Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?
Collapse
X
-
- 1 like
-
А говорейки за покачване на цените при приемане на Еврото има един (или може и да са два случая). Словения или Словакия приема Еврото баш по време на кризата с Лемън Брадърс.
И тогава има дефлация в цяла Европа, да кажем средно 1.5%, те записват около 0.5% дефлация. Ние сигурно сме записали тогава 2-3% дефлация.
Така че чисто технически има случай на държава приела Еврото и цените паднали. Но просто такъв е бил икономическия цикъл.
Сега ако сме в икономически цикъл на инфлация с Евро или без Евро па ще си има инфлация - просто кат фасул.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Следовател бях. Работата ми се състоеше да събирам доказателства и да анализирам всички факти по делото. И като си приложа уменията по отношение на еврото, не виждам НИТО ЕДНА ПОЛЗА.Със сигурност ще има негатив от повишаване на цените и евентуално огромен негатив с въвеждането на дигиталното евро.следовател
И това ли е най-големия ти страх? - че щели да се вдигнат цените!?? Ми те със и без евро - вървят към изравняване, нарича се конвергенция! Като имаш отворени граници - ще имаш и икономическа миграция. Само че с цените - ще се вдигнат и заплатите! Толкова ли не можеш да вържеш 2 + 2, следователю!?
Моята зъболекрка "загуби" 3 сестри от пандемията насам, защото отидоха във франция и германия за по 3k евро и сега плаща даже и ски-уроците и ски-ваканциите на 4-тата си сестра, за да не я загуби и нея!
Само че нито левът, нито еврото имат някакво отношение към това!
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеПалячо-за разлика от теб аз съм работил ЕДИНСТВЕНО с доказателства. А че цените ще се повишат ще стане ясно догодина. Това естествено е прогноза, която на 99 процента ще се сбъдне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
А това, че цените ще се повишат дали ще е от въвеждане на Еврото или от други фактори?
Щото и предната и по-предната година цените се повишаваха, фактически почти всяка година след като мина гръцката криза цените се повишават. И то се повишават без да сме въвеждали Еврото.
Така че причинно следствените връзки в икономиката са сериозна мъгла, икономиката не е точна наука като математиката, физиката или астрономията да кажем.
Така че правя обосновано предположение.
Коментар
-
Палячо-за разлика от теб аз съм работил ЕДИНСТВЕНО с доказателства. А че цените ще се повишат ще стане ясно догодина. Това естествено е прогноза, която на 99 процента ще се сбъдне.
Щото и предната и по-предната година цените се повишаваха, фактически почти всяка година след като мина гръцката криза цените се повишават. И то се повишават без да сме въвеждали Еврото.
Така че причинно следствените връзки в икономиката са сериозна мъгла, икономиката не е точна наука като математиката, физиката или астрономията да кажем.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Къде точно е аргументът, че кюлотът щял да скочи?Не видях такъв! ... само алибализми.
Къде ти е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ??????? Знаеш ли изобщо какво значи "доказателство"?
п.п.
Как не ти омръзна да се излагаш - с всяко мнение те правят на смешен, ама ти: "Не, та не! Аз съм прав!"
По-тъпоглав и упорит отдвна не бях виждал.Ш'мъ пруща'аш.
Коментар
-
Ма ти шапкар ли си бил бре?!Това обяснява всичко......
А аз се чудех отде иде тая твойта тъпоглавост и упоритост!
пп
И аз съм седнал с теб да си говоря на финансови теми??? Колко ми е и на мен акъла!
Че и за референдум се натиска! Колкото по-малко разбира -> толкова повече се натиска той да взима решения! - хахаха
Направо ме върна в казармата! - Най-глупавия фатмак взимаше най-важните решения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение..... и двамата сме от малки градове, сами сме си пробивали път в живота, работели сме във военизирани структури и двамата сме по-скоро ляво настроени,а не ултрадесни каквито са повечето във форума.Но явно не може да преживее факта, че не лижа задника на Путин.Това обяснява всичко......
А аз се чудех отде иде тая твойта тъпоглавост и упоритост!
пп
И аз съм седнал с теб да си говоря на финансови теми??? Колко ми е и на мен акъла!
Че и за референдум се натиска! Колкото по-малко разбира -> толкова повече се натиска той да взима решения! - хахаха
Направо ме върна в казармата! - Най-глупавия фатмак взимаше най-важните решения.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеБабо Пено,
Силният Лев нали уж вардеше от таквиз неща?!ЩО ТЪЙ !?
https://bnr.bg/horizont/post/1021723...adi-ekotaksata
Коментар
-
Бабо Пено,
Силният Лев нали уж вардеше от таквиз неща?!ЩО ТЪЙ !?
https://bnr.bg/horizont/post/1021723...adi-ekotaksata
- 2 Харесвания
Коментар
-
Къде точно е аргументът, че кюлотът щял да скочи?Не видях такъв! ... само алибализми.
п.п.
Как не ти омръзна да се излагаш - с всяко мнение те правят на смешен, ама ти: "Не, та не! Аз съм прав!"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Баба ти Пена е по празните приказки. Също като теб.Аз си служа единствено с аргументи.
п.п.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Министрите на финансите на страните от Европейския съюз (ЕС) подкрепят приемането на България в еврозоната, съобщи БНТ. Това става ясно от проект за писмо, с който обществената медия разполага. Проектът трябва да бъде приет след обсъжданията на конвергентните доклади в Еврогрупата и по време на Съвета на финансовите министри утре и в петък в Люксембург. Окончателно решението за членството на страната ни в еврозоната от 1 януари 2026 г. ще бъде взето на 8 юли в Брюксел.
В документа се посочва, че Съветът на Европейския съюз, в лицето на финансовите министри на страните от общността, споделя оценката на Европейската комисия (ЕК) и на Европейската централна банка (ЕЦБ), че България е постигнала правна съвместимост и изпълнява критериите за конвергенция. В него се казва още, че европейските министри на финансите приветстват препоръката на Еврогрупата за приемане на еврото в България
- 2 Харесвания
Коментар
-
Истината е, че ти не си загрижен за баба ти Пена!
ТИ СИ БАБА ПЕНА !
Баба ти Пена говори през твоята уста и е баш като кон с капаци!
Затворила е очи и уши / отворила е само устата!Last edited by pinoccio; Днес, 16:00.
Коментар
Коментар