IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

    Няма случай досега държава да е приела еврото без сериозна девалвация на курса. Моментът се използва за изчистване на скрита инфлация - която в българският сценарий с 20 години борд е огромна. Оня лаф как БГ е по-добре от Еврозоната може да го напише само червена калинка хахахаха
    Привет,

    Важно е да се отбележи, че и е нямало страна с валутен борд, която да е кандидатствала до сега !!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      Не съм краен. Но има страни от еврозоната, които са открито против допускането на българите в еврозоната и Шенген(защо ли, сигурно там са само бесепари?)

      Вторората причина е, че по чуждестранните медии никаде не откривам публикации от сорта "Финансовите министри на еврозоната се събраха за да обсъдят предстоящо разширяване на валутния съюз" или "Страните от еврозоната ще договарят предстоящото приемане на България през април "

      Защо в западните медии няма абсолютно нищо за влизане на България в евросъюза?

      До сега, освен по български медии със съмнителна репутация, на друго място не съм прочел за мнимото "приемане" на България в еврозоната, и то тази "новина" се разпространява само по медии обслужващи правителството.

      Ако все пак някой даде линк към чуждестранни източници, може да си променя мнението.
      Привет,

      1. Парите "обичат" тишината. Защо трябва да е тръби, говори и т.... ?!
      2. Нека да изчакаме края на април 2020, да видим дали ще ни поканят в "чакалнята" и след това да правим изводи !
      Last edited by dimitar1978; 28.01.2020, 15:40.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнение
        Също така не е случайно, че на новите евробанкноти пише ЕВРО на Български и всеки, който напише в уикипедия Euro най-напред му излиза изписването на Български език...

        https://en.wikipedia.org/wiki/Euro
        С последния ти довод ме докарваш до състояние на пълна иммобилизация и оцъкляне.
        Ти нали беше от Бургас, кога успя покрай ватманската професия (то в Бургас трамваи няма, ами я кажи поне тролеи има ли), да станеш вещ и по международни финанси.

        Коментар


        • Процедурни съображения от формален характер са наложили исканата промяна.
          ЕЦБ е настояла за законодателната поправка за ЕРМ-2

          "и няма да доведат до осезаеми за гражданите промени.", казал гуверньорът на БНБ Радев.
          Сега остава де се дефинира и значението на думата "Осезаеми".
          Самата невинност.

          По договор сме длъжни да приемем еврото, макар и за това да няма фиксиран срок.
          Ясна е йерархията на европейското и вътрешното законодателство и последиците, които се пораждат от това.

          Някой постави въпрос да си променим ковституцията, та на някакъв курс ли сега ще вземем да придиряме?!

          „Процедурата е от чисто формален характер и отстранява последната правна пречка за присъединяването на лева към валутния механизъм. Ние сме действително на финалната права към присъединяването към валутния ЕРМ 2. Това не означава по никакъв начин промяна в режима на валутния борд, промяна в курса на лева спрямо еврото, промяна на позицията ни, че няма да има промяна на курса до присъединяването на страната ни към валутния механизъм“, подчерта Димитър Радев. По думите му промяната е необходима, тъй като след влизането в ЕРМ 2 курсът на лева ще стане плаващ. Не се очакват обаче сериозни корекции в съотношението лев/евро. „Мисля, че България действително е много близо до сериозен пробив по пътя си към по-голяма европейска интеграция. С това си действие страната ни ще стане член на институции от Еврозоната – ЕРМ 2, Банковия съюз и др. С влизането ни в тези институции процесът по по-тясната ни интеграция става до голяма степен необратим“, обобщи Радев.

          Това надхвърля моята компетентност, обаче колегата червено кретенче работи в германия, където вдига и сваля някаква бариера на паркинг, та не може там да не е говорено по този въпрос. Той ще ни осветли

          Коментар


          • Също така не е случайно, че на новите евробанкноти пише ЕВРО на Български и всеки, който напише в уикипедия Euro най-напред му излиза изписването на Български език...

            https://en.wikipedia.org/wiki/Euro
            Location: Terminal Island
            Institution: FBI Correctional Facility
            Jurisdiction: Unknown

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнение
              Чичка! Бързо си писал и много неадекватности си написал... суверенитет? може би Франция е изгубила суверенитета си???? ненормално било в дългодрочен план... ами на Сингапур май не му е попречило въобще и е станала най-конкурентната икономика в глобален мащаб...
              Тоз е комуне, затова гледа да загради къде що има измама за лапане на пари Не му отърва да го контролират отвън.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение
                Няма никаква драма , това е практиката и методът на влизане с валутен борд , страни с плаващ курс влизат автоматичнои с курса , който пазара е определи , страни с фиксиран курс няма как да влязат с фиксираният курс автоматично , ЕЦБ трябва да каже според методологията дали този курс 1 -1.95 е реален... Тоест въпроса е повече политически отколкото икономически , когато се приложи методиката на ЕЦБ ще лъсне истината , че лева е силно подценен и вероятно от ЕЦБ няма да искат влезем на този курс сегашният , а на 1-1.7 -1.8, дори , ако се пусне сравнителен матеметически модел , който да курса спрямо параметрите на икономиката би излязъл 1 лев за 1 евро. Сега на много пишман специалисти това може и да им се стори нереално , защото според тях курса е 3-4 лева за евро , но това е далеч от истината и не защото ние сме много цъфнали, а защото Еврозоната е много зле .
                Няма случай досега държава да е приела еврото без сериозна девалвация на курса. Моментът се използва за изчистване на скрита инфлация - която в българският сценарий с 20 години борд е огромна. Оня лаф как БГ е по-добре от Еврозоната може да го напише само червена калинка хахахаха

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                  светли млади хора, които биха се справили.

                  Писах бързо, сори за неизбежните грешки.-

                  Чичка! Бързо си писал и много неадекватности си написал... суверенитет? може би Франция е изгубила суверенитета си???? ненормално било в дългодрочен план... ами на Сингапур май не му е попречило въобще и е станала най-конкурентната икономика в глобален мащаб...

                  Location: Terminal Island
                  Institution: FBI Correctional Facility
                  Jurisdiction: Unknown

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                    УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

                    Когато пуснах темата, не съм имал никакво намерение да политизираме въпроса за влизането ни в ЕRM 2! Разглеждам този акт като следващата важна стъпка в посока на евроатлантическата ни интеграция и нямам и грам съмнение, че това е правилната посока - от Евразия към Европа! Олратната вече съм я живял и не я подлагам дори на дискусия!

                    Това не означава, че съм някакъв апологет на ГЕРБ - ни най-малко. Бих дал доверието си на всеки, който придвижи по-бързо този геостратегически въпрос към решение, както и да се казва. Просто ГЕРБ в момента управляват и исках малко да ги провокираме и попритиснем, за да не се ошумоляват прекалено дълго. А те са склонни да го правят, съзнавайки че всяко задълбочаване на членството ни ограничава тяхната власт.

                    ГЕРБ никога не са се славели с добър ПР и много пъти, както сега, сами са се набутвали да обясняват, че нямат сестра. Не бихме могли да отречем обаче, че би било политическо самоубийство да допуснат девалвация на лева в момента на присъединяването и те добре го знаят. Затова вярвам, че страховете ни са напразни!

                    От друга страна, нямам никакви илюзии, че всички противници на по-нататъшното ни сближаване с Европа и НАТО сега се възползват от всеки повод и всяка пукнатина в комуникацията на управляващите, за да осуетят процеса. Тече не просто хибридна, а ожесточена партизанска война. Настанала е последната битка за тях и напъват по всички възможни канали и начини, за да пречат. В тези усилия те разполагат с най-доброто ноу-хау на ЧК и неизчерпаем рублев запас.

                    Какво обаче ме кара да съм оптимист? Именно голямата дандания в последно време, съчетана и с поредния вот на недоверие. Кой за каквото се сети, независимо какъв и откога е генезисът му - излезе да протестира. Оживлението и по темата във форума - не че като неин основател не ме ласкае - също няма как да не се забележи... Затова си мисля, че наближава, наближава приемането ни в ERM 2! И тази мисъл ме изпълва с надежда!
                    + 1 !!!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                      Еврозоната е единственият ни шанс да излезем от валутният борд без катаклизми /не използвам случайно тази дума/ .
                      Вариантите са 2 или Аржентина или Хонконг
                      но вторите в момента са на кръстопът,отделно че са правени "корекции".
                      Така че Бг няма друг вариант.
                      О да, ще излезнете. Без пари, защото пак ще платите сметката Така и не се научихте след ;97а...не случайно използвам тоя период.

                      Коментар


                      • УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

                        Когато пуснах темата, не съм имал никакво намерение да политизираме въпроса за влизането ни в ЕRM 2! Разглеждам този акт като следващата важна стъпка в посока на евроатлантическата ни интеграция и нямам и грам съмнение, че това е правилната посока - от Евразия към Европа! Олратната вече съм я живял и не я подлагам дори на дискусия!

                        Това не означава, че съм някакъв апологет на ГЕРБ - ни най-малко. Бих дал доверието си на всеки, който придвижи по-бързо този геостратегически въпрос към решение, както и да се казва. Просто ГЕРБ в момента управляват и исках малко да ги провокираме и попритиснем, за да не се ошумоляват прекалено дълго. А те са склонни да го правят, съзнавайки че всяко задълбочаване на членството ни ограничава тяхната власт.

                        ГЕРБ никога не са се славели с добър ПР и много пъти, както сега, сами са се набутвали да обясняват, че нямат сестра. Не бихме могли да отречем обаче, че би било политическо самоубийство да допуснат девалвация на лева в момента на присъединяването и те добре го знаят. Затова вярвам, че страховете ни са напразни!

                        От друга страна, нямам никакви илюзии, че всички противници на по-нататъшното ни сближаване с Европа и НАТО сега се възползват от всеки повод и всяка пукнатина в комуникацията на управляващите, за да осуетят процеса. Тече не просто хибридна, а ожесточена партизанска война. Настанала е последната битка за тях и напъват по всички възможни канали и начини, за да пречат. В тези усилия те разполагат с най-доброто ноу-хау на ЧК и неизчерпаем рублев запас.

                        Какво обаче ме кара да съм оптимист? Именно голямата дандания в последно време, съчетана и с поредния вот на недоверие. Кой за каквото се сети, независимо какъв и откога е генезисът му - излезе да протестира. Оживлението и по темата във форума - не че като неин основател не ме ласкае - също няма как да не се забележи... Затова си мисля, че наближава, наближава приемането ни в ERM 2! И тази мисъл ме изпълва с надежда!
                        Last edited by Спящият бик; 28.01.2020, 13:43.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dimitar1978 Разгледай мнение

                          Забелязах, че си много краен в изказванията !
                          Не съм краен. Но има страни от еврозоната, които са открито против допускането на българите в еврозоната и Шенген(защо ли, сигурно там са само бесепари?)

                          Вторората причина е, че по чуждестранните медии никаде не откривам публикации от сорта "Финансовите министри на еврозоната се събраха за да обсъдят предстоящо разширяване на валутния съюз" или "Страните от еврозоната ще договарят предстоящото приемане на България през април "

                          Защо в западните медии няма абсолютно нищо за влизане на България в евросъюза?

                          До сега, освен по български медии със съмнителна репутация, на друго място не съм прочел за мнимото "приемане" на България в еврозоната, и то тази "новина" се разпространява само по медии обслужващи правителството.

                          Ако все пак някой даде линк към чуждестранни източници, може да си променя мнението.
                          Last edited by Frosty; 28.01.2020, 13:29.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                            А кой е казал, че страните от еврозоната искат България с корумпираното и крадливо правителство в общия валутен съюз?
                            Забелязах, че си много краен в изказванията !

                            Щом намесваш ГЕРБ, ще попитам - БСП ( която е "фалирала" България няколко пъти ) ли е алтернативата ?

                            Коментар


                            • А кой е казал, че страните от еврозоната искат България с корумпираното и крадливо правителство в общия валутен съюз?
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                              Коментар


                              • Еврозоната е единственият ни шанс да излезем от валутният борд без катаклизми /не използвам случайно тази дума/ .
                                Вариантите са 2 или Аржентина или Хонконг
                                но вторите в момента са на кръстопът,отделно че са правени "корекции".
                                Така че Бг няма друг вариант.

                                Коментар

                                Working...
                                X