IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са ползите и рисковете от евентуалното въвеждане на Еврото в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Имаме опита на другите държави, които са приели еврото и навсякъде цените са се повишили.Освен това е ясна психологията на българския бизнес,който ако може 10 кожи ще одере.
    Така че правя обосновано предположение.
    Стига се излага. Ако ще се повишават цените, то това ще се случи със или без Еврото. За хиляден път ти казвам, че цените зависят от баланса на търсене и предлагане, а не от това каква картинка има на хартийките, наречени пари. Толкова ли не можеш да го осъзнаеш това, че продължаваш да се излагаш пак и пак и пак, така че все повече и повече хора да те разберат колко струваш.

Коментар

• А говорейки за покачване на цените при приемане на Еврото има един (или може и да са два случая). Словения или Словакия приема Еврото баш по време на кризата с Лемън Брадърс.

И тогава има дефлация в цяла Европа, да кажем средно 1.5%, те записват около 0.5% дефлация. Ние сигурно сме записали тогава 2-3% дефлация.

Така че чисто технически има случай на държава приела Еврото и цените паднали. Но просто такъв е бил икономическия цикъл.

Сега ако сме в икономически цикъл на инфлация с Евро или без Евро па ще си има инфлация - просто кат фасул.

Коментар

Следовател бях. Работата ми се състоеше да събирам доказателства и да анализирам всички факти по делото. И като си приложа уменията по отношение на еврото, не виждам НИТО ЕДНА ПОЛЗА.Със сигурност ще има негатив от повишаване на цените и евентуално огромен негатив с въвеждането на дигиталното евро.
        следовател

И това ли е най-големия ти страх? - че щели да се вдигнат цените!?? Ми те със и без евро - вървят към изравняване, нарича се конвергенция! Като имаш отворени граници - ще имаш и икономическа миграция. Само че с цените - ще се вдигнат и заплатите! Толкова ли не можеш да вържеш 2 + 2, следователю!?

Моята зъболекрка "загуби" 3 сестри от пандемията насам, защото отидоха във франция и германия за по 3k евро и сега плаща даже и ски-уроците и ски-ваканциите на 4-тата си сестра, за да не я загуби и нея!

Само че нито левът, нито еврото имат някакво отношение към това!

Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
        Палячо-за разлика от теб аз съм работил ЕДИНСТВЕНО с доказателства. А че цените ще се повишат ще стане ясно догодина. Това естествено е прогноза, която на 99 процента ще се сбъдне.
        Аах, най-накрая си призна, че НЕ Е АРГУМЕНТ, А ПРОГНОЗА!

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

А това, че цените ще се повишат дали ще е от въвеждане на Еврото или от други фактори?

Щото и предната и по-предната година цените се повишаваха, фактически почти всяка година след като мина гръцката криза цените се повишават. И то се повишават без да сме въвеждали Еврото.

Така че причинно следствените връзки в икономиката са сериозна мъгла, икономиката не е точна наука като математиката, физиката или астрономията да кажем.
          Имаме опита на другите държави, които са приели еврото и навсякъде цените са се повишили.Освен това е ясна психологията на българския бизнес,който ако може 10 кожи ще одере.
          Така че правя обосновано предположение.

Коментар

Палячо-за разлика от теб аз съм работил ЕДИНСТВЕНО с доказателства. А че цените ще се повишат ще стане ясно догодина. Това естествено е прогноза, която на 99 процента ще се сбъдне.
            А това, че цените ще се повишат дали ще е от въвеждане на Еврото или от други фактори?

Щото и предната и по-предната година цените се повишаваха, фактически почти всяка година след като мина гръцката криза цените се повишават. И то се повишават без да сме въвеждали Еврото.

Така че причинно следствените връзки в икономиката са сериозна мъгла, икономиката не е точна наука като математиката, физиката или астрономията да кажем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Къде точно е аргументът, че кюлотът щял да скочи? Не видях такъв! ... само алибализми.

Къде ти е ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ??????? Знаеш ли изобщо какво значи "доказателство"?

п.п.
              Как не ти омръзна да се излагаш - с всяко мнение те правят на смешен, ама ти: "Не, та не! Аз съм прав!"

По-тъпоглав и упорит отдвна не бях виждал. Ш'мъ пруща'аш.

Коментар

Ма ти шапкар ли си бил бре?! Това обяснява всичко......

А аз се чудех отде иде тая твойта тъпоглавост и упоритост!

пп
                И аз съм седнал с теб да си говоря на финансови теми??? Колко ми е и на мен акъла!

Че и за референдум се натиска! Колкото по-малко разбира -> толкова повече се натиска той да взима решения! - хахаха

Направо ме върна в казармата! - Най-глупавия фатмак взимаше най-важните решения.
                Следовател бях. Работата ми се състоеше да събирам доказателства и да анализирам всички факти по делото. И като си приложа уменията по отношение на еврото, не виждам НИТО ЕДНА ПОЛЗА.Със сигурност ще има негатив от повишаване на цените и евентуално огромен негатив с въвеждането на дигиталното евро.

Коментар

..... и двамата сме от малки градове, сами сме си пробивали път в живота, работели сме във военизирани структури и двамата сме по-скоро ляво настроени,а не ултрадесни каквито са повечето във форума.Но явно не може да преживее факта, че не лижа задника на Путин.
                  Ма ти шапкар ли си бил бре?! Това обяснява всичко......

А аз се чудех отде иде тая твойта тъпоглавост и упоритост!

пп
                  И аз съм седнал с теб да си говоря на финансови теми??? Колко ми е и на мен акъла!

Че и за референдум се натиска! Колкото по-малко разбира -> толкова повече се натиска той да взима решения! - хахаха

Направо ме върна в казармата! - Най-глупавия фатмак взимаше най-важните решения.

Коментар

Бабо Пено,

Силният Лев нали уж вардеше от таквиз неща?! ЩО ТЪЙ !?

https://bnr.bg/horizont/post/1021723...adi-ekotaksata

Интересно, за имотите има същото очакване за 15% повишение на цените. И те ли имат екотакса?

Коментар

• Бабо Пено,

Силният Лев нали уж вардеше от таквиз неща?! ЩО ТЪЙ !?

https://bnr.bg/horizont/post/1021723...adi-ekotaksata

Коментар

Къде точно е аргументът, че кюлотът щял да скочи? Не видях такъв! ... само алибализми.

п.п.
                        Как не ти омръзна да се излагаш - с всяко мнение те правят на смешен, ама ти: "Не, та не! Аз съм прав!"

Имах наскоро дискусия с един познат, който ми обясняваше, че нямаме полза от ЕС защото и ние и немците сме били членове, но те взимали по- високи заплати

Коментар

Баба ти Пена е по празните приказки. Също като теб.Аз си служа единствено с аргументи.

п.п.

Коментар

• Министрите на финансите на страните от Европейския съюз (ЕС) подкрепят приемането на България в еврозоната, съобщи БНТ. Това става ясно от проект за писмо, с който обществената медия разполага. Проектът трябва да бъде приет след обсъжданията на конвергентните доклади в Еврогрупата и по време на Съвета на финансовите министри утре и в петък в Люксембург. Окончателно решението за членството на страната ни в еврозоната от 1 януари 2026 г. ще бъде взето на 8 юли в Брюксел.

В документа се посочва, че Съветът на Европейския съюз, в лицето на финансовите министри на страните от общността, споделя оценката на Европейската комисия (ЕК) и на Европейската централна банка (ЕЦБ), че България е постигнала правна съвместимост и изпълнява критериите за конвергенция. В него се казва още, че европейските министри на финансите приветстват препоръката на Еврогрупата за приемане на еврото в България

Коментар

Истината е, че ти не си загрижен за баба ти Пена!

ТИ СИ БАБА ПЕНА !

Баба ти Пена говори през твоята уста и е баш като кон с капаци!

Затворила е очи и уши / отворила е само устата!
                              Ако Баба Пена е отворила устата, демографията ни съвсем е утекла и еврото бързо ще изчезне в посока на нейните джобове.
                              Last edited by pinoccio; Днес, 16:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                +100 тази картинка ми направи деня

Коментар

Working...
                                X