IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Ами щом няма проблем за Хърсев да иде да ни приеме.За съжаление те са едни сервилни политически плямпала..Въпроса е политически, а не вербален....
    Редно е да си приготвиш един резервен израз от сорта " Хвала на Баце и Черешко" .... само ако ти стиска да си признаеш грешките
    Аз лично не бих се унизил така
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

    Коментар


    • Досега нищо сръчно не сме видяли от това правителство освен сръчни лъжи и сръчна корупция..

      Коментар


      • Правителството в София сръчно използва страховете на ЕС от нарастващото влияние на Москва

        Коментар


        • Ами щом няма проблем за Хърсев да иде да ни приеме.За съжаление те са едни сервилни политически плямпала..Въпроса е политически, а не вербален....

          Коментар


          • Няма проблем с валутния курс, категорични са Емил Хърсев и Лъчезар Богданов

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
              Неясното политическо говорене (може би умишлено, нале, Кире?) кара много хора да не правят разлика между първата крачка (предверието) ERM 2 и следващата (целта) - Еврозоната.

              За Еврозоната ни спъва само това, че не сме били поне 2 години в ЕRM 2. А за ERM 2 нямаме никакви законови спънки - изпълняваме критериите на 100%. Затова в никакъв случай не трябва да пропускаме шанса да кандидатстваме веднага - нямат правни основания да ни откажат!

              А защо уж десни коментатори са против кандидатстването!? Реторичен въпрос...
              Точно присъединяването на лева към ERM II е по-особено, затова евентуалният отказ още на този етап е по-лесен.

              Коментар


              • Ясно ми е, че Европа "дава" само това, което не може да откаже, т.е. което си вземем сами! Партизанщините не ме интересуват. Който и да успее да го направи, ще има признанието ми, защото е в мой интерес и на всички българи!

                Коментар


                • Кое е разводняването..Фактите ли..Ами те са си факти..То като борбата с корупцията..Борба уж има, а осъдени няма..Щом ти е ясно всичко, хабиш напразно енергия..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                    Понеже много хора се опасяваме, че правителството по някаква причина отново ще "забрави" да подаде тези документи в срок, откривам обратното броене, което да им напомня:

                    ОСТАВАТ ОЩЕ 62 ДНИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ, за да си изпълни обещанието и подаде документи за членство на България в ERM 2!


                    Специален инструмент ще помага на страните, които искат да влязат в еврозоната:: Investor.bg
                    https://www.investor.bg
                    Няма промяна в стратегията на България за влизане в ERM II, съобщи българският финансов министър Владислав Горанов
                    Не само съм го мислил, но и съм го написал, откривайки темата, Кире. Въпросът по-скоро е защо ти продължаваш да я разводняваш, пък уж си за влизането?

                    Коментар


                    • А мислил ли си, че на Правителството , въпреки говоренето не му е изгодно да кандидатства и бъде прието..Така си е добре в мъглата на непрозрачната корупция и липса на информация..

                      Коментар


                      • Неясното политическо говорене (може би умишлено, нале, Кире?) кара много хора да не правят разлика между първата крачка (предверието) ERM 2 и следващата (целта) - Еврозоната.

                        За Еврозоната ни спъва само това, че не сме били поне 2 години в ЕRM 2. А за ERM 2 нямаме никакви законови спънки - изпълняваме критериите на 100%. Затова в никакъв случай не трябва да пропускаме шанса да кандидатстваме веднага - нямат правни основания да ни откажат!

                        А защо уж десни коментатори са против кандидатстването!? Реторичен въпрос...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                          Симеон Дянков за "Стандарт":

                          - България обяви курс към еврозоната. Преди ден обаче излезе доклад на ЕК, в който се казва, че не сме готови, защото не отговаряме на критерия за валутния курс. Страната ни обаче може да го изпълни чак когато влезе в механизма ERM II, известен чакалнята за еврозоната. Каква е истината – готови ли сме за влизане в чакалнята?
                          - Имаме на 100 процента шанс да влезем в чакалнята на еврозоната, изпълняваме всички критерии вече от много години, показваме воля и занапред това да се осъществи. Да, разбира се, от Европа не са сигурни точно какви стъпки трябва България да предприеме и затова предлагат по-бавни. Това обаче ще е грешка. Готови сме и трябва веднага да кандидатстваме. Убеден съм, че ако кандидатстваме, ще ни приемат. Защото примерите на Словакия преди нас, Естония, Латвия, Литва това показват - ако не кандидатстваш, винаги ще те бавят. Затова - да кандидатстваме веднага, изпълняваме всичко. Ако за Шенген, например, има сравнително неясни критерии как точно се влиза, то за чакалнята на еврозоната критериите са много ясни. Разписани са в Маастрихското споразумение. Ако кандидатстваме, ще бъде много трудно на когото и да било да каже "няма сега да ви приемем, понеже...". Защото ние всичко изпълняваме и трябва да вървим напред. Веднъж като влезем в чакалнята, само от нас зависи колко време ще останем там. Това вече е друго решение. То може да се вземе от правителството, след като има по-дълъг разговор за това. Обикновено поне две години и половина трябват за влизане в еврозоната, след като една страна е в чакалнята. Но Швеция, например, е в чакалнята вече 15 години.

                          Цялото интервю:
                          http://www.standartnews.com/mneniya-...ta-371922.html
                          Преди два дни показаха с какви доводи могат да ни откажат от ERM II и Еврозоната. А дали такива критерии присъстват в споразумението от Маастрихт явно не ги вълнува особено.
                          Колкото до шведите, тяхната валута не е в ERM II и нямат никакво намерение в близко бъдеще да се присъединяват към механизма и към валутния съюз. Датската крона е в "чакалнята", но датчаните също нямат намерение, а и задължение да влизат в Еврозоната.

                          Коментар


                          • ГРИГОР ЛИЛОВ

                            23 май в 17:44 ·








                            ЕВРОЗОНАТА:
                            Tschüss,Bulgarien!
                            (Чао, България)
                            Днес учтиво ни беше отказан прием засега в залата на Еврозоната. Не ни допуснаха дори в антрето й - чакалнята. Емисари на Еврокомисията и Европейската централна банка (ЕЦБ) пристигнаха в София, за да разяснят на правителството и политическите сили защо не ставаме и да ги разубедят от намерението им да кандидатстваме.
                            Причината е в докладите за конвергенцията на ЕК и ЕЦБ, които се готвят на всеки две години.
                            Двата доклада съм ги качил в сайт за всеобщо споделяне. Това са линковете:
                            http://dox.bg/files/dw?a=e3821f33dd
                            (Европейска комисия)
                            http://dox.bg/files/dw?a=d4d56a3356
                            (ЕЦБ)
                            "С оглед на оценката си относно правната съвместимост и изпълняването на критериите за конвергенция и взимайки предвид допълнителни релевантни фактори, Комисията смята, че България не изпълнява условията за приемане на еврото", се казва в оценката на Комисията.
                            Оценката на ЕЦБ е по-разгърната:
                            "Създаването на среда, благоприятстваща устойчивата конвергенция на България, изисква ориентирана към стабилност икономическа политика и широкообхватни структурни реформи. Що се отнася до макроикономическите дисбаланси, ЕК избра България за допълнителен задълбочен преглед в своя „Доклад за механизма за предупреждение за 2018 г.“ и заключението е, че в страната съществуват макроикономически дисбаланси."
                            Ето още една констатация от четивата:
                            "Структурните реформи за усъвършенстване на институционалната и бизнес среда са от решаващо значение за привличането на преки чуждестранни инвестиции и за повишаването на потенциалния растеж. Това включва значително намаляване на корупцията, осигуряване на независима и ефикасна съдебна система и подобряване на образователната система. По-нататъшно съкращаване на намаляващото, но все още тежко бреме на корпоративния дълг ще подпомага рентабилността, кредитния растеж и инвестициите на частния сектор. От съществено значение е също да се укрепи националната политика, насочена към насърчаване на конкуренцията на стоковите пазари, и да се пристъпи към либерализация на регулираните сектори. Необходими са и допълнителни усилия, за да се гарантира, че България ще продължи да подобрява дейността си по усвояването на средства от европейските фондове. При дългосрочна безработица, съставляваща голям процент от общата безработица, са необходими допълнителни мерки за повишаване на пригодността за труд и равнището на уменията на работната сила и за насърчаване на икономическото приобщаване на най-уязвимите сегменти от населението."
                            И още една:
                            "Въпреки постигнатия напредък кредитният риск още представлява сериозна заплаха за финансовата стабилност при все още високото равнище на необслужваните кредити за нефинансови предприятия. Властите следва да насърчат изчистването на балансите на банките чрез премахване на юридическите и съдебните пречки за преструктурирането на необслужваните кредити. И накрая, за да се засили доверието във финансовата система, е необходимо да се реализират всеобхватни планове за действие с цел допълнително усъвършенстване на надзора върху банковия и небанковия сектор."
                            Отбелязано е, че през същия период (10-годишен) динамиката на цените бе особено колеблива в България, а
                            нетната международна инвестиционна позиция бе отвъд индикативния праг от -35% от БВП. (при нас е 40,5%).
                            Прогнозира се повишаване на инфлацията тази и следващите години.и опасения за неин значителен ръст в по-дългосрочен период.
                            Според докладите е необходимо засилване на независимостта и компетентността на БНБ, както и промени в маса закони - от този за централната банка до този за съставянето на бюджета. Причината е, че родното законодателство в редица отношение не съответства на европейското.
                            И т.н., и т.н.
                            Илюзията на широко разтворена входна врата към Еврозоната умря. Тя беше илюзия, защото никой няма да допусне дълбоко корумпирана държава до истинските финансови и парични механизми на Европа.
                            За сметка на това тези дни властта - "троянски кон" се нареди първа (и последна) в празната чакалня на Кремъл - първо президентът, а както вчера се разбра - и премиерът ни.
                            Проблемът е, че Русия засега не ни е дала пари, а взима - както чрез негативния ни търговския баланс с нея (-881.2 млн. лева за първите месеци на тази година), така и с някой и друг "стратегически" проект, излизащ ни повече от солено.

                            Коментар


                            • Симеон Дянков за "Стандарт":

                              - България обяви курс към еврозоната. Преди ден обаче излезе доклад на ЕК, в който се казва, че не сме готови, защото не отговаряме на критерия за валутния курс. Страната ни обаче може да го изпълни чак когато влезе в механизма ERM II, известен чакалнята за еврозоната. Каква е истината – готови ли сме за влизане в чакалнята?
                              - Имаме на 100 процента шанс да влезем в чакалнята на еврозоната, изпълняваме всички критерии вече от много години, показваме воля и занапред това да се осъществи. Да, разбира се, от Европа не са сигурни точно какви стъпки трябва България да предприеме и затова предлагат по-бавни. Това обаче ще е грешка. Готови сме и трябва веднага да кандидатстваме. Убеден съм, че ако кандидатстваме, ще ни приемат. Защото примерите на Словакия преди нас, Естония, Латвия, Литва това показват - ако не кандидатстваш, винаги ще те бавят. Затова - да кандидатстваме веднага, изпълняваме всичко. Ако за Шенген, например, има сравнително неясни критерии как точно се влиза, то за чакалнята на еврозоната критериите са много ясни. Разписани са в Маастрихското споразумение. Ако кандидатстваме, ще бъде много трудно на когото и да било да каже "няма сега да ви приемем, понеже...". Защото ние всичко изпълняваме и трябва да вървим напред. Веднъж като влезем в чакалнята, само от нас зависи колко време ще останем там. Това вече е друго решение. То може да се вземе от правителството, след като има по-дълъг разговор за това. Обикновено поне две години и половина трябват за влизане в еврозоната, след като една страна е в чакалнята. Но Швеция, например, е в чакалнята вече 15 години.

                              - Тоест това вече е въпрос на политическо решение в самата държава?
                              - Да. Първата стъпка е чакалнята – готови сме, смело напред.

                              - В България много се спекулира с темата, че приемайки еврото, цените ще скочат, ще имаме голяма инфлация и хората ще обеднеят. Така ли е?
                              - Истината е, че тъй като от много години сме във валутен борд и левът е вързан с еврото, няма да има никаква инфлация и никакво увеличение на цените. Да, Словакия, когато влизаше в еврозоната, бе на плаващ курс и имаше инфлация в първите шест месеца. Но в Естония, Латвия, Литва, които като нас бяха в система на валутен борд, инфлацията беше в рамките на 2 % за първата година. На този етап в България такава инфлация дори ще е положителна, защото заплатите ще се вдигат по-бързо. Те зависят много повече от инфлацията, отколкото цените на продуктите. Ще се повиши и потреблението.

                              Цялото интервю:
                              http://www.standartnews.com/mneniya-...ta-371922.html

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                                ОСТАВАТ САМО 38 ДНИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ да изпълни ангажимента си и подаде документи за членство на България в ERM 2!
                                Хумор, сатира, забава.

                                Коментар

                                Working...
                                X