IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
    Вчера отвсякъде ни осведомиха, че правителството е дало мандат на финансовия министър да подаде апликационната форма (заявлението) за тясно сътрудничество с ЕЦБ, което всъщност се оказа заявлението за членство в ERM-2, което чакахме. Разбрахме също, че прословутото заявление ще бъде подадено до края на работния ден... Оттогава някой да е чул или прочел, че заявлението е наистина подадено и можем да говорим за него в минало свършено време?
    със сигурност вървят сериозни "доуточнявания " с "партньорите" от ЕЦБ -търпение.....
    За ЕРМ 2 -от всичко изчетено останах с впечатлението ,че официалното писмо ще бъде подадено чак след "прегледа",тоест след година ,ако всичко е "по план"

    Коментар


    • Това е сериозно нещо и си требе референдум.Народа трябва да го реши а не някакви тикви и дъбнишки пуеци

      Коментар


      • това писмо е като гинкиното, от незнам си коя банка
        абсолютен скам
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

        Коментар


        • Вчера отвсякъде ни осведомиха, че правителството е дало мандат на финансовия министър да подаде апликационната форма (заявлението) за тясно сътрудничество с ЕЦБ, което всъщност се оказа заявлението за членство в ERM-2, което чакахме. Разбрахме също, че прословутото заявление ще бъде подадено до края на работния ден... Оттогава някой да е чул или прочел, че заявлението е наистина подадено и можем да говорим за него в минало свършено време?

          Коментар


          • Коментар


            • Щом и неспециализираните медии започнаха да се интересуват, работата е сериозна!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                Чакаме с нетърпение, може би трябва да се просветли малко народа по темата. Щото ние тук по-финансово информираните изглежда единодушно сме за, но хората които не се занимват с финанси само страхове имат... и позитиви не виждат.
                Не само хората които не се занимават с финанси имат страхове:
                "Има и нови аргументи, свързани главно с членството в банковия съюз. Влизането в него означавало да спазваме нарежданията на ЕЦБ, което в периода до самото въвеждане на еврото щяло да бъде силно притеснително и рисково. Истината обаче е, че притесненията и рисковете са само за онези в банковия (а и в небанковия финансов) сектор, които имат какво да крият. Например за схемата КТБ на безразборно финансиране на собствения бизнес с парите на вложителите. За останалите проверката и контролът отвън могат да бъдат само успокоителни."
                От линка на бика https://www.economic.bg/bg/news/10/b...em-shansa.html

                Коментар


                • Чакаме с нетърпение, може би трябва да се просветли малко народа по темата. Щото ние тук по-финансово информираните изглежда единодушно сме за, но хората които не се занимват с финанси само страхове имат... и позитиви не виждат.

                  Коментар


                  • Да не забравяме - България все още не е подала кандидатурата си за ЕRM-2!

                    Директорът ERM ІІ Клаус Реглинг коментира, че очаква страната ни до дни да подаде кандидатурата си за влизане в чакалнята за Еврозоната:
                    Днес на свое заседание Еврогрупата в присъствието на министъра на финансите Владислав Горанов и управителя на БНБ Димитър Радев обсъди изпратеното от тях на 29 юни 2018 г. съвместно писмо за намеренията на българските

                    Коментар


                    • Най-добрият коменар, което съм прочел досега:
                      Този път отговорът е „да“. България поиска да влезе едновременно в ERM-2 (т.нар. чакалня на еврозоната) и в банковия съюз. И получи одобрението на финансовите министри от еврогрупата

                      Коментар


                      • Силно препоръчително е по-дъртите които помнят 1996 - 1998г., да се събудят и ако искат да почнат да се спасяват!Ако ли не - ще оправдаят сентенцията за Лошия Матриал!

                        Специално за първолаците през оня период, пораснали сега и пишещи поради разни причини глупости, новина от 1,11,1996 г.:

                        В ПОНЕДЕЛНИК пазарът отвори на нивато около 243-244 лв. за долар. Още същия ден левът отслабна до 246-247 лв.usd/$. През цялата седмица централната банка беше активен участник на пазара, като се намесваше в подкрепа на лева. В четвъртък главно заради дългия вальор левът отслабна до 249-250.50 лв./USD, което е нормално от гледна точка на лихвения деференциал. В петък доларът се търгуваше при отварянето около 251-252 лв./USD, като реални оферти за продажба на долари имаше около 251.50-252 лв./USD. През другата седмица не предвиждам резки движения в цената на щатската валута. Определящо значение за това ще играят преговорите с мисията на Международния валутен фонд. Очаквам левът да отслабва ежедневно в рамките на суаповото число, но реалното такова - т.е. обусловеното от лихвения диференциал.Дългият вальор в четвъртък ще стане също причина за натиск върху лева, но ключово значение ще имат решението и новините около валутния съвет. Съвсем естествена реакция на банките, а също и на населението би било, при положение че се приеме предложението за валутен съвет и левът се фиксира на по-високи нива спрямо някоя от основните валути, да настъпи масово търсене на валута.
                        https://www.dnevnik.bg/print/arhiv_p...lutniia_pazar/

                        До момента има едно голо писмо за намерения (извън всякаква процедура)от страна на горанов и бнб написано изцяло под Вътрешен натиск и пристъп на Отчаяние! Отговор няма да има именно защото такъв не се изисква....





                        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

                          Именно ERM2 няма нищо общо,но еврозоната има и докато престояваме докато я чакаме не сме пълноправни членове на банковия съюз.Специалиста по долу също ти е отговорил
                          Е два коментара под твоя има цитат ще че очастваме в Single Resolution Fund (еквивалента на нашият фонд за гарантиране на вземанетата в БНБ) което значи че в случей на нещо като КТБ ще се ползва Single Resolution Fund средства а не нашият празен фонд за гарантиране на вземанията. Така че на практика сме си пълноправни членове на банковия съюз. То като изключим няколкото български банки и сега е така защото европейските майки на другите ни банки очастват в този фонд и отговарят на тези изисквания. Тук просто някой банки няма да назовавам имена ще трябва да си сменят методологиите до колкото знам една от българските банки вече е по тази методология след случея с КТБ за другите ще има малко промени в играта. Може би е хубаво да се отвори друга тема във форума където да се обсъжда какво значи банковият съюз.
                          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            от така сервираното инфо излиза, че едва ли не сега започва подготовката ни за влизането в чакалнята..... какво дремаха последните години. Сега за една година ще трябва да си оправим банковата система на КОЙ, прокуратурата на Баце и Шиши (Доган) и да сме ок догодина по това време да ни кажат айде готови сте ето ви билетчето за кино.....

                            чисто политически не виждам кой ще ни спре - трябва да тупат по рамото йесмен защото не им трябват още поляци, чехи и унгарци по линия на заселването на континента с талибани. Затова всички са мили и услужливи, но според мен големият зор за корумпираните ни политици ще дойде , когато започнат одити и доклади от професионалистите, които ще правят одити по нужните точки. Тогава като нищо ще излезе Фрау Меркел и ще каже с благ тон "ами нашите приятели имат още да работят"

                            реформите до сега в съдебна система и всякакви надзори се свеждат до това да се сложат наши хора на важните места, че да няма кой да ни развали хатъра докато у(при)свояваме фондовете.

                            не съм оптимист
                            и аз.........

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

                              нали не сравняваш икономиката на България с тази на Великобритания, Дания, Швейцария и тн.
                              Още повече че до колкото всички знаем скоро Великобритания дори няма да е в ЕУ та не само в Еврозоната.
                              За нас излизане от борда с въвеждане на еврото особенно ако го направим при курс 1.96 е възможно най-полужителното развитие за нашата икономика. Първо защото най-после ще излезнем от борда и ще имаме истинска централна банка във формата на ЕЦБ. Ще може да имаме финансова политика макар и диктувана от ЕЦБ което ще помогне за контрол над инфлацията и тн. от друга страна контрола над банковата ни система от нещо като ЕЦБ е далеч по-добре от контрол от БНБ. Защото когато се случи нещо като с КТБ вместо ние да вадим пари да си спасяваме банките ще ги спасява ЕЦБ освен това нашите банки ще могат да заемат капитал от ЕЦБ на доста по-ниски цени и ще може да ползваме различни програми за по-ниски заеми. Прибави и по-високият ни кредитен рейтинг защото ЕЦБ ни гарантира а не БНБ и като цяло за икономиката това е добра новина. Току виж и някой външни инвеститори се завърнат. Което също ще е полужително.
                              ++++++++++++++++++

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Стабилен е..Ама много е стабилен..Нали видяхме с КТБ..
                                С изключение на 2-3 съмнителни банки, наистина секторът е доста стабилен, особено на фона на проблемите на някои от членките в ЕЗ. Ако нещо може да ни спъне по пътя към еврото, то това са именно тези 2-3 банки. Когато се оправят проблемите в тези банки, банковата ни система става чук.
                                Last edited by Tantum; 13.07.2018, 16:18.

                                Коментар

                                Working...
                                X