаднала и западаща периферна държавица.

Валутният борд е една от причините за стагнацията и буксуването на българската икономика вече толкова години. А причината за валутния борд са българските крадливи и корумпирани политици. Значи българските крадливи и корумпирани политици са причина за стагнацията и липсата на растеж.
            С този валутен борд следващите 100 години ще тъпчеш на същото ниво. От развитите държави никоя не използва валутен борд.

Коментар

• Официално: България отговаря на всички условия за приемане на еврото от 1 януари 2026 Конвергентният доклад на Европейската комисия за готовността на България да приеме единната европейската валута е положителен.

"Днес Европейската комисия стигна до извода, че България е готова да приеме еврото от 1 януари 2026 г. - ключов етап, който ще направи страната 21-та държава членка на еврозоната", се казва в оценката към конвергентния доклад на ЕК и Европейската централна банка, изготвен по искане на българското правителство и БНБ

Коментар

• Ай честито, признаха че сме готови за Еврото!

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Догодина пак сме тук, ще кажеш какво лошо е дошло с еврото. Аз знам какво ще е лошото, същото като Шенген - НИЩО.
                  Точно, както не ни заляха тълпи бежанци след влизането в Шенген, както не умряха птиците и хората от 5- джи- то, така няма да ни се случи и нищо лошо с приемането на еврото. Даже ще има определени ползи. Иначе който го мързи, само мрънка и нищо не става от него пак ще си е беден и със и без евро. Вече виждам каква ще е следващата опорка догодина - ето вече сме с евро и пак германците взимат повече от нас

Коментар

дано да са само тези
                    Догодина пак сме тук, ще кажеш какво лошо е дошло с еврото. Аз знам какво ще е лошото, същото като Шенген - НИЩО.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Негативи от еврото има, но те са само за комунетата. Губят още един лост за изнудване на българите, не могат да се заиграват с курса и борда, спира източването на банките и т.н.
                      дано да са само тези
                      препоръка е

Коментар

не съм и очаквал да споменат негативите в доклада
                        Негативи от еврото има, но те са само за комунетата. Губят още един лост за изнудване на българите, не могат да се заиграват с курса и борда, спира източването на банките и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                          Всички негативи в доклада за еврото са подменени и манипулирани.

https://youtu.be/ZfBGyT8xaUM
                          не съм и очаквал да споменат негативите в доклада
                          препоръка е

Коментар

• Всички негативи в доклада за еврото са подменени и манипулирани.

https://youtu.be/ZfBGyT8xaUM
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• A помните ли национализацията на DEXIA - преди нея акциите й струваха отначало над хиляда евра парчето, после 500 и накрая 1-2 евро. https://www.investor.bg/a/334-evropa...o-si-podelenie

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И един мармот завива шоколада в станиол ...

Това дали хората са бедни или богати не зависи от това дали имаме лев или евро, а от това дали са предприемчиви или мързеливи.
                                Означава ли това, че е все едно дали валутата ни е лев или евро? Всичко е до хората, за което си прав. Но да казват как като въведем еврото и ще забогатеем - това е пълна простотия и невежество. А го разправяше Малкият Мук предната седмица, носен на крилета на радостта, че ще прави повече кинти в Експат.

Коментар

Working...
                                X