IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Определено нещата се движат по плана за април щом съобразяваме с правилата от 2006 г.
    Last edited by RUBLA; 26.01.2020, 14:02. Причина: Забранен линк!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

      Не вярвам. След като апартамент-гейт се разчу в цяла Европа, тиквата няма никакви шансове да бъде приет където и да било.
      Тогава няма да е тя и толкова
      М.... . ш..... ..й.о!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
        Фрости, влизането в ЕРМ2 ще се случи тая година и да ни харесва или не ситуацията. България отговоря на всички критерии и останаха само двете банки да ги подкрепят с малко пари.
        Не вярвам. След като апартамент-гейт се разчу в цяла Европа, тиквата няма никакви шансове да бъде приет където и да било.
        Last edited by Frosty; 05.01.2020, 21:11.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

        Коментар


        • Фрости, избрал си да ни запознаеш само с част от материала, озаглавен впрочем Шпигел: България получи много добри оценки от ЕК, но как стана това?

          Иска ли ти се или не, решението ще бъде политическо, а не морално. Справедливостта не е и никога не е била важна за политиката. Тя, както казват, е изкуство на възможното, а... всичко е възможно!
          Страната продължава да е на дъното на класациите за корупция и медийна свобода, пише в анализ списанието

          Коментар


          • Фрости, влизането в ЕРМ2 ще се случи тая година и да ни харесва или не ситуацията. България отговоря на всички критерии и останаха само двете банки да ги подкрепят с малко пари.

            Коментар


            • Защо България няма да бъде допусната в еврозоната и Шенген при управлението на Бойко...


              „Бат Бойко", бивш офицер от полицията, каратист и бодигард, управлява твърдо", подчертава Версек. По думите му законът е "това, което казва и заповядва Борисов". Понякога е достатъчно телефонно обаждане или есемес".

              Затова и "системата има малко прилики със същинско върховенство на закона". България устойчиво е на последно място в класациите за корупция и свобода на медиите в Европейския съюз.

              "От март постепенно се изясни, че много български политици, както от управляващите, така и от опозицията, са купили луксозни апартаменти в София на цени под пазарните.
              Други са злоупотребили с европейските фондове за селски туризъм, като са използвали милионите от Брюксел, за да си направят частни вили", припомня "Шпигел". Заради „Апартаментгейт” трима министри и лидер от партията на Борисов ГЕРБ трябваше да подадат оставки. В това число Пламен Георгиев, тогавашният председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), който първо си взе отпуск, после беше временно отстранен и накрая преместен на дипломатическа служба в чужбина. Неговата комисия спря разследването на „Апартамент гейт” след няколко седмици. Резултатът: Няма конфликт на интереси или други незаконни действия в който и да е от случаите.

              В началото на декември Сотир Цацаров, който преди това беше главен прокурор на България в продължение на 7 години, стана директор на КПКОНПИ. "Неговият престой в кабинета на главния прокурор е белязан от редица афери, като нито едно голямо дело за корупция в България не завърши по удовлетворителен от гледна точка на закона начин. Сред тях е, например, банкрутът на търговската банка КТБ, една от най-големите в България, протекъл на фона на война между българските олигарси", коментира германската медия.

              Фалитът на КТБ даде начало на най-тежката финансова криза в България от фалитите на банки през 90-те. Той струваше на данъкоплатците малко под 2 милиарда евро. Според Версек Цацаров е запазил близки връзки с "един от главните участници във фалита на КТБ, Делян Пеевски. Не само един от най-влиятелните медийни предприемачи, но и силно противоречив политик".

              Корумпираните български политици, служители или бизнесмени рядко трябва да се притесняват от обществен отзвук, защото медийния пазар е почти изцяло разпределен между олигарсите, които контролират и политическите партии или са близки до тях, пише изданието. Случаят с добре познатата радиоводеща Силвия Великова е добър пример за това какво става, когато независим журналист почувства корупцията, посочва авторът. Тя беше уволнена от държавното радио през септември за критики към назначаването на новия главен прокурор Иван Гешев, който беше повишен от заместник-главен прокурор.

              "Едно от нещата, за които той е отговорен директно, е забавянето на делото за банкрута на КТБ. Независими юридически експерти критикуваха остро избора му, а граждански активисти организираха протести в продължение на месеци", пише "Шпигел".

              Източник: segabg.com
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

              Коментар


              • На България не и трябват никаква еврозона и никакъв Шенген.То и НАТО и ЕС също толкова ни трябват.

                Коментар


                • България колкото влезе в Шенген, толкова ще влезе и еврозоната.
                  В момента германската икономика се размина на косъм от рецесия, Гърция, Италия, Франция и Португалия са с космически дългове, а ЕЦБ няма никакво намерение да пуска в еврозоната още нови паразити, които да смучат кръвта на немските данъкоплатци, особено такива измекяри като Боко тиквата и крадливата му корумпирана партия герп.
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                  Коментар


                  • През 2020-а година се очаква България да направи две важни стъпки по пътя си към присъединяване към единната европейска валута.

                    Коментар


                    • Според рейтинговата агенция страната ни е изпълнила ангажиментите си по Плана за действие за присъединяване към ERM II и Банковия съюз

                      Коментар


                      • мдаа ,с лека ирония......

                        https://clubz.bg/90383-bylgariq_v_ch...oranov_za_chrd

                        Коментар


                        • Викаш надеждата е вече на лична основа...
                          А сегашните мажовци на ПИБ не са ли препъникамък за целта ?

                          Коментар


                          • Към новия гуверньор има натиск да се ангажира и с промените в климата, посочи бившият вицепремиер, преподавател по финанси във ВУЗФ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                              Това вече е бичи сигнал
                              Всеки види що му се иска.
                              А дано е така, ама що ли ми заприличва тая работа все повече на сагата Шенген....

                              Коментар


                              • Това вече е бичи сигнал

                                Коментар

                                Working...
                                X