IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ха-ха - Путинска подлога, живвеща в чужбина, тръгнал да ни се меси в делата на България и да ни критикува. Голяма наглост !!!
    Матейко сега като дойде еврото в бг и още повече дигиталното ще се наложи да вдигнеш заплатите на абдалите дето ти работят, щото иначе ще изпукат от глад

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

5.Вергил сравнява развитието на държавите приели еврото с тия ,които не са в ЕС и прави изводи, че вторите имат по-висок растеж на БВП и заплатите.
      Тая глупост не знам откъде си я измисли. Саудитска Арабия и Норвегия не са в ЕС, ама Нигерия и Сирия също. Как правиш извода, че тези без евро са по-добре.

Винаги сме знаели че ченгетата са тъпи.

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
        Investor.bg

2 ч ·

Еврото не успя да набере популярност в Чехия, една от най-големите страни на прага на еврозоната, въпреки че блокът постепенно се разширява на изток

Dimitar Nekov
        И в България няма популярност !!! Само че тук шепа самозабравили се политически подлоги и престъпници искат да ни го натресат насила, а чешките политици уважават волята на хората.

Коментар от импето
        Ха-ха - Живвее в чужбина, тръгнал да ни се меси в делата на България и да ни критикува. Голяма наглост !!!
        Last edited by mibova; 11.06.2025, 15:54.

Коментар

• Investor.bg

2 ч ·

Еврото не успя да набере популярност в Чехия, една от най-големите страни на прага на еврозоната, въпреки че блокът постепенно се разширява на изток

Dimitar Nekov
          И в България няма популярност !!! Само че тук шепа самозабравили се политически подлоги и престъпници искат да ни го натресат насила, а чешките политици уважават волята на хората.

Коментар от импето

Коментар

Не знам дали вергил е мислил че ако падне борда с неговите 12% изискуеми резерви за банките и се отиде на изискуемите 1% банкови резерви какво е в ез, то ще се освободят около 20 милиарда които ще се върнат в банките. Какво ще стане с ресурса който предлагат банките тогава- ами ще поевтинее, и като поевтинее ресурса дали нещо ще поскъпне- ------------------правилно стоките. Иииииииииии този процес как се нарича------------- амииииииии май беше инфлация

Заради това да може 1000 човека да ходят до гърция и да сменят левовете в евро без комисионна ще ебат майката на държавата................... аааааааааа ъъъъъъъъъъ извинявам се на територията

Много ми е чудно дали някой от тези икономисти ще си скъса дипломата ако с бг стане нещо
            Точно така ще стане.По-рано в коментарите го бях написал.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ами направи тогава валутен борд с плаващ валутен курс, щом нямат нищо общо. Ако нямаш фиксиран курс, нямаш и борд. Обратното е възможно, никой не отрича. Говорим за едно и също нещо, не усещаш ли? Май трябва да ви водят всички тук на лек онтологичен курс.
              хахахаха, горното за плаващия курс в борд съм го пропуснал, може да го пуснеш в темата за бисери и куриози

а бе защо модераторите не въведат някакви критерии за писане в този форум, тук става като във фурната на кьор асан- всеки влиза пише нещо си и си бие камшика с друг профил също толкова неграмотен

Коментар

Вергил е професионалист в това да събира доказателства и да ги анализира.И какво е събрал досега.
                1.В социалните мрежи е прочел стотици коментари на хора от държави, които ползват еврото. 95 процента са негативни спрямо еврото.
                2.От октомври се въвежда дигиталното евро. Същевременно в Китай е въведен дигиталния юан,а в Русия предстои да се въведе дигиталната рубла. Вергил знае,че в тия две държави целта на подобни мерки е контрол на населението. Затова прави извода,че всяка дигитална валута е заради контрол и че с дигиталното евро ще е така.
                3.Вергил познава манталитета на българските бизнесмени и прави извод, че цените на стоки и услуги ще се вдигнат значитезначите.
                ​​​​​​4.Ще падне борда и Вергил е наясно,че десетки милиарди ще отидат в джоба на крадливи политици.
                5.Вергил сравнява развитието на държавите приели еврото с тия ,които не са в ЕС и прави изводи, че вторите имат по-висок растеж на БВП и заплатите.
                Не знам дали вергил е мислил че ако падне борда с неговите 12% изискуеми резерви за банките и се отиде на изискуемите 1% банкови резерви какво е в ез, то ще се освободят около 20 милиарда които ще се върнат в банките. Какво ще стане с ресурса който предлагат банките тогава- ами ще поевтинее, и като поевтинее ресурса дали нещо ще поскъпне- ------------------правилно стоките. Иииииииииии този процес как се нарича------------- амииииииии май беше инфлация

Заради това да може 1000 човека да ходят до гърция и да сменят левовете в евро без комисионна ще ебат майката на държавата................... аааааааааа ъъъъъъъъъъ извинявам се на територията

Много ми е чудно дали някой от тези икономисти ще си скъса дипломата ако с бг стане нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

+ това, че на Вергил явно му е умряла циганката, та се налага сам да се рекламира!

п.п.
                  "прочитането на стотици коментари на хора от държави" НЕ ТЕ ПРАВИ СПЕЦИАЛИСТ В ДАДЕНА ОБЛАСТ! Слез малко на земята!

И аз мога да изчета 200 статии на тема коремна хирургия, ама ще дойдеш ли да ти оперирам апендицита?
                  Хората на собствен гръб са изпитали негативите от въвеждането на еврото. И като споменаваш коремна хирургия ако ти предстои операция кой хирург ще предпочетеш-тоя, за който има положителни отзиви или тоя с негативни отзиви. Ако твои познати са се оперирали няма ли да вземеш предвид мнението им?

Коментар

Вергил е професионалист в това да събира доказателства и да ги анализира.И какво е събрал досега.
                    1.В социалните мрежи е прочел стотици коментари на хора от държави, които ползват еврото. 95 процента са негативни спрямо еврото.
                    2.От октомври се въвежда дигиталното евро. Същевременно в Китай е въведен дигиталния юан,а в Русия предстои да се въведе дигиталната рубла. Вергил знае,че в тия две държави целта на подобни мерки е контрол на населението. Затова прави извода,че всяка дигитална валута е заради контрол и че с дигиталното евро ще е така.
                    3.Вергил познава манталитета на българските бизнесмени и прави извод, че цените на стоки и услуги ще се вдигнат значитезначите.
                    ​​​​​​4.Ще падне борда и Вергил е наясно,че десетки милиарди ще отидат в джоба на крадливи политици.
                    + това, че на Вергил явно му е умряла циганката, та се налага сам да се рекламира!

п.п.
                    "прочитането на стотици коментари на хора от държави" НЕ ТЕ ПРАВИ СПЕЦИАЛИСТ В ДАДЕНА ОБЛАСТ! Слез малко на земята!

И аз мога да изчета 200 статии на тема коремна хирургия, ама ще дойдеш ли да ти оперирам апендицита?

Коментар

Пълни глупости!
                      Абе човек, двете нямат нищо общо, че да ги сравняваш.

Едното ти е просто режим на обменния курс - плаващ / фиксиран и т.н. Другото е цял набор от правила, които ограничава разхайтената монетарна политика - ЦБ спира да бъде кредитор от последна инстанция, не рефинансира правителство и банки, трябва да държи в избраната чужда валута (котва) такива резерви, че да покрие на 100% паричната база (агрегата М0) и т.н. и т.н.

Ти си тръгнал да сравняваш ябълка с крокодил, щото и двете били зелени!
                      Ами направи тогава валутен борд с плаващ валутен курс, щом нямат нищо общо. Ако нямаш фиксиран курс, нямаш и борд. Обратното е възможно, никой не отрича. Говорим за едно и също нещо, не усещаш ли? Май трябва да ви водят всички тук на лек онтологичен курс.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Тоя " рефрен" колкото и недобре да звучи си е 100% истина. Ти ако си счупиш крака сам ли ще си го наместваш или ще отидеш в болницата където са по- умни и компетентни от теб в тази област да ти го наместят? Като ти се развали колата сам ли си я правиш или отиваш на сервиз където са по- умни и компетентни от теб ва тази област? С 2 думи човек не може да разбира от всичко и е по- добрият вариант да се довери на специалист в дадена област да му реши проблема. Защо в случая с еврото да не се довериш на специалистите които разбират от икономика да вземат решение вместо теб, по същия начин по който се доверяваш на лекаря, водопроводчика, фризьора на и т.н. Защо ти който си овчар и си компетентен как се прави сирене или как се пасат овце трябва да взимаш решения за финансите на страната от които не разбираш? Или защо добрият финансист който разбира от финанси трябва да решава как да се пасат овцете или как да се прави сирене и кашкавал след като не разбира нищо от това?
                        Определено е така, само че за добро или зло всяка държава има някакви символи които определят нацията и един от тях е собствената валута. Ако помниш навремето имаше дебат дали да се запази бнб по точно позицията на управителя- преди да дойде сегашния/ не му знам името/ и да получава заплата от около 20000лв на месец. Имаше предложение да има комисия или надзорен съвет, нещо такова и те да изпълняват тази роля. И тогава се изтъкнаха доводите че е добре да се запази бнб и управителя и за да може по някакъв начин да се каже на света- ето аз съм българин , това е моят флаг, моят химн, моята валута, а този човек е пазител на валутата ми. Да определено звучи наивно, но ако не искаш да звучиш ти наивно и ретроградно/ според теб и твоята дружинка/ може да се откажеш от бг гражданството и да приемеш гражданство на света- мисля че така се казваше гражданството на тези които не ги иска нито една държава- обикновено са престъпници, какъвто ти не си, сигурен съм в това

Коментар

Има един канал- на слави клашърса, и в него има клипове за референдумите в швейцария. Потърси си го. ......
                          Как да не - на тоя тепегьоз ще му генерирам трафик?!

Виж сега - ние сме си дали гласа за ЕС и еврото още преди 20+ години и остава само да се приложи решението!

Това е.

Кой съгласен, кой - несъгласен, мача вече е свирен! Референдум няма да има, фатмака правилно го порязаха.

Коментар

Айде сега си представете че референдума беше минал! И какво - отива Вергил, дето сигурно е добър в професията си човек, но е с нулеви финансови познания и какво - отива и казва: "Аз съм против еврото"! Щото е много загрижен за благосъстоянието на имагинерната баба Пена.

За какво ми е мнението на такъв човек?

А тези дето са по-надолу - дето дори не са специалисти в областта си? За какво ни е да събираме техните мнения?

Коментар

Ти ако искаш такива да ти решават съдбата - заповядай! Ама не е смешно!
                              Има един канал- на слави клашърса, и в него има клипове за референдумите в швейцария. Потърси си го. Най общо- властта обявява референдум за нещо си като е сигурна в резултата, но по някаква причина гражданите гласуват наопъки- срещу официалната власт. След няколко месеца- буквално 6-7 месеца същия референдум със същия въпрос- гражданите гласуват така както иска властта. Друг случай- когато наглосаксите искаха да излизат от ес кой направи референдума- ами мисля че беше камерън- не е имало подписки, имало е единствено призиви, но не и демонстрации- разбираш ли властта обявява референдум- тоест ако искате да се самоубивате- моля, направете го. И те го направиха, доколкото знам сега около 60% от гражданите искат да се върнат в ес, но.........

относно референдума в швейцария- той не беше толкова отдавна, може би преди 5-6 години, но си намери клипа. Не може да се иска от хората да гласуват само на избори, а в останалото време - марш оттука, неграмотник. откъде знаеш че този човек който си показал не е по умен от теб. откъде знаеш че аз не съм по умен от теб. И кой си ти за да определяш моята съдба

Така че по спокойно

Коментар

Защо ли ми се струва че съм чувал този рефрен- вие сте глупави, аз съм умен, затова сте ме избрали да ви решавам проблемите

Иии да те попитам какво характеризира една нация- общ език, обща вяра, граници, флаг, химн ииииииииииииииииииииии ----------- а бе имаше още нещо, ама какво беше- ще помогнеш ли като си толкова умен
                                Тоя " рефрен" колкото и недобре да звучи си е 100% истина. Ти ако си счупиш крака сам ли ще си го наместваш или ще отидеш в болницата където са по- умни и компетентни от теб в тази област да ти го наместят? Като ти се развали колата сам ли си я правиш или отиваш на сервиз където са по- умни и компетентни от теб ва тази област? С 2 думи човек не може да разбира от всичко и е по- добрият вариант да се довери на специалист в дадена област да му реши проблема. Защо в случая с еврото да не се довериш на специалистите които разбират от икономика да вземат решение вместо теб, по същия начин по който се доверяваш на лекаря, водопроводчика, фризьора на и т.н. Защо ти който си овчар и си компетентен как се прави сирене или как се пасат овце трябва да взимаш решения за финансите на страната от които не разбираш? Или защо добрият финансист който разбира от финанси трябва да решава как да се пасат овцете или как да се прави сирене и кашкавал след като не разбира нищо от това?

Коментар

Working...
                                X