IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    ти се бъзикаш какъв точно суверенитет имаш сега? Нито имаш валута, нито имаш Централна бака, за какъв точно суверенитет ми говориш? Освен това мисля, че доста хора споделят мнението ми че БНБ е тотално неадекватна в този си вид и абсолютно безсмислена, а дори ясно пролича и че не е независима, както би следвало да бъде....
    Валутата ни не е баш евро, независимо от наличието на борд. Добре изброй ми ползите. Ако са толкоз много и не визирам гръцкото лапане, щото видя преяждането как води до повръщане, пак си задавам въпроса защо британците си запазиха лирата?

    Коментар


    • Без БНБ и нейният неприкосновен суверенитет може да имаме много проблеми. Без БНБ кой ще контролира и надзирава банките у нас? Не става, защото тогава може да имаме и ПЧБ2 и КТБ2 и т.н.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

        Кога загубата на още суверенитет е била нещо положително? Британците защо си запазиха лирата?
        Това е изключително отрицателно за суверена. За съжаление в България суверена все още е комунистическо-ченгеджийската мафия, която е враг на българския народ. Затова е по-добре да нямат право да печатат пари, да нямат право да лицензират и контролират банки, да нямат право да определят мита и разрешават внос и износ към европа, да нямат право да си избират кои регламенти да спазват и кои не. Все още имат право да си усвояват обществени поръчки и европроекти, мноооого се краде.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

          Кога загубата на още суверенитет е била нещо положително? Британците защо си запазиха лирата?
          ти се бъзикаш какъв точно суверенитет имаш сега? Нито имаш валута, нито имаш Централна бака, за какъв точно суверенитет ми говориш? Освен това мисля, че доста хора споделят мнението ми че БНБ е тотално неадекватна в този си вид и абсолютно безсмислена, а дори ясно пролича и че не е независима, както би следвало да бъде....

          Коментар


          • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            Защо? В смисъл, какво ни бърка банковия съюз, че така се дърпаме от него, не е ли нещо положително?
            Кога загубата на още суверенитет е била нещо положително? Британците защо си запазиха лирата?

            Коментар


            • Да, връщане няма, но за съжаление може пак да ни отлагат и мотаят с години и да подсмърчаме пред входа като с Шенген..Не , че нямат основание и затова..

              Коментар


              • Кире това е така, но поне има посока и връщане назад няма..... Иначе съм съгласен с написаното от Лилов... колко време ше отнеме ми е все тая, важна е крачката. Смятам че банковият съюз до голама степен ще подреди нещата с бг банките и те просто ще изчезнат... не че сега ги има много вече, но тук там все още има..
                Last edited by pepe1234; 13.07.2018, 10:06.

                Коментар


                • "Влизането в еврозоната ще бъде полезно за Хърватия", заяви Желко Ларцинвич, професор в Икономическия институт в Загреб. „Но процесът може да е труден“, признава той.
                  Министър-председателят Андрей Пленкович обеща страната да влезе в предверието на еврозоната, известно като ERM-2, до 2020 г. Големият въпрос е доколко е склонна валутната зона, която току-що каза „сбогом“ на гръцката дългова криза, да приеме друг балкански член. Технически готовата бивша комунистическа страна България може официално да кандидатства за ERM-2 до дни, коментира още агенцията.
                  Въпреки че е по-богата от България, Хърватия не изпълнява всички икономически критерии за влизане в ERM-2. Не са спазени Маастрихтските изисквания за инфлация и дълг, който възлиза на 78% от икономическата продукция през 2017 г., докато изискването е той да е до 60%.
                  Ето и хърватия не е в ЕРМ 2 точно поради това в онзи доклад пишеше и за тях че не отговарят на +-15. Т.е. никой не ни кара да махаме борда.
                  Last edited by pepe1234; 13.07.2018, 09:51.

                  Коментар


                  • Писмото и изявлението на България за чакалнята.
                    http://www.consilium.europa.eu/en/pr...participation/
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                    Коментар


                    • Екатерина Захариева БТВ:
                      "Ама , моля Ви се, няма нито един, който да каже че България не е свършила нещо.Нито един!
                      Първо трябва да се реформира Шенген, после да ни приемат."
                      Следва "Хм , хм..." и безмислени изречения с приповдигнат тон.И задължителното неадекватно хилене...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                        Влизането в Банковия съюз преди Еврозоната, чрез така нареченото "тясно сътрудничество", е твърде висока цена, която плащаме за ERM II. Лично мнение, без да ангажирам никого с него.
                        За съжаление "тясното сътрудничество" не е членство в банковия съюз. За обикновените българи е по-добре веднага ЕЦБ да почне да контролира банките за да се предотврати ктб2, 3 и т.н. Байхой обаче успя да си уреди отсрочка и КОЙ знае още колко милиони ще потънат при Гинка, Георгиус, Шиши и останалите.

                        Коментар


                        • Защо? В смисъл, какво ни бърка банковия съюз, че така се дърпаме от него, не е ли нещо положително?
                          Last edited by pepe1234; 13.07.2018, 09:01.

                          Коментар





                          • ГРИГОР ЛИЛОВ








                            На черното у нас му викат бяло
                            СЛЕД ШЕНГЕН - ОТКАЗ И ЗА ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА
                            Днес всички медии и властта нададоха възторжени дитирамби как финансовите министри на Еврозононата уведомили България, че щяла след ОКОЛО (бел.: вероятно, може би, възможно, всъщност спорно, съмнително, надали и т.н.) ... след около ГОДИНА да влезе в механизма ERM ІІ, наречен чакалнята на Еврозоната.
                            Това се вика да наречеш черното - бяло.
                            Получихме учтив, дипломатичен, но категоричен отказ за насрочване НА ДАТА! Не ни отвориха дори вратата на чакалнята за Еврозоната
                            Защото:
                            1. през тази година време ще има мониторинг над икономиката ни, финансите и банките ни и в нейния край бъде дадена оценка на напредъка на страната ни;.
                            2. ще се оценява и напредъка в борбата с корупцията;
                            3. в зависимост от докладите (става дума за няколко и на няколко институции - ЕК, ЕЦБ) финансовите министри ще се съберат отново, ако евентуално са положителни;
                            4. в зависимост от политическата конюктура и положените от страната ни усилия може би това ще стане възможно да получим някаква ориентировъчна дата.
                            5. най-вероятно е тогава тя да бъде обвързана с още една предхождаща дата - за влизане в Банковия съюз като предверие на предверието на еврото.
                            ___________________________________
                            ЗАТОВА ТОВА "ОКОЛО" НА ДИПЛОМАТИЧЕН ИЗКАЗ В РЕАЛНИЯ ЕЗИК ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА КАТЕГОРИЧНО "НЕ"
                            Това е поредният шамар за корумпирано.мафиотизирания ни елит след отказа за Шенген.
                            ____________________________________
                            Който не е разбрал - Европа от година не е на две, а на няколко скорости. Засега България си е избрала за роля задната.
                            При това условие и Шенген, и Еврозана ще видим НЯКОГА, ама през крив макарон.
                            Който не е разбрал - България е в ЕС и получава траншове за милостиня, за да не свършат тукашните властници някой зулум като Милошевич.
                            Това е политическият мотив за приемането ни навремето в ЕС. Истинският прием тепърва ни предстои - след озаптяване на корупционно-мафиотизираните властови и политически механизма. Това озаптяване е ключът за действително влизане и присъствие в Европа.
                            бел.: фин. министри изказали сериозни опасения, свързани със стабилността на банковата система у нас. Аз ги споделям. Третата по значение банка мина през няколко спасявания, но не вдъхна капчица доверие нито в тях, нито в мен. Втората, възникнала наскоро, е опит да се прикрие друга подобна ситуация, не добила публичност. А първата е централно загазила по европейския континент и се опитва за продаде лошите си заеми на някоя авантюристична финансова структура.



                            Коментар


                            • Влизането в Банковия съюз преди Еврозоната, чрез така нареченото "тясно сътрудничество", е твърде висока цена, която плащаме за ERM II. Лично мнение, без да ангажирам никого с него.

                              Коментар


                              • Чак след първият "преглед" ще разберем "шенгенски номер" ли ни играят или намеренията са "сериозни" -отлагане и решения по-късно според промените в ситуацията в самия ЕС и геополитиката.
                                На основното ни искане за посочване на дата получихме дипломатичен отказ.........
                                Last edited by al64ad; 13.07.2018, 08:51.

                                Коментар

                                Working...
                                X