If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?
...... А че баба Пена с мизерната си пенсия ще купува по-малко храна и ще студува не им пука.
Тоя пък - да не си врачка, че да знаеш колко щяла да студува и колко да купува?! Защо реши, че ще е по-малко, а не повече... А няма ли в крайна сметка ДА КУПУВА СЪЩОТО KAKВОТО Е КУПУВАЛА И ПРЕДИ?
p.s.
Ти поне си по-дрът, не си бил пъпчив тийнейджър през 2000-та, забрави ли какво беше 90-те?
Тогава бяха истински бедни хората! Бедните сега са в пъти по-богати от тогавашните бедни, че ми се правиш на много загрижен!
Или паметта ти изневерява, или финансовата ти грамотност клони към нула, щом не осъзнаваш, че:
===
1. Ако пробитото левче не беше вързано към марката => хората още щяха да си носят цървулите и галошите, а не найкове и адидаси (ама не турски); и да карат лади и москвичи, а не мерцедеси и комплексарски беемвета...
2. Ако фалиралото левче не беше вързано към марката => хората още щяха да си връзват гащите със сизал (ако знаеш какво е сизал), а не с колани от гучи и версаче.
Добре, че закачиха пробитата ни валута към стабилна такава, че да се съвземем от оная катастрофа, иначе още щяхме да сме същите цървуланковци!
Демек не 1300+ години проследима назад история те дефинира кой си и какъв си - а фалиралата валутна единица, която я има / я няма 150 години история така ли?!
Демек, Франция, Германия, Италия, Гърция и прочее са се обезличили и историята им няма значение, само защото са заменили франковете, марките и драхмите с друга функционална разменна единица?
Къде видя сила? - Аз съвсем съзнателно съм искал да сме част от ЕС и еврозоната. А ако ти през 90-те години още си бил пубер и си нямал право на глас, защото си бил непълнолетен - си е твой проблем!
Ние сме взели съзнателно решение - и хич не ме интересува мнението на чалга-поколението!
То няма капацитета за такива решения, защото няма изискуемата историческа памет!
А ако направят така, че да спънат влизането ни в еврозоната - вече ще е достатъчна причина за окончателното напускане на тази пропаднала територия.
айде сега пропаднала
ми нали сме в нато вече 25 години и в европата 17
как така пропаднала!??
Ама започни с наличните притежавани от българи евро - те ти го реалния РЕФЕРЕНДУМ
По статистика всеки един българин!!!, от родителите на новораждащия се, до смъртника на легло, едно поне 1000 ПЪТИ е избрал и посочил еврото...откак оно съществува!
и за да ориентираш в референдумите, се запитай, защо след като +50% от българите поискахме партиите да не вземат повече от 1лв/глас. субсидия, то те все още вземат десеторно повече...
и сам можеш да си провериш референдума
- питай кой искаш бил пълнолетен в 1996г., дали е спестявал в лева.
Благодаря.
Естествено, че като нямат аргументи използват опорки. Най-новата им опорка е,че щяло да има банкноти и центове евро с български символи и това било голяма гордост. А че баба Пена с мизерната си пенсия ще купува по-малко храна и ще студува не им пука.
Дърта ченгеджийска ЛЪЖА! В нито една държава не са намалели пенсиите след влизането в еврозоната, напротив, увеличили са се!
Едно време така лъжехте че Западът е фалирал, че работниците им мизерстват, че просят и ровят по кофите, че нямат здравеопазване за обикновените хора
Благодаря.
Естествено, че като нямат аргументи използват опорки. Най-новата им опорка е,че щяло да има банкноти и центове евро с български символи и това било голяма гордост. А че баба Пена с мизерната си пенсия ще купува по-малко храна и ще студува не им пука.
Ние сме взели съзнателно решение - и хич не ме интересува мнението на чалга-поколението!
То няма капацитета за такива решения, защото няма изискуемата историческа памет!
А ако направят така, че да спънат влизането ни в еврозоната - вече ще е достатъчна причина за окончателното напускане на тази пропаднала територия.
Преди да твърдиш глупости, се информирай, как с измама сме вкарани в ЕС . Същото се случва и сега с ЕЗ.
НИЩОЖНОСТТА НА ЧЛЕНСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ПРОИЗТИЧАЩАТА ОТ ТОЗИ ФАКТ ЛИПСА НА ЗАДЪЛЖЕНОСТ ОТ ВЛИЗАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА
Договорът за присъединяване на Република България към Европейския съюз е НИЩОЖЕН, поради следните обективни политически и юридичерски/правни причини:
1.На 25 април 2005 г. , на тържествена церемония в Люксембург, България подписва Договора за присъединяване към ЕС, ратифициран от Народното събрание на 11.05.2005 г. На 1-ви януари 2007 г. официално страната е вкарана в Съюза.
В цитирания период, в България все още съществува Закон за допитване до народа /ЗДН/, чието действие е до 12.06.2009 г. и неговия чл. 4 гласи следното:
“Чл. 4. Чрез национален референдум гражданите на Република България непосредствено решават основни въпроси, които са от компетентността на Народното събрание.”
Освен това, при наличието на разпоредбите на чл. 1. (2) и (3) от Конституцията на Република България, допитването до СУВЕРЕНА за членството на България в ЕС е конституционен императив и извършването на тази процедура е поискано още през 2004 г., с писмо на „Гражданите в „Ъгъла“ /ПГ-4194-М-58/16.03.2004 г./ до Министерски съвет, Народно събрание и Президент!
/Конституция на Република България: „Чл.1.(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция. (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“/
Нито една от оправомощените по този закон и по Конституция институции – Народно събрание (парламент), Министерски съвет и Президент, не насрочва ПРОВЕЖДАНЕ НА РЕФЕРЕНДУМ за влизане на България в Европейския съюз. А чрез реализирането на тази стъпка, държавата България от суверенна държава става подвластна територия, настъпва промяна в управлението на държавата. И това ясно се вижда от чл.5 ал.4 в Конституцията:
„Чл. 5.(4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.“
На 12.06.2009 г. Закона за допитване до народа е заменен с нов закон – Закон за прякото участие на гражданитте в държавната власт и местното самоуправление, в който разпоредбата на чл. 9, ал.4 – относно забрана за произвеждане на референдуми по вече ратифицирани договори, е също в противоречие с Конституцията на държавата ни. Освен цитираните вече чл.1, ал. 2, са погазени и чл. 5 ал. 1 и ал.2 от нея:
„Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат. (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.“
Тъй като още през 2005 г. народът не е допитан относно кандидатстването на България за приемането й в ЕС, то членството на Република България в ЕС е плод на узурпатори на властта, присвоили си народния суверенитет. Затова, текстът във въпросния чл. 9, ал. 4 от Закон за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление: „Чл. 9. (4) Референдум по въпроси, уредени в сключени от Република България международни договори, може да се произвежда преди тяхната ратификация“, не може да се отнася по въпроса за членството на България в ЕС, тъй като според изложените факти, това членство се явява недействително, противоконституционно, без юридическа/правна тежест.
3. Договорът за присъединяване на РБ към ЕС е сключен с измама на упълномощителя – народа, субект на властта. Упълномощените Народно събрание, Министерски съвет и Президент заблуждиха СУБЕКТА на властта в Република България – народа, че тя се присъединява към съюз на суверенни държави. В действителност, прикрит е процеса на прехвърляне суверенитета на Република България върху съграждащо се държавно образувание – Съединени европейски щати/ Европейска федерална държава (Европа на регионите!!!), а не Европейски съюз на суверенни държави. Ярък пример за това бяха подписаните с Европейската Комисия споразумения на участващите държави, с които Комисията от тяхно име да сключва предварителни договори/споразумения за т.н. ваксини срещу covid-19. Българският народ не е упълномощавал с такива права представителната власт в България.
Ето защо, въпросът за приемане на единната европейска валута в България е неоснователен,тъй като Република България не е действително легитимен член на Европейския съюз.
ПП. Ако считаш родината си сега - без евро за "пропаднала територия", то по-добре напускай и си вземи
за из път.
Приемането на еврото не е нищо фатално, но е изключително символично и поредната стъпка към изличаването на България като независима държава. Сега, разбирам че някои не искате страната ни да е независима. Има плюсове и минуси. Кофтито е, че го налагате със сила.
Винаги съм казвал - като не ви харесват българите, ходете при народите, които ви се нравят. Оставете ни на бира.
ЩО ЗА ТЪПОТИИ?
Демек не 1300+ години проследима назад история те дефинира кой си и какъв си - а фалиралата валутна единица, която я има / я няма 150 години история така ли?!
Демек, Франция, Германия, Италия, Гърция и прочее са се обезличили и историята им няма значение, само защото са заменили франковете, марките и драхмите с друга функционална разменна единица?
Къде видя сила? - Аз съвсем съзнателно съм искал да сме част от ЕС и еврозоната. А ако ти през 90-те години още си бил пубер и си нямал право на глас, защото си бил непълнолетен - си е твой проблем!
На мен хората с които общувам ми харесват- спортуват, имат финансова култура, не говорят празни приказки и т.н. Не ми харесват тези българи, които дали поради това че нямат акъл или заради някоя копейка всячески се стремят да ни отдалечат от Европейския път на развитие и да ни направят втора Беларус. Та аз пък на тях бих казал- ако не ви харесва европейското развитие на България кеф ви Русия, кеф ви Венецуела, Куба, Северна Корея...отидете там където ще се чувствате добре и оценени
Иди и кажи на поляците да отидат в Русия и Беларус щом не искат еврото.И после сподели какво се е случило.
На мен хората с които общувам ми харесват- спортуват, имат финансова култура, не говорят празни приказки и т.н. Не ми харесват тези българи, които дали поради това че нямат акъл или заради някоя копейка всячески се стремят да ни отдалечат от Европейския път на развитие и да ни направят втора Беларус. Та аз пък на тях бих казал- ако не ви харесва европейското развитие на България кеф ви Русия, кеф ви Венецуела, Куба, Северна Корея...отидете там където ще се чувствате добре и оценени
Приемането на еврото не е нищо фатално, но е изключително символично и поредната стъпка към изличаването на България като независима държава. Сега, разбирам че някои не искате страната ни да е независима. Има плюсове и минуси. Кофтито е, че го налагате със сила.
Винаги съм казвал - като не ви харесват българите, ходете при народите, които ви се нравят. Оставете ни на бира.
Разбира се че не са! Истински независими са само подлогите на Путлер!
Толкова са независими, че нищо не зависи от тях. Путя си стана цар и даже щял да " посочва" наследник. Това избори, парламент и т н. вече е само за парлама
Приемането на еврото не е нищо фатално, но е изключително символично и поредната стъпка към изличаването на България като независима държава. Сега, разбирам че някои не искате страната ни да е независима.....
Холандия независима държава ли е за вас, а Франция?
Коментар