Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ама те и колите втора ръка от доста време се продават в Евро. Аз съвсем сериозно си мисля, че в България съществува голям скрит оборот на Евро в брой и това е съставна част от сивата икономика, която се занимава с внос (напр. части за коли, цели коли, каравани и прочее техника).Също така смело може да се каже, че Еврото в България вече е признато като основна валута. Причината - на когото и да предложиш Евро като заплащане за някаква стока или услуга, той няма да откаже. Тоест доверието вече го има.
Професионално отдавам и пак го пиша от опит.
Демек за по-големи суми се смята по фиксинг, а за дребосъци по 2лв:-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Ала бала.На всеки е ясно, че ако има много и то квалифицирани кандидати за едно работно място заплатите няма да растат и обратно при липса на кандидати заплатите растат.
пп
Китай е с по-ниска производителност от България- факт за осмисляне! (май бъркате термини
)
Last edited by satz; 12.06.2025, 20:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Производителността+продажбите е нещото което носи пари.
при еднаква производителност+продажби, ако смъкнете разходи, то също "от нищото" ще заимате пари за вдигане на заплати. По-назад ви писах за едни бонове/годишное събирайте 2+2
Коментар
-
при еднаква производителност+продажби, ако смъкнете разходи, то също "от нищото" ще заимате пари за вдигане на заплати. По-назад ви писах за едни бонове/годишное събирайте 2+2
Също така дългогодишните работници вече имат добри отношения с работодателя, и преди да напуснат, ще дойдат и ще кажат еди кой си за същата работа дава еди каква си заплата. И тогава се влиза в режим пазарлък, и работодателя вдига заплатата конкретно на този човек, ако му е ценен кадър.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Пак дрънкаш небивалици. През последните 10 години Полша дръпна повече от Прибалтика, ама Чехия не. Унгария пък изостана. И най-важното: НИЩО ЛОШО НЕ СЕ СЛУЧИ на приелите еврото през 2014. Както не се случи на Словакия и Словения преди това, нито на Хърватска след това. Така ще е и с България, неуките ще си дрънкат врели-некипели, прочетени в социални мрежи, нашепнати от врачки и от извънземни.Last edited by X_Y; 12.06.2025, 20:47.
Коментар
-
Бонке-сравни с колко са нараснали доходите в Полша и Чехия от началото на 2014г досега в сравнение с държавите приели еврото през 2014г и ще ти стане ясно, че доходите са нараснали повече в държави, които не са приели еврото.
Естествено, че ще има ръст на заплатите в България, но това няма да е свързано с еврото,а просто защото доходите в България са ниски спрямо другите държави в ЕС.
Колкото до спестявяанията като се въведе еврото и се освободят десетки милиарди от резерва със сигурност ще има повишена инфлация. Така че спестявяанията ще ги намали като покупателна способност.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеТа който има скътани левчета, вече преминава на Евро (тоест влиза в еврозоната), а който няма - стои в къщи на компютъра си и реве из форумите.
Нека обаче малко развием и под темата, къде да набутаме левчетата . Не мисля, че обмяната на фиат лев-евро ще донесе печалба. Може да няма загуба, но няма да има и печалба. Все си мисля, че умните хора трябва да правят пари от всеки свой ход или поне всичко да им носи удоволетворение.
П.П. лично аз левчета нямам освен някакви под 5 цифрени оборотни суми за битовизми, но ми е интересно и твоето мнение.
П.П.П. В ФВ за собствена консумация съм инвестирал максимума и в батерии също:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеАре още един факт за осмисляне - Цък
днес ми е едно просветителско
и межпрочим, от колко време имотите в България са в евра?Може и тук в темите да забележите кога е станал "референдумя за еврото", както и резултата му
- 1 like
Коментар
-
Мда, третата ми мозъчна клетка ми подшушва думичките долар,швейцарец,крона,злато, крипто - всичките те са извън регулациите на ЕС, дано не сте шокиран от тези открития.
Ноо пък казват имало хора, които не се чувстват живи, ако не ги е страх от нещо
Коментар
-
Питай Матейко дали ако има много кандидати за едно работно място ще вдигне заплатите. И обратно ако няма кандидати дали няма да ги вдигне.
Коментар
-
Питай Матейко дали ако има много кандидати за едно работно място ще вдигне заплатите. И обратно ако няма кандидати дали няма да ги вдигне.
- 1 like
Коментар
-
Хвани бас като си толкова сигурен. Аз казвам,че ше има повишение на стоките и услугите и ако една стока е струвала 2 лева след приемането на еврото няма да струва 1 евро,а повече. Вие все едно от Марс падате и не знаете как стоят нещата в България.
А какво ще стане смед година или две - ами тогава вече цените ще са се вдигнали, но това си е нормалната инфлация, а не че сме приели еврото.
- 1 like
Коментар
-
Ъхъм, още не сте открили откъде идват парите(и е достатъчно обяснение за "антиеврото")
- 1 like
Коментар
Коментар