IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идея за борба срещу укриването на данъци

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

    Как тъй обществото? Администрацията не е общество. Нито шапкарите. Други не облажват директно от данъците.
    пропуснал си кафевите само ........... но имаш едно лайкче от мен, де
    fuск the bеаr - give me the bееr

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Поначало, обществото захранва харчовете си от данъци. Това е нормално. Редно е да се внасят. До тук, добре. Само че, икномика на данъци НЕ СЕ крепи. Ако си тръгнал да събираш от неработещи предприятия, работата онодена, че изтървана. Т.е. вместо да „се бориш за плащане”, ако дори „само” оживиш производство, потребление и стокообмен, ще спечелиш за цял народ, ако перефразираме Апостола.
      Накратко, ти администратор ли искаш да се пишеш и, ако тъй, защо тук, във форум на инвеститори...уж? Сещам се за оня лаф, конгреса на гинеколкозите и надслова му „Колеги, КЪДЕ бъркаме?”
      Как тъй обществото? Администрацията не е общество. Нито шапкарите. Други не облажват директно от данъците.

      Коментар


      • Поначало, обществото захранва харчовете си от данъци. Това е нормално. Редно е да се внасят. До тук, добре. Само че, икномика на данъци НЕ СЕ крепи. Ако си тръгнал да събираш от неработещи предприятия, работата онодена, че изтървана. Т.е. вместо да „се бориш за плащане”, ако дори „само” оживиш производство, потребление и стокообмен, ще спечелиш за цял народ, ако перефразираме Апостола.
        Накратко, ти администратор ли искаш да се пишеш и, ако тъй, защо тук, във форум на инвеститори...уж? Сещам се за оня лаф, конгреса на гинеколкозите и надслова му „Колеги, КЪДЕ бъркаме?”
        Last edited by Pyramid; 01.03.2019, 03:16.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение

          Съжаляваш защото е била използвана информацията незаконно или неморално ? Или просто защото си набутал другите да плащат вместо да се измъкнат без.
          Тонът на въпроса ти ми идва леко заядлив, но въпреки всичко ще ти отговоря.

          Както вече написах в един от коментарите си, целта на програмния продукт беше да проследява реализацията на продукти/услуги с разрешителен режим в тяхното количествено и качествено изражение. Не знам дали е законно да се използва генерираната от тази програма информация, но за мен е изключително неморално данните да бъдат използвани за фин натиск върху бизнеса. Специално за теб ще се използвам пример, за да онагледя случилото се.

          Например - ти търгуваш с някаква стока, да речем кайсии /любимия ми плод/. За годината реализираш определено количество. В твоят случай е важно да го регистрираш, защото обвързаното плащане на субсидии търси обем продукция от дка. До тук добре. Лошото е, че в последното тримесечие на годината липсите в бюджета започват да се лъсват. И най-лесно се попълват с наложени и платени глоби по актове и наказателни постановления.
          Програмата подава информация какво количество си продал, някой сяда и ти смята приходите. На "другарска среща" ти се заявя, че ще ти бъде наложен акт от някоя инспекция или агенция, който ти доброзорно ще си платиш, защото ако ли не ... както казах следват по-тежки проверки. А който не работи,той не греши ... И актовете от 500 могат да станат на 5000 лв.

          П.П. Примерът и сумите са хипотетични.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

          Коментар


          • Shadow1 - не си разбрал не става въпросза България а за Дания, Швеция и Норвегия и Германия и която западна държава се сетиш. Големите компании крадат данъци - ддс, акцизи, други такси и всичко което е възможно да се открадне и гиплащат само в краен случай..много краен случай. Защо го правят ? Лесно е да се обясни - те имат конкуренция други големи компании и ако платят тези "неща" а конкуренцията не ги плати тя ще ги разбие на пазара с по ниски цени на стоките които продава и никой няма да купува от техите стоки и те ще банкрутират. Там държавата не може да се справи да си свърши работата като казваш, те успяват да пробият данъчната система защото данъчните са живи хора и успяват да ги накарат да не виждат какво правят, купуват си политици като им финансират избирането и т.н.т., ти обаче си мислиш че тук държавата ще успее да си свърши работата. Не си оптимист, ти си заблудист. Извинявай за квалификацията.

            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Shadow1 - в България най много данъци крадат големи чужди компании, те крадат и в собствените си държави и в Швеция е така. Ти с доносници нищо не можеш да им направиш, в България скоро ги хванаха или поне обявиха най официално че са крали със софтуера и и издават касови бележки и откраждат парите..да ама не се чува да са ги засекли колко са откраднали и да ги накарат да платят а става въпрос за милиарди. Мислиш че живота ще стане по хубав ако се превърнем в армия от доносници и ще хванем крадците на данъци които ни тровят живота ? Ти си жестоко наивен за разлика от фиансовия ни министър, който в прав текст каза че не може да накара богатите да платят данъци и това е много трудно но бедните е лесно да ги накара а те пък бедни и оборот нямат и пари за жалост.Няма Дания, няма Норвегия или Швеция и големите навсякъде крадат данъци и по този начин се оправят с конкуренцията а там данъците са толкова високи че който не ги плати продължава с живота а който плати си отива.
              Аз съм наивен, аз греша понеже се опитвам да направя нещо. А министъра и не само, понеже има много хора с това виждане, казал "това е положението, примерете се, колкото толкова" и той е за пример, не е наивен, абе герой направо. То тогава в България наивниците излиза че са много малко, направо ще се почувствам уникален.

              Коментар


              • Shadow1 - в България най много данъци крадат големи чужди компании, те крадат и в собствените си държави и в Швеция е така. Ти с доносници нищо не можеш да им направиш, в България скоро ги хванаха или поне обявиха най официално че са крали със софтуера и и издават касови бележки и откраждат парите..да ама не се чува да са ги засекли колко са откраднали и да ги накарат да платят а става въпрос за милиарди. Мислиш че живота ще стане по хубав ако се превърнем в армия от доносници и ще хванем крадците на данъци които ни тровят живота ? Ти си жестоко наивен за разлика от фиансовия ни министър, който в прав текст каза че не може да накара богатите да платят данъци и това е много трудно но бедните е лесно да ги накара а те пък бедни и оборот нямат и пари за жалост.Няма Дания, няма Норвегия или Швеция и големите навсякъде крадат данъци и по този начин се оправят с конкуренцията а там данъците са толкова високи че който не ги плати продължава с живота а който плати си отива.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                  И така, докато не разбрах от мои колеги и партньори, че част от фирмите, които работят в тази сфера, са били подложени на елегантен тормоз, свързан с направата на актове и налагането на минимални глоби, в зависимост от оборотите им. Или подписваш акта и си внасяш глобите или в офиса ти влиза "тежката артилерия". Съответно, информацията за реализираните количества може да бъде взета с един прост филтър в програмата, отнасящ се до ЕИК на фирмата.

                  Наздраве!
                  Съжаляваш защото е била използвана информацията незаконно или неморално ? Или просто защото си набутал другите да плащат вместо да се измъкнат без.

                  Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                  Лековерието и идиотизмът сред милениалите ме изненадват също. Разбира се, темата може би просто принадлежи на стажант в НАП.
                  Нямам нищо общо с НАП. Опитвам се да помогна, знам че е по-добре всеки да се опитва да набута държавата за да е по-добре той, но в крайна сметка така става по-лош живота за всички ни. По-малко възможности имаме, по-малко услуги можем да ползваме, и ще сме по-бедни в дългосрочен план. В тази връзка сетих се за нещо, споделих го тук за да видя какво пропускам и след това за да не е просто празни приказки, с вашите критики в предвид, направих предложени на НАП. По такъв начин си мисля поне че имам шанса да съм полезен на обществото, вместо да обяснявам как всичко е зле и няма оправия, правя нещо което би могло да доведе до действия.

                  Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                  Да...добре.....Сега имаме 90% тоталитаризъм. А като забраним кеша вече ще имаме 100% тоталитаризъм!
                  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  Тука явно са останали само дървени глави. Почти бях забравил защо спрях да чета и да пиша в тоя форум. Но сега набързо си припомних.

                  Ми то щом във форума на капиталистите и инвеститорите се е напълнило със левичари значи положението в тая държава е плачевно.

                  А едно време тук се водеха активни дискусии на тема пазари, инвестиции и търговия, имаше качествени мнения, анализи за всички пазари.
                  Имаше качествени хора от които можеше да се научи нещо.

                  Сега като погледнем кой са водещите теми? Политика, и разни глупости/спорове от типа на Социализъм VS Капитализъм във всичките възможни варианти, тази тема включително.
                  Извинявай че темата ми не ти е харесала, защо я отвори тогава ? Аз също съм капиталистично настроен но държавата изобщо не е, поне засега. Пкъ и най-вероятно все нещо ти е харесало за да чета твоят коментар в момента, който казва че не му харесва но пропуска да сподели как мога да я подобря ?

                  Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Да създадеш армия от доносници не е брилянтна идея.Тя може да бъде използвана за нечисти цели защо доносника става зависим ако неговата самоличност се запази в тайна а разкриването и е опасно за него защото потърпевшата страна би могла да си отмъсти.Така че станалите зависими могат да бъдат използвани и изнудвани от този който разполага с информацията за деянието. Ако се цели това идеята е брилянтна. Ако се цели да възпрепятства укриването на данъци тя ще способства това да се задълбочи и ще коства на бюджета голяма загуба.Държавата трябва да има имидж и да се ползва с доверието на своите граждани за да процъфтява икономически а не да изглежда като труженичка упражняваща най древната професия. Плащащите данъци не бива да са стресирани и да се плашат че парите им отиват в нечисти ръце и ще бъдат използвани за нечисти цели защото тогава те ще направят всичко възможно да не плащат а възможностите за това са неограничени като една от тях е напускане икономически на държавата и физически също. Базата данни с личните данни на доносниците е повече от притеснителна а добронамереното и опазване е изключително скъпо и рисковано. Тя би била по ценна от влак пълен със злато защото може да донесе такава печалба на притегатежателя си много пъти ако той я ползва за нечисти цели и съответветно тя ще привлече интереса на всички криминали.
                  В голямата си част процеса може да бъде извършен без да се изискват никакви лични данни. При изплащането на парите може би ще се наложи да се вземат такива. Но аз не мисля че съществува система която да е 100% имунизирана от злоупотреби и то едновремено от вътре и отвън. Ще се наложи поне за някои неща да се доверим в държавната инситуция че ще си върши работата законно.
                  Last edited by Shadow1; 28.02.2019, 21:16.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

                    забрана е образно казано. просто кеша ще изчезне
                    Да...добре.....Сега имаме 90% тоталитаризъм. А като забраним кеша вече ще имаме 100% тоталитаризъм!
                    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    Тука явно са останали само дървени глави. Почти бях забравил защо спрях да чета и да пиша в тоя форум. Но сега набързо си припомних.

                    Ми то щом във форума на капиталистите и инвеститорите се е напълнило със левичари значи положението в тая държава е плачевно.

                    А едно време тук се водеха активни дискусии на тема пазари, инвестиции и търговия, имаше качествени мнения, анализи за всички пазари.
                    Имаше качествени хора от които можеше да се научи нещо.

                    Сега като погледнем кой са водещите теми? Политика, и разни глупости/спорове от типа на Социализъм VS Капитализъм във всичките възможни варианти, тази тема включително.


                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

                      Нищо нормално не става със ЗАБРАНИ. Веднага ще се намерят начини за заобикаляне. Това в Швеция едва ли е поради забрана.
                      забрана е образно казано. просто кеша ще изчезне

                      Коментар


                      • Радев като се забрани кеша нищо в тази посока не се постига.Трябва движението на парите от данъците да е проследимо.Ти плащаш ддс примерно но на търговеца защото държавата го е оторизирала да го вземе той от теб и да го внесе в хазната.Ще се изненадаш ли че той обаче не го внася а го краде и ти издава касов бон. Това се случва при големите търговци- веригите и кражбите са сериозно големи суми. Движат се по банков път и се крадат данъци платени с кредитни карти а не в брой.Хората са го измислили чрез възтановяване се засича точно платеното на посредниците нца държавата и дали е влязло в хазната. Всички други изобретения са менте и няма да пълнят хазната а ще я опразват.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                          радев, как ще даваме бакшиши тогава?

                          днес ходих да сменя малко пари в тавекс и понеже не съм ходил преди, казах, какво искам и си подадох дебитната карта.
                          и една цуцулана на гишето ми вика;
                          ние нямаме пос терминали, защото СЕ ОБЕЗСМИСЛЯ операцията!??
                          Правилно ти е казала - в обменните бюра се обменят само пари в БРОЙ.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

                            най лесно с решава проблема като се забрани кеша. някой държави вече го постигнаха. всички транзакции по банкови сметки и нема нищо да се укрива тогава,В Швеция банките не работят с кеш вече.Само 4 банки приемат кеш и то не щото много им се харесва . а защото са ги задължили . до 20 години там кеш нема да има. и без това кешовите плащания към днешна дата са под 10%
                            Нищо нормално не става със ЗАБРАНИ. Веднага ще се намерят начини за заобикаляне. Това в Швеция едва ли е поради забрана.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                              с лека, приятна изненада ми се издигаш в очите ))

                              тоест резултата от продукта е бил използван от някой мм ..орган, за да може да следи, дали не се укрива печалба/данъци?
                              Затова не искам да публикувам коментари в " сериозните" теми. Пишещите в тях си развалят доброто мнение за мен.

                              "Философията" на програмния продукт беше от съвсем различно естество. По-скоро се проследяваха количества и качества. Но, оказа се, че може да послужи и за други цели едната, от който са точно печалбата и данъците.

                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                                радев, как ще даваме бакшиши тогава?

                                днес ходих да сменя малко пари в тавекс и понеже не съм ходил преди, казах, какво искам и си подадох дебитната карта.
                                и една цуцулана на гишето ми вика;
                                ние нямаме пос терминали, защото СЕ ОБЕЗСМИСЛЯ операцията!??
                                таксите за търговеца през POS терминал са в %, но при валутната търговия (и някои други като цигари примерно) маржа е толкова малък, че на практика работиш за банката - затова не се ползва POS.

                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                                Коментар

                                Working...
                                X