IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Като не разбираш защо се обаждаш?

Всички тия държави дето изреждаш - дали са я докарвали до фалит като нас?

Дали са минали през деноминация? А?

Нямам какво да си говоря на тема финанси с лаици и дилетанти.
    От 28 години в България НЕ Е ИМАЛО ПРОБЛЕМ с финансите.И благодарение на това вече в София се живее по-добре отколкото в Атина.
    Фактите са налице колкото и дървените философи да лъжете.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Манго е този дето всяка вечер ти масажира простатата, лъжецо. Ти в социалните мрежи и за летящи чинии четеш, ама това на ги прави реалност. Повтарям:

Както при ВСИЧКИ държави преди нас, еврото ще доведе до по-високи заплати, по-високи пенсии и по-добър живот.
      Що не си сложиш снимка да ти видим циганската физиономия?
      И вече в София стандарта на живот е по-висок от тоя в Атина. При положение, че в България няма евро,а в Гърция има.
      https://www.numbeo.com/cost-of-livin...e&city2=Athens
      В Атина са нужни 7400 лв,за да имаш същия стандарт на живот като в София с 6200 лв,а средната заплата в София е много по-висока,отколкото в Атина.
      Не ви ли е срам да лъжете?
      Last edited by Vergil1975; 11.06.2025, 09:38.

Коментар

На черното бяло не мога да кажа, и с фактите няма как да не се съглася... но...

Мин. седм. се върнах от една конференция в Словения... така или иначе поне веднъж годишно минаваме от там като тръгне ски-кервана, но сега изкарах малко повече време там... сякаш има състезание кой по-китно, по-чисто и по-подредено ще си направи дворчето бе, човек! То да ти е кеф, където и да погледнеш - ти се пълни окото и ти се радва душата на зеленина, чистота и природа!

И там има келеши и гамени, ама не видях едно зарязано кенче от енергийна напитка на улицата, няма една заебана бирена бутилка или цигарена кутия на тротоар или пейка!

Такива мизерници сме тука, че нямам думи! А последните години (благодарение на тъпи чалга-предавания) понеже се напомпа неимоверно много и самочувствието (не знам на какво отгоре), но сега се радваме именно на това - мърльовци с турбо-самочуствие и его. Те това сме в момента....... а това е възможно най-вредната комбинация!
        Като въведем еврото, ще можем ли и ние да си направим дворчето по-китно? Ще можем ли да облицоваме кирпича с евро банкноти, да не зее така? Словения изглеждаше така и със сръбските динари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Какво общо имат 90-е години?От 1997г сме във валутен борд,който действа отлично и само глупак сменя работещо нещо.
          И аз не претендирам да разбирам от финанси, ама явно и финансистите в Дания, Швеция, Чехия Полша, Унгария и Румъния не разбират.Професор Стив Ханке също.Само Юлката,който го е срам да си покаже лицето във форума е най-големият разбирач.
          Като не разбираш защо се обаждаш?

Всички тия държави дето изреждаш - дали са я докарвали до фалит като нас?

Дали са минали през деноминация? А?

Нямам какво да си говоря на тема финанси с лаици и дилетанти.

Коментар

Имаше един период 90-те, в който тапетите бяха ПО-СКЪПИ от лева!

И излизаше по-евтино да си облепиш стените с банкноти, отколкото с тапети!

Ако отвържат лева - пак ще я докараме до там, а бунаците от възраждане/величие пак ще ходят да квичат пред бнб, ама тоя път вече срещу лева!
            Кой и кога е предлагал отвързване на лева от еврото?Аман от тъпи опорки.

Коментар

Манго-а с колко се увеличиха заплатите и пенсиите в Полша и Чехия от началото на 2014г досега.Щото 2014 г други държави в ЕС от Източна Европа приеха еврото .А пък в Полша и Чехия заплати и пенсии са се увеличили повече. Що така?
              И аз чета в социалните мрежи коментари на хора от държави, които са приели еврото. И 95 процента от тях казват, че заради еврото цените на стоки и услуги са скочили.На тях ли да вярвам или на някоя лъжлива циганка?
              Манго е този дето всяка вечер ти масажира простатата, лъжецо. Ти в социалните мрежи и за летящи чинии четеш, ама това на ги прави реалност. Повтарям:

Както при ВСИЧКИ държави преди нас, еврото ще доведе до по-високи заплати, по-високи пенсии и по-добър живот.

Коментар

Не се хаби, говорил съм с него, човека не разбира от финанси!
                Даже не съм сигурен какво точно търси в икономически форум?

Странно е обаче, че не помни 90-те?
                Защото дори да нямаш финансова култура тогава хората все пак поне инстинктивно усещаха нещата!
                Какво общо имат 90-е години?От 1997г сме във валутен борд,който действа отлично и само глупак сменя работещо нещо.
                И аз не претендирам да разбирам от финанси, ама явно и финансистите в Дания, Швеция, Чехия Полша, Унгария и Румъния не разбират.Професор Стив Ханке също.Само Юлката,който го е срам да си покаже лицето във форума е най-големият разбирач.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                  Същевременно ако утре БГ парламента каже отвързваме лева от еврото за да можем да провеждаме независима финансова политика- да определяме курса на лева спрямо останалите валути, да наливаме ликвидност на пазара и т.н. същите тези противници на еврото ще се втурнат по бюрата да обменят лева за който се " борят" в момента в " омразно" евро, което не искат да приемаме
                  Имаше един период 90-те, в който тапетите бяха ПО-СКЪПИ от лева!

И излизаше по-евтино да си облепиш стените с банкноти, отколкото с тапети!

Ако отвържат лева - пак ще я докараме до там, а бунаците от възраждане/величие пак ще ходят да квичат пред бнб, ама тоя път вече срещу лева!

Коментар

Мирко, увеличението на цените няма нищо общо с еврото, а със състоянието на икономиката, данъците, регулациите, покупателната способност на населението и т. н. В момента защо се увеличават цените като не сме с евро? И защо според теб ще ни вдигнат кредитния рейтинг като приемем еврото догодина?Ако искаш да погледнеш обективно на нещата вземи Литва- и тя беше във валутен борд като нас по спомени, в момента е с евро и заплатите са по- високи от полските.
                    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...y_average_wage
                    Ами не са по-високи заплатите в Латвия от тия в Полша.
                    Колкото до цените познавайки манталитета на българските бизнесмени при приемането на еврото ще има яко закръгляне нагоре. 100 процента съм убеден в това.

Коментар

Мирко, увеличението на цените няма нищо общо с еврото, а със състоянието на икономиката, данъците, регулациите, покупателната способност на населението и т. н. В момента защо се увеличават цените като не сме с евро? И защо според теб ще ни вдигнат кредитния рейтинг като приемем еврото догодина?Ако искаш да погледнеш обективно на нещата вземи Литва- и тя беше във валутен борд като нас по спомени, в момента е с евро и заплатите са по- високи от полските.
                      Не се хаби, говорил съм с него, човека не разбира от финанси!
                      Даже не съм сигурен какво точно търси в икономически форум?

Странно е обаче, че не помни 90-те?
                      Защото дори да нямаш финансова култура тогава хората все пак поне инстинктивно усещаха нещата!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

еми, 85% талаш
                        но не мисли, че при барби природонаселението са 100% пълни отличници от сорбоната
                        На черното бяло не мога да кажа, и с фактите няма как да не се съглася... но...

Мин. седм. се върнах от една конференция в Словения... така или иначе поне веднъж годишно минаваме от там като тръгне ски-кервана, но сега изкарах малко повече време там... сякаш има състезание кой по-китно, по-чисто и по-подредено ще си направи дворчето бе, човек! То да ти е кеф, където и да погледнеш - ти се пълни окото и ти се радва душата на зеленина, чистота и природа!

И там има келеши и гамени, ама не видях едно зарязано кенче от енергийна напитка на улицата, няма една заебана бирена бутилка или цигарена кутия на тротоар или пейка!

Такива мизерници сме тука, че нямам думи! А последните години (благодарение на тъпи чалга-предавания) понеже се напомпа неимоверно много и самочувствието (не знам на какво отгоре), но сега се радваме именно на това - мърльовци с турбо-самочуствие и его. Те това сме в момента....... а това е възможно най-вредната комбинация! Простаци, ама горди с простотията си!

п.с. Благодарение на предавания на един плевенски плешунгер, който години наред налагаше такъв модел!
                        Last edited by Julius_BG; 11.06.2025, 09:32.

Коментар

Бонке-аз не съм виновен, че нямаш акъл за 2 стотинки и не можеш да разбереш какво съм написал.
                          НИКОГА не съм писал, че пенсиите ще намалеят, а че ще се увеличат цените на стоки и услуги, което ще намали покупателната способност.
                          И никога не съм бил комунист, та да хваля комунизма и да плюя по Запада.
                          Лъжеш като дърта циганка.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Нищо подобно няма да се случи, лъжецо малоумен. Както при ВСИЧКИ държави преди нас, еврото ще доведе до по-високи заплати, по-високи пенсии и по-добър живот.
                            Манго-а с колко се увеличиха заплатите и пенсиите в Полша и Чехия от началото на 2014г досега.Щото 2014 г други държави в ЕС от Източна Европа приеха еврото .А пък в Полша и Чехия заплати и пенсии са се увеличили повече. Що така?
                            И аз чета в социалните мрежи коментари на хора от държави, които са приели еврото. И 95 процента от тях казват, че заради еврото цените на стоки и услуги са скочили.На тях ли да вярвам или на някоя лъжлива циганка?
                            Last edited by Vergil1975; 11.06.2025, 09:21.

Коментар

Бонке-аз не съм виновен, че нямаш акъл за 2 стотинки и не можеш да разбереш какво съм написал.
                              НИКОГА не съм писал, че пенсиите ще намалеят, а че ще се увеличат цените на стоки и услуги, което ще намали покупателната способност.
                              процеса е обратен. Понеже вдигнаха НЕЗАСЛУЖЕНО пенсиите от 200 на 600лв за 5 години се вдигнаха основните продукти дето потребяват пенсионерите 2пъти. До 2030 ще се вдигнат още 2 пъти щото и минималната НЕЗАСЛУЖЕНА пенсия ще е 800лв
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Нищо подобно няма да се случи, лъжецо малоумен. Както при ВСИЧКИ държави преди нас, еврото ще доведе до по-високи заплати, по-високи пенсии и по-добър живот.

Коментар

Working...
                                X