IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идея за борба срещу укриването на данъци

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
    Shadow, работи върху правописа преди да правиш "малко финно донастройване" с "рязак" ефект. В някои страни подобна идея е отдавна приложена за служители в еквивалента на НАП - на процент са от каквото изкарат. Няма по-лесен начин да се наложи здрав рекет. Завистливост и доноси да искаш от Българина - право в десятката си
    и у нас получват процент нападжиите. ама пишещите тука отде да знаят.

    ПП. парите се раздават на служителите като ДМС всяко тримесечие. само дето се делят между служителите независимо кой ги е инкасирал
    Last edited by nradev; 27.02.2019, 10:41.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

      Аха, и после бизнесът се изнася в офшорки и сива икономика. Щото данъците само растат всяка година и в един момент фирмите не могат повече да печелят.
      Е, де, кажи как в Германия, там колко са данъците, че нещо май са двойни спрямо тук, пък не знам бизнесът да се е изнесъл в оШфорки, както казва една Гинка, дето я чакаме като месия в Чез Народопсихология е това, баце - все държавата е виновна и все се мъчим да я прецакаме. Но с национални герои Андрешко, Хитър Петър и Бай Ганьо какво друго да очакваш...

      П.С. Дойчландите са същите диви селяни като нас, само дето държава (ако си бял, ако си црън, и там няма държава, щото либерастията ги убива повече, отколкото нас емиграцията) - ако щипнеш нещо, бой по капацината и затворче, тук си плащаш на данъчния или съдията с половината от откраднатото и си жик-так.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Явно не си четете законите, то и сега има тези неща, дето ги предлагат част от хората

        Данъчно облекчение за извършени безкасови плащания, уредено в чл. 22д от ЗДДФЛ
        От новото данъчно облекчение могат да се възползват физически лица, за извършени през годината безкасови плащания, когато едновременно са налице следните условия:
        Данъчното облекчение за извършени безкасови плащания е уредено в чл. 22д от ЗДДФЛ. От това данъчно облекчение могат да се възползват физически лица, за извършени през годината безкасови плащания, когато едновременно са налице следните условия:
        1. лицето е придобило през годината доходи, подлежащи на облагане с данък върху общата годишна данъчна основа;
        2. сто на сто от паричните доходи по т. 1 са получени по банков път;
        3. извършените безкасови плащания от лицето са в размер 80 или над 80 на сто от доходите по т. 1.
        Данъчното облекчение е в размер 1 на сто от дължимия за годината данък върху общата годишна данъчна основа, но не повече от 500 лв., а обстоятелствата и условията за ползването му се декларират от лицето в годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ.

        Ся, вярно, че е яко проформа, ама го има, също като семейното подоходно облагане, с което ми спестяват цели 40 лева - горе-долу половината пари за сушите, което купих за вечеря вчера Така че идеи има, приложение има, ама е толкова афифно, колкото комунизма, дето го строихме, и демокрацията, дето още я строим.

        П.С. Иначе това с колите е много ок, ама няма да стане - Полкича говори някакви фантасмагории (пък може и да не са Пловдив е центъра на просФетата с Мамин Тотьо начело) - аз съм подавал десетки сигнали за паркирали коли или разхождане на кучета без каишка и единствената реакция на органите е да си направят секуру, т.е. да си го преместят от левия в десния джоб. Ама дано полки е прав де, поне в София подобно нещо е обречено на тотален провал, защото хем имаш "гражданско" общество от селяни, хем институциите са принципа "ден да мине, друг да дойде, заплатата си върви..."
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнение
          Всички тези неща дето ги предлагате ги има реализирани в някои страни, но са прекалено сложни и трудоемки. Най-просто, лесно и вследствие на това ефективно би бил ДАНЪК ВЪРХУ ВСИЧКИ ФИНАНСОВИ ТРАНЗАКЦИИ, но това изисква всичко да се плаща без кеш, а само електронно.
          Аха, и после бизнесът се изнася в офшорки и сива икономика. Щото данъците само растат всяка година и в един момент фирмите не могат повече да печелят.

          Коментар


          • Всички тези неща дето ги предлагате ги има реализирани в някои страни, но са прекалено сложни и трудоемки. Най-просто, лесно и вследствие на това ефективно би бил ДАНЪК ВЪРХУ ВСИЧКИ ФИНАНСОВИ ТРАНЗАКЦИИ, но това изисква всичко да се плаща без кеш, а само електронно.
            Location: Terminal Island
            Institution: FBI Correctional Facility
            Jurisdiction: Unknown

            Коментар


            • Много по-удачен вариант би било ако НАП както са направили приложение - направят така, че който иска да се регистрира и да сканира всички бележки (касови бележки, а не фактури ), които получава в магазини и заведения. Да акумулира точки и в края на годината да може да си плати част от данъците с тези точки/пари. Примерно 0.5-1% от стойността на маркираните бонове. Ако някой е изхарчил 10К през годината ще може да ползва 50 или 100лв за данък МПС, такса смет е такива неща. В този случай хората няма да стават доносници , НО ще си изискават своето и който иска ще може да пуска сигнал ако маркирания бон му излезе, че не е ОК.
              Проблемът на НАП и Държавата е не гърлото откъдето се пълни тубата, а големите дупки откъдето изтича събраното - за това обаче много не се говори, защото най-големите дупки са за хора, които си 'плащат'.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

              Коментар


              • Shadow, работи върху правописа преди да правиш "малко финно донастройване" с "рязак" ефект. В някои страни подобна идея е отдавна приложена за служители в еквивалента на НАП - на процент са от каквото изкарат. Няма по-лесен начин да се наложи здрав рекет. Завистливост и доноси да искаш от Българина - право в десятката си

                Коментар


                • https://www.bloombergtv.bg/notifikat...n-vladee-sasht

                  Коментар


                  • Shadow1 - а какво ще правиме с хората които злонамерено с цел да навредят някому доносничат и ако доноса е измама ? Би трябвало да се предвиди наказание за тях и понеже ще е деяние с много голяма обществена опасност би следвало да се наказва с доживотен затвор.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                      Мислим, че все така ЛУКОЙЛ няма да плаща данъци, а ефекта от тия на Вуте и Геле е минимален.
                      няма го самосъзнанието и възпитанието при българина ........... ще дам един пример как е по света:

                      малко преди 1989 г. мой приятел се ожени в скандинавска държава и понеже беше много добър сервитьор, а след това и управител на заведение първата му работа беше да отвори ресторант там ........ всяко лято се виждахме и след няколко години го питах как е бизнеса, той ми отговори, че е прекратил това занимание ......... попитах го: не вървеше ли? ........ отговора му беше: всичко щеше да е чудесно, ако не бяха толкова високи данъците ........... продължих да упорствам: не издавай касови бележки тогава (расъждавам аз като бай Ганьо) .......... и отговора му бе: не става!!! .......... как да не става, бе човек? на проверки ли ти идват? .......... и тук той ме застреля: никой не идва на проверка защото никой не се оплаква, че не му се издава бележка но хората на които не издаде касова бележка повече никога не се връщат в ресторанта въпреки, че им е харесвало и кухня, и питиета, и обстановка ......... хората не видят ли сметка с касов бон знаят, че данъка няма да влезне в бюджета и съответно няма да има социални придобивки за обществото ......... хората са наясно, че ти крадеш от обществото и си завинаги презрян в техните очи ........ а отгоре на всичко споделят с всичките си близки и приятели, че в еди кой си ресторант собственика е крадец ....... правят пълен бойкот!!!

                      виж само как обществото само контролира търговците и де факто няма нужда от проверяващи на НАП
                      Last edited by polki; 27.02.2019, 01:02.
                      fuск the bеаr - give me the bееr

                      Коментар


                      • Мислим, че все така ЛУКОЙЛ няма да плаща данъци, а ефекта от тия на Вуте и Геле е минимален.

                        Коментар


                        • Гледаш треската в окото на съседа, но не виждаш гората в която вършее НАП...
                          Сега, ако със същия ентусиазъм успеем да контролираме разходите на НАП, ще станем значително по-ефективни..., дори и с настоящите приходи.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение
                            Какво мислите ?
                            повечето глоби от НАП са фиксирани за първо и второ нарушение .......... така, че най-елементарното е за неиздаване на касова бележка гражданите да се стимулират с 50 лв., но проблема е в доказването на деянието ......... не забравяй, че сме в България и има много зложелатели и дори граждани-рекетьори

                            много по-лесно е родната полиция да обяви 10 лв. стимул за снимки с неправилно паркирани автомобили например .......... всеки може да извади телефона си и да снима нарушения извършени от водачи на МПС, след това подава сигнал в КАТ и нарушителя се глобява с 50 лв. =>. аз лично съм сигнализирал КАТ за подобни нарушения и всеки път са взимали отношение ........ трябва да призная, че ефекта е моментален и дори и баровци не смеят след това да паркират на тротоара, че дори и проверят дали не са застъпили бордюра при паркиране защото глобата е все същата - 50 лв.
                            fuск the bеаr - give me the bееr

                            Коментар


                            • Идея за борба срещу укриването на данъци

                              Може да прозвучи все едно искам да направя услуга на дявола, законите ни не са от най-справедливите, нито най-логичните, а още по-малко най-ефективните. Но смятам че всеки разумен човек ще се съгласи, че е по-добре да има някакви закони отколкото да цари анархия. В тази връзка имам малка идея с потенциално голям ефект, която си мислех че ако може да се въведе от НАП и с малко финно донастройване ще има рязак ефект върху черният пазар и не само. Основната логика е много проста - и най-съвършенният закон няма да е ефективен ако масата от хора в държавата не виждат полза от това да го наложат, а данъците определено не са от законите в които хората виждат полза. И все пак без данъци не може. Всъщност мога да пиша още въведителни изречения но става късно, а трябва да заспивам затова давам по същество.
                              НАП да въведе награда за всеки дал информация водеща до налагане на глоба или по-тежко наказание като наградата ще е равна на 10-50% от стойноста на глобата или активите придобити след акцията. Така един вид НАП ще наеме напрактика цялото потребителско население на държавата да работи за тях и вместо да атакуват проблема отгоре със закони и изисквания както досега те ще го нападнат отвътре.
                              Какво мислите ?
                              Last edited by Shadow1; 27.02.2019, 00:09.
                            Working...
                            X